Şimdi Ara

Athlon II mi Phenom II mi: L3 Önbelleğin Etkisi Nedir? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
3
Favori
26.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamam pheonom 2x2 alıcam peki çekirdekler açılırsa x4 630 ile aynı kategoride mi oluyor?

Orijinalden alıntı: avatar78

quote:

Orijinalden alıntı: snakessss

tamam hocam sağolasın tercihim asustan yana olacak şimdilik hala athlon 2 x 4 mi diyorsun? benim için çok önemli sonradan pişman olmak istemiyorum 1 kez alıcam ve arkama bakmak istemiyorum phenom 2x2 555 be mi athlon x4 630 mu

phenom II 945 al overlock at. Athlon II 630 alıp pişman olan çok tanıdığım var forumda. Athlon II 250'ler daha iyi. Overlock edersen tabi.

şaka mı bu yazı ? hocam hangi testlerde bu dediğiniz gercekleşiyor? nerde x2 ler x4 lerden performanslı? Allah aşkına bişeyi yazarken araştırmadan yazmayın.
    MSI X470 Gaming Plus - AMD Ryzen 3600 - Msi 1660 Ti Gaming X - Samsung 970 Evo Nvme 500GB - Kingston Hyperx Predator DDR4 3000mhz CL15 @3466mhz CL16 - Zalman H1 - Razer BlackWidow Ultimate - Razer Deathadder Elite - Viewsonic XG2401 - Logitech G933

• quote:

tamam pheonom 2x2 alıcam peki çekirdekler açılırsa x4 630 ile aynı kategoride mi oluyor?

P.II X2'de çekirdek açıp X4 yaparsan Athlon II X4'lerden hızlı olur.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Allah aşkına hocam, bilmeden yazmıyorum. Anarchiest aldı, m-99 aldı. İkisi de athlon'dan şikayetçi. Parası olmasıyla alakası yok, phenom II fiyatları düşüyor. Millet sonradan işlemci değiştirecek. Athlon'lar darboğaz yapıyor.

- Phenom II x2 555 alıp çekirdek açmak veya Phenom II x4 925 alıp overlock atmak kesinlikle en iyi tercihtir. Oyunlardaki fps farkına bakmayın, ortada daha ince farklar var ki benchlerde belli olmuyor. Athlon II x2 250'ye overlock atan bir kullanıcı, daha iyi performans verdiğini bile yazmıştı-athlon II x4 630'dan.

- O yüzden ki buldozerleri beklemek en hayırlısı. Dozerler kötü gelirse-veya pahalı, ama sanmıyorum- phenom II x4 veya x6 almak daha akıllıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avatar78 -- 17 Mart 2011; 22:37:31 >

En ucuz;

P.II X4 925 serisi 95w tdp'li --- 250 TL Nakit/Havale ile Inventus'ta.
    Athlon II X4 640 ise --- 195 TL Nakit/Havale ile Gigatek'te.

bütçesine uyan alabilir P.II X4.

2.el uygun P.II X4 bulunursa tabi yine tercih edilir bu ayrı bir şey.

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 17 Mart 2011; 22:43:26 >
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • ben dozeri ancak rüyamda görürüm :):):) ve fiyat düşmesini daha fazla bekleyemem en geç 1 ay içinde almam lazım bir aksilik olmazsa ramlerde 2gb g skill ripjaws diyorum ama ripjawsın hangi modeli kararsızım siz ne dersiniz?

Orijinalden alıntı: LEON-X

Çekirdek açın vs. gibi bir şeyi ben şahsen söylemiyorum açılmazsa ne olacak diye düşünüyorum her ne kadar büyük bir kısmında çekirdek açılsa da...

En ucuz;

P.II X4 925 serisi 95w tdp'li --- 250 TL Nakit/Havale ile Inventus'ta.
    Athlon II X4 640 ise --- 195 TL Nakit/Havale ile Gigatek'te.

bütçesine uyan alabilir P.II X4.

2.el uygun P.II X4 bulunursa tabi yine tercih edilir bu ayrı bir şey.

İmla.

Sanırım Asus'un şu son çıkan M4-A Pro usb3 anakartı kesin bir çekirdek açma garantisi veriyor. Crosshair'larda da var galiba. Pahalı anakartlar değil o kadarda, alınabilir sanıyorum. Ama çekirdek açma işini ben de garantilemiyorum. Performans da düşüş, sıcaklık artışı gibi sorunların testleri olsa, güzel olabilir.

• kaç dolar hocam o anakartlar ?

kaç dolar hocam o anakartlar ?

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=32498&diger=tumu

250 lira eksende.

Ama bunu tavsiye ederim. paran varsa
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_36539_ASUS_Crosshair_IV_Extreme__890FX__Soket_AM3__DDR3-2133__Anakart.html

Hem bunlar buldozer de destekleyecek bios güncellemesiyle. Tabi 8 chipset 9 chipset arasında performans farkından bahsediyorlar.

• güldürme beni

güldürme beni

tamam şakaydı.

Ama Asus M4A88TD-M anakartı çok da pahalı değil. Anakart alcaksan iyisinden alacaksın hocam. Biostar'ın da var 100liralık modelleri de, sorun yaratırlar gibime geliyor. Bakın buna, overlock bilmiyorsanız,çekirdek açma bilmiyorsanız hepsini iki tuşla yapıyor. - yaptığı overlock en fazla 500-700mhz'miş ama olsun

• bak ben bunu alıcam http://www.exa.com.tr/asus/anakartlar_kategorisinde/asus_m4a87tdusb3-328-11144.html sözde f/p olucak ama herkes aynı sertinin üst modelini al diyor yani şunu sanırım http://www.exa.com.tr/asus/anakartlar/asus_m4a88tdv-328-11499.html belki de bu bilemiyorum uzun zaman oldu http://www.exa.com.tr/asus/anakartlar/asus_m4a88tdm-328-11145.html

• Evo olanı sağlam. Eksenden alın derim.%10 indirim var akses kartlara
  • hocam overclock ile tabi gecer ama sunu da unutmamak gerek x4 lere de oc yapılırsa ne olur ona da bakmak gerek default hızda kalan bir 640 ile oc edilmiş bir x2 nin 640 ı gecmesi normaldir ama 640 a da oc yapalım bakalım i7 930 u zorlar o zaman i7 930 a da oc yap ... neyse uzar gider işte böyle.

bende 640 var ve maşallah benim tüm gereksinimlerime cevap veriyor :D oc yapmaya bile kıyamıyom o derece yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAGILE -- 17 Mart 2011; 23:13:39 >
    MSI X470 Gaming Plus - AMD Ryzen 3600 - Msi 1660 Ti Gaming X - Samsung 970 Evo Nvme 500GB - Kingston Hyperx Predator DDR4 3000mhz CL15 @3466mhz CL16 - Zalman H1 - Razer BlackWidow Ultimate - Razer Deathadder Elite - Viewsonic XG2401 - Logitech G933

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hocam zaten oyun pc'si düşünen kişilerin işlemciden çok ekran kartına yatırım yapması lazım, sonuçta ekran kartını da sınırlayacak bir işlemci alınsın demiyoruz olay bu artık kim ne kadar anlar bilemiyorum yani...

Exxx serisi vardı 2MB / 4MB Cache kullandım, şimdilerde Q9xxx serisi var 6MB bir ara Q9550 12mb kullandım inanın kullanımda hiç bir şey anlamadım fark etmedim yani...

seni bir ben anlıyorum galiba sırf cache farkında dolayı hiyara tuzlukla koşmaya gerek yok:):)performansa etki eden tüm faktörleri düşünmek lazım

Orijinalden alıntı: FRAGILE

hocam overclock ile tabi gecer ama sunu da unutmamak gerek x4 lere de oc yapılırsa ne olur ona da bakmak gerek default hızda kalan bir 640 ile oc edilmiş bir x2 nin 640 ı gecmesi normaldir ama 640 a da oc yapalım bakalım i7 930 u zorlar o zaman i7 930 a da oc yap ... neyse uzar gider işte böyle.

bende 640 var ve maşallah benim tüm gereksinimlerime cevap veriyor :D oc yapmaya bile kıyamıyom o derece yani

güle güle kullan sana bol fps li oyunlar diliyorum kardeşim

• quote:

ben dozeri ancak rüyamda görürüm :):):) ve fiyat düşmesini daha fazla bekleyemem en geç 1 ay içinde almam lazım bir aksilik olmazsa ramlerde 2gb g skill ripjaws diyorum ama ripjawsın hangi modeli kararsızım siz ne dersiniz?

güncel evet arkadaşlar ram tavsiyesi alamadık
    NO FEARR...
  • quote:

ram tavsiyesi bekliyorum

Anakartın destekleyecek bunu:

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_35908_A-DATA_Gaming_Series__4_GB_Dual_KIT___2x2GB__DDR3-1600MHz__CL9.html

Ram'lerde markaya pek gerek yok. Al bunu. A-data da hem markasız değildir o kadar. Pahalı gelirse 2gb'lik önereyim mi?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.