Şimdi Ara

## ATi Radeon HD 2900Pro: 256-Bit ve GDDR4 ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    yoksa elımde kalır 320mb lık 8800gts ler.o zaman gene atıye donmek zorunda kalırım.
  • Aklıma 9800pro Modeli geldi birden
  • Valla kapalı iş hatlarını açabilme ve oc yetenekleri ile ati'nin herzaman oc ciler için tarihten gelen bir bağı vardır VAlla o günler gelse mükemmel olur bence ekran kartı sadece oyunları ii perf. oynatan kart değil,oynanmaktan hoşlanıp karşılığında bize süpriz hediyeler sunan karttır ( 9550,9800pro,x800gto,x800gto2,x850Pro,1800xl,1800gto vs... )

• gelsinde bakalım neymiş boyu posu
  • sonunda gerçek orta sınıflar çıkıyor. alacaklara şimdiden hayırlı olsun.
  • NVİDİA 8800GT GDRR3 256BİT
    ATİ X2900PRO GDDR4 256 BİT..

ATİ>NVİDİA oluyor bu durumda..
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaRo55

NVİDİA 8800GT GDRR3 256BİT

bunu bilemeyiz,
    Pixel Shader, Vertex Shader sayısı az da olsa etkiler kartların performansını, (kaçar tane koyarlar bilmiyorum henüz)
    ayrıca fiyatı da verdiğin ">" gibi olursa işler değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 7 Ağustos 2007; 17:19:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

quote:

bunu bilemeyiz,
    Pixel Shader, Vertex Shader sayısı az da olsa etkiler kartların performansını, (kaçar tane koyarlar bilmiyorum henüz)
    ayrıca fiyatı da verdiğin ">" gibi olursa işler değişir

Katılıyorum TRQX

• PRO haberini aldığımız gibi bi de şu XTX modelinin de haberini alsak ya....üst seviyeyi Nvidiaya bıraktı fiyatları hala yüksek tutuyor...rekabet oluşsun da biz de alabilelim şu kartlardan...

üst orta seviye bir kart için gerçekten duyulmak istenen ve beklenen bir haber...darısı Nvidiaya
  • nvidia atiden çok daha iyi bence 8800gtxin performansı atinin tüm kartlarından daha yüksek diye biliyorum..Ayrıca 8800gtxde pixel ve vertex shader havuzu war sayı yok yani ihtiyacı oldukça ordan istediği kadarını kullanabiliyor bu özellik atide yok mesela...
  • quote:

Gddr 4 olunca her şeye rağmen üstün mü oluyor?

quote:

nvidia atiden çok daha iyi bence 8800gtxin performansı atinin tüm kartlarından daha yüksek diye biliyorum..Ayrıca 8800gtxde pixel ve vertex shader havuzu war sayı yok yani ihtiyacı oldukça ordan istediği kadarını kullanabiliyor bu özellik atide yok mesela...

HD serisinde ayrıca tepe tarayıcı söz konusu, demek istiyorsunuz?

HD serisinde de birleşik işlemciler (unified shader) var, ama.

Biraz daha açar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 8 Ağustos 2007; 20:14:31 >

• Radeon HD 2900 Pro eğer 8600GTS-8800GTS bir kart olursa gerçekten çok iyi olur.Tam bana göre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Gddr 4 olunca her şeye rağmen üstün mü oluyor?

quote:

nvidia atiden çok daha iyi bence 8800gtxin performansı atinin tüm kartlarından daha yüksek diye biliyorum..Ayrıca 8800gtxde pixel ve vertex shader havuzu war sayı yok yani ihtiyacı oldukça ordan istediği kadarını kullanabiliyor bu özellik atide yok mesela...

HD serisinde ayrıca tepe tarayıcı söz konusu, demek istiyorsunuz?

HD serisinde de birleşik işlemciler (unified shader) var, ama.

Biraz daha açar mısınız?

demek istediğim sadece vertex veya pixel işlemleri için ayrılmış özel bir birim yok.Tüm işlemler bu fazlaca transistörden oluşmuş olan işlem havuzu üzerinden hallediliyor. Zaten tümleşik mimarinin genel felsefesi de bu..

• Evet, anladım da, Radeon'da yok demişsiniz.

Bu kısmı anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 8 Ağustos 2007; 23:28:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Evet, anladım da, Radeon'da yok demişsiniz.

Bu kısmı anlayamadım.

ben yok diye biliyorum ama warsada hd2900xtde wardır ki o karta da o para verilmez zaten 8800ün performansı çok daha iyi..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.