test eden arkadaslar ricam bir daha test ederken 2600xt derken 2 tane o karttan varsa ayrı ayrı belirtsinler ddr3 ddr4 30 000 puan alıyor diyor 1024 768 nerde 30000
bulabilirsen ekran kartını Palit 8600GT Sonic Plus al. Bellek frekansını 200mhz yapmış herifler.
quote:
Orjinalden alıntı: dark-knight
bulabilirsen ekran kartını Palit 8600GT Sonic Plus al. Bellek frekansını 200mhz yapmış herifler.
2600XT'yide 800 - 1600 yaptılar, bütün kartlar ellerinde patladı sonra. Bunlar da patlarsa şaşırmam.
slm arkadaslar gecen lost planet oyununu aldım ama ekran kartım pixel shader 2.0 oldugundan oynayamadım saphire x550 pcı-e war bende pixel shader 4.0 desteklı saphire hd2400 pro almayı dusunuorum özellikleri = Bellek : 256MB DDR2. Chipset : ATI HD 2400 PRO / RV610LE. Çekirdek Hızı : 525MHz. Bellek Hızı : 800MHz. Steam İşlemcisi : 40. Bellek Veriyolu : 64bit. Vga Slot : Pci Express 16X. Transistör Sayısı : 180 Milyon. Piksel Doldurma Oranı: 4,2 Gpiksel/sn. Texture Doldurma Oranı : 4,2 Gtexel/sn. Bellek Bant Genişliği : 6,4 GB/sn. Pasif soğutma. DirectX 10. Donanımsal 1080P HD DVD ve Blueray. HDMI. 65nm Üretim Teknolojisi en ucuz dx10 ekran kartı oldugu için bu urunu sectim sadece bu kdr param wr =D sizce uygunmu daha ucuzu wrmıdır WE EN ÖNEMLİSİ LOST PLANET WE ONUN AYARINDA OYUNLARI EN DUSUK SEWİYEDE BİLE OLSA CALISTIRIRMI ??? wakit ayırdıgınız icin simdiden tesekkurler ...
quote:
Orjinalden alıntı: drebela
slm arkadaslar gecen lost planet oyununu aldım ama ekran kartım pixel shader 2.0 oldugundan oynayamadım saphire x550 pcı-e war bende pixel shader 4.0 desteklı saphire hd2400 pro almayı dusunuorum özellikleri = Bellek : 256MB DDR2. Chipset : ATI HD 2400 PRO / RV610LE. Çekirdek Hızı : 525MHz. Bellek Hızı : 800MHz. Steam İşlemcisi : 40. Bellek Veriyolu : 64bit. Vga Slot : Pci Express 16X. Transistör Sayısı : 180 Milyon. Piksel Doldurma Oranı: 4,2 Gpiksel/sn. Texture Doldurma Oranı : 4,2 Gtexel/sn. Bellek Bant Genişliği : 6,4 GB/sn. Pasif soğutma. DirectX 10. Donanımsal 1080P HD DVD ve Blueray. HDMI. 65nm Üretim Teknolojisi en ucuz dx10 ekran kartı oldugu için bu urunu sectim sadece bu kdr param wr =D sizce uygunmu daha ucuzu wrmıdır WE EN ÖNEMLİSİ LOST PLANET WE ONUN AYARINDA OYUNLARI EN DUSUK SEWİYEDE BİLE OLSA CALISTIRIRMI ??? wakit ayırdıgınız icin simdiden tesekkurler ...
çalıştırabilir ama 2600PRO dan asagı düşme bence
cwp icin tesekkurler ama baska arkadaslarında tawsiyelerini bekliorum su an hd2400 pro yu alabilcek param war zaten idareten almayı dusunuorum ...
LOST PLANET VE ONUN AYARINDA OYUNLARI en düşük detayda çalıştırır.
Ama 64 bitlik bu kartı idareten de olsa almamak gerek. Oyun oynayan birine göre değil bu kart. Biraz daha para biriktirip, 2400pro'nun üzerine 50 YTL daha koyup 2600pro almak daha iyi.
peki 2400 pro dan wazgectim ama lost planet ı oynamak için illaki orjinal oyun olması lazımmıs bunun hakında bir bilgin wrmı kardes bide dx10 ekran kartı alınca illaki vista yuklemek gerekiyomus dogrumu acaba ??
yardım icin tesekkurler ..
Lost Planet için vista şart değil diye biliyorum ama tam da emin değilim.Bir arkadaşım bana getirecekti oyunu sabırsızlıkla bekliyorum bakalım nasılmış
Genelde oyunlardaki, programlardaki her türlü koruma kırılabiliyor. Ancak multiplayer oynamak için orijinal olması şart.
dx10 ekran kartı alınca illaki vista yüklemek gerekmez, ama artık yeni çıkan (dx10) oyunlar çalışmak için vista işletim sistemi isteyecekler. Şimdilik vistaya gerek yok; ama biraz daha ileride...
Xp ye geçişide aynı şekilde yapmışlardı bazı uygulamalar ve oyunlar xp de çalışıyordu sadece klasik bir microsoft zorlaması ve xpden daha kötü bir işletim sistemine geçme zorunluluğu.Microsoft
Peki Ati'nin x500, x15** serisi gibi giriş seviyesine hitap eden kartlara göre HD2400Pro performansı nasıldır? Listeler tamamen 2600pro ve xt'ye odaklanmış. Fiyatlar neredeyse diğer ekran kartlarının hepsinden ucuz ve göreceli olarak daha iyi bir kart izlenimi sunuyor. Mesela SAPPHIRE - HD2400PRO Gigatek'te 52$+KDV. Bu fiyatta ekran kartına fazla para vermek istemeyen ama bazı grafik, video ve oyun uygulamalarında sorun yaşamak da istemeyen kullanıcı için makul. Her neyse soruya döneyim. Yukarıdaki şartlarda 2400 serisi tavsiye edilebilir mi?
ekran kartı güele benziyor
Arkadaşlar yeni driveri deneyip en azında 3dmark 2005 sonuçlarınıda vermek istedim. 1. test eski yani 7.7 versiyonu 2. test ise yeni beta sürücüleri ile yapılan testler.
Cpu testlerini devre dışı bırakıp sadece ekran kartı testlerini yaptım. Karşılaştırma yapmak isteyan arkadaşlar için referans olabilir.
Peki Ati'nin x500, x15** serisi gibi giriş seviyesine hitap eden kartlara göre HD2400Pro performansı nasıldır? Listeler tamamen 2600pro ve xt'ye odaklanmış. Fiyatlar neredeyse diğer ekran kartlarının hepsinden ucuz ve göreceli olarak daha iyi bir kart izlenimi sunuyor. Mesela SAPPHIRE - HD2400PRO Gigatek'te 52$+KDV. Bu fiyatta ekran kartına fazla para vermek istemeyen ama bazı grafik, video ve oyun uygulamalarında sorun yaşamak da istemeyen kullanıcı için makul. Her neyse soruya döneyim. Yukarıdaki şartlarda 2400 serisi tavsiye edilebilir mi?
O ekran kartı(2400pro) en düşük çözünürlükte yeni çıkan tüm oyunları oynatır; ancak pek fazla keyif vermez. Zaten yeni çıkan oyunların eskilerden esas farkı "grafikleri" yoksa oynanabilirlik adına yeni bir şey sunmaları çok zor. Daha iyi bir ekran kartıyla insanlar daha gerçekçi atmosferlerde oyun oynuyorlar. Aradaki fark bir filmi VCD'de veya DVD'de izlemekte, bir müziği kasette veya cd'de dinlemekte olan fark gibi. 2400pro esas olarak ofis sistemi denilen bilgisayarlara uygun, oyunları, grafik ve video programlarını da çalıştırır. Bu uygulamaları "arada bir" değil ama "çok ender", "belki" kullanacaklar için 2400pro iyi bir ekran kartıdır.
2600pro ve xt ise oyun oynayacaklar için gayet uygundur. Pek çok oyunu yüksek seviyede, bazılarını orta seviyede oynatır. Ayrıca fiyatı da uygundur, 50 doları veren 100doları da vermeye çalışmalı, sonuçta 300-400 dolarlık ekran kartları da var, onlar biraz lüks sınıfa giriyor. 2400 yetersiz, 2600 ideal...
Bende yaklaşık 2 hafta önce gigatek' ten 256 mb saphire ati radeon hd 2400 pro aldım. aldığımdan beri makina biraz çalıştıktan sonra birden donuyor ardından ekran gidiyor ekranın yeşil yanan açma kapama tuşu turuncuya dönüyor birkaç saniye sonra geri geliyor.hemen ardından vpu recovery hatası veriyor.ati.com a gönder diyor bir kaç kez gönderdim ama cevap veren olmadı.acaba bu benim karttamı sorunlu kartlardan.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.
selamlar
saphire ati radeon hd2400 xt de oyunlarda hep aa 4x oluyor nasıl 8x yapabilirim control centerda ayarları hiç ellemedim ve 8x destekliyor atinin sitesinden baktım?