Merhaba sevgili forumseverler. Arkadaşım benden olabildiğince uygun fiyata laptop tavsiye etmemi istedim. Bende bir süre araştırdım ve birkaç ürünü gözümüze kestirdik. Bir konuda kararsız kaldı arkadaşım. Bu yukardaki ürün fiyat-performans olarak bana çok çok iyi göründü. Ancak arkadaşım uzun ömürlü olmasını istiyor ve işlemci serisinin ryzen yerine athlon isimli olması onun yeterince iyi olmadığı kanısına götürüyor. Bu yüzden şu ürünü almak istiyor Sizce +300₺ verip 2900 e bu ürün alınmalı mı ? (Bu arada şimdi farkettim acer'ın ram hızı daha düşük , 2133 mhz. Lenovo 2400 mhz). Arkadaşımın kullanım senaryosu ise çoğulukla şöyle : Video - film tüketimi , ders çalışma , tez - proje hazırlama (office programları) , internette dolaşma vs. Arkadaşım da tavsiyelerinizi okuyacak. :imdiden herkese teşekkürler. EDİT : Herkese teşekkür ederim. Bütçemize uygunluğu sebebi ile 2550₺'ye bu ürünü aldık < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torquehp -- 17 Temmuz 2020; 16:51:35 > |
ATHLON 3150U YERİNE RYZEN 3200U'YA +300₺ DEĞER Mİ ? (LAPTOP İŞLEMCİSİ)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem
Bu mesaj silindi.Tavsiyeniz için teşekkürler hocam. Ancak ikinci el içine sinmeyecektir muhtemelen. Birçok kişi gibi bir kere alıp uzun yıllar kullanmayı hedefliyor. Ürünler arasındaki fikriniz nedir ?
-
Ryzen al Athlon kanser eder.
-
Hocam aralarında hiç diyecek kadar az bir fark var. Sadece isimlendirme farkı. Athlon denen işlemci eski filan değil. 3. nesil ryzenden bile yeni , sene başında çıkmış.
kağıtüstü verilere bakın:
https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-3-3200u
-
quote:
Orijinalden alıntı: torquehpHocam aralarında hiç diyecek kadar az bir fark var. Sadece isimlendirme farkı. Athlon denen işlemci eski filan değil. 3. nesil ryzenden bile yeni , sene başında çıkmış.
kağıtüstü verilere bakın:
https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-3-3200u
burada konusu var.
12gb ramli versiyonu n11'de 2700 tl ye satılıyor. kupon ile 2622 tl ye alınabiliyor. bendeki z580 ile arkadaşının istediği tüm işler rahatlıkla yapılabilirken (ssd'li), bu ürün ile de yapılır. 2. el ile uğraşma. piyasada sıfır daha ucuz satılırken, 2. elleri daha pahalı kontrol edebilirsin. onun dışında pestili çıkmış z580'lere bile en az 1600 tl istiyorlar..
-
Evet aralarındaki fark çok az, 3200U 200 mhz daha yüksek turboya çıkıyor ve 200 mhz daha güçlü bir ekran kartına sahip, bahsettiğiniz günlük işlerde fark görülmeyecektir. Ayrıca yeni Lenovo V15 daha şık bir kasa.
Fakat işin komik kısmı 3000 TL altına hem işlemci, hem de ekran kartı olarak 3200U'ya göre %50 civarı daha güçlü olan i3-1035G1 işlemcili cihaz alınabiliyor :)
Evet çerçeveler kalın fakat aynı fiyata %50 daha fazla performans...
Ya da yeni nesil ince çerçeveli Lenovo V15 olanı da var ama 3120 TL: https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-v15-82c500gktx-i3-1005g1-8-gb-256-gb-ssd-uhd-graphics-15-6-full-hd-notebook-fiyati,732199067.html
3000 psikolojik sınırı geçilirse bu sefer de bu işlemcilerden baya bir daha güçlü olan 3500U devreye giriyor, hem de yanında RX 540X ekran kartı ile, fakat bu kadarına gerek yok herhalde: https://www.hepsiburada.com/acer-aspire-a315-42g-amd-ryzen-5-3500u-4gb-256gb-ssd-rx540x-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-nx-hf8ey-00e-p-HBV00000UYEVH?magaza=Hepsiburada&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_medium=akakce&utm_source=pc&utm_term=k&v=0.5.4&wt_pc=akakce.c.k.pc
Asla oyun oynanmayacaksa 3150U işlemcili Lenovo veya i3-1035G1 işlemcili Dell alın, oyuna acıcık ucundan girilecekse bile kesinlikle en az 3500U işlemcili cihazlara bakmanız gerek.
-
Teşekkürler hocam. Peki bu işlemciye sahip bir laptop için 12 gb ram gereksiz fazla olmaz mı hocam ? Biliyorum bu sistem bir apu , İşlemci de gpu da aynı rami kullanıyor , gpu'nun kendine has vram' bulunmamakta. Ancak yine de fazla gibi geliyor gözüme. Bahsettiğiniz kupondan faydalanmak için çek satış -takas bölümünden birinin hesabını mı kullanmak gerek ? Eğer öyle ise arkadaşım güvenemeyebilir.
-
laptopta amd'ye karsiyim. bence amd laptop kismini cok onemsemiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İki işlemci de bence birbirine benzer. Bana kalırsa bütçe biraz daha artabiliyorsa alttaki 3500U'lu bilgisayar daha mantıklı olur.
Eğer bu kadar bütçeyi arttıramam diyorsa da aradaki %2-3'lük performans farkına da değmez bence Athlon alıp geçsin ikisi de aynı benim gözümde.
Edit: Üstteki bilgisayara bütçe artıyorsa, yine bir o kadar daha arttırılıp aşağıdaki de düşünülebilir.
Yani sonuç direkt bütçeye bakıyor artık hangisi cebinize uyarsa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbler -- 16 Temmuz 2020; 11:56:43 >
-
AMD Radeon Vega 8 poahaha. İşte bu fiyata masaüstü olsa harici gayet iyi ekran kartlı süper bir şey alınır.
laptop almak pişmanlık sadece.
Konuna da gelirsek ryzen 3200 tabi ki. Neden diyeceksin eğer satarsan athlon ile zorluk yaşarsın ve Amd'de ryzenlerden kesinlikle şaşmayacaksın.
Özellikle laptopta amd bir de yani her zaman bilindik bir işlemci alacaksın ve zaten yakınlar birbirine. Yoksa elinde patlar bu da önemli bir durum.
Zaten amd laptoplarda zor satan bir durum hiç satamazsın. ryzen 3200 her zaman bir tık önde verilere bakma sen.
-
Sevgili hocam emeğiniz için minnettarım. Elimizden geldiğince uygun fiyatta tutmaya çalışıyoruz. Herhangi bir oyun oynanacağı yok. Linkini verdiğiniz akakçe dell bilgisayar stoklarda görünmüyor. Şuan baktığım zaman en uygu i3 - 8 - 256 laptop bu görünüyor (site ne kadar güvenilir bilemiyorum):
Tabii belirttiğiniz gibi baya kalın çerçeveli olması ve dvd yuvasının bulunması epey eski izlenimi uyandırıyor :)
Bu arada hocam "i3-1035G1 " demişsiniz ancak 1035G1 model ismi i5 olarak görünüyor. İ3 olarak görünen seri "1005G1" olarak tanımlanıyor. Bahsettiğiniz gibi bu i3 serisi %50 performanslı dimi ?
V15 serisi yeni kasa tasarımı olurken eskisi s145 mi oluyor hocam ? Yoksa v15'ler kendi aralarında eski-yeni diye mi ayrılıyor ?
-
Değmez lenovo olanı al
-
El sürçmesi olmuş, 1005G1 olacaktı :) akakce.com'da listelenen tüm siteler güvenilirdir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba. donanım olarak yeterli bilgim yok. 12gb ram örnek verdim bence 8gb bile kafi. apu sistem bildiğim kadarı ile işlemci ile alakalı ramden yer mi bilmiyorum. arkadaşınızın yerinde olsam bende güvenmezdim o kupon işine. benim misal kuponum vardı süresi bitmiş. artık şu saatten sonra insana bıkkınlık verdiyse ver 77 tl daha fazla al kafasındayım (kendi adıma). 3-5 kuruştan kaçarken bir bakmışsın o kupon kampanyası da bitmiş, zamda gelmiş..
-
hocam ryzen 3 3250u hakkında bir fikriniz var mı farkı nedir 32 ile
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X