Şimdi Ara

ATI Radeon HD 4600 GPU Isınma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kardeşimin Masaüstü Bilgisayarın da, ekran kartın da bir ısınma problemi mevcut. Kasa'nın içerisini açıp temizlik yaptım ısı derecesinde azda olsa düşüş oldu.
    (Hiç işlem yapmaksızın normalde çalışır durumda 90 derecelerde iken şuan 70-75 dereceye düşürdüm.)

Genelde online oyun oynuyor. Oyun açık durumdayken GPU ısısı 85-90 veya üzeri derecelere çıkabiliyor. Sistemi alalı 3,5 yıl oldu. Bu problemin çözümü için tavsiyeniz nedir?
    Sistemin özellikleri aşağıdadır.

HP Compaq dx7500 Microtower

• quote:

Orijinalden alıntı: EskiToprakTegin

Problemin çözümü kasa içi soğutmasıyla mümkündür hocam.Ekstra fanlar veya hava sürkülasyonu iyi yapılmış bir kasa alabilirsiniz
  • Isı değerlerin aşırı yüksek, temizledim diyorsun o zaman fanlarına bak dönme hızında farklılık olabilir veya ters bağlanmış olabilir, havalar ısınmaya başladı kasayı sıkışık bir yere koyma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce dolabın kasa için bulunan altta dar kısmındaydı çıkarıp, ekranın yanına koydum. Bunun haricinde fan dönme hızında veya bağlantılarında herhangi bir yanlışlık bulunmamaktadır.
  • Kasa açık çalıştırın ve ekran kartı fanını gözlemleyin. Çalışmasında bir takılma, yavaşlama var mı?

Fan hızı normal olmasına rağmen ısı yükselmesi varsa (kasa açık iken kontrol edin) Önce termal macun edinin sonra ısınan ekran kartının fanını söküp temizleyin ve termal macun kalıntılarını da kazımadan temizleyin. Sonra kenara çok yakın olmayacak şekilde ne az ne de çok fazla termal macun uygulayıp fanı yerine takıp tekrar test edin. Termal macunun soğutucu bloğa iyi temas ettiğinden emin olun. Çok da bastırıp işlemci pinlerine bulaştırmayın bulaşırsa da çalıştırmadan güzelce temizleyin. (Bazı termal macunlar iletken olabiliyor bu da kısa devreye yol açar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Kasa açık çalıştırın ve ekran kartı fanını gözlemleyin. Çalışmasında bir takılma, yavaşlama var mı?

Fan hızı normal olmasına rağmen ısı yükselmesi varsa (kasa açık iken kontrol edin) Önce termal macun edinin sonra ısınan ekran kartının fanını söküp temizleyin ve termal macun kalıntılarını da kazımadan temizleyin. Sonra kenara çok yakın olmayacak şekilde ne az ne de çok fazla termal macun uygulayıp fanı yerine takıp tekrar test edin. Termal macunun soğutucu bloğa iyi temas ettiğinden emin olun. Çok da bastırıp işlemci pinlerine bulaştırmayın bulaşırsa da çalıştırmadan güzelce temizleyin. (Bazı termal macunlar iletken olabiliyor bu da kısa devreye yol açar)

Fanın çalışmaması gözümden kaçmış. Ekran Kartının fanını çıkarıp makine yağıyla yağladım şuan gayet iyi çalışıyor fakat GPU ısısı sistem normal çalışır durumdayken 50 derece'de bulunuyor.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

• ekran kartı işlemcisinin macununu yenileyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD HD Radeon 7670M Driver sorunu.
    12 yıl önce açıldı
    Ati Radeon 9600 pro driver sorunu
    16 yıl önce açıldı
    ATI HD 5770 | 1920x1080 sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki arkadaşlar problem düzelmezse, bu sisteme yükseltme yapmak istiyorum. Değişmesi gerekenler nelerdir sizce?

Sadece ekran kartının değişmesi yeterli olur mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.