Şimdi Ara

Ati Mobility Radeon HD5730 Driver Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
12.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben Ati Mobility Radeon HD5730 ekran kartımın son güncel driverını indirdim. Kuruyorum. Kurulum sırasında ekran kararıyor ve öyle kalıyor. Güvenli Moddan açarak sistemi geri yükledim şimdi. İnternette biraz araştırdım ve güç ile ilgili bir sorun olabilir falan diyorlar. Şuan orijinal adaptörü kullanmıyorum o bozulmuştu. Onla alakası olabilir mi acaba ? Ya da bu sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkürler.

Laptop Marka - Model: Asus N61Ja

İşletim Sistemi: Windows 7 - 64 Bit

Arkadaşlar sorun çözüldü. Ati son güncellemelerde mi düzeltti yoksa aşağıdaki yöntem mi işe yaradı tam bilmiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: gordons

Windows 7 de kararmayı düzelttim regedit de bir oynama ile yabancı forumda bulmuşlar buyrun

All you have to do is to launch Registry Editor (regedit), then look for a key "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\C lass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000" and add there a value: DWORD Value (32-bit). Set the name of the value "KMD_EnableBrightnessInterface2" and set it on "1".

All done, but there is a little problem When you set your brightness below ~30% the screen goes dark.

Setting on this value on "2" doesn't affect, it's same as when it's on "1".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flame of the West -- 24 Şubat 2015; 19:15:21 >

• Belki çakışıyordur driverlar . Ati ile ilgili bütün uygulamaları silin sonra tekrar deneyin belki çözülür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de var güncel driverı indirdim kurdum siyah ekranla karşılaştım.Sistem geri yükleme ile kurtuldum.Versiyon 13.4 ü yükledim fakat bu seferde ekran kartı 5730 u görmüyor onboard ekran kartıyla çalışıyor sadece ne iş anlamadım ? yardımcı olabilecek var mı acaba ?
  • konuyu hortlatıyım o zaman hala güncel bir driver bulamadım ben 14.7 RC de ekran kararması sıkıntısı devam ediyor. bende 13.4 kullanıyorum daha güncel bir driver kullanmayı başarabilen var mıdır?
  • Merhaba,

Sizin yaşadığınız sorun genelde çift değiştirilebilir ekran kartı kullanan laptoplarda özellikle ati- intel olanlarda görünen bir sorun aslında çözümü çok basit :) anlattıklarımı uygulayın %99.9 sorunsuz yükleme yapabileceksiniz.

çözümü :

1. Öncelikle Windows 8.1 update 1 işletim sistemini laptopunuza temiz bir format ile kurun.
    2. Kurulumu tamamlarken hızlı ayarları kullan seçeneği geldiğinde bu seçeneği seçmeyin
    3. Özel ayarları kullanı seçin ve Windows update ile beraber Windows sürücülerini otamatik olarak yükle seçeneklerini kapatın
    4. denetim masasını açın arama kutusuna windows update yazın. güncelleştirmeleri denetleyin.
    5. güncelleştirmeler den yalnızca intel sürücüsünü kurun. Kesinlikle amd sürücüsünü kurmayın ati güncelleştirmesini gizleyin.(win update kurarsa siyah ekran hatası verir)
    6.http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%208.1%20-%2064#amd-catalyst-packages bu sitedeki sürücüyü indirin ve kurun (‎AMD Driver Autodetect kullanarakta güncel driverı indirebilirsiniz)
    7. işlem başarıyla tamamlanırsa siyah ekran hatası almazsınız
    8. eğer durduk yere update otomatik olarak ati sürücüsünü yüklerse siyah ekranda kalırsınız çözümü ise basittir. bilgisayarı ağ desteği ile güvenli modda başlatın aygıt yöneticisinden atiyi kaldırınhttp://www.wagnardmobile.com/DDU/ bu linkten Display Driver Uninstaller programını indirin program ile sadece ati sürücüsünü temizleyin sistemi yeniden başlatın internet bağlantısını kesin ve indirmiş olduğunuz ati sürücüsünü yükleyin sorun çözülecektir.

Kalan sürücüleri DriverPack Solution full 14.7 indirip bu program aracılığı ile güncellemenizi öneririm

sonuç en güncel işletim sistemi ve sürücülerini sorunsuz şekilde çalıştırabileceksiniz

dip not: eğer isterseniz bu sitedeki intel/ati driverlarınıda kullanmayı deniyebilirsinizhttp://leshcatlabs.net/ (eğer atinin kendi sitesindeki çalışmaz ise bu sitedeki driverları deneyin)

Windows 7 de denemek için şu işlemleri uygulayın :

1.denetim masası girin program ekle/kaldır aracılığı ile ati sürücüsünü ve intel sürücüsünü kaldırın.
    2.bilgisayar açılırken F8 ile güvenli mod da başlatın
    3.aygıt yöneticisinden atiyi kaldırın
    4.http://www.wagnardmobile.com/DDU/ bu linkten Display Driver Uninstaller programını indirin
    5. program ile ati ve intel sürücüsünü temizleyin sistemi yeniden başlatın.
    6. önce winndows updateden intel sürücüsünü yükleyin
    7. sonrahttp://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%207%20-%2064#amd-catalyst-packages ati sürücüsünü yükleyin (‎AMD Driver Autodetect kullanarakta güncel driverı indirebilirsiniz)

bu basamakları uygulayarak yükleme işlemini tamamlamayı deneyin windows 7 de çalışır çalışmaz kesin birşey diyemem.

benim tavsiyem bu dizüstü bilgisayarı Windows 8.1 Update 1 işletim sistemi ile beraber kullanmanızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: İzleVeÖğren

Merhaba,

Sizin yaşadığınız sorun genelde çift değiştirilebilir ekran kartı kullanan laptoplarda özellikle ati- intel olanlarda görünen bir sorun aslında çözümü çok basit :) anlattıklarımı uygulayın %99.9 sorunsuz yükleme yapabileceksiniz.

çözümü :

1. Öncelikle Windows 8.1 update 1 işletim sistemini laptopunuza temiz bir format ile kurun.
    2. Kurulumu tamamlarken hızlı ayarları kullan seçeneği geldiğinde bu seçeneği seçmeyin
    3. Özel ayarları kullanı seçin ve Windows update ile beraber Windows sürücülerini otamatik olarak yükle seçeneklerini kapatın
    4. denetim masasını açın arama kutusuna windows update yazın. güncelleştirmeleri denetleyin.
    5. güncelleştirmeler den yalnızca intel sürücüsünü kurun. Kesinlikle amd sürücüsünü kurmayın ati güncelleştirmesini gizleyin.(win update kurarsa siyah ekran hatası verir)
    6.http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%208.1%20-%2064#amd-catalyst-packages bu sitedeki sürücüyü indirin ve kurun (‎AMD Driver Autodetect kullanarakta güncel driverı indirebilirsiniz)
    7. işlem başarıyla tamamlanırsa siyah ekran hatası almazsınız
    8. eğer durduk yere update otomatik olarak ati sürücüsünü yüklerse siyah ekranda kalırsınız çözümü ise basittir. bilgisayarı ağ desteği ile güvenli modda başlatın aygıt yöneticisinden atiyi kaldırınhttp://www.wagnardmobile.com/DDU/ bu linkten Display Driver Uninstaller programını indirin program ile sadece ati sürücüsünü temizleyin sistemi yeniden başlatın internet bağlantısını kesin ve indirmiş olduğunuz ati sürücüsünü yükleyin sorun çözülecektir.

Kalan sürücüleri DriverPack Solution full 14.7 indirip bu program aracılığı ile güncellemenizi öneririm

sonuç en güncel işletim sistemi ve sürücülerini sorunsuz şekilde çalıştırabileceksiniz

dip not: eğer isterseniz bu sitedeki intel/ati driverlarınıda kullanmayı deniyebilirsinizhttp://leshcatlabs.net/ (eğer atinin kendi sitesindeki çalışmaz ise bu sitedeki driverları deneyin)

Windows 7 de denemek için şu işlemleri uygulayın :

1.denetim masası girin program ekle/kaldır aracılığı ile ati sürücüsünü ve intel sürücüsünü kaldırın.
    2.bilgisayar açılırken F8 ile güvenli mod da başlatın
    3.aygıt yöneticisinden atiyi kaldırın
    4.http://www.wagnardmobile.com/DDU/ bu linkten Display Driver Uninstaller programını indirin
    5. program ile ati ve intel sürücüsünü temizleyin sistemi yeniden başlatın.
    6. önce winndows updateden intel sürücüsünü yükleyin
    7. sonrahttp://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%207%20-%2064#amd-catalyst-packages ati sürücüsünü yükleyin (‎AMD Driver Autodetect kullanarakta güncel driverı indirebilirsiniz)

bu basamakları uygulayarak yükleme işlemini tamamlamayı deneyin windows 7 de çalışır çalışmaz kesin birşey diyemem.

benim tavsiyem bu dizüstü bilgisayarı Windows 8.1 Update 1 işletim sistemi ile beraber kullanmanızdır.

Cevabınız için çok teşekküer ediyorum şu an durdurdum yükleme işlemlerini dediklerinizi yapacağım 1 hafta içinde size olumlu veya olumsuz dönüş yapacağım.

• wh4t3v3r W kullanıcısına yanıt
    Sonucu ögrenebilirmiyim aynı laptop aynı sorun bende de mevcut uygun driver bulamıyorum surekli kararıyor ekran yuklerken olumluysa bu yontemı denıcem bende
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ATİ HD 6470M EKRAN KARTI SORUNU
    12 yıl önce açıldı
    windows 8 Ati Mobility HD 5470
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun bende de var N61JA kullanıcısıyım . Ekran kartını güncellerken ekran kararıyor ve sistem geri yükleme yapmadan açılmıyor . Şu sorunun neden kaynaklandığı bilen varsa anlatsın bi zahmet 1 hafta boyunca dua edeceğim açıklayana :)
  • benim denediğim yöntemler olmadı başka bir başlıkta arkadaş windows 8 ile uyumlu çalıştığını söylüyor belki ekran kartı güncellemeleri hata vermiyordur. windows 7 ile tam bir fiyasko diğerleriyle denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wh4t3v3r

benim denediğim yöntemler olmadı başka bir başlıkta arkadaş windows 8 ile uyumlu çalıştığını söylüyor belki ekran kartı güncellemeleri hata vermiyordur. windows 7 ile tam bir fiyasko diğerleriyle denemedim.

güvenli modda yüklenir mi acaba
  • Windows 8 (8.1 ile olmuyor) ile deneyen arkadas ekran karti driverini yuklemedigini soyluyor. Ben bundan sonra amd'nin(asus,ati) urunlerine bulasmam. Sizlerede tavsiye etmem.bilgisyarim yuksek ihtimal fazla isinmadan dolayi bir yerlerindeki lehimini catlatarak bozulmustur. Allah hala bu urunu kullananlara sabir versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flame of the West

Merhaba arkadaşlar ben Ati Mobility Radeon HD5730 ekran kartımın son güncel driverını indirdim. Kuruyorum. Kurulum sırasında ekran kararıyor ve öyle kalıyor. Güvenli Moddan açarak sistemi geri yükledim şimdi. İnternette biraz araştırdım ve güç ile ilgili bir sorun olabilir falan diyorlar. Şuan orijinal adaptörü kullanmıyorum o bozulmuştu. Onla alakası olabilir mi acaba ? Ya da bu sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkürler.

HOCAM ATININ KURULUMUNDA ZATEN YULEME ESNASINDA EKRAN KARARABİLİR YAZIYOR DİKKATLİ OKUSANIZ BOYLE KONU ACMAYACAKSINIZ EKRAN KARARIR DAHA SONRASINDA O 5 DK 15 DK ARASI YUKLER VE KENDİNE RESET ATAR YADA EKRAN GERİ GELİR SİZ BEKLEMEDN HEMEN RESET ATINCA BOYLE OLUYOR BENİM DEDİĞİMİ DENEYİN..

• quote:

Orijinalden alıntı: bymustafa59

quote:

Orijinalden alıntı: Flame of the West

Merhaba arkadaşlar ben Ati Mobility Radeon HD5730 ekran kartımın son güncel driverını indirdim. Kuruyorum. Kurulum sırasında ekran kararıyor ve öyle kalıyor. Güvenli Moddan açarak sistemi geri yükledim şimdi. İnternette biraz araştırdım ve güç ile ilgili bir sorun olabilir falan diyorlar. Şuan orijinal adaptörü kullanmıyorum o bozulmuştu. Onla alakası olabilir mi acaba ? Ya da bu sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkürler.

HOCAM ATININ KURULUMUNDA ZATEN YULEME ESNASINDA EKRAN KARARABİLİR YAZIYOR DİKKATLİ OKUSANIZ BOYLE KONU ACMAYACAKSINIZ EKRAN KARARIR DAHA SONRASINDA O 5 DK 15 DK ARASI YUKLER VE KENDİNE RESET ATAR YADA EKRAN GERİ GELİR SİZ BEKLEMEDN HEMEN RESET ATINCA BOYLE OLUYOR BENİM DEDİĞİMİ DENEYİN..

Emin olun 10larca driver kurdum. O yazıyı da okudum. O ekran kararmaları anlık oluyor. Ama son driverlarda kaç dakika beklerseniz bekleyin o kararma gitmeyecek. Çünkü bir hata var. Reset atarsanız da ekran parlaklığı full olmasına rağmen ekran aşırı derecede karanlık oluyor. Tek çare sistem geri alma oluyor. Beklemeyle olcak iş olsaydı emin olun konu açmazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Windows 8 (8.1 ile olmuyor) ile deneyen arkadas ekran karti driverini yuklemedigini soyluyor. Ben bundan sonra amd'nin(asus,ati) urunlerine bulasmam. Sizlerede tavsiye etmem.bilgisyarim yuksek ihtimal fazla isinmadan dolayi bir yerlerindeki lehimini catlatarak bozulmustur. Allah hala bu urunu kullananlara sabir versin.

dostum bende de güncelleme olmuyor fakat oyunlarda ısınma sorunu yaşamadım hiç .

Şu anda skyrim,crysis 3 , gta 4 epl , nfs rivals oynayabiliyorum saatlerce . Bu bilgisayarı 4 sene önce almıştım şu zamana kadar ısınmadan yana problemim olmadı .Asustan yana sıkıntı yok yani . Bilgisayarını bakıma sokmadın sanırım ya da fanı açıp tozları temizlemedin, yağlamadın fanı . Benim pc 2 senedir ne format görür ne de bakım.En son 2012 de fanı temizlettirmiştim , yıl oldu 2014 izmirde yaşıyorum en sıcak havalarda bile n61ja bilgisayarım 8-10 saatlik crysis 2 , gta 4 ,call of duty ghost , nfs rival,metro last light,elder scrolls skyrim oynamamda sıkıntı yaşatmadı . Sadece şu var ekran kartını güncelleyemediğim için netten açtığım videolarda biraz sıkıntı yaratmaya başladı . Yani sıkıntı derken video kasmıyor , videoda görüntü sağa sola kayarken ekranda kırılmalar oluyor .

Ben tam tersine Asus un dayanıklılığını çok beğendim.Bilgisayarım 2 kere balkonda betona, 3 kere de halıya düşmek üzere ekran açıkken düştü . Üstüne pc klavyesine 3-4 kere bira dökmüştüm .Şu anda bilgisiyarımda çalışmayan 3-4 klavye tuşu var , bir de düşmeden dolayı ekranın üstü açıldı biraz. Bu laptop bunlara rağmen hala nasıl servis yüzü görmedi şaşarım , gümbür gümbür çalışıyor hala .

Ayrıyetten bu siyah ekranla ilgili AMD ye veyahut microsoft'a mail atmayı deneyen oldu mu aranızda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 21 Eylül 2014; 4:31:14 >

• Ekran kartının beta driverı sorunu çözecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum senin bilgisayarının işlemcisi i5 dolayısıyla anakartıda farklıdır yüksek ihtimal kasalar aynı zaten kasadan yana problem yaşamadım ama ısınma sıkıntısı mahvetti n61jqları biz ilk nesi i7leri kullanıyoruz.termal macununu her sene değiştirdim. 6ayda bir fan temizledim yağladım ama nafile.
  • quote:

dostum senin bilgisayarının işlemcisi i5 dolayısıyla anakartıda farklıdır yüksek ihtimal kasalar aynı zaten kasadan yana problem yaşamadım ama ısınma sıkıntısı mahvetti n61jqları biz ilk nesi i7leri kullanıyoruz.termal macununu her sene değiştirdim. 6ayda bir fan temizledim yağladım ama nafile.

benim i3 işlemci .ben de ısınmadan yana hiç sıkıntı yaşamadım . biraz şans işi herhalde :)
  • yeni sürüm çıktı heralde sürüm numarası 14.9 yükledim ben şuan ekran kartı modelini radeon hd 5000 olarak gösteriyor kararma sorunu yok bende
  • hortlattım konuyu ama aynı sorun bende de var.Varmı bu sorunu çözebilen ?
  • Bende de Asus K52JT notebook var ati HD Redeon 6370M kullanıyor. Auto detect ile ellede indirsem driver kurulduktan sonra ekran kararıyor. Ama ışık tuttuğumda görüyorum ekranı. Aygıt olarak HD redeon 6300 olarak görüyor. Betayı da denedim ama sorun çözülmüyor. 2010 yılına ait orijinal driver ile çalışıyor. Nasıl çözüm getirebiliriz acaba?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.