Şimdi Ara

atv ile trafiğe cıkmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
66.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bir sitemiz var. Bu tip sorularınız yada paylaşımlar içinwww.atvkulubu.com adında bir site kurduk. Sitemiz 3 günlük daha. Ve bol bol arkadaşlarımızı ziyarete bekliyoruz. Blog, Forumlar, videolar daha bir çok eğlence ve etkinlik paylaşımlarımız için bekliyoruz. Teşekkürler ilginize...

ATV ve UTV Türkiye Paylaşım Sitesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

ATV'lerin arazi aracı kategorisine girdiğini ve Jeep'Lerle hemen hemen aynı vergilendirmeye tabii olduğunu biliyorsunuzdur herhalde değil mi?..

ATV'lerin ONROAD olarak satılanları (sinyal - ayna vs. barındıranlar) ile trafiğe çıkabilirsiniz. Motosiklete göre hareket kabiliyeti daha düşük fakat güvenliği daha yüksektir. A2 ehliyet gerektirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Mary

selamlar
    acaba atv motor ile trafiğe cıkmanın normal motorla cıkmaktan daha fazla bir tehlikesi var mı yani otobanda falan rahat rahat gıdebılır mıyım acaba? ne gibi zorlukları olur acıklayabılırsenız sevınırım

Öncelikle a.s. 1.si atv ile otobanda gitmek isteyen ilk seni görüyorum 2.si off road atvleri trafiğe kesinlikle çıkamaz eğer çıkarsan otobanda hızlı gitmek zorundasın ve keskin virajları motorla aldığın kadar rahat alamazsın sonuçta motorla yola yatıyon ama bunla direksiyon çeviriyon ve %90 virajda takla atarsın bu ölümcül bi tehlike aman diyim sen atv ile trafiğe çıkma son zamanlarda meşhur olan elektrikli bisikletle çıkabilirsin bazıları fazla hız yapıyo 60 felan onlarla yol kenarında gitmenin hiiçbir sakıncası yoktur çünki o motorlu araç olarak geçmiyo ve motorlu olan her araç için ehliyet ve plaka gerekir elektrikli bisiklet normal bisiklet olarak geçtiği için yol kenarından istediğin gibi gidersin(otoban hariç) ana caddelerde yol kenarından gidersin ara sokaklarda istediğin gibi git hem elektrikli bisiklet atvden daha iyi hem benzin sıkıntısı yok hem polis trafik felan sıkıntısı yok hem plaka ehliyet sıkıntısı yok ibre ışık felan var yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

• atv ile uzun yola çıkanlar çok var. onroad olanları plaka alabiliyor. sinyal far vs tüm diğer gereksinimleri mevcut. seri aletler, güçlü olanları iyi gazlıyor, ama bunun için tecrübe gerekiyor. bir keresinde 120 km civarı grup sürüşünde giderken vın diye geçip gittiler bizi otoyolda. yollarda denk gelenler çok oldu. adamlar yüklemişler malzemeyi yollara düşmüşler :). özenmedim desem yalan olur :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woxow -- 14 Şubat 2013; 0:42:47 >
  • Su siralar atv delisi oldum desem yeridir Sehir ici kullanmak istiyorum fakat en fazla 5000 tl butcem var hangi marka kac cc bir atv onerebilirsiniz
  • YB) kullanıcısına yanıt
    Kuba eland 200 alabilirsin, fiyatı 5000 lira ama plaka takacaksan 7600 lirayı buluyor ,%45 ötv var. sıfır alacaksan fiyatlar böyle, söylediğim markayı kullanmaktayım, şehir içi ve arazide oldukça iyi, toplam 200 yükle en dik yerleri dahi rahatça çıkıyor.
  • Merhaba arkadaşlar. Konuyu hortlatalim biraz. Arkadaşlar benim sıkıntim . Güzel anneme atv motordan alıp hızını düşürup vermek istiyorum. 15 km en fazla. Köyde kullanacak. Pazardi marketti yanı. ben yurtdışındayım ve annem yılda 3 veya 5 ay ilçe de kalıyor. İlçe dedimse 4000 kişi bile yok. Ama. Jandarma polis belediye hepsi var. Benim gözünde ilçe olmayi bile hak etmiyor ama yakinlarda en büyük köy bizim olduğu için ilce. Bana şarjlı elektrikli demeyin lütfen. Kendisinin ehliyeti yok. Okuma yazması da yok. Benim sorum bu durumda olupta yakınlarında ilçede polisin jandarmanın olduğu yerde kullananlar varmı onu bilmek istiyorum. Polis jandarma çevirdiğinde neler oluyor. Birde off road olupta sinyali herşeyi olan çin malı motorlar var. Onlardan almak istiyorum. Bu iki soruma yardımcı olmanız dileği ile. Sağlicakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ichbin2121 -- 3 Ağustos 2015; 0:28:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. annene motosiklet, scooter, elektrikli olur ama atv olmaz.
    2. atv pazara markete gitmek için çok büyük hakimiyeti zor.
    3. atv çok güvensiz ve dengesiz bir alet, hızı düşük de olsa devrilme riski 2 tekerlekten daha fazla. Küçük yerde bozuk yollarda falan hiç olmaz.
    4. atvlerin plakaları olanları çok pahalı ötvsi çok yüksek, öyle birşey zaten alamazsınız.
    5. ehliyet her halükarda lazım ama köy yerinde jandarma vs pek bakmaz uğraşmaz. Aksine scooter kullanan teyze diye tanınabilir bile.
    6. En uygun seçenek 3 tekerli elektrikli scooterlar yuki de var mesela.
  • Teşekkür ederim kardeş cevabın için. Senin anlattıklarını düşündüm ama akülü ürünlerin aküsünü düzenli doldurmazsan bozuluyor. Her yıl gidipte akü ile uğraşmak istemiyorum. Bir diğer husus da bende ara sıra sürmek istiyorum. Zahmetin için sağol ama ben annemin durumunda birileri varsa ve başlarına ne geldi yada gelmedi onu bilmek istiyorum. Ama en son çare akülü araçlar olacak elbet. Bu durumda olan arkadaşlardan cvp bekliyorum ACİL lütfen 10 gün içinde karar vermem gerekiyor. Sağlıcakla kalın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içinde Atv kullanan birisi olarak bu cevabı size yazıyorum Dikkatli okursanız bilgi sahibi olup ona göre karar vereceksiniz.

ATV'ler Şehir içinde kullanım için uygundur ;
    ATV'ler kullanılan tekerleğe göre değerlendirilmelidir. Eğer dişli bir tekerlek kullanıyorsanız sarsıntı yapıyor fakat 22x10x10 Düz yol lastiklerinden takarsanız bu sorunu tamamen çözer
    Manevra Kabiliyetleri düşüktür, Tır gibi döner (cihaza göre değişir yüksek turlu Direksiyona sahip bir cihaz almanızı öneririm.)
    [size=3]Geri Vitesi olmayan bir Araç şehir içi kullanıma uygun değildir.

Ana Yollardan uzak durun, hızlanmanız gerektiğinde yeterli hıza ulaşamazsınız ve karayolunda yavaş kalırsınız, Muhtemelen arkadan gelen bütün araçlar sizi rahatsız edecektir.
    Özellikle Trafiğe uygun bir araç alın, geri lambası ve diğer ekipmanları trafiğe çıkışınıza uygun olmalı.

Virajlarda yavaşlarsanız kesinlikle devrilmezsiniz ayrıca küçük bir araç olduğu için en ufak boşluğa dahi park etme imkanınız mevcut.
    Ben 2 Tekerlekli araçlar alamadığım için (Ailem kesinlikle karşı 40'da olsan karşı 50'de karşı) ve onlara birer Türk evladı olduğumuzdan dolayı karşı gelemediğimiz için 4 tekerlekli bu cihazlar yeterince "GÜVENLİ"
    200 cc lik bir cihaz bile yeterince kuvvetli ve hızlı.

T3 Belgeli cihazlar "[size=3]ÖTV'den muhaftır ve yıllık olarak vergi ödemezler"
    [size=3]

Sizlere Tavsiyem ATV Alacaksanız sadece "Kesinlike E-5 gibi yollara çıkmayın, ara yolları ve bağlantı yollarını kullanarak ilerleyin çünkü bu cihazlar içerisinde bu yollarda gidebilecek sadece ve sadece Yamaha Raptor 700 gibi bir cihaz var geri kalanlar 100 km'nin altında bulunan süratleri ve düşük manevra kabiliyetleri sebebi ile ana yollarda tehlikelidirler."

Sonuç : ATV ile şehir içinde Makul hız sınırları içerisinde ve Dikkatli kullanarak oldukça eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Sağınıza solunuza iyi bakmanız ve bu cihaz ile yollarda giderken "Traktörlerin kullandığı şeritleri kullanmanız önemle rica olunur".

• Byte101 kullanıcısına yanıt
    MERHABALAR YAZILARINIZIN ÇOĞUNU OKUDUM VE SİZE BU BİLGİLENDİRMELERİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.YANLIZ FORUMDA KONUŞULANKONULARIN YIL AÇISINDAN ESKİ OLMASI SEBEBİ İLE SİZE BAZI SORULARIM OLACAKTIR.
    1.BİZİ USTA İLE AKRABA YAPMAYACAK OLUR OLMAZ YOLDA BIRAKMAYACAK BİR UTV MARKASI YAZARMISINIZ.BİRDEN ÇOK SEÇENEKLERİNİZ VARSADA SIRAYA KOYARMISINIZ.
    2.BU UTV LERDE T3 BELGESİ NEDİR NE İŞE YARAR.
    3.UTV LERE 29.09.2016 TARİHİNDEN İTİBAREN VERGİ ÖDENİYORMU,ÖDENİYOR İSE NEKADARDIR.BİRDE HANGİ SINIFA GİRİYOR BU UTVLER
    NEDEN UTV DERSENİZDE,HER İMKANI BANA SUNDUĞU İÇİN ÇOK HOŞUMA GİTTİ.BEN POLARİZ RANGER 550 BAKIYORUM ŞAHSEN.AMA KORKUYORUMDA.BUKADAR PARA VERDİKTEN SONRA BİRDE ARIZA VEYA PARÇA SIKINTISI İLE UĞRAŞIRSAK PİKOLOJİYİ SIFIRA DÜŞÜRMEK VAR.SİZİN GİBİ DENEYİMLİ KİŞİLERİNDE GÖRÜŞLERİ ÇOK ÖNEMLİ BİZLER İÇİN.BİRDE BU ARAÇLAR EN AZ NEKADAR YAKIT YAKAR.( KULLANIM ŞEKLİ ŞEHİR İÇİ,KÖYE GİT GEL,ARAZİDE FAZLA ZORLAMADAN GEZMEK ŞARTIYLA) TEŞEKKÜRLER

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.