Şimdi Ara

edit. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
453
Cevap
5
Favori
21.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
81 oy
Giriş
  • O olay oyle gerceklesmemis.Olaya vakif arkadaslarim anlatti.En bastan bayana birseyler soylenmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: marowak

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: muhamnet

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Kadın haklı aslında;

2596 kanunu hala geçerliyse, adamın giyimi suç teşkil ediyor ve yasak.

Aynı kadın her gördüğü kişiye tek tek 671 sayılı şapka kanununa muhalefet hakkında aynı şeyi yapmıyor idiyse karaktersiz olur. Yapsaydı ve yine saldırsaydı zaten haber olurdu, bilirdik.

Kadının yaptığı yanlış.

Yapması gereken 155'i arayıp ihbar etmesiydi. Şahıslar olarak asayiş suçlarına/olaylarına siviller karışamaz. Orman kanunlarından uzak durmalı ve ADALET-HUKUK kavramını bastıra bastıra vurgulamayız her gün. Ülkemizin ADALET-HUKUK ikilisine ihtiyacı var.

ADALET ve HUKUK sistemini yok etmek isteyenlere dur demek tüm vatandaşların görevidir.

bu ülkede ADALET ve HUKUK diye bisey kaldı mı acaba?

Halbuki müthiş adil idi Türkiye eskiden. 8 yaşında baklava çalsan böyle yargılanıp 6 yıl ceza alırdın hep topu 20 yıl önce. Çok adildi ülke ve ne hale geldi. Yazık. Kalmadı adalet falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 2 Nisan 2018; 18:36:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jervis

Ben de bunu yaşadım. Hızlı trende giyiminden dolayı birine çok eleştiri geçirdim içimden(baya baya ....). Hep ters davrandım ama adam çok aşırı kibar hiç beklediğim gibi biri çıkmadı. Üstüne aynı yerde indik bana yol da tarif edince insanları dış giyimlerine göre yargılamayı bıraktım. Tamamen kişilikte bitiyor olay o gün o kadar utandım ki yerin dibine girmek istedeğim yegane günlerden biridir.

Aynı utancı bende yaşadım lisede daha çocukken. Tam böyle haberler de Müslüman karşıtı propaganda yılları. 1996. Trende birisi bir kadına yaslanmış veya başka benzer bir şey galiba. Yanımda duruyordu adam. Önce kıyafetine falan bakıp birşeyler geçirdim kafamdan. Sonra arka çaprazdan bir kadın kim yaptı, ne niyetle yaptı bilmem ama bir mide bulandırıcı ithamda bulundu. Bana söylediklerini farkedince adam esti gürledi. Kadına birisi bir şey yapmış olabilir ama beni suçladı. Birileri celallendi. Neredeyse lince kurban gidiyordum. Bildiğin hayatımı kurtardı. Pendik te benimle indi, tehlike geçince kendi de ayrıldı. Çok dua ederim ona. 1 hafta o adama ve kıyafetine karşı düşüncelerim yüzünden bana ayar verildiğini düşündüm.

• Bu ülke adam olmaz, dindar-laik fark etmez, al birini vur ötekine.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack sparow123

Ya batılılar ne ile uğraşıyor biz ne ile uğraşıyoruz sonra yok ülke böyle bilmem ne, şu kendini elit sanan yobazlara ayrı bir uyuz oluyorum. Özellikle bu tipler CHP'li elit çomar diye tabir edilen tipler oluyor korkmayın sizinde normal çomarlardan farkınız yok. İsteyen sarık giyer isteyen mini etek. Bizene kardeşim herkesin giydiğine ne hakla karışabiliyoruz. Ülkede 7'den 70'e herkes çomarda farkında değiller.

Avrupa da da aynı haçlı kafası var. Avrupa da hala bunlarla uğraşıyor. Uzakta olunca oralarda başka zannediyoruz. Avrupa da 10binlerce insan doğranır da kılını kıpırdatmazlar. Avrupa nın göbeğinde ki Bosna savaşı daha dün ki olay. Ölenler müslüman ise hepsi tek millet oluverir.

www.hurriyet.com.tr
    Avrupa'da çalışanlara 'başörtüsü' yasağı geliyor
    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/avrupada-calisanlara-basortusu-yasagi-geliyor-40394547

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 2 Nisan 2018; 18:50:29 >

• Tüm dinciler ölse evcil hayvanım kadar üzülmem. Herşeyin aşırısının zararlı olduğunu gibi dininde öyle. Ülke asıl sahiplerinin eline elbet geri dönecek o gün intikamla dedelerinize yapılanın on katına mutedirsiniz.

• Bu ülkede herkes istediğini giyebilir mini eteğini de giyebilir kapalıda olabilir her şeyin bir adabı vardır. Karışmak bize düşmez ama insanlarda biraz nerede ne giyileceğini bilsin lütfen. 2 tarafta birbirini gayelana getirmesin. Ama görüldüğü üzere direk genelleme yapıp bir tarafı kötülemekte en büyük yanlıştır. Ve hacı hoca kılıklı heriflerle dikkat edin gerçek hacı ve hocaların dışında hadi selametle.

Şii olduğunu düşündüğü için iran asıllı komşumuzu camiden kovan da tanıdım (adam hanefi ama onun da konuya etkisi yok) türbanlı anitkabire giremez (bunu dinine hakaret edilmiş seviysinde bir öfkeyle söyleyen) biri ile de tanıştım.

"dinime küfreden (veya söven veya dahleden) bari Müslüman olsa " kaynak:http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&kelime=dinime%20k%C3%BCfreden%20(veya%20s%C3%B6ven%20veya%20dahleden)%20bari%20M%C3%BCsl%C3%BCman%20olsa&cesit=1&guid=TDK.GTS.53bef2bf773ec3.40836868

• Baratonian kullanıcısına yanıt
    Kıyafeti ile siyasal müslüman mı oluyor yani o adam? Hindu kıyafeti ile gezen kişi siyasal hindu mu oluyor? Yada bir Budist inancına göre giyinince siyasal Budist olup siyaset mi yapmış oluyor? Ne giyince siyasal ne giyince siyaset dışı oluyor kim karar veriyor buna? Tüm siyasiler gömlek ceket giyiyor. Gömlek giydigi için siyaset mi yapmış oluyorlar? Misal etro gömlek giyen herkes chp li mi olur?

Böyle fikrimtırak şeyi Karain magarasinin duvarında bile görmedim.

Böyle yobazlıklar tarihte unutulup gidecek bir yerde kaldi. O kadar.

Kimse kimsenin kıyafet hürriyetine müdahele edemez. Haddi de değil.

Orijinalden alıntı: oguz020

Bu ülkede herkes istediğini giyebilir mini eteğini de giyebilir kapalıda olabilir her şeyin bir adabı vardır. Karışmak bize düşmez ama insanlarda biraz nerede ne giyileceğini bilsin lütfen. 2 tarafta birbirini gayelana getirmesin. Ama görüldüğü üzere direk genelleme yapıp bir tarafı kötülemekte en büyük yanlıştır. Ve hacı hoca kılıklı heriflerle dikkat edin gerçek hacı ve hocaların dışında hadi selametle.

İyi de güzel kardeşim adam bir vasıta ile belki de evine gidiyor. Herkes her yerde ne giyecek bilsin tamam da... Yemin törenine çıkmıyor ki. Parasını verdiği bir hizmeti aliyor ve köşede oturuyor hepsi bu.

Ki o adam orada benzer bir terbiyesizlik yapıp hepiniz günahkarsiniz falan dese, bir tartışma baslatsa ve kadın öyle tepki gösterse anlarım ve kadın haklı derim. Diğer türlü uçağa binmek için captan america veya süperman kıyafeti mi giymeli uçuşa uygun olsun diye?

• Kanunlara uymak her vatandaşın görevi,erkek olan kanuna neden uymamış ki

• Adamda ordan tck 123.cü Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma Suçu madesini okusaydı kadına konu kapanırdı.
  • Bak bak bak irticacılar damlamışlar hemen çirkin saldırıymış. Öyle mi kardeşim? O zaman ben de kılık kıyafet özgürlüğü(!) diye polis olmadığım halde polis üniforması giyeyim, rütbeli bir asker olmadığım halde rütbeli asker üniforması giyeyim halk içinde buna karışana da "özgürlük", beni bir aklı evvel uyarınca da çirkin saldırı(!) diyeyim! Sen Diyanet İşlerine bağlı bir imam mısın? Kimsin oğlum sen? He? Bir de çıkıp yaptığı kanunlara aykırı olan adamı savunuyorlar bak hele. İstersen kafana meksika şapkası tak, istersen kafana prezarvatif geçir gez ama polis olmadığın halde polis üniforması, asker olmadığın halde asker üniforması imam olmadığın halde sarık ta-ka-maz-sın. Bu kadar açıktır.

Kanunu vatandaş söyleyince de çirkin saldırı(!) oluyor, yok ya! Bu devlet aptal mı sence önüne gelen sarık takamaz diyor? He? Önüne gelen sarık taksın o zaman kim gerçekten imam hoca olduğunu da babayı anlarsın. Devlet bunu söylüyor ki din istismar edilmesin. Şunu ilkokul çocuğuna anlatsan bunun neden gerektiğini ve neden böyle bir kanun olduğunu anlar. Bu kadar açık. Birilerine hoş görüneceğim diye, birilerine yaranacağım diye birilerden maddi kazanç gelecek diye lüzumsuz partizanlık yapmayın.

Meclise bir vatandaşı sarıkla sokacaksın bir vatandaşı Mustafa Kemal Atatürk'ün Askerlerleriyiz yazan tişörtüyle almayacak, tişörtü çıkarttıktan sonra alacaksın. Meclisin kurucusuna saygı ve minnet beslemeyi "tarafgirlik" olarak göreceksin, çıkıp bunlar olduğu zaman "böyle bir saçmalık mı olur?" demeyecek, bir aklı evvel vatandaş "ne oluyor" diye sorgulayınca çirkin saldırı(!) diyeceksin. Haddini bileceksin, haddini bileceksin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsilanoysar -- 2 Nisan 2018; 20:21:47 >

• Kadın haksız ama bu sarıklılara da dikkat etmekte fayda var.

• Kanunu söylemek CHP zihniyeti tabii. İşine gelmeyince CHP zihniyeti. Cemaat tarikat pisliklerinin ne olduğunu 15 temmuzda görünce de "siz haklıymışsınız bunlar dindar değil" de sonra din istismarını engellemek için varolan kanunu söyleyince de, CHP zihniyeti de! Bak bak bak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

kılık kıyafet kanunu değiştirecekler tiyatro oynatmışlar ön hazırlık

Değiştirmek için buna ihtiyaç var mı? İngiliz kıyafetleri ile yapılan devrim sonrası yanan can az mı? Okul önlerinde kadınlara atılan dayaklarin videolari ile dolu ortalık o saçma "devrim" bahaneleri ile. Halen hayatta olan ve zulmedilen milyonlarca insan ile dolu ülke.

İngiliz gibi giyinerek devrim mi yapılır, İngiliz özentiligi ile modern mi olunur? Çağdaş olmak İngiliz gibi görünmek midir? Japon gibi kimono giyinen japon kötü müdür? İngiliz gibi giyinen Türk Milliyetçi midir? Kıyafetim ile dahi milliyetimi taşıyamıyorsam kaç kuruşluk milliyetçilik sahibiyim madem ki milliyetçilik kutsaldır? Milletimin kiyafetini giymeye utanıp İngiliz gibi giyinmek ile devrim mi olur? İngiliz in yaptığı her neyi yaparsan adı devrim mi olur? İngiliz gibi giyinme zorunluluğu ve zorbalığı bana ağır geliyor ve devrim falan değildir.

Milliyetçi bir kan ile fikrini söyle lütfen. Bugün herkes hiçbir tarihsel Birliği, bağı olmayan birilerinin kiyafetini giyme zorunluluğu ile karşılaşacak olsa, mesela kazandığımız bir savaş sonrası hatta... Mesela pkk lı gibi giyinecek diye devrim diye sunulsa ne düşünürsün? Öyle ya. Savaştık, hesapta kazandık ama şapkasını kafamıza da taktı İngiliz... Bak hala ayıklamaya çalışıyoruz İngiliz belasını.

lütfen milliyetçi kan ile cevap verme demişsinde damarlarında gürül gürül arap kanı aktığını okadar belli ediyorsunki. arap harflarini arap ana dilini arap kılık kıyafetini arap yaşam stilini arap yeme içmeni terketti bu ülke diye kahrından ölmüşsün. ingiliz falan kazanmadı arap kaybetti sadece. yazdıklarım nasılda yerini bulmuşki arap sevdalılarının nasılda gücüne gitmiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Baratonian

He yaw he he.

Geçti öyle şu partili böyle vs vs lafları ”cnm”

Özgürlüğün sınırları “kanundur” öğreneceksin. Özgürlük değil, suçtur.

Yok öyle siyasal islam propagandası yapmak, bende camiye herkesin görebileceği parlaklıkta olan “Haçlı kolyesi” ile gireyim?

Ekmek arası makarna yemeyin fazla

Hiçbir kanun anayasanın üzerinde ve aleyhinde olamaz, çıksa bile anayasa maddesi uygulanır kuralını öğrenince seni görmek isterim. Tabi böyle şeyleri ancak okuyarak öğrenebilirsin. Öğrende gel.

ANAYASA 18. MADDE: Kılık kıyafet özgürlüğü insanın en temel hak ve

özgürlüklerindendir. Kimse kimsenin kılığına kıyafetine karışamaz,

başkasının kıyafetine müdahale edemez, insanları kıyafetinden dolayı

kınayamaz ve suçlayamaz. Hiç kimse kamu hizmetlerinden yararlanmada ya

da kamu hizmeti vermede kılık ve kıyafetinden dolayı dışlanamaz.

Ancak Türk silahlı kuvvetleri ve emniyet teşkilatı gibi kamu hizmet

birimlerinden üniforma mecburiyeti olan kurumlarda bu temel hak ve

özgürlüklere aykırı olmamak şartıyla kılık kıyafet yönetmeliği

düzenlenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 2 Nisan 2018; 20:36:38 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tsilanoysar

Bak bak bak irticacılar damlamışlar hemen çirkin saldırıymış. Öyle mi kardeşim? O zaman ben de kılık kıyafet özgürlüğü(!) diye polis olmadığım halde polis üniforması giyeyim, rütbeli bir asker olmadığım halde rütbeli asker üniforması giyeyim halk içinde buna karışana da "özgürlük", beni bir aklı evvel uyarınca da çirkin saldırı(!) diyeyim! Sen Diyanet İşlerine bağlı bir imam mısın? Kimsin oğlum sen? He? Bir de çıkıp yaptığı kanunlara aykırı olan adamı savunuyorlar bak hele. İstersen kafana meksika şapkası tak, istersen kafana prezarvatif geçir gez ama polis olmadığın halde polis üniforması, asker olmadığın halde asker üniforması imam olmadığın halde sarık ta-ka-maz-sın. Bu kadar açıktır.

Kanunu vatandaş söyleyince de çirkin saldırı(!) oluyor, yok ya! Bu devlet aptal mı sence önüne gelen sarık takamaz diyor? He? Önüne gelen sarık taksın o zaman kim gerçekten imam hoca olduğunu da babayı anlarsın. Devlet bunu söylüyor ki din istismar edilmesin. Şunu ilkokul çocuğuna anlatsan bunun neden gerektiğini ve neden böyle bir kanun olduğunu anlar. Bu kadar açık. Birilerine hoş görüneceğim diye, birilerine yaranacağım diye birilerden maddi kazanç gelecek diye lüzumsuz partizanlık yapmayın.

Meclise bir vatandaşı sarıkla sokacaksın bir vatandaşı Mustafa Kemal Atatürk'ün Askerlerleriyiz yazan tişörtüyle almayacak, tişörtü çıkarttıktan sonra alacaksın. Meclisin kurucusuna saygı ve minnet beslemeyi "tarafgirlik" olarak göreceksin, çıkıp bunlar olduğu zaman "böyle bir saçmalık mı olur?" demeyecek, bir aklı evvel vatandaş "ne oluyor" diye sorgulayınca çirkin saldırı(!) diyeceksin. Haddini bileceksin, haddini bileceksin!

Kadın anayasayı ihlal suçu işlemiştir.

ANAYASA 18. MADDE: Kılık kıyafet özgürlüğü insanın en temel hak ve

özgürlüklerindendir. Kimse kimsenin kılığına kıyafetine karışamaz,

başkasının kıyafetine müdahale edemez, insanları kıyafetinden dolayı

kınayamaz ve suçlayamaz. Hiç kimse kamu hizmetlerinden yararlanmada ya

da kamu hizmeti vermede kılık ve kıyafetinden dolayı dışlanamaz.

Ancak Türk silahlı kuvvetleri ve emniyet teşkilatı gibi kamu hizmet

birimlerinden üniforma mecburiyeti olan kurumlarda bu temel hak ve

özgürlüklere aykırı olmamak şartıyla kılık kıyafet yönetmeliği

düzenlenebilir.

O yüzden etek ve şort giyen kızlar darp edildiğinde kimse bunlardan bahsetmiyordu.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.