Şimdi Ara

Atatürk' ün nüfus cüzdanı sorusu neydi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
5.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MAE11

Takvim ile ilgili bi sık vardı benden başka işaretleyen yok galiba

Doğum yılı 1881 yazdığı için miladi takvimi kabul ediyorduk. Yanlış yapmışsınız maalesef.

Atatürk' ün nüfus cüzdanı sorusu neydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: All Nightmare

neymi? bu soru böyle
    medeni tahmin edip işaretledim ama soru okunmuyordu ıvır zıvır yayınların yüzlerce kaliteli deneme çıkardığı yılda ösymnin düştüğü durum içler acısıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iconic

Lan soyadı değil mi? Kimlikte soyadı yoktu ?

mağduruz hacıı
  • MassiveDynamic kullanıcısına yanıt
    bilerek çakallık yapmışlar orda soyadı yazıyormu yazmıyormu diye belli etmemek için.

onun dışında bende medemi yaptım ama medeni kanun soyadı kanunundan önce yürürlüğe girmiş. arkadş nasıl soru hazırlıyorlar farklı tarz yapmak için..
  • tkblack kullanıcısına yanıt
    Cevap ne şimdi
  • medeni hocam cevap anahtarı öyle diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkblack

bilerek çakallık yapmışlar orda soyadı yazıyormu yazmıyormu diye belli etmemek için.

onun dışında bende medemi yaptım ama medeni kanun soyadı kanunundan önce yürürlüğe girmiş. arkadş nasıl soru hazırlıyorlar farklı tarz yapmak için..
    diğer şıklarla ilgili bi bilgim yok ama cevap soyadı olamaz orada soyad olarak net birşekilde ifade edilmemesi şaşırtma amaçlı yapılmış birşey 'Atatürk' zaten soyadı kanunu çıkartıldıktan sonra ilk kez kullanılan soyaddır
  • miladi takvim yaptım umarım tutar ama herkes medeni kanun demiş..
  • Ulan bi kimlik yapmislar atatukun oldugu bile zor anlasiliyo hic okunakli degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

neymi? bu soru böyle
    Beyler miladi niye olmuyor anlamadım ?
  • quote:

neymi? bu soru böyle
    Soruyu anlayamamışlar fotoğrafa göre yorumlayın diyo adam diyoki fotoğrafta kesin olan bişey orda sana fotoğrafın çekildiği yılda soyadı kanunu yada medeni kanun varmıdır demiyo fotoğrafa bakarak hangisini söyleyemezsiniz diyo fotoğrafa bakarak medeni kanun olduğunu söyleyemem çünkü bunla alakalı bişey yok ama 1881den takvimi Atatürkden soyadını tcden Türkiye cumhuriyetini söyleyebilirim lütfen biraz okuyun sadece sınav bilgisiyle bi yere gelemezsiniz okuma ve idrak etme daha önemli
  • Soyad vardı, Atatürk ne beyler :)) Medeni Kanun hiçbir şekilde anlaşılamaz kimlikten :)

• quote:

neymi? bu soru böyle
    gençler orada "lakap" ifadesi geçtiği an iş bitmiştir. cevap soyadı.
  • Resimdeki yazılar bi benim kitapciktami okunmuyodu

• quote:

Orijinalden alıntı: _tavananna

gençler orada "lakap" ifadesi geçtiği an iş bitmiştir. cevap soyadı.

Alıntıları Göster
    Cevap Medeni kanun. Soru anladığım kadarıyla Görselde aşağıdaki şıklardan hangisi anlaşılamaz.
    miladi Takvim= 1881 yazdığı için Miladi Takvime geçildiğini belirtir.
    Soyadı= Atatürk zaten Mustafa Kemal'in Soyadı. Aile adı da zaten bir soyadıdır.
    Medeni Kanun= Cevap budur. Görselde bununla ilgili bir birşey yok.
    Cumhuriyetin İlanı=Açıklama yapmama bile gerek yok zaten

• Atatürk'ün Mustafa Kemal'in Soy Adı oldugunu bilmeyen sözde 'okumuş' insanlara hayret ediyorum.
    Dikkatsizlik ya da yanlis anlaşılma ile tabii ki yanlis yapılabilir ama obur turlusunu anlayamıyorum . Bu is 10 kasımda milli Bayramlarda Atam Paşam Yolundayız demekle olmuyor ülkenin kurucusundan bir haber insanlar var öğretilmese bile az okuyup araştırmak gerek ki öğretiliyor yazıyor ders kitaplarında

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbangem

Atatürk'ün Mustafa Kemal'in Soy Adı oldugunu bilmeyen sözde 'okumuş' insanlara hayret ediyorum.
    Dikkatsizlik ya da yanlis anlaşılma ile tabii ki yanlis yapılabilir ama obur turlusunu anlayamıyorum . Bu is 10 kasımda milli Bayramlarda Atam Paşam Yolundayız demekle olmuyor ülkenin kurucusundan bir haber insanlar var öğretilmese bile az okuyup araştırmak gerek ki öğretiliyor yazıyor ders kitaplarında

Şimdi yetişen nesil çok kötü. Milli şuurdan bi haber.
  • quote:

neymi? bu soru böyle
    resmi bir tek ben inceleyemedim galiba bulanıktı lan
  • quote:

Orijinalden alıntı: markov zaitsev

resmi bir tek ben inceleyemedim galiba bulanıktı lan

Alıntıları Göster
    resimde hiçbir şey görünmüyordu ki gittim latin alfabesi isaretledim yazı yok diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Just My Life

resimde hiçbir şey görünmüyordu ki gittim latin alfabesi isaretledim yazı yok diye

Alıntıları Göster
    Medeni en mantıklısı geldi ama resmi zar zor okudum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.