Şimdi Ara

Atatürkün Rakı Sofrası Konuşması(1934)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • "Efendiler, az içtim... Biz, bu milleti, ilk şeklinden daha yüksek mertebelere çıkarmakla mükellef adamlarız: Bu yükseliş yalnız ve yalnız meydan muharebelerinde kazandığımız şereflerle olamaz. Bu, buna kâfi değildir! Asıl yükseliş, iktisat sahasında yükseliş olacaktır. Büyük memnuniyetle görüyorum ki, iktisadın başında bulunan arkadaşım Celal Bey mühim surette bu istikâmeti görüyor, muvaffak oluyor. Bu istikâmetteki muvaffakiyeti Türk Milleti anladığı zamandır ki, en büyük zafer tecelli edecektir. Ben, bu zaferin muhakkak olduğuna kâni bir adam olarak mesut ve mesrurum."

    Sarhoşken bile Türkiye ve Türk milletini düşünen, konuşan ve daha iyi olması için çabalayan Atatürkü tekrar saygıyla anıyorum...

     Atatürkün Rakı Sofrası Konuşması(1934)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 3 Mart 2018; 1:56:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Atatürk Türk Halkı için kesinlikle fazla idi. Dünyada Bu kadar kendisine karşı bir millete bu kadar büyük sevgi besleyen başka bir insan yoktur.



    Hayatını Türk Halkının Avrupali gibi Refah, Eğitim ve Yüksek Bilim sahibi yapmaya çalışmış, Milletinin Ezilen olmaması için Güçlü olması gerektiğine inanmış bir dahi. Atatürk ün bugünkü Türk halkının seviyesini, kalitesini görünce Türk olduğuna inanmıyor insan ama, aslında kendisi Has bir Türk, sorun kendisine karşı olanların Araplaşmış Türkler olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahmetli sarhoş gibi konuşmuş az içtim demiş ama sarhoş arkadaşlarımın konuştuğu gibi konuşuyor ama olsun konuşmaları çok hoşuma gitti işte bu adam bize o kadar çok güzel şeyler söylemiş ki ama sonrası " Atam izindeyiz " diyenlerle geçmiş ve onu anma günleri düzenlemekten ileri gidememişiz o yüzden bugün 15 yıl da ciddi yüzde 10 'larda da olsa ilerledik diyoruz bunu da trollükle suçlanıyoruz, o yüzden Atatürk 'ün izinden gitmeliymişiz.. İzindeyiz diyerek değil, izinden giderek..

    İçki içtikten sonra konuşmasını hep merak etmiştim bugün nasip oldu çok hoş geldi keşke onun zamanında olsa idim orada alkış yapanlardan olsa idim oturur seve seve dinlerdim ama bugün arkadaşlarım içiyor 2 bira falan ben içmiyorum muhabbetlerini dinliyorum yeminlen 2 bira tav oluyorlar ve aynı şeyleri tekrarlıyor kaset gibi çekilmiyorlar..

    Ama Atatürk bir başka imiş.. Offf offf..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bence az içtim derken orada ironi var: Bu milleti yükseğe çıkarmakla görevli birine göre, daha az bile içtim anlamında Çünkü sesinden belli yani, Atam sağlam içmiş.

    Paylaşım çok hoş, konuyu günlerdir görüp duruyordum dinlemek yeni nasip oldu :) Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam konuşurken her cümlesinde her kelimesinde bir anlam ve bie kitap ağızı ile açıklama ve nasihat anlamında konuşuyor.

    Ağzıyla içme muhabbetide buna örnek kafan güzelken bile doğruların ve inandığın şeylere kafa yoruyorsan farklı bi seviyede oluyorsun adama rakı içmek bile yakışmış ne diyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.