Şimdi Ara

Athlon II x4, Phenom II x2 açık çekirdek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyigünler, işlemci konusunda AthlonII x4 ile Phenom II x2 konusunda kararsız kaldım
    Phenom II x2,de 3 yada 4. çekirdeğin açılma yada açılmama ihtimali nedir

• X3 720be için %50 oran verebilirim. Hepsi açılır da, sorunsuz çalışma oranı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 24 Mart 2010; 11:23:42 >
  • Athlon X4 630 alıp l3 bellekte açabilirsin. Yine Phenom II x4 islemcin olmus olur.
  • L3 bellek açılabiliyorsa ewt mantıklı, AthlonII nin Phenom II ile mimari kardeş olduğunu duymuştum
    fakat Phenomda 758M transistör var
    Athlon II 'de 234M transistör var
    bunu biraz açabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3

Athlon X4 630 alıp l3 bellekte açabilirsin. Yine Phenom II x4 islemcin olmus olur.

Açabilirsin değil de şanslıysan L3 ü de açabilirsin desen daha doğru olur.Çünkü o işin garantisi yok.Mesela benim x4 620 de L3 açılıyor fakat stabil değil...
  • L3 açılabilen X4 620 serileri ilk parti gelen serilerde bu mümkün oldu, açıkçası garantisi yok.

Ama amaç oyun ve günlük pc kullanımını gerektirecek işler yapılacaksa, 2MB Cache yeterli gelir, yukarıdaki "guru3d" testinde bu açık şekilde ortada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Phenom II X4 810
    5 yıl önce açıldı
    Phenom II X4 965 Vs FX 8150
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mesela Left 4 dead oyununda frame rate L3 cache sayesinde %20 artıyormuş
  • O oyunu bilmiyorum ama 20 fps tek bir oyun için istisna olabilir...

Onun dışında GTA'da bile 3-5 fps (kafadan atıyorum) ancak fark olur yani ciddi bir performans kaybı yaşatmaz, diğer virüs tarama vb işler de de işini yine iyi yapar.

sonuçta Athlon II'ler P.II'lerin kırpılmış halidir, daha çok f/p 'a dayanıyor. Yüksek performans için ise P.II alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfatih85

mesela Left 4 dead oyununda frame rate L3 cache sayesinde %20 artıyormuş

İlla L3 üm olsun diyorsan biraz daha paraya kıyıp x4 925 alırsın bu kadar basit
  • sadece 3. çekirdek bile açılsa bana yeteceğini düşünüyorum

birde birinin sisteminde böyle bişey gördüm
    PII X2-550 @X4 (200x17 Stock Vcore)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfatih85 -- 24 Mart 2010; 12:56:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfatih85

sadece 3. çekirdek bile açılsa bana yeteceğini düşünüyorum

birde birinin sisteminde böyle bişey gördüm
    PII X2-550 @X4 (200x17 Stock Vcore)

Şansıma güveniyorum diyorsan al gitsin
  • 195 tl ye X4 630 al arkana bakma benim anakartıma uysa bende alırdım
  • bende birşey sorayım şu işlemciye 150 tl vermeye değermi ?

AMD Athlon II X3 425 (2.7GHz) 1.5MB 940p

ciddi bir performans artışı olurmu
  • 50$ daha verip, Phenom II X4 945,955 den birini almaya karar verdim arkadaşlar
    teşekkür ederim
  • quote:

50$ daha verip, Phenom II X4 945,955 den birini almaya karar verdim arkadaşlar
    no risk
  • çift çekirdekli bir işlemciyi 4 çekirdekli yapmak için ne sübhaneke dökmüştüm. değmez o riske, kalp var bende. al 4 çekirdek işte..
  • bende x3 425 aldım çünkü araştırdığıma göre en şanslı olacağım işlemci buydu ve başarılıda oldum sorunsuz 4.çekirdekte l3 önbellek te açık açılmasada gayet performanslı işlemci ama uğraşmayacaksan x4 925 al
  • Forumda gözlemlediğim kadarıyla Athlon II x3 425 lerde açılma oranı en yüksek olanı. Phenom II x2 ve phenom II x3 lerde risk yüksek.
    Benim işlemciyi 2.elden 4 çekirdeğinin açıldığını kesin olarak gördükten sonra almıştım.
    Sıfır işlemci alacak olsam athlon II x3 425 + 785G anakart alırdım. En f/p ikisili bunlar.
    http://www.teknofiyat.com/?search=athlon+II+x3&altlimit=&ustlimit=
    http://www.hizlial.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/biostar-ta785ge-amd-ddr2-vga-lan-sata-pci-exp-2-0-anakart_30.007.1547.0037.htm

• ne işse bende 3 tane x3 425 aldım hiçbiri açılmadı biri açılır gibi oldu ama sorunluydu diğerleri hiç açılmadı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.