Şimdi Ara

## ATi'nin Yol Haritası Belli Olmaya Başladı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## ATi'nin Yol Haritası Belli Olmaya Başladı ##

Geçtiğimiz günlerde verdiğimiz bir haber ile ATi'nin grafik stratejisinde bazı değişiklikler yaptığını ve Nvidia'ya benzer bir şekilde her 6 ayda bir performans anlamında çıtayı biraz daha yukarı çekmek istediğini ifade etmiştik. İşte oluşan bu yeni iş planı çerçevesinde ATi'nin 2008 için takip etmesi muhtemel yol haritası da yavaş yavaş belirginleşmeye başlıyor. Son veriler ışığında,

2008 Başı: RV670: Çift grafik işlemcili özel bir versiyon
    2008 Ortası: R700: Çok çekirdekli yapı, 55nm üretim teknolojisi,
    2008 Sonu: R780: R700'ün geliştirişlmiş versiyonu, çok çekirdekli yapı...

Şu an için bahsi geçen grafik işlemcilerin teknik özellikleri konusunda gün yüzüne çıkan çok fazla teknik detay olmasa bile anlaşıldığı kadar ATi, gelecek yılı 3 veya 4 yeni yüksek performans çözümü ile kapatacak gibi görünüyor. Tabi bu modellerin farklı segmentleri hedef alan alt varyasyonları da olacak ve bizde detaylar geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 7 Ağustos 2007; 9:16:57 >

• evet yeni bilgisayarımı alacağım tarih belli oldu 2008 sonumüjdeli haber için saol fx57
  • ekran kartımı değiştirmem için uygun zaman 2008 sonu gibi gözüküyor ama DX10 oyunlarının yaygınlaşması da önemli 2008 ortasıda olabilir
  • cok cekirdekli gpu larin piyasaya girmesi ile diger tek cekirdekli kartlarin 2. elde durumlarini dusunemiyorum....8800gtx leri fln 100 150 ytl ye alırız heralde
  • Çift işlemcili işlemcilerden sonra, çift işlemcili ekran kartları
    Çift olmayan/çalışmayan bişey kaldı mı?
    Bir de oldu olacak çift işlemcili ses kartları çıksın, tam olsun
  • @FX57 haberi nerden aldın bilmiyorum ama genel haber sitelerinde öngörülen yol haritası senin yazdıklarından biraz daha farklı..

RV670 tek işlemcili versiyon olacak.. 256bit ve 65nm olacağı tahmin ediliyor. (rv670 2900pro olmayacak, ve R600 GPU sunu baz almayacak)

R670 çift işlemcili high-end versiyon olacak.. Çift işlemcili ve 55nm olacağı tahmin ediliyor ve 2008 başı öngörülüyor..
  • çıkarsınlar çıkarsınlar geç bile kaldılar ne güzel.istersen çıktığı gibi al istersen 1 veya 2 nesil geriden
    takip et yinede cebinden para çıkarmayı iyi biliyorlar.tabi bizim ülke olarakda paramız bol bol
    bize koymaz.
    haber için teşekkürler fx57

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AMD-ati sıkı geliyor gibi ...
  • 2009 yılına kadar sisteme dokunmamak lazım. Ondan sonra DDR3 destekli 4 çekirdekli AMD işlemcilere ve Ati nin yeni kartlarına geçiş yapmak en karlısı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DHHarezmi

2009 yılına kadar sisteme dokunmamak lazım. Ondan sonra DDR3 destekli 4 çekirdekli AMD işlemcilere ve Ati nin yeni kartlarına geçiş yapmak en karlısı.

2009'da ddr4-ddr5 çoktan geçilmiş olup dx11'li, 8 veya 16 çekirdekli sistemler kurulmaya başlanmış olur.
  • bence 2009 bilgisayar toplamak için EN iyi DÖNEM.. Neden dersek.. AMD o yılda fusion ı yayınlayacak, DX 10 lar oturacak, AMD o sene Bulldozer ile M-Space Mimarili işlemcilerini yayınlayacak (32 NM), DDR3 ler şu anki DDR2 fiyatlarına ve kalitesine oturacak, Çok çekirdekli DX destekli ekran kartları tam olarak oturacak (tahmin ediyorum ki bu dönemde çıkacak ekran kartlarının işlem gücü 1 tanesi için 1,5 TFlop yakın olacaktır).... Yani tam bir geçiş dönemindeyiz bu 1,5 yıl içinde. Bence bu 1,5 yıl elinizde ne varsa İDARE edin.... Bu dönemde makina değiştirmek gereksiz bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 7 Ağustos 2007; 18:47:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DraGonS

bence 2009 bilgisayar toplamak için EN iyi DÖNEM.. Neden dersek.. AMD o yılda fusion ı yayınlayacak, DX 10 lar oturacak, AMD o sene Bulldozer ile M-Space Mimarili işlemcilerini yayınlayacak (32 NM), DDR3 ler şu anki DDR2 fiyatlarına ve kalitesine oturacak, Çok çekirdekli DX destekli ekran kartları tam olarak oturacak (tahmin ediyorum ki bu dönemde çıkacak ekran kartlarının işlem gücü 1 tanesi için 1,5 TFlop yakın olacaktır).... Yani tam bir geçiş dönemindeyiz bu 1,5 yıl içinde. Bence bu 1,5 yıl elinizde ne varsa İDARE edin.... Bu dönemde makina değiştirmek gereksiz bence...

Yok yok 2011 i bekleyelim.. 22nm çok çekirdekli cpu ve gpu lar oturacak DDR4 yada daha ileri sistem rami kullanmaya başlayacağız.. Dx12 çıkmış ve oturmuş olacak..

Ama yok yok 2015 i beklesek daha iyi olur o zaman çok daha gelişecek teknoloji..

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Orjinalden alıntı: DraGonS

bence 2009 bilgisayar toplamak için EN iyi DÖNEM.. Neden dersek.. AMD o yılda fusion ı yayınlayacak, DX 10 lar oturacak, AMD o sene Bulldozer ile M-Space Mimarili işlemcilerini yayınlayacak (32 NM), DDR3 ler şu anki DDR2 fiyatlarına ve kalitesine oturacak, Çok çekirdekli DX destekli ekran kartları tam olarak oturacak (tahmin ediyorum ki bu dönemde çıkacak ekran kartlarının işlem gücü 1 tanesi için 1,5 TFlop yakın olacaktır).... Yani tam bir geçiş dönemindeyiz bu 1,5 yıl içinde. Bence bu 1,5 yıl elinizde ne varsa İDARE edin.... Bu dönemde makina değiştirmek gereksiz bence...

Yok yok 2011 i bekleyelim.. 22nm çok çekirdekli cpu ve gpu lar oturacak DDR4 yada daha ileri sistem rami kullanmaya başlayacağız.. Dx12 çıkmış ve oturmuş olacak..

Ama yok yok 2015 i beklesek daha iyi olur o zaman çok daha gelişecek teknoloji..

ya teknoloji ileri dönük alınmaz bende biliyorum böyle alaycı şeyler yazmanın manası yok.. Benim bahsetmek istediğim her alanda bir değişim var bu değişimlerin bence oturmasını beklemek lazım. Mesela 2 sene önce olsa böyle birşey yazmazdım aynı anda ramler, işlemciler, işletim sistemleri, ekran kartları, yazılımlar BİR ANDA DEĞİŞİM sürecine girdiler. Ben bu güne kadar bunların hepsinin aynı anda böyle bir değişim sürecine girdiğini görmediğim için böyle birşey yazdım. Bence beklenmeli. Bu benim görüşümdür.... Alay etmenin manası yok sonuçta benim her yıl değiştirebilecek kadar yüksek kapasiteli bir mali bütçemde yok. Ki olsada değiştirmem Burası Türkiye ...

• İnşallah bu tarihler ertelenmez 2009 a taşmaz ..Çok çekirdekli yapı güzel olacağa benziyor..2008 ortası beklenebilir..
  • çift çekirdekli GPU haberi güzel bunun GPUdaki başarım oranını ne kadar artıracağını çok merak ediyorum bi de şu var her biri için ayrı ramler (ki ben bunlara cache hesabı paylaşımlı olacağını düşünüyorum) ve sahderler (bunları ayrı yapma ihtimalleri gibi ramler gibi paylaşımlı da yapabilirler...) nasıl şekillenecek ve gelişen verfi yollarıyla nasıl bir etkileşimde olacak...bunun yanı sıra geriye desteği (pcı-e 1.1) olacak mı? hepsini bekleyip görücez...
  • bu haberin orjinali nerede öğrenebilir miyim ?? fx kardes sen bu kadar haberi nerden buluyon ?? (ati veya nvidia fabrikasında akraba fln mı war )
  • ıslemcılerdekı cekırdek olayı bıttı ekran kartlarına sıcradı

pc de oyun oynanmaz artık cok masraf ıstıyo butcesı sınırlı olan ve ıı goruntu ıstıyenler konsollara yonelmelı
  • yya konsol dediinimdede bi oyun alıcaz tonla para adam gibi goruntu almak icin milyarlık full hd plazma almak lazım bunları katınca cok para ediyo bir oyunun 100 ytl olduunu varsayarsak ve yılda 5 oyun alsak ki cogu kısı daha fazla oyun alıyodur 500 lira para eder bunuda sistem upgrateye ayırırsan pc de aynı fıyata gelır

birde bu haberden sonra hd2900xt alıp 2008 ortasında satıp yeni bi kart mı almak lazım yoksa orta seviye bi kart alıp 8600 vs 2008 ortasında sıfırdan bi kart almak mı yani burdaki asıl soru 2008 ortasında 2900xt 2. elden satılır mı ne kadar satılır ??
  • herkesın gucu ve durumu neyse teknolojiyi ona göre yaşamalı. Teknoloji beklemek için deyil yaşamak içindir.ama ucuz ama pahalı.

saygılar..
  • 2400,2600pro bu durumdayken biraz erken paçayı sıvamıslar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.