Şimdi Ara

ATI + NVIDIA GPU KURULUMLARINDAKİ PHSYX KISITLAMASI MEĞERSEM KALDIRILMAMIŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.anandtech.com/show/3744/nvidia-forceware-257-heterogeneous-gpu-physx-its-a-bug-not-a-feature

lol.. bug'mış.. böyle birşeyin olması söz konusu değilmiş.. sitedeki sürücüyü de düzelteceklermiş.. bundan sonra indirilen sürücülerde tekrar eskisi gibi olmaya devam etcekmiş.. ban!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 28 Mayıs 2010; 21:48:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektroterm

Kim bilir ne gibi yeni şeytanlıklar peşindedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

naaays....

gerçi physx gibi epic++ dandik bir şey için hayatta GTS 250 ayarı bi kart almam, aklı olan da almamalıdır, ama Nvidia'nın attığı iyi bi adım bu sonuçta.

epic++ dandik mi? bilmem kaç yüz oyunda kullanılan kodlara bırakta oyun yapımcıları dandik desin.

istenildiği kadar oyunda kullanılsın... Batman'ı gördükten sonra Physx'ten hiçbişey olmayacağına kanaat getirdim.

senin kanaatinin bir önemi olmadığını hepimiz biliyoruz. eminim ki sistemine sırf physx için kart takacağın halde bunları yazıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Man From Atlantis

http://www.anandtech.com/show/3744/nvidia-forceware-257-heterogeneous-gpu-physx-its-a-bug-not-a-feature

lol.. bug'mış.. böyle birşeyin olması söz konusu değilmiş.. sitedeki sürücüyü de düzelteceklermiş.. bundan sonra indirilen sürücülerde tekrar eskisi gibi olmaya devam etcekmiş.. ban!?

And the crowd goes "aaaaaaaaaaaaaaaa".

Başlık silinebilir :))

• halamı physx ne işe yaradığı ortada birde bunun için kalkıp yeni oyunlarda gtx 470 yada gtx 480 öneriliyor,allahım sen akıl ver demekten başka birşey söylenmez bu duruma
  • quote:

quote:

quote:

quote:

naaays....

gerçi physx gibi epic++ dandik bir şey için hayatta GTS 250 ayarı bi kart almam, aklı olan da almamalıdır, ama Nvidia'nın attığı iyi bi adım bu sonuçta.

epic++ dandik mi? bilmem kaç yüz oyunda kullanılan kodlara bırakta oyun yapımcıları dandik desin.

istenildiği kadar oyunda kullanılsın... Batman'ı gördükten sonra Physx'ten hiçbişey olmayacağına kanaat getirdim.

senin kanaatinin bir önemi olmadığını hepimiz biliyoruz. eminim ki sistemine sırf physx için kart takacağın halde bunları yazıyorsun.

physx için 30$'den fazla vermem, gebertsen de gts 250 filan alıp hiç bir işe yaramayan physx için sistemime takmam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

naaays....

physx için 30$'den fazla vermem, gebertsen de gts 250 filan alıp hiç bir işe yaramayan physx için sistemime takmam.

kim sana gts250 al diyor ? arkdaşın biri 9600gt yle test yapmış sonuçlar harika ikinci el gt220 vb bir kartla gayet işe yarar. birilerinin değil tecrübelerin ışığında hareket edeceksin. nvidia ya bakarsan tabii ki gts250 der. elinde kaç gts250 var Allah bilir. epic++ fail diye yorumladığın physx için 30 dolar ayırmanda oldukça ilginç. epic++ fail bir yazılıma üstüne para verseler kullanmam demen lazım. kendinle çelişmekten başka birşey yapmıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: pckolik13

quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Mafia2 deki physx görüntüleri gerçekten güzeller. O efektler olmadan oynamak, oyunu yarım oynamak demek. Şu ana kadar ki oyunlarda çok fazla fark yaratacak bir oyun bence yok, ancak Mafia2 böyle değil. O yüzden ikinci el bir nvidia yolu göründü

Dediğin gibi güzel görüntüler ama bir de physx kapalı iken olan bir görmek lazım bence.Acaba arada ne kadar fark var?Şu ana kadar physx gerçekten önemsizdi.Batman AA dışında hangi popüler oyunda vardı ki...
    Ama Mafia 2 physx in önemini kat kat arttırabilir....

Çok büyük ihtimal, nvidia physx in ne kadar güzel,faydalı,çocuklar için gerekli ve fosfor içerdiğini göstermek için, normal versiyonda efektleri baya bir kısacaktır. Hatta aradaki farkı açmak için, normal bilgisayarın oynatabileceği efektleri bile kapatması muhtemel bence. Zaman gösterecek, ama physx siz mafia2 çok güzel görünmeyecek bence. Batman ve Mirrors Edge fazladan çok fazla görsel efekt içermiyordu ama Mafia2 de bu böyle olmayacak gibi ne yazık ki

• quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

bence guzel uygulama

yakında Atiye kullanım izni bile verebilir

keşke verse eminim fizik destekli oyun sayisina pozitif etki yapar

izin verse bile ATI kabul etmez

neden kabul etmesin onunda faydasına olur...
  • quote:

quote:

quote:

naaays....

batman film oyunu

filmin hemen ardindan cikan oyun

bu sekilde cikmis bana 1 tane efsane oyun soyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 29 Mayıs 2010; 2:58:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

izin verse bile ATI kabul etmez

neden kabul etmesin onunda faydasına olur...

sen son kullanıcı olarak bakıyosun olaya,ama amd rakibinin lisanlı bi ürününü standartlaşmasını kesinlikle istemez
  • quote:

quote:

quote:

quote:

naaays....

batman film oyunu

Physx efektlerinden bahsediyor olsa gerek anni. Yoksa film oyunu olmasıyla, ayrıca efsane olmasıyla Physx'in başarısının doğrudan bir bağı olduğunu düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

quote:

quote:

quote:

quote:

naaays....

batman film oyunu

Physx efektlerinden bahsediyor olsa gerek anni. Yoksa film oyunu olmasıyla, ayrıca efsane olmasıyla Physx'in başarısının doğrudan bir bağı olduğunu düşünmüyorum.

bir oyundaki fizik kalitesi bence oyun ile direk dogru orantili

o yuzden batman e bakarak fizik bir ise yaramaz demek inanilmaz sacma bana gore

• Olay nvidia'nın virüs yazılımından ibaret şu haliyle. Hikayesini dinliyorsun, işte anlatıyorlar biz bu physx'i yazmaya başladığımızda opengl yoktu, e iyi güzel de kaç zamandır çeviremediniz mi kodunu? Hani çok ahım şahım bişey değil, her oyunda onun milyon katı karmaşa dönüyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

naaays....

batman film oyunu

bir oyundaki fizik kalitesi bence oyun ile direk dogru orantili

o yuzden batman e bakarak fizik bir ise yaramaz demek inanilmaz sacma bana gore

An itibariyle piyasada Physx desteği olup, eli yüzü düzgün denebilecek kaç tane oyun var ki? Yanlış bilmiyorsam Batman aralarında en baba kalanı, doğal olarak da bu konuda en çok incelenecek oyunların başında geliyor.

• quote:

An itibariyle piyasada Physx desteği olup, eli yüzü düzgün denebilecek kaç tane oyun var ki? Yanlış bilmiyorsam Batman aralarında en baba kalanı, doğal olarak da bu konuda en çok incelenecek oyunların başında geliyor.

işte en babası bile dandik diyebiliriz

ama mafia 2 gelince gorecez

mutlaka baska oyunlarda gelecektir fakat ati de bu destek olmaması bence cok kısıtlıyor yaygınlasmasını

keske anlasıp bu ozelligi atiye de getirseler
  • quote:

batman film oyunu

PhysX'in oyuna eklediklerinden bahsediyorum. Batman: Arkham Asylum gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biridir. Bildiğin efsane bir oyun. Ama PhysX kısmı çok saçma ve komik. Zaten bu yüzden diyorum, oyunun PhysX'i ile ilgili çok yaygara koparıldı, oyunun kendisi de mükemmel zaten, ama bakıyoruz PhysX namına KOMEDİ bi ground fog (ki FPS'yi yarıya indiriyor) ve yerde hareket eden kağıtlardan başka bir şey yok.

quote:

kim sana gts250 al diyor ? arkdaşın biri 9600gt yle test yapmış sonuçlar harika ikinci el gt220 vb bir kartla gayet işe yarar. birilerinin değil tecrübelerin ışığında hareket edeceksin. nvidia ya bakarsan tabii ki gts250 der. elinde kaç gts250 var Allah bilir. epic++ fail diye yorumladığın physx için 30 dolar ayırmanda oldukça ilginç. epic++ fail bir yazılıma üstüne para verseler kullanmam demen lazım. kendinle çelişmekten başka birşey yapmıyorsun.

Ne kadar güçlü kart alman gerektiği, şu anki kartının ne olduğuyla direk olarak alakalıdır. Kartın GTX260sa PhysX için kullanman gereken kart farklıdır, HD5970'se PhysX için kullanman gereken kart farklı. Unutma ki bütün PhysX işlemlerini tek bir GPU'da yapıyorsun ve (PhysX'siz FPS seviyesine gelene kadar) FPS'deki darboğaz direk olarak o GPU'nun hesaplayabildiği PhysX işlemleri kadar oluyor. Yani şöyle açayım:

Diyelim ki kartın GTX 260 ve PhysX olmayınca 50 fps alıyorsun. PhysX açınca 20'ye düşüyor. Kartın yanına PhysX için 9600GT aldın. Bu kart, (senin oyun ayarlarında) saniyede maksimum 40 tane PhysX frame'i hesaplayabiliyor. Bu durumda FPS'n 40 olacaktır. Şimdi 9600GT yerine GTS 250 aldın diyelim ve bu GTS de 80 PhysX frame'i hesaplayabiliyor. Ama senin 260'ın zaten max. 50 FPS verebiliyordu PhysX olmasa bile. Dolayısıyla aldığın ikinci GTS'nin ekstra frame kapasitesi kullanılmayacak ve FPS'n 80 değil 50 olacak.

Şimdi de aynısını HD5970 ile düşün. PhysX'siz performansı GTX 260'ınkinin bir kaç katı olacaktır. 100 diyelim. Sen bunun yanına 9600GT koyarsan yine 40'a yakın FPS alacaksın çünkü sistemi sınırlayan şey PhysX hesaplamaları ve 9600 GT 40 FPS hesaplayabiliyor. Ama bu sefer 9600GT'yi GTS 250 ile değiştirirsen büyük performans farkı olur (yukardaki senaryoya göre FPS'n 80'e çıkar).

Kısacası asıl kart GTX 260'ken birinin yaptığı testlerde iyi FPS alıyor olması bir anlama gelmiyor benim için.

• annihilator

bana gore batman efsane olmaktan cok uzak bir oyun

tamam filmi efsane ona lafımız yok
  • daha iyi bi çizgi roman oyunu hayal edemiyorum şahsen... ki arkham asylum, filmin oyunu olmaktan son derece uzaktır karakterlerin resmedilişi sesleri konu vb. filmle hiç bir alakası yoktur; ki filmden tam 1 sene sonra çıkmıştır zaten, herşey çizgi romana uygun yapılmıştır zaten oynayınca anlarsın.

zaten batman film değil çizgi romandır. bu bir çizgi roman oyunudur.

ki sana göre bana göreyi bırak (bence de bioshock dandik bi oyun mesela, olabiliyor yani); zaten oyun her siteden çok çok yüksek not aldı, "AAA title" denen en yüksek bütçeli oyunlardan biri, PhysX'i ile de ilgili çok yaygara koparıldı. Bu oyundaki PhysX dandikse, elle tutulur bir PhysX implementasyonu görmek çok zor olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 29 Mayıs 2010; 6:23:19 >
  • Physx işlemini yapabiliyor olmak bile Nvidia adına bir başarı. Neden derseniz, aynı seri ATI karttan Nvidia yarısı kadar daha az çekirdek hesaplama gücü üretebiliyor. Hal böyleyken physx'i eğer ortak yazılım yapmış olsa Nvidia, kendi bindiği dalı keser, çünkü physx performansının nasıl ATI'nin bir alt seviye kartları kadar olduğu ortaya çıkar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.