Şimdi Ara

ati ekran kartlarında agp doku hızlandırmasını açamayanlar için çözüm burda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar anlatıyorum agp doku hızlandırmasını aktif etmek için ati kontrol panelini (ati control center) açarsınız ve SmartGart sekmesine gidersiniz sonrada agp doku hızlandırmasını (Agp Write ve Agp Read) açarsınız sonra pencereyi kapattığınızda sizden bilgisayarı yeniden başlatmalısınız diye bir pencere karşınıza çıkar o pencereyi kapatın sakın bilgisayarı yeniden başlatmayın bilgisayara restart atmayın bilgisayarı kapatıp açacaksınız ve açtığınızda ise göreceksiniz agp doku hızlandırması aktif edilmiş.

önemli not: bilgisayara asla restart yani yeniden başlatmıyacaksınız bilgisayarı kapatıp açacaksınız eğer yeniden başlatırsanız agp doku hızlandırması devre dışı kalacaktır eğer devre dışı kaldı ise önceden verdiğim çözümle yine aktif edebilirsiniz

• agp doku hızlandırması ne işe yarar arkadaşım ? bunuda açıklarsan çok iyi olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hoak

agp doku hızlandırması ne işe yarar arkadaşım ? bunuda açıklarsan çok iyi olur..

+1000000
  • agp doku hızlandırması oyunlarda işe yarar oyunları daha hızlı bir şekilde oynayabilmeye yarar oyunlarda hani donma ağır ilerleme gibi sorunlar varya onları önler oyunları daha hızlı bir şekilde oynamayı sağlar birde agp doku hızlandırmasını başlat/çalıştır kısmına dxdiag yazın pencere gelecek ordan ekran sekmesini açın orda görürsünüz agp doku hızlandırmasının aktif veya devre dışı olduğunu. neyse detaylı bir şekilde anlatayım.

AGP Nedir?

Hızlandırılmış grafik port‘u anlamına gelen AGP, ekran kartları için kullanılan yeni bir veri yoludur. AGP veri yolları Pentium II ve üstünü destekleyen ana kartlarda bulunmaktadır. PCI veri yolu ile aralarındaki temel fark; AGP‘ler 128 KB’a varan büyük grafik dokularını (texture) ekran kartı belleğinin dışında, sistem belleğinden de yararlanarak işler. Bu sayede performansta artış sağlanır. AGP veri yolunun performansta bu şekilde bir artış sağlamasına “Doğrudan Bellek Kullanımı” DIME (Direct Memory Execute) denir. Ancak her AGP kartı bu özelliği kullanamaz. Bunun için bilgisayarda USB (Universal Serial Bus)’nin yüklenmiş olması gerekmektedir; çünkü, veri aktarımı bu mantık çerçevesine yakın gelişmektedir.

Aşağıda 1. diyagramda PCI, 2.diyagramda ise AGP veri yollarının belleği nasıl erişildiği gösterilmiştir.

PCI veri yolunu kullanan ekran kartlarında bellek erişimi

AGP veri yolunu kullanan ekran kartlarında bellek erişimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komando_92 -- 23 Nisan 2007; 17:47:00 >

• Paylaşımın için çok saol. Benim catalyst de o ayarı bulamadım, ancak dxdiag a baktığımda zeten açıkmış..
  • DirectDraw hızlandırması : Yok
    Direct3D : Yok
    AGP Doku hızlandırması : Yok
    Hiçbir Oyun Oynayamıyorum :(
    Windows 7 starter.
    Zaten İlk Başta Oynuyordum Format Attım Artık Oynayamıyorum..
    Lütfen Acil Yardım Eder Misiniz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.