Mobility radeonları Oc yapabiliyormuyuz bilgisi olan var mı? Herşeyi denedim fakat olmadı
uygun program kullanırsan evet o.c. yapabilirsin sana tavsiyem atinin sitesinden senin ekran kartının modeline uygun son driverı indir sonra riva tuner programını indir kullanmayı bilmiyorsan forumları araştır riva tuner nasıl kullanılıyor (hatırlıyorum güzelce anlatım var) ama hepsinden önemlisi notebook soğutucun yoksa bunların hepsini unut çünki o.c. sonrası yük altında makine çok ısınacaktır soğutman gerekir.. good luck....
Notebook soğutucum var ayrıca son driverı notebookuma göre modlayıp yükledim ati overdrive zaten çalışmıyor mobilitylerde rivatuner ati tool atitray hepside ekran kartımın driverını görmüyor mobility olduğu i.in 8.10 versiyonuyla bir kişi yapabilmiş forumda fakat denedim olmadı malesef
riva tunerle 1. adımda resimdeki 1. kısımdaki işaretli yere tıkla 2.resimdeki pencereye install dedikten sonra işaretli yerelere tıkla tamam de değişikliklerin aktif olabilmesi için restart isteyecektir eğer o.c. yapabildi isen 3. aşamayı iptal edebilirsin... eğer bunun sonucunda o.c. yapamıyorsan 3. resimdeki sanal rom uygulamasını kullanabilirsin 3. yerdeki işaretli olan kısımdan kendi ekran kartına yakın masaüstü ekrankartından birini seç (yani riva tuner sanal olarak windows a senin ekran kartını başka bir ekran kartı gibi tanıtacak) sonra restart yapılacak seçmiş olduğun ekran kartının driverını indirmen gerekir çünki ekran kartı artık mobil değilmiş gibi olacak (eğer varsa tabiikide ) bende bu şekilde o.c. yapamadığım e.k. mı o.c. yapmıştım..