aracımda 3 yıldır atiker kit takılı. samsun'dan tatil için ankara'ya gittiğimde rutin 10.000 bakımını yaptırmak için forumda okuduğum tavsiyeler üzerine ÜSTÜN OTOGAZ'a gittim. usta filtreyi değiştirdi sızdırma kontrolünü yaptı işlem bitti. 30 lira verdim çıktım.
biraz yol alınca motor arıza lambasını yaktı. ertesi gün geri gittim usta lambayı söndürdü "bir daha yakarsa tekrar gel" dedi.
tabi lamba tekrar yaktı ve ben ertesi gün geri gittim. bu sefer bilgisayara bağlayıp ayarına bakmak istediler, fakat pc'ye bağlanmadı. bana beynin arızalı olduğunu söylediler. ben kendilerine beyinle alakalı bir şikayetim olmadığını gaz geçişlerinin sorunsuz olduğunu, filtre değişmeden önce arıza lambasının yanmadığını, filtre değiştikten sonra yandığını söyledim.
beyin değişimi için 170 lira istediler ben de kabul etmedim. sonra samsun'a uzun yola çıktım. eve geldiğimde benzin göstergesinin baya düştüğünü farkettim.
şimdi ben güya samsunda doğru düzgün bi yer bulamam diye ankarada götürdüm ama hiç beklemediğim şeyler oldu. keşke diyorum filtreyi değiştirtmeseydim. halbuki ankaraya gelirken hiç benzin eksiltme olmamıştı.
şimdi sorum şu: bunlar arabama ne yaptı da bu hale geldi?? lamba neden yanıyor? araç neden benzin tüketiyor? beyin gerçekten arızalı mı?