Şimdi Ara

Ati Radeon 9550 Nasil bi ekran kartidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SAPPHIRE ATI RADEON 9550 256MB 128BIT AGP EKRAN KARTI

bu marka altinda bu ekran kartini düşünüyorum.

Özellikleri

SAPPHIRE RADEON 9550 256MB Gamer Edition – (11032-05-20)
    AGP ekran kartlarında fiyat performans lideri. 256MB/128bit bellek ile DirectX 9.0 destekli yeni nesil oyunlara yüksek performans.
    Donanımsal DivX ve DVD video desteği ile filmlerde canlı ve net görüntü.
    Grafik Hızlandırma Teknik Özellikleri:
    Bellek:256MB DDR
    Chipset:ATI Radeon 9550 / RV350
    Çekirdek Hızı:250MHz
    Bellek Hızı:400MHz
    Piksel İş Hattı:4
    Vertex Shader:2
    Bellek Veriyolu:128bit
    Vga Slot:AGP 8x,4x
    Ramdac:2x400MHz
    Üretim Teknolojisi:0.13 Mikron
    Transistör Sayısı:75 Milyon
    Piksel Doldurma Oranı:1 Gpiksel/sn
    Texture Doldurma Oranı:1 Gtexel/sn
    Bellek Bant Genişliği:6.4 GB/sn
    Soğutma:Aktif – Fanlı
    3D Görüntü Kalitesi :
    Piksel Shader Versiyonu:2.0
    Vertex Shader Motoru:4
    Vertex Shader Versiyonu:2.0
    DirectX:9.0
    OpenGL:2.0
    Bellek Optimizasyonu:Hyper Z III
    Full Screen Anti-Aliasing:Smoothvision 2.0
    Max.Multisample AA Modu:6x
    HDR(10:10:10:2):10-bit integer
    TruForm:Truform 2.0

Video Kalitesi :
    Adaptive De-Interlace :Video Shader
    Video Hızlandırma :DivX, WMV9, MPEG-2, MPEG-4
    Görüntüleme Desteği :
    TV Out Desteği :Var - 1024x768
    Çift Monitör Desteği :Var - Hydravision 3
    DVI :Var
    HDTV Uyumlu :Hayır
    HDMI Uyumlu/ HDCP Hazır :Hayır
    Dual-Link Özelliği :Yok
    Doğal Görüntü Desteği :8-bit / 16.7 Milyon Renk
    3D Grafik Çözünürlüğü :2048x1536

Kutu İçeriği :
    Sürücü Cd’si :Var
    TV-Out Kablosu :Var

gibi özellikleri var vs vs. şimdi bazi arkadaslar diycek onu almak yerine git GT800 gibi yüksek fiyatli ekran karti al diyceksiniz. ama ben okadar yüksege tirmanmak istemiyorum. bu ekran karti orta halliyle oyunlari oynarim sanırım.
    shader özeligide varmiş

yanı varsa sizinde düşüncelerin söylersenız daha aydinlatmiş olursunuz benı.
    veya 100 YTL civari öenerebilceginiz ekran kartlari varsa da onlarada acigim

şimdiden yorum yazan herkese teşekkurler

• bende nvidia 5700 ultra vardı bu ekran kartından çok dahi iyiydi, 2 hafta kadar önce ikinci el forumunda 70 YTL'ye sattım, yerine 6600 gt aldım memnunum.

Kartımı satmamın sebebibazı oyunları düşük çözünürlükte ancak oynatıyordu. Şimdikinden memnunum.

bence 9550 alacaksanız kesinlikle 50-60 milyondan fazla vermeyin. 9550 yerine 9600 çok daha iyi bir seçim, zaten ati 9600 ile nvidia 5700 birbirlerini tartacak kartlar.

ama tabi 6600 GT ler bunların yanında çok dahai iyi ikinci el forumunda 140 YTL ye kadar satılıyor 6600 GT ler

...

• bu saatte alınacak ekran kartı değil. hiç bulaşma.. para sorunu varsa 2.ele biraz bak daha iyi bir kart bakın 6600 ayarında birşeyler.
  • ewt bende simdi arastirirken 9600 gördüm

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81271&productid=bd19810#tablnk

iyi oldugu söyleniyor ama fiyat 143 YTL.

tabii ikinci el'de biraz kafamı kariştiriyor. zaten hepsiburada.com deli etti benı 5 gündür ürün bekliyorum bugun iptal ettirdim
  • ozaman ben 6600'lara bakayim ama ikinci el alirim sanırım
    ama 6600da satan yokki gecen gün baktim herkes 500 YTL istiyor uçuk kartlara
  • hocam ikinci elde bugüne kadar 4 alışveriş yaptım hiç sorunum olmadı, ama şimdi 143 milyon 9600 için çok para

tabi illa sıfır olsun dersen o zaman ayrı,
  • yanı 6600 olsa alacamda satan yok

peki 6600 tarzina uygun başka kartlar varmi?

mesela RADEON 9800SE nasildir?
  • peki bunun markasi önemli mi?

birde benım anakart yuvasi agp ona göre
  • Yeni Radeon 9800 DirectX 9 VPU (R350), oldukça başarılı Radeon 9700'ün (R300) yerine geçiyor. Teknolojik olarak, bu yongaya güncellenmiş ve optimize edilmiş R300 çekirdeği denebilir; basit bir hız artışının ötesinde şeyler var. Shader ünitesi (SmartShader) "F-Buffer" adı verilen teknoloji ile desteklenmiş; bu teknoloji teorik olarak shader kodunun sonsuz boyutta olabilmesini sağlıyor. Geniş programlanabilirlik özellikleri nedeniyle FX'e "DirectX 9+" diyen NVIDIA'ya nümayiş olsun diye ATi de R350'de "DirectX 9++" var diyor. Bu yaratıcılığa hayran kaldık.

"SmoothVision" (artık 2.1) ve HyperZ III'de de (artık III+ - artılara dikkat) yenilikler var. Ayrıca saat hızı 325/310'dan 380/340'a yükseltilmiş. Ancak ne üretim prosesi ne de bellek türü değiştirilmiş durumda. R300gibi R350 de 0.15 mikron teknolojisiyle üretiliyor ve DDR (I) belleğe 256Bit arabirimle bağlanıyor. Tüm R350 işlemciler DDR-II'ye hazır olmasına rağmen, ATi'ye göre sadece 2003'ün ilk yarısında çıkacak 9800 PRO modelibu yeni belleği kullanacak. Selefi R300 gibi sekiz pixel işhattına ve dört vertex shader ünitesine sahip.

alıntıdır-tomshardware

• abi bence almışken sm3 destekleyen bir kart al en azından 6600gt yada x1600pro
  • quote:

Orjinalden alıntı: murderer_utku

abi bence almışken sm3 destekleyen bir kart al en azından 6600gt yada x1600pro

walla bilmiom artik ikinci el'den bi arkadasla anlaştik gibi detaylara girdik hayirlisi bakalim.
    6600 geliyor

ya dedigim gibi piyasada 6600 adı altinda onlarca kart var. markasinin önemi varmidir yoksa marka sadece bi isimdir özellikler hepsinde aynımıdır?

• arkadaşlar bende de bu karttan var. daha 2 gün oldu alalı. fakat bir sorunum var. kartı tanıttım programını kurdum. oyun oynarken bir problem yok fakat video açmaya çalıştığımda ekran donuyor. sadece videonun sesi geliyor. görüntü donuyor. programı kapat dediğimde ise bilgisayar kilitleniyor. ne yapmam gerekli??

Yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.....
  • giriş seviyesi bir kart. bence üzerine biraz daha koy ve 6600 serisine bak
  • İkinci el 9600xt senin bütçene uygun. 80- 90 arası gidiyor
    ama paran varsa 9800 pro ya da 6600gt almanı öneririm (120-150 civarı)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.