Şimdi Ara

Atatürk Resmi'nin olmadığı paralar!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
3.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugünde yakın tarihimizle ilgili,pek bilinmeyen bir uygulamayı:Atatürk'ün vefatı'ından sonra,Cumhurbaşkanlığına geçen İsmet İnönü'nün paralara koydurduğu kendi resmini,size sunuyorum.
    Yıllarca Türk halkı bu İsmet İnönü'lü paralarla alış-veriş yapmış.
    1950 seçimleriyle iktidara gelen merhum Başbakan Adnan Menderes bu paraları tedavülden kaldırarak,taa bugünlere kadar süregelen Atatürk'ün resmini tekrar paralara koydurmuştur...
    İşte o paralar

Para'nın ön yüzü
    Para'nın arka yüzü

Bu fotoğrafta görülen Adnan Menderes.İnönü'nün bastırdığı paraları kaldırarak!!'.paranın üstüne tekrardan Atatürk'ün resmini koymuştu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oriental -- 11 Haziran 2008; 1:21:37 >

• Hiç sevmedim zaten Atatürk'den sonra gelenleri hatta develet kurumlarında Atatürk resimleri yerine kendi resimlerini koydurduğunu da okumuştum
  • birde o zamanlar kıtlık olmuş büyüklerimden duyduğuma göre ve o yıl hasat zamanı 30 çuval buğday alıyonıyorsa, bunun 20 çuvalı toplatılıp yakılıyormuş.nedeni ise buymuş; şehir ve köylü halkı bolluktan dolayı güven kazanıp isyan çıkmasın diye.böyle birşey olamaz...
  • bende yardımcı olayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_sönmez -- 2 Aralık 2007; 22:41:29 >

• sözde tarih dersı die ilkokul 3 ten beri her yıl osmanlı devletı nı anlatmak yerıne bıraz yakın tarhımızı anlatsalar biraz bu ulkede nolmus anlamıs oluruz
  • Sağol murat2485
    kardeş yardımların için...

•  Atatürk Resmi'nin olmadığı paralar!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_sönmez -- 2 Aralık 2007; 22:43:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türkiye'nin geleceği ve hukuk
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iyi bir siyasetçi olmasada o iyi bir komutan bunu kabul etmek gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rajeesh

sözde tarih dersı die ilkokul 3 ten beri her yıl osmanlı devletı nı anlatmak yerıne bıraz yakın tarhımızı anlatsalar biraz bu ulkede nolmus anlamıs oluruz

okullarda anlatılmasa da yakın tarihle ilgili çok güzel kitaplar var.benim ilgimi çeken tek kitap türü de yakın tarih zaten.ismet inönü zamanında yaşamadığıma şükrediyorum sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_sönmez -- 2 Aralık 2007; 22:49:19 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_sönmez -- 2 Aralık 2007; 22:51:22 >

• bunlarda son

• quote:

Orjinalden alıntı: murat2485

bunlarda son

Sağol Dostum

• Şu anda da Atamızın büstlerini kaldırmaya çalışıyorlar meclisten. Hala Atatürk'ü hazmedemiyorlar.
  • quote:

İsmet İnönü'nün Türkiye'yi temsil ettiği 14 maddelik Mudanya Mütarekesi'nin en önemli hükümleri şunlardır:

* Mütareke imzalandıktan üç gün sonra, 14/15 Ekim gecesi yürürlüğe girecektir.
    * Türk ve Yunan kuvvetleri arasındaki silahlı çatışma sona erecektir.
    * Yunanlılar Doğu Trakya’yı 15 gün içerisinde boşaltacaklar ve bölge, İtilaf Devletleri aracılığıyla 30 gün içerisinde Türk yönetimine devredilecektir.
    * Barış antlaşması imzalanıncaya kadar Türk ordusu Trakya’ya geçemeyecektir. Buna karşılık iç güvenlikle ilgili olarak sayısı 8000’i aşmayacak bir jandarma kuvveti gönderilebilecekti.
    * Barış antlaşmasının imzalanmasına kadar Meriç’in sağ sahili ve Karaağaç İtilaf Devletlerinin işgali altında kalacak ve Türk kuvvetleri Çanakkale Boğazı ve İzmit’te belirlenen çizgiyi geçemeyeceklerdir.

diğer başarılarından da bahsedilebilir ama belki çok yer kaplar...

yapılan siyasi hatalar da olsa öyle hemen küfretmek olmaz...
    klavye başında "o c" yazmak kolay ama sen daha ortalarda yokken bu adamlar canla başla ülke için savaşıyordu arkadaşım. Şimdi rahat rahat bunları yazabiliyorsan günlerce şükretmen lazım..

• quote:

Orjinalden alıntı: m3t1nq

...o yıl hasat zamanı 30 çuval buğday alıyonıyorsa, bunun 20 çuvalı toplatılıp yakılıyormuş.nedeni ise buymuş; şehir ve köylü halkı bolluktan dolayı güven kazanıp isyan çıkmasın diye.böyle birşey olamaz...

Sağlam kaynaklar var mı bu konuda?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sirlancelot

quote:

İsmet İnönü'nün Türkiye'yi temsil ettiği 14 maddelik Mudanya Mütarekesi'nin en önemli hükümleri şunlardır:

* Mütareke imzalandıktan üç gün sonra, 14/15 Ekim gecesi yürürlüğe girecektir.
    * Türk ve Yunan kuvvetleri arasındaki silahlı çatışma sona erecektir.
    * Yunanlılar Doğu Trakya’yı 15 gün içerisinde boşaltacaklar ve bölge, İtilaf Devletleri aracılığıyla 30 gün içerisinde Türk yönetimine devredilecektir.
    * Barış antlaşması imzalanıncaya kadar Türk ordusu Trakya’ya geçemeyecektir. Buna karşılık iç güvenlikle ilgili olarak sayısı 8000’i aşmayacak bir jandarma kuvveti gönderilebilecekti.
    * Barış antlaşmasının imzalanmasına kadar Meriç’in sağ sahili ve Karaağaç İtilaf Devletlerinin işgali altında kalacak ve Türk kuvvetleri Çanakkale Boğazı ve İzmit’te belirlenen çizgiyi geçemeyeceklerdir.

diğer başarılarından da bahsedilebilir ama belki çok yer kaplar...

yapılan siyasi hatalar da olsa öyle hemen küfretmek olmaz...
    klavye başında "o c" yazmak kolay ama sen daha ortalarda yokken bu adamlar canla başla ülke için savaşıyordu arkadaşım. Şimdi rahat rahat bunları yazabiliyorsan günlerce şükretmen lazım..

bunun haricinde yani ülkenin parasına kendi resmiini bastırmak haricinde ve yukarıdaki maddeler haricinde neler yapmış .. faydası yok memlekete .. . ismetide erdalıda

edişt egosunu tatmin eder bir lider yada liderolmaya çalışan bir egoist . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_takur -- 2 Aralık 2007; 23:37:16 >

• siyasi anlamda düşünceleri başarısız olabilir. ama şuan burdaysak ismet inönü nün askeri başarısındandır.

kurtuluş savaşını ismet inönü gibi adamlar sayesinde kazandık.

ismet inönüde atatürk gibi du devletin kurucularından biridir. atatürk kadar olamasada. sadece kendi resmini bastırmasına bende anlam veremedim hatta kınadım.

ama komutan olarak iidir unutmayın.
  • İsmet İnönü'yü kişilik olarak sevmesek de askeri alanda yaptığı çalışmalardaki başarısını inkâr etmek yanlış olur. Ben bu şekilde düşünüyorum. Ayrıca bu zamana kadar seviyeli bir şekilde mesajlarını yazıp, düşüncelerini belirten arkadaşlara tek tek teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • İsmet İnönü dolma bahce sarayinda Ataturk heykelinide kaldırtmıstı Yanlıs hatırlamıyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4n1L -- 2 Aralık 2007; 23:48:23 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.