Şimdi Ara

Atatürk Kürtler hakkında ne düşünüyordu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alfe28

Türklerle aynı tarihlerde geldiğini türklerle akraba olduklarını dusnuyordu.benim bildiğim bu.hatta Ataturkun kürt ir evlatlık oğlu vardır.Tabi bu tarih anlayışını dönemin gerekliliklerinden ötürü benimsemiş olabilir.
    Kesin bir şey yok.Herkes farklı bir şey söylüyor.Nasıl "Lozan 2023'de biticek" yalanı söyleniyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madonnareis

Kesin bir şey yok.Herkes farklı bir şey söylüyor.Nasıl "Lozan 2023'de biticek" yalanı söyleniyorsa.

Alıntıları Göster
    O zamanlar kürtleri temizleseydi bugün gül gibi ülkede yaşıyor olacaktık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

+1

Ata'mız ve İsmet İnönü ilerigörüşlü insanlardı.
    Lakin gerek Osmanlı'da, gerekse Cumhuriyet ilan edildikten sonra onlarca isyan çıkarmış olan kürtlerin, ilerde bu milletin başına yine dert olacağını öngöremediler malesef. Ya da "halkların kardeşliği" masalını başlatmak istediler.

Zamanında ermenilere yapılan tehcir kanununun bir benzeri de,Şeyh Sait isyanından sonra kürtlere yapılmalıydı.Ama hem bu, hem de sonraki isyanlarda yapılmadı malesef.

Dersim isyanı yaşanmış, çok kısa bir zaman sonra 2.Dünya Savaşı başlamış, bütün dünya birbirini yiyorken İsmet Paşa, kürt meselesine hemen bir el atıp, sorunu kökten çözmeliydi. Ama yapmadı. Yerinde olsam ben yapardım, en doğru vakit o zamandı.
    O zamanlar kan dökülecekse sadece doğuda dökülecekti, şimdi ise kürt kangreni batıya yayıldı.Bu hücreleri temizlemek çok zor olacak.

Malum partiyi zaten geç, CHP-MHP ya da başka bir parti, hiçbirinde omurga görmüyorum. Sadece kürt meselesi konusunda değil, devlet ve millet nedir,nasıl yönetilir, sanayi nedir, kalkınma nedir vs hiçbir konuda meclisteki partilere zerre güvenmiyorum. Başa kim gelirse gelsin bu sürüyü gütmeye, çarkları kendine çevirmeye devam edecek.O yüzden bu ülkeden umudumu kestim ben.
    Her zaman derim, bu ülke 1950'den beridir yönetilmiyor, idare ediliyor diye. Şu saatten sonrada idare etmeye devam ederler.

Ve yine her zaman derim, bu ülkeyi anca Adolf Hitler gibi birisi adam edebilir. Eee, bu da gerçekleşmeyeceğine göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rasim Ozaman Kütahyalı

quote:

+1

Ata'mız ve İsmet İnönü ilerigörüşlü insanlardı.
    Lakin gerek Osmanlı'da, gerekse Cumhuriyet ilan edildikten sonra onlarca isyan çıkarmış olan kürtlerin, ilerde bu milletin başına yine dert olacağını öngöremediler malesef. Ya da "halkların kardeşliği" masalını başlatmak istediler.

Zamanında ermenilere yapılan tehcir kanununun bir benzeri de,Şeyh Sait isyanından sonra kürtlere yapılmalıydı.Ama hem bu, hem de sonraki isyanlarda yapılmadı malesef.

Dersim isyanı yaşanmış, çok kısa bir zaman sonra 2.Dünya Savaşı başlamış, bütün dünya birbirini yiyorken İsmet Paşa, kürt meselesine hemen bir el atıp, sorunu kökten çözmeliydi. Ama yapmadı. Yerinde olsam ben yapardım, en doğru vakit o zamandı.
    O zamanlar kan dökülecekse sadece doğuda dökülecekti, şimdi ise kürt kangreni batıya yayıldı.Bu hücreleri temizlemek çok zor olacak.

Malum partiyi zaten geç, CHP-MHP ya da başka bir parti, hiçbirinde omurga görmüyorum. Sadece kürt meselesi konusunda değil, devlet ve millet nedir,nasıl yönetilir, sanayi nedir, kalkınma nedir vs hiçbir konuda meclisteki partilere zerre güvenmiyorum. Başa kim gelirse gelsin bu sürüyü gütmeye, çarkları kendine çevirmeye devam edecek.O yüzden bu ülkeden umudumu kestim ben.
    Her zaman derim, bu ülke 1950'den beridir yönetilmiyor, idare ediliyor diye. Şu saatten sonrada idare etmeye devam ederler.

Ve yine her zaman derim, bu ülkeyi anca Adolf Hitler gibi birisi adam edebilir. Eee, bu da gerçekleşmeyeceğine göre.

Alıntıları Göster
    işin ırkçılık boyutunda değilim ama bakıyorsun bu ülkeye sorun çıkaran baş ağrıtan insanlar bunlar. acı ama gerçek kimse masal okumasın.

• quote:

bu memleketteki tek sorun kürtler değil. türklerde cahil arapcı. her sorun için temizlik yapılsa gene düzelmez. bir kişinin çözebileceği şeyler değil bunlar. uzun süreli çözümler gerekli. eğitim adalet iş aş haydar baş falan filan işte.
  • Kurtler Cumhuriyet doneminde Turkiye devletinin asimile politikasina kurban gitmistir. Dilleri yasaklanmistir. Bunun ustune soyadi kanunuyla hepsine turklerle alakali soyadlari verilmistir. Cok kurt arkadasim oldu ve soyadlari " Turan,Turk , Soyuturk, Ozturk vb ". Bu soyisimleri onlara dayatilarak verilmistir ve uzun surecte dillerinin de yasaklanmasiyla benlikleri unutulmasi planlanmistir.

Sunu belirteyim " Türküm ". Milletimle gurur duyarim. Ama kor bir milliyetci olarak milletimi hatasiz gormedigim gibi kimsenin irkini assagilayacak bir irkci da degilim.

Son olarak sunu soyleyeyim. Avrupada bir cok ulkede dunya savaslarindan sonra 2 bazen 3 resmi dil kabul edilmistir. O donemde Kurtce resmi dil olsaydi ve herhangi bir dayatma olmasaydi bugun bir PKK ortaya cikmazdi. Ciksa bile boyle ragbet gormezdi.

Ne yalan soyleyeyim turkler bir milletinin icinde anadilleri yasak olarak yasaydi su an kurtlerden cok daha fazla asiri hareketre bulunurdu ve bunu bir kahramanlik olarak gosterirdi. Oyledir de. O zaman onlarin da mesru isteklerini hakli gormek gerekir. PKK ve teririst eylemleri kesinlillikle hakli bulmuyorum ve kurtlerin iyiligini savundugunu dusunmuyorum. Bir cok Kurt de PKK ya asla hak vermez. Ama hepsi normal olarak anadillerini ve irklarini savunmakta haklidir. Kimse kimliginde zorla baska bir irkin adini sevse de yazmasini istemez arkadaslar. Lutfen bu konuda empati kuralim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimolaki -- 11 Nisan 2015; 21:08:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Editliyicem.

Editleyeceğin günü merakla bekliyorum hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kimolaki

Kurtler Cumhuriyet doneminde Turkiye devletinin asimile politikasina kurban gitmistir. Dilleri yasaklanmistir. Bunun ustune soyadi kanunuyla hepsine turklerle alakali soyadlari verilmistir. Cok kurt arkadasim oldu ve soyadlari " Turan,Turk , Soyuturk, Ozturk vb ". Bu soyisimleri onlara dayatilarak verilmistir ve uzun surecte dillerinin de yasaklanmasiyla benlikleri unutulmasi planlanmistir.

Sunu belirteyim " Türküm ". Milletimle gurur duyarim. Ama kor bir milliyetci olarak milletimi hatasiz gormedigim gibi kimsenin irkini assagilayacak bir irkci da degilim.

Son olarak sunu soyleyeyim. Avrupada bir cok ulkede dunya savaslarindan sonra 2 bazen 3 resmi dil kabul edilmistir. O donemde Kurtce resmi dil olsaydi ve herhangi bir dayatma olmasaydi bugun bir PKK ortaya cikmazdi. Ciksa bile boyle ragbet gormezdi.

Ne yalan soyleyeyim turkler bir milletinin icinde anadilleri yasak olarak yasaydi su an kurtlerden cok daha fazla asiri hareketre bulunurdu ve bunu bir kahramanlik olarak gosterirdi. Oyledir de. O zaman onlarin da mesru isteklerini hakli gormek gerekir. PKK ve teririst eylemleri kesinlillikle hakli bulmuyorum ve kurtlerin iyiligini savundugunu dusunmuyorum. Bir cok Kurt de PKK ya asla hak vermez. Ama hepsi normal olarak anadillerini ve irklarini savunmakta haklidir. Kimse kimliginde zorla baska bir irkin adini sevse de yazmasini istemez arkadaslar. Lutfen bu konuda empati kuralim.

Kürtlerin kendi dillerinde eğitimi kendi bölgelerinde bende destekliyorum bunun için eyalet sistemi olabilir.Ama bu ülkede Kürtçe seçmeli ders olduğunda ne dediler pkk'lılar? "Biz faşistlerin okullarını istemiyoruz" deyip okulları yaktılar eşyaları dışarı çıkarttılar yaktılar.

Kürtler sadece dillerinde eğitim istemiyor.Adamlar Akkoyunlu ve Karakoyunlu devletlerini Kürt devleti olarak göstermeye çalışıyor(buda bizim için sorun) hatta bugün forumda biri konu açmış "Azeriler asimile olmuş Kürtler" dedi.Oysaki Azeri, Stalin Türkleri ayırmak için kullanmıştır.Ve Azerbaycan'da yaşıyanlar kendilerine böyle demez "Azerbaycan Türküyüm" derler.

• Ilk paragrafin tamam da. Ikinci paragrafin basinda Kurtler diye baslayinca yanlis oluyor. Butun Kurtler PKK ve terorist eylemleri desteklemiyor. Destekleyenler de sagi solu yiktigi icin onlar medyaya dusuyor. Yada forumlarda burda sacma sapan konu acanlar goze carpiyor. @TurkMogol

• olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de doğmuş büyümüş Ermeni ve Rumlar Atatürk'ü çok sever hatta pek çok Türk'den daha çok sever ve sayar

• İyi şeyler düşünmediğini düşünebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

İyi şeyler düşünmediğini düşünebilirim.
    Atatürk bir üniter devlet kurmaya çalışıyor. Demoktatik bir düzen. Bu toprakların geleceği için birlik bütünlük için. Buna karşı gelenler bastırılmıştır. Dışarıda yeterince düşman varken içeride bazı aşiretlerin çetelerin ayaklanması hainliktir. Atatürkün birebir kürtlerle sorunu yoktur. Şeyh sait denen adam hem şeriatçı hemde kürtçü bir kimlikle ağalık derebeylik düzenini sürdürmek için ayaklandı. Ne acıdırki bugün şeriatçı kafasıyla işid kürtlere eziyet yapıyor. Tüm kürtler olayın dışındadır.

Çerkeslerin ve rumlarında büyük kısmı atatürkü sevmezler çerkes ethem meselesinden ve trakya olaylarından dolayı. Öte yandan koministlerde sevmez. Çünkü atatürk kominizmi büyük tehlike olarak görmüştür.

Şu an tüm bu sevmeyenlere bakıldığında bile bu adamın ne denli doğru işler yaptığı anlaşılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Drazy

Atatürk bir üniter devlet kurmaya çalışıyor. Demoktatik bir düzen. Bu toprakların geleceği için birlik bütünlük için. Buna karşı gelenler bastırılmıştır. Dışarıda yeterince düşman varken içeride bazı aşiretlerin çetelerin ayaklanması hainliktir. Atatürkün birebir kürtlerle sorunu yoktur. Şeyh sait denen adam hem şeriatçı hemde kürtçü bir kimlikle ağalık derebeylik düzenini sürdürmek için ayaklandı. Ne acıdırki bugün şeriatçı kafasıyla işid kürtlere eziyet yapıyor. Tüm kürtler olayın dışındadır.

Çerkeslerin ve rumlarında büyük kısmı atatürkü sevmezler çerkes ethem meselesinden ve trakya olaylarından dolayı. Öte yandan koministlerde sevmez. Çünkü atatürk kominizmi büyük tehlike olarak görmüştür.

Şu an tüm bu sevmeyenlere bakıldığında bile bu adamın ne denli doğru işler yaptığı anlaşılabilir.

Çerkeslerin için Atatürk'ü sevenlerde vardır sevmeyenlerde ama büyük kısmı Atatürk'ü sever bende dahil. Çerkes Ethem'in bu ülkenin kurulmasında çok büyük bi rolü vardır zaten Atatürk'te zamanında ona olan şükran borcunu 3-4 kere dile getirmiş ve bu milletin akıbeti konusunda en çok yardımı dokunanlardan birisi olduğunu söylemiştir.

Çerkes Ethem'in hataları olmuştur, İnönü'nün kışkırtmalarına kanmıştır ama kesinlikle hain değildir.

Atatürk ülkenin ve milletin akıbeti için kendisine engel olarak gördüğü çokca insanı bi şekilde sindirmiştir. Yaptıkları doğru değildir ama milletin akıbeti için yapmıştır.

Çerkesler Kurtuluş Savaşı'nda nufüs yoğunluğuna oranla en çok şehit veren millettir.

• quote:

Çerkeslerin çoğu Atatürk'ü sever.

"Şu an tüm bu sevmeyenlere bakıldığında bile bu adamın ne denli doğru işler yaptığı anlaşılabilir." sözünden Çerkeslerle ilgili kastın nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Patavatlı

quote:

"Şu an tüm bu sevmeyenlere bakıldığında bile bu adamın ne denli doğru işler yaptığı anlaşılabilir." sözünden Çerkeslerle ilgili kastın nedir ?

Ben oradan dincileri, komünistleri, liboşları, rumları, kürtleri anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 2 Ağustos 2016; 21:21:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

quote:

Onları bende okudum da Çerkesleri neden yazdığını anlamadım. Ne alaka ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

"Çerkeslerin büyük çoğunluğu" diyerek hata yaptım. Bunun için özür dilerim.

Atatürke karşı olan aşırı dinci grupların içinde elbbette türklerde var başka insanlarda var.

Türklerin içindede atatürkü sevmeyenler var olduğundan bu ifadem yanlış oldu.

Ancak çok samimi olduğum ve kendini çerkes olarak tanıtan 2 arkadaşımın daha önce benimle olan sohbetlerinden yola çıkarak bu kanıya varmıştım.

Cumhuriyet döneminde çerkeslerle ilgili olan bölümü çok iyi bilmiyorum açıkçası.

Genel olarak aslında atatürkten birçok kesimin memnun olmadığını görüyoruz. Burada savaş sonrası memnuniyetsizliklerin en önde giden 2 başlığı var.

Birincisi kürtlerin feodal yapının bozulmasına ve belki arzuladıkları bir bağımsızlığa kavuşamamalrından dolayı din argümanlarıyla sevmemek.

Diğeride bazı dinci grupların ve sıradan halkın halifelik ve şeriat beklentilerini ortadan kaldırması.

Bu önemli 2 başlığa baktığımızda çerkesleri ben burada göremiyorum tabiki. O yüzden sözümü geri alıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Atatürke karşı olan aşırı dinci grupların içinde elbbette türklerde var başka insanlarda var.

Ancak çok samimi olduğum ve kendini çerkes olarak tanıtan 2 arkadaşımın daha önce benimle olan sohbetlerinden yola çıkarak bu kanıya varmıştım.

Cumhuriyet döneminde çerkeslerle ilgili olan bölümü çok iyi bilmiyorum açıkçası.

Genel olarak aslında atatürkten birçok kesimin memnun olmadığını görüyoruz. Burada savaş sonrası memnuniyetsizliklerin en önde giden 2 başlığı var.

Birincisi kürtlerin feodal yapının bozulmasına ve belki arzuladıkları bir bağımsızlığa kavuşamamalrından dolayı din argümanlarıyla sevmemek.

Diğeride bazı dinci grupların ve sıradan halkın halifelik ve şeriat beklentilerini ortadan kaldırması.

Bu önemli 2 başlığa baktığımızda çerkesleri ben burada göremiyorum tabiki. O yüzden sözümü geri alıyorum.

Bende sert tavrım için sizden özür dilerim.

Konuya gelirsek Çerkesler içerisinde de Atatürk'ü çeşitli sebeplerden dolayı sevmeyen kişiler vardır.

Benimde akrabalarım ve arkadaşlarım arasında seven de var sevmeyen de ama dediğim gibi seven ve saygı duyan kesim çoğunlukta tıpkı ülkemizin genelindeki gibi.

Kurtuluş Savaşı konusuna gelirsek bu savaş bütün ülkenin bütün etnik kökenleriyle, askeriyle, köylüsüyle, zenginiyle, fakiriyle toplum her kesiminden insanların katılımıyla yapılmış olan bi savaş olduğu için haliyle Çerkeslerde katılmış ve bu vatanın kurtarılması için savaşmıştır.

Çok uzatmadan bi kaç örnek vermek gerekirse, Ankara Devlet Şeref Mezarlığı'nda Atatürk'ün yanında yatan 61 kumandandan 11 tanesi Çerkes'tir.

Nüfusa oranla savaşa en çok katılan ve en çok şehit verenler Çerkeslerdir.

Kuvva-yı Milliye anlamında düşmana ilk kurşun Ödemiş'e bağlı bir Çerkes Köyü olan Hacı İlyas köyünde (bugünkü adı İlkkurşun Köyü'dür) Yüzbaşı Tahir Fethi Bey emrindeki Çerkes milislerince atılmıştır.

Mondros'tan sonra silah bırakmayıp kendi kendine seferberlik ilan eden Afyon 23. Tümen Komutanı Koseyko Mahmut Bey Kafkasya doğumlu bi Çerkes'tir.

Erzurum Kongresi'ne katılan ilk on kişilik Heyet-i Temsiliye'nin iki üyesi, kongre üyesi olarak görev alanlardan da 6 üye Çerkes'tir.

Sivas Kongresi'nde Heyet-i Temsiliye'ye seçilen 12 üyenin 5'i Çerkes'tir.

Kurtuluş Savaşı'nın ünlü komutanlarından Rauf Orbay, Ali Fuat Cebesoy, Eşref Sencer Kuşçubaşı, Yusuf İzzet Paşa, Cemil Cahit Toydemir ve daha bir çoğu Çerkes'tir.

Bunlar okuduğum kitapta bir çırpıda önüme gelenler, bundan çok daha fazlası da mevcut.

Konumuzla çok alakası yok ama şuanki Genelkurmay başkanı, 1. Ordu Komutanlığı komutanı ve Hava Kuvvetleri konutanı da Çerkes'tir, bu insanlar darbeye karşı savaşan Atatürkçü askerlerdir.

Bu bilgileri vermemdeki amacı lütfen yanlış anlamayın, oluşan yanlış algıyı gidermeye çalışıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende sert tavrım için sizden özür dilerim.

Konuya gelirsek Çerkesler içerisinde de Atatürk'ü çeşitli sebeplerden dolayı sevmeyen kişiler vardır.

Benimde akrabalarım ve arkadaşlarım arasında seven de var sevmeyen de ama dediğim gibi seven ve saygı duyan kesim çoğunlukta tıpkı ülkemizin genelindeki gibi.

Kurtuluş Savaşı konusuna gelirsek bu savaş bütün ülkenin bütün etnik kökenleriyle, askeriyle, köylüsüyle, zenginiyle, fakiriyle toplum her kesiminden insanların katılımıyla yapılmış olan bi savaş olduğu için haliyle Çerkeslerde katılmış ve bu vatanın kurtarılması için savaşmıştır.

Çok uzatmadan bi kaç örnek vermek gerekirse, Ankara Devlet Şeref Mezarlığı'nda Atatürk'ün yanında yatan 61 kumandandan 11 tanesi Çerkes'tir.

Nüfusa oranla savaşa en çok katılan ve en çok şehit verenler Çerkeslerdir.

Kuvva-yı Milliye anlamında düşmana ilk kurşun Ödemiş'e bağlı bir Çerkes Köyü olan Hacı İlyas köyünde (bugünkü adı İlkkurşun Köyü'dür) Yüzbaşı Tahir Fethi Bey emrindeki Çerkes milislerince atılmıştır.

Mondros'tan sonra silah bırakmayıp kendi kendine seferberlik ilan eden Afyon 23. Tümen Komutanı Koseyko Mahmut Bey Kafkasya doğumlu bi Çerkes'tir.

Erzurum Kongresi'ne katılan ilk on kişilik Heyet-i Temsiliye'nin iki üyesi, kongre üyesi olarak görev alanlardan da 6 üye Çerkes'tir.

Sivas Kongresi'nde Heyet-i Temsiliye'ye seçilen 12 üyenin 5'i Çerkes'tir.

Kurtuluş Savaşı'nın ünlü komutanlarından Rauf Orbay, Ali Fuat Cebesoy, Eşref Sencer Kuşçubaşı, Yusuf İzzet Paşa, Cemil Cahit Toydemir ve daha bir çoğu Çerkes'tir.

Bunlar okuduğum kitapta bir çırpıda önüme gelenler, bundan çok daha fazlası da mevcut.

Konumuzla çok alakası yok ama şuanki Genelkurmay başkanı, 1. Ordu Komutanlığı komutanı ve Hava Kuvvetleri konutanı da Çerkes'tir, bu insanlar darbeye karşı savaşan Atatürkçü askerlerdir.

Bu bilgileri vermemdeki amacı lütfen yanlış anlamayın, oluşan yanlış algıyı gidermeye çalışıyorum.

Alıntıları Göster
    ulus devletler azınlıklar için ne düşünürse onu düşünüyodur

• quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

Bu soruyu cevaplamak için aslında ta 16. yy'a, Osmanlı'nın Kürtler'in feodelleşmesine izin vermesine kadar gitmek gerekir.Ben Cumhuriyet sonrası olarak cevaplayayım.Belki yeni cevaplarla konu oralara kadar dallanır.

Atatürk'ün kurduğu yeni üniter devletin,cumhuriyetin içinde üç zümre kendine yer bulamaz.Ayrılıkçılar,şeriatçılar ve toprak ağaları.Dönemin Kürt siyaseti de bu sacayak üzerine kuruludur.Bir yandan bakıyorsun Kürt isyancılar Şeyh Said isyanı öncesinde halka bildiri dağıtıyor.Halifesiz müslümanlık olmaz,şeriatımız dindir,kadınlar çıplak,eğitim dinsizliğe doğru gidiyor diyerek halkı galeyana getiriyorlar.Atatürk'ün mecliste sürekli gündeme getirdiği toprak reformu yine en çok Kürt ağalarını rahatsız ediyor.Fakat maraba, biat kültürü ile yetiştiği feodalizm altında ezildiği için ağalarına karşı çıkması beklenemez.Demokratik sistemlerde ağalık,şeyhlik,aşiret gibi kavramlar güçsüzleşir.İşte bazılarının karın ağrısı buradan kaynaklanıyor.Hani diyorlar ya ''bizim dedelerimizi öldürmeseler şimdi daha iyi durumdaydık.'' Senin deden şeyh veya toprak ağası ise onu bilemem.Fakat deden marabaysa sen de köle olursun.Bu işin raconu budur.

Yani özetle; Atatürk, Kürtçüleri yani dönemin Kürtçü-şeriatçılarını sevmezdi.İşin komik tarafı ise şu:Kürtler 1920-40 arası din ile başaramadığını,bugün çakma soldan yani terörden beslenerek ve dincileri masaya oturtarak başarmışlardır.Cumhuriyetin temizleyemediği bu iki grup güçlendikçe rejim tehlikeye giriyor.Herkes farkında zaten.

Ağzınıza sağlık vizyon ve geniş perspektifli görüş budur

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.