Şimdi Ara

ATi Radeon HD 5800 Serisi, Testler ve DirectX 11 - Ana Konu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
26.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turkk

arkadaşlar nvidiadan vaz geçmeyin. değişikliik olsun diye ati hd 5850 kart aldım driverları desteklemiyor.. formları gezdim herkeste aynı sorun var.. bir ürün çıkarıcağın zaman yanında driverınıda çıkarman gerekiyor kart elime 1 haftadır duruyor oyunların hişçbirini açmıyor sadece görüntü var ...

çamur at izi kalsın yuh be bari usturuplu at madem oyunların hiçbirini açmıyor forumdaki onca inceleme ne
    -yok sen kesin kavga çıksın ortalık şenlensin diye suyu bulandırıyorsun
  • neden oyunlar açmasın canım saçmalama sende daha neler, yoksa gerçekten 5850 falan almadın sırf ortalığı mı bulandırıyosun...

atinin bir sürücü sorunu olduğu zaten biliniyor ama yeni sürücülerle bu aşılır gayet doğal... ama öyle kenarda bekletilecek bir kart değil 5850 bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barzo1905

neden oyunlar açmasın canım saçmalama sende daha neler, yoksa gerçekten 5850 falan almadın sırf ortalığı mı bulandırıyosun...

atinin bir sürücü sorunu olduğu zaten biliniyor ama yeni sürücülerle bu aşılır gayet doğal... ama öyle kenarda bekletilecek bir kart değil 5850 bence...

sürücü sorunu filan yok ATI'nin
  • quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

quote:

neden oyunlar açmasın canım saçmalama sende daha neler, yoksa gerçekten 5850 falan almadın sırf ortalığı mı bulandırıyosun...

tüm dünya kabullenmiş, sen istersen kabullenme...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

quote:

tüm dünya kabullenmiş, sen istersen kabullenme...

tüm dünya mı kabul etmiş? allahaşkına olmayan bir sorundan bahsedip duruyorsunuz, ATI sorunlu sürücü üretiyor diye bir haber mi var da biz göremiyoruz

• quote:

tüm dünya mı kabul etmiş? allahaşkına olmayan bir sorundan bahsedip duruyorsunuz, ATI sorunlu sürücü üretiyor diye bir haber mi var da biz göremiyoruz

yok canım öyle bir sorun, kullanıpta sorunlarını paylaşanlar yalan uyduruyolar, etrafta yazılanlarda yalan dolan hepsi...

mesela ben;

his 9500pro
    his 9800pro ice q
    sapphire hd 2900

ben bu kartları kullanmadım, sürücü sorunumda olmadı... uyduruyorum şu an hatta bütün bu yazdıklarımı...

yok sürücü sorunu falan kısacası ben uydurdum kusura bakma...
  • Sürücü sorunumudur bilmem ama bendede Sapphire ATI HD 5850 var ve aşırı derecede takılmalar mevcut akıcılık yok donmalar oluyo monitörden diyecekseniz geçelim o şıkkı çünki başka ekran kartlarını da denedim aynı sistemde ve gıcır gıcır çalışıyo bende geri verip başka bir kart almayı düşünmekteyim şu anda ama mevcut kartlar içersinde de ATI nin 5000 serisine karşılık bir nvidia alternatifi yok ne yapacağımı bilmiyorum bende açıkçası.
  • Bu başlık altına mı yazmalıyım bilmiyorum ama bende şöyle bir durum nüksetti.
    Windows'u açtığımda ekranda yeşil pikseller yıldızlar şeklinde dolaşıyor.
    Ekranı refresh (F5) ettiğimde bunlar kayboluyor ancak tekrar çıkmaya başlıyorlar
    yavaş yavaş.

Internet üzerinden video izlerken de bu yeşil noktalar dolaşıyorlar hem video da hem windows arka planda
    Ancak oyun oynarken böyle bir sorun yok.
    Monitör kaynaklıdır dedim laptop'a bağladım monitörü ancak monitörden değil.

Kartın diğer DVI çıkışına bağladım monitörü yeşil noktalar devam etmekte...

Firmware update falan bulamadım ama ati forumlarına da bakıcam böyle bir sorun var mı diye.

Sistemimi yazayım; (bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama... )

Anakart: Gigabyte X58 Extreme
    İşlemci : Inter Core i7 950 @ 3.06 Ghz
    Ram : 6 x 2GB Corsair Dominator GT @ 2000 Mhz
    İşl. Sist. : Windows 7 Pro 64 Bit
    Psu : Thermaltake 750 W
    E.Kartı : Sapphire Ati Radeon HD 5870
    Hdd : 1 Tb Seagate SATA 2 + 500 Gb WD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mystickblue -- 7 Aralık 2009; 12:10:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mystickblue

Arkadaşım sistemini ne zaman aldın !!!

Bravo yani sanki geçen hafta alınmış gibi taş bir sistem olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzo105

quote:

Orijinalden alıntı: Mystickblue

Arkadaşım sistemini ne zaman aldın !!!

Bravo yani sanki geçen hafta alınmış gibi taş bir sistem olmuş

Sanırım 1.5 ay kadar önce almıştım.

• yakında ekran kartılarında uygun anakartlar yapmaya başlacayaklar herhalde
    yıllardır anakartların boyutları standart veya biraz fazla.. ama s3 ekran kartının boyuyla 5970 nın arasında
    nereden baksan 1 metre var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir2050 -- 27 Aralık 2009; 15:38:53 >
  • Sapphire HD5850,Phenom II X4 955(3.2GHz) sipariş ettim.Umarım darboğaz yapmaz.Overclocka gerek kalmaz.
  • Eski kartım 4870 di siteden birisine sattım, ve hiç sorunla karşılaşmamıştım, adam aldığı gün bu bozuk kare kare oluyor görüntüle iade edeceğim demişti. Sonra anlaşıldıki ekran kartını dükkandaki pc de denemiş ve eski pc nin husranına uğramış. Böyle sorunlar yaşayıp suçu hemen Ati ye mal etmek doğru değil bence. Ama sorunuda olmadığı söylenemez fakat driver güncellemelerini devamlı yenilediği için bir sorun olarak görmüyorum. Şuanda da Hd5850 kullanıyorum hiç bir sorun vermedi, oyunlarda en ufak bir sorunla karşılaşmadım. Şimdi aynı kartta sorun yaşayanlar Ati ye mal ederlerse bendeki kartta Ati'nin!
  • anlamıorum zaten bu fanatikliği ... önceki kartım gtx 260 dı ... 1920 x 1080 de full detay ve microshuttering e takılmadan hemde yeni nesil bi ekran kartı alıym dedim 5870 aldımmm.. oynadıgım hiçbi oyunda ne sürücü problemi ne oyun açılmaması ne takılma hiç bişi yaşamadım .... ne nvidiacıyım ne aticiyim... teknolojiyi bütçem dahilinde takip etmeye çalışan bi son kullanıcyım ... bu fanatiklik yüzünden insanlar yanlış yönlendiriliyor resmen....
  • Sanırım 5870'in yeşil piksel olayına geçici bir çözüm bulmuşlar.

Alıntı link:http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=120837&STARTPAGE=2&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

Originally posted by: johnpombrio Geez, this was a simple fix for me. A simple settings change got rid of the artifacts immediately. I think it was because the ATI was using a 75Hz refresh rate on my 60 Hz Dell 2407WFP monitor. ATI Catalyst Control Center-Desktop and Displays- right click on little down arrow in the upper right on bottom left display (rotten location!) and select configure- Digital Panel (DVI) (5) screen-Attributes tab-DVI settings-check the "Reduce DVI frequency on high resolution displays". Green and red pixels gone as soon as I clicked on apply.

Hey guys,

I did the same and it helped a little bit but there were some green pixels left so I created a CCC-Profile and modified the xml-profile file via the editor and changed the idle clock from 157/300 to 300/500. Now there are no green pixels left and I think I can live with this solution.

To modify the CCC profile you have to do as follows:

1. Open CCC
    2. Unlock and Enable Overdrive if they aren’t already.
    3. Go to Options/Profiles/Profiles Manager. Create a new profile. Under composition make sure “ATI Overdrive” is checked. Save and Close, DO NOT ACTIVATE.
    4. In windows go to: C:\Users\{yourusername}\AppData\Local\ATI\ACE\Prof iles (you will need to have “show hidden files” turned on for this)
    5. Open the xml document with the name of the profile you just created (notepad is fine)
    6. Change the values of the Clock and Memory speeds to look like this (these specific values are what worked for me and my card, use judgment) EDIT ONLY THE BOLD VALUES.

Feature name="CoreClockTarget_0"

Property name="Want_0" value="30000"

Property name="Want_1" value="60000"

Property name="Want_2" value="85000"
    Feature
    Feature name="MemoryClockTarget_0"

Property name="Want_0" value="50000"

Property name="Want_1" value="90000"

Property name="Want_2" value="120000"
    7. Save and close. Go back to CCC and activate the profile you just created.

This will make the card idle at 300core, 500memory. (2D clocks are the "Want_0" values)

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=123699&STARTPAGE=1&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

If the green pixels still occur just try some higher clocks.

I hope this will help some of you to fix this problem :-).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mystickblue -- 4 Mart 2010; 10:10:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

2900xt çıkmadan önce 8800gtx i geçeği söyleniyordu. ama gpu büyüklüğü ve güç tüketimi ve iç açıcı olmayan performansı ile beklentileri karşılayamamıştı. 512 bit ve 320 shader ile 8800ü rahat geçeceği söyleniyordu ama hi. de öyle olmadı. aynı senaryo gt300 için yaşanabilir. 40nm nin sınırları belli çünkü. benim tahminim gt300ün performansının gtx280i 2 ye katlayavağı yönünde.
    6 ay önce bunu gördüğün için tebrikler.. atmasyon konuşanlara bu kapak olsun.. yanlız gt300 yalan oldu 4xx isimlendirme çakallığını sen bile tahmin edemezdin tabi
  • ASUS HD5870 kullanıyorum, bu physx sorununu nasıl çözeceğiz bileniniz var mı? Mirror's Edge'de physx açıkken 10fps nin altına düşüyorum öyle beter bir olay..
    İnternette melez crossfire olayını görmüştüm, physx uyumlu bir nvidia ve ati 5870 i bağlamış adam, tüm physx işlemlerini nvidia ya atıyor geri kalanlar 5870 tarafından işleniyor.
    Konu hakkında bilgisi olan var mı?
  • bnim kar 512 ati radeon x1550 series cok sorun cıkarıo güncellemelerini yüklediğim halde ne yapabilirim
  • mesela generals da herşey pespembe
  • işte alacagım ekran kartı :D
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.