Şimdi Ara

## ATi R650: Daha Serin Daha Hızlı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

14 Mayıs ile birlikte AMD-ATi uzun süredir beklenen yeni nesil grafik işlem mimarisine sahip DirectX 10 destekli ilk grafik kartı olan Radeon HD 2900XT modelini piyasaya sürdü ama kart bazı sorunlarını da beraberinde getirdi. Birçok kişinin ortak noktada buluştuğu en önemli problemlerin başında aşırı ısınma ve yüksek güç tüketimi olduğu biliniyor. Bunda en büyük sebep olaraksa firmanın 80nm üretim teknolojisi içerisinde sıkışıp kalması gösteriliyor. Zira R600 gpu'sunun başta 512-bit bellek veri yolu olmak üzere çok sayıda kaplama ünitesi ve shader işlemcisi ile birlikte barındırdığı çok sayıda teknolojik yeniliğin 80nm üretim tekniğinin sınırlarını zorladığı ifade ediliyor.

Fakat AMD-ATi pes etmiş değil. RV610 ve RV630 ile birlikte Haziran ayında kullanıcılarını giriş ve orta segmentte 65nm üretim teknolojisi ile buluşturacak olan firma yılın 3. çeyreği ile birlikte R600 gpu'sunun yerini alması beklenen 65nm üretim teknolojisine sahip R650 gpu'sunu da pazara sunabilir. Özellikle R600'de yaşanan birçok sorunun giderileceği, daha az ısınan ve daha düşük güç tüketimine ihtiyaç duyan paralelinde ise daha serin çalışan ve daha yüksek sat hızlarına çıkabilen R650 gpu'su ile AMD-ATi çok daha rekabetçi olacak hatta belki performans segmentinde liderliğe oturacak. Tabi tüm bunları zaman gösterecek.

Haziran ayı içerisinde giriş ve orta segmente yönelik DirectX 10 oyuncularını sahaya sürmesi beklenen AMD-ATi için anlaşılan 2007'nin 3. çeyerği unutulmayacak kadar zor ve yoğun geçebilir. Zira R650 söylentilerinin yanında aynı zaman dilimi içerisinde bildiğiniz gibi AMD'nin Barcelona işlemcileri de kendini göstermeye başlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 17 Mayıs 2007; 0:21:59 >

• Haber için teşekkürler fakat ATİ nin %65 kart ları sorunlu oluyo NVIDİA daha sorunsuz oluyor.
  • R650 mi ?

Testler felan ne zaman çıkar acaba.

quote:

Orjinalden alıntı: flywer

Haber için teşekkürler fakat ATİ nin %65 kart ları sorunlu oluyo NVIDİA daha sorunsuz oluyor.

Demekki bize hep %35 lik kısımdan gönderiyolar.
  • Erteliye erteliye böyle bir r600 çıkardılar.Bu gpu nun (r650) çıkması 2008'i bulur.Driver problemlerinin çözülmesi...düşünmesi bile kötü
  • k2fg9 evet hocam şans ı varsa kullanıcının sorunsuz çalışıyo ama sorunları fan ı çalışmaz oyunlarda istenilen performans vermez vb sorunlar NVIDIA kullandım bugüne kadar hiç bir sorunu olmadı çok şükür
  • r650 çıkmadan nvidia 9000 serisini çıkarır heralde
  • r650nin olası en büyük özelliği barcelona cpusu ile çok uyumlu çalışabilmeleri olabilir belki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ati de bence biraz r600 den ümidini kesti
  • R650 2008'de anca çıkar.O zamana kadar da Nvidia 9900GTX çıkarır.Ati treni kaçırdı bi kere...
  • quote:

k2fg9 evet hocam şans ı varsa kullanıcının sorunsuz çalışıyo ama sorunları fan ı çalışmaz oyunlarda istenilen performans vermez vb sorunlar NVIDIA kullandım bugüne kadar hiç bir sorunu olmadı çok şükür

Hem ati kullanmadın hem de sorunlu diye yorum yazıyosun.İlginç bi bilinç yapısı.
  • 13 yıldır çeşit çeşit chipsete sahip ekran kartı satın aldım en son msi Ati 9550 aldım genel performansta yüzde 85 e kadar overclock oluyor demekki banada %35 liklerden gelmiş
  • ölme eşşeğim ölme atii ooo senden daha neler çıkar tüketiciyi yemek için çıksa da bişey demiyecem zaten (çıkacak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakandurden -- 17 Mayıs 2007; 1:13:11 >
  • 9500, 9800, 9600 ve x700 mobility kullandım, çok güzel o/c oldular süper modlandılar,

demek ki bana da %35 lik kısım denk gelmiş...

herkese %35 lik kısım denk gelmesi ne kadar ilginç değil mi
  • Bana da%35 denk gelmiş
  • nvidia belki atiden daha hızlı ama ati çıkarınca her zaman daha iyi çıkartıyor. yani şuan param olsa nvidia alırım ama ati cevap vermişse ati alırım. nvidia zamanında fx serisi gibi beş para etmeyen kartllar çıkardı. ben fx 5600 aldım sonra 5800 ultra ikiside rezalet. ati 9500pro,9600xt,9700pro,9800pro gibi efsane kartlar yaptı. nvidia 6600gt ile gözüme girdi ama dediğim gibi fx serisi gibi rezaletlerle milleti kandırldılar. ati kartları çıkarmasın ama zaten böyle rezil çıkartacaksa çıkartmasın.
  • banada %35 likten geldi. bu nvidia cıları anlamıyorum
  • hem ati kullandım hemde nvdia.. nvidia kullanırken oyunların ortasında mavi ekranı çok gördüm atide hiç görmedim.. bence ati daha stabil bir kart gerçi nvidia nın 7xxx ve 8xxx serisini bilmiyorum belki onlar daha sorunsuzdur
  • off toz duman oldu ortalik. hele su son DX10 fps testleri isi iice karistirdi. simdi kimse 8800'lerin bile DX10'a yeteceginden emin degil. herkes 8800 alirken GTS olsun GTX olsun DX10da da rahat goturur bu bizi diyip ileriye de yatirim yapiyor olmanin rahatligi icindeydi. simdi 8800lerin DX10 akibeti belli degil. ATIninki hic belli degil DX10 sorunlarini hallederse FPSsinin nolacagi hic belli olmaz. Bi de yakinda simdi bu yeni chipsetler cikiyomus.

Yani kisacasi ne olacagi hic mi hic belli degil bu aralar 8800GTX almayi dusunuyodum bu kadar seyden sonra vazgectim. Bence sistem toplamak, hele saglam para verip ekran karti almak icin en kotu zaman su an. Bence Crysis cikinca asil akla kara belli olacak. En azindan o zamana kadar beklemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 17 Mayıs 2007; 5:21:22 >
  • quote:

k2fg9 evet hocam şans ı varsa kullanıcının sorunsuz çalışıyo ama sorunları fan ı çalışmaz oyunlarda istenilen performans vermez vb sorunlar NVIDIA kullandım bugüne kadar hiç bir sorunu olmadı çok şükür

Öyle bişey yok Bir çok arkadaşım ati tabanlı ekran kartları kullanıyor ve hiç bir problem yaşanmıyor böyle şehir efsanelerini ortaya atmayalım. Bence sen Anti-AtiCilerdensin

• quote:

Orjinalden alıntı: cihansevencan

hem ati kullandım hemde nvdia.. nvidia kullanırken oyunların ortasında mavi ekranı çok gördüm atide hiç görmedim.. bence ati daha stabil bir kart gerçi nvidia nın 7xxx ve 8xxx serisini bilmiyorum belki onlar daha sorunsuzdur

Valla ben 7300gs kullanıyorum ve saat başı resetle karşılaşıyorum Önceki 9600pro da hiç bir sorun yoktu bide su needforspeed carbondan sonra nvidiadan iyice soğudum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.