![]() Hocam arkadaşın hesaplamasına göre vanadan su dışarı çıkıyor, hesabı yapıp gönderdi bana, yukarıdaki tankın depo içindeki tabanda yaklaşık 278905 Pascal sıvı basıncı oluşturuyor oda yaklaşık 2.7 atm yapıyor. Açık hava basıncı 1 atm iken tankın tabanındaki sıvı basıncı 2.7 atm olduğu için sıvı yüksek basınçtan alçak basınca akar yani depoki su dışarı akar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ (11. sayfa)

-
-
la oolum 3 ay olmuş hâlâ öyle olur böyle olur diyo adam. altı üstü iki bidonu birleştirecek boruyla. sanki gören de kuantum fiziği kullanılıyor sanacak. ümidi kesin abi yapmaz bu adam bişey.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet sizin kafa ile bakınca bir kaç boru gözüküyor, siz sadece bu kadar görebiliyorsunuz bir kaç boru. Sizin için borular yeterli fazlasını göremezsiniz zaten. Çevremizde bilgisi yok ama fikri var denilen çok insan var.
Arkadaş hesabı sormuştu bende arkadaşa attım hesabı, sizlik bir durum yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
troll olduğunu böylece kanıtladın.
olm niye böyle garip şeyler hep bu forumdan çıkıyor lan
biri var elektriği havadan çekiyorlar diyor, biri var dünya düz herkes yalan söylüyor diyor, biri beynime çip yerleştirdiler diyor şimdi de bu gelmiş atmosferden sınırsız enerji üreticem diyor.. çok garip lan bura
-
Hocam sen bu hesabı yapabiliyor musun veyahut anlayabiliyor musun ? Merak ettim sadece
İsminiz kadar garip
yok kardeş ben kim o hesap kim ya ben 2+2'yi hesaplamaya çalışıyom
Hocam siz Baya ilerdesiniz ben daha 1+1 deyim 😀
Sistemi deepseek te modelledim sonuç beklediğim gibi çıktı, üst depoyu 15 metre yükseğe koydum ,üst depoyu 1 cm çaplı boru ile alttaki depoya bağladım
Deep seek hesaplamasında Üst deponun alt depo tabanında oluşturduğu basınç 1,45 atm , ince borudan 2 saniyede boşalan su miktarı : 0.000785 metreküp/ saniye ince borudaki suyun hızı ise 17,15 metre/saniye
Deep seek Sonucu : bu şartlarda alt depodaki vana açılırsa 1.45>1 atm olduğu için su yüksek hızla dışarı akar , üst depodaki su bitene kadar
Deepseek yorumu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim sistemin çalışmadığını varsayalım peki sistemi nasıl çalıştırabiliriz bu konuda önerisi olan var mı ?
benim sistemin ilk kısmı kesinlikle çalışır yani depodaki havayı emerek atmosfer basıncı etkisi ile depoyu doldurabiliriz.
1-bu vakumlu depoya doldurduğumuz suyu vakumu bozmadan nasıl çıkartabiliriz.
2- depoya giren su kadar dışarıya su çıkarmalıyız ki depo dolup sistem doyuma gitmesin
bu ikisini becerebilirsek sınırsız enerjiyi keşfetmiş olmazmıyız ? bence oluruz.
fikirlerinizi alabilir miyim.
-
- Vakumlu depo aşağıdan yukarıya suyu çekebilir evet ama çok da aşağıdan değil
- Vakumlu depo içine su çektikçe vakum şiddeti azalır (vakumu oluşturan aygıt kapalıysa)
- Vakumlu depo çekebildiği kadar suyu çektikten sonra kendi kendine bırakmaz hatta çektiği yerden daha yukarıdaki bir noktaya HİÇ BIRAKMAZ
- Vakumu oluşturacak olan enerji, suyu çekecek olan enerjiden daha fazlasını harcayacak
Dolayısıyla bu çalışmanızı desteklemiyorum, enerji doğal sirkülasyondan üretilir, burada öyle birşey yok.
Bak şunu izle, kendi kendine çalışan bir elektrikli kamyon,
nasıl çalıştığını izlemeden tahmin et ?
Untangle Clubyoutube
Electric truck that doesn't need charging - Switzerlandhttps://www.youtube.com/watch?v=vW8YTULYRVo
-
Vakumun bir çekme kuvveti yok asıl olay Atmosfer basıncında. Atmosfer basıncı suyu 10 metre yukarı kaldırabiliyor. Suyun miktarı farketmeksizin torricelli deneyine bakabilirsiniz.
Deponun içinde hava basıncı 0 atm olursa (vakum) göldeki su atmosfer basıncının etkisi ile 10 metre yüksekteki depoya dolar. Bu kesin bunu yapay zeka ile modelleyip kontrol edebilirsiniz.
Ama depoya dolan suyu doğrudan dışarı çıkaramıyoruz. Çünkü dışarda 10 metrelik su kolonunun basıncına eşit bir hava basıncı var bir şekilde deponun içinde 1 atm basıncı yenebilecek bir basınç oluşturup suyu dışarı çıkarmalıyız. Ama nasıl ?
Evet doğru 10 metre ama sonuçta siz oraya dışarıdan daha fazla enerji uygulamak zorunda kalacaksınız,
ben deiyorum ki, o enerjiyi direkt olarak elektriğe çevirin, o kadar büyük vakum kazanlarına da gerek kalmaz
-
Evet vakum için büyük bir enerji harcadığım doğru
Problem o harcadığım enerjiden daha fazla enerji üretmek , bunun yapabilmek için 1 problemin çözümü gerekiyor
Problem-vakumu bozmadan giren su kadar suyu depodan dışarı çıkarmak .
Bunu başarınca vakum için bir sefer enerji harcayacağız ondan sonra sistem aylarca, yıllarca tek bir vakum ile çalışacak vakum için bir daha enerji harcamayacağız
İçindeki su akışı hızlı olan bir boruyu o vakumlu ve içi su dolu olan depoya bağlayınca,
deponun içindeki vakuma rağmen, daha büyük bir vakumla içinde ne varsa çeker alır.
Sonuç: Sistemindeki suyu daha da aşağı bir noktaya taşımış oldun
ve onu eski yerine çıkarmak için "en az o kadar" bir enerji harcayacaksın
-
Bir bilgisayar teknikeri olarak yorumum:
Akışkanlar mekaniği veya termodinamik dersleri almadım ancak kendim araştırdım çoğu konuyu. Projeniz hakkında söylemem gereken bazı noktalar ve mantık hataları var.
1) Evet teorik olarak suyu veya diğer sıvıları belli geometrik açılarla belli bir yere daha az enerji uygulayarak taşıma yapabilirsiniz ancak bu her zaman minimal enerjide olabileceği anlamına gelmiyor. Hatta sıvı miktarı azaldıkça bir yerden bir yere sıvının taşınması zorlaşır. Bu nedenle sizin yine pompa gibi bir şey kullanma durumunuz olacak veya vakum etkisi gibi bir alan oluşturmanız gerekir ancak bu durumu yapmanız bile çok fazla enerji maliyetine neden olacaktır. Neden zorlaşır? En basit örnek damacanadan su pompası ile su çekmek istiyorsunuz ancak burada su seviyesi azaldıkça damacana içinde ki basınç oranı değişir ve su seviyesi azaldığı için pompanın suya ulaşması gerekir ve pompaya temas eden kısım suyu çekmediği durumda su çekilemez. Siz bunu pompasız yapmaya kalktığınızda o deponun basınç değerleri değişecektir ve deponun yapısında kalıcı hasarlar bile meydana gelebilir su seviyesini tamamen çekmek istediğinizde. Teknik çiziminizi incelediğimde bunun kapalı bir sistem olduğunu düşünüyorum bu nedenle bu yorumu yazdım.
2) Atmosfer basıncı gibi şeyleri stabil tutmanız için yine enerji harcamanız gerekecek ve bu durumda elde etmek istediğiniz enerji miktarı harcadığınız enerjiden az olacaktır. Bunu neden söylüyorum? Bu planın uygulanacağı coğrafi konum önemlidir. Rakım yüksek veya azsa basınç değerleri değişebilir ve bunu stabil tutmak zorunda kalacaksınız. Sistemin stabil çalışabilmesi için ve depolarda ki sıvılar su yerine değiştirilebilir olursa bu durumu daha çetrefilli hale getirebilir.
3) Termodinamik yasaları gereği harcanan enerji her zaman elde edilen miktardan fazladır. Kayıp her zaman olacaktır sınırsız enerji verilmesi mümkün değildir.
Ne yapabilirsiniz? Etrafa güneş enerjisi ve benzer sistemler ile bu sisteme destek verirsiniz maliyet düşürebilirsiniz çok uzun vadede ancak yine de bu sınırsız enerji anlamına gelmez.
Fakat bana soracak olursanız bunun yerine pompa tabanlı bir sistem uygulasanız ve güneş panelli sistemlerle destekleseniz daha az maliyet bile çıkabilir enerji açısından.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 17 Temmuz 2025; 22:43:20 >
-
Bunu sistemin 1.kısmı için mi söylüyorsunuz yoksa 2. Kısmı için mi tam anlayamadım.
2. Normalde vakumun çekme,emme gibi bir gücü yok. Vakum dediğimiz şey içinde havanın olmadığı alan.
Örneğin Toriçelli deneyindeki cıvayı yukarı çeken vakum değil, cıvayı yukarı çıkaran atmosfer basıncının gücü. Vakumun herhangi bir gücü yok. Atmosfer basıncının gücü var.
1- sıvıları geometrik açılarla daha az enerji uygulayarak bir yerlere taşımı bu projede yok. Vakum yani boşluk oluşturarak Atmosfer basıncının gücü ile yukarı taşıma var. Vakum etkisi oluştururken enerji harcadığım doğru ancak 1 kere vakumladığım depoyu bir daha vakuma ihtiyaç duymadan aynı vakumla aylarca yıllarca kullanabilirim. Bunun için vakumlu alana dolan suyu vakumu bozmadan dışarı çıkarabilmem lazım. Zaten problem burda başlıyor.
2- atmosfer basıncını stabil tutmama gerek yok. evet rakım ile atmosfer basıncı düşer ama bu düşüşlere rağmen sistem yine kullanılabilir. Örneğin 2000 rakım çok yüksek bir rakımdır bu rakımda basınç yaklaşık %20 düşer yani sistem yine kullanılabilir.
3- evet sistemde kayıplar olacaktır ama kayıplardan çok fazla kazanç varsa o sistem kazançlı bir sistemdir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X