Şimdi Ara

edit. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
453
Cevap
5
Favori
21.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
81 oy
Giriş
Mesaj
  • mertua35_35 kullanıcısına yanıt
    Ey Âdemoğulları! Her mescide gidişinizde güzel giysilerinizi giyin ve yiyin, için, fakat israf etmeyin, çünkü Allah israf edenleri sevmez." (Araf Suresi, 7/31)

    Kur'an'da geçen bu ayet var bildiğim ancak bolca hadis var. Peygamber efendimiz, en güzel elbiselerinizle en güzel kokularınızı sürerek ibadet edin buyurur. Beyaz temizliğin ifadesi olduğundan beyaz giyinin ölüleride beyaz kefene sarın demiştir. Ama giymeyin dediği tek renk sarıdır. Nedenini bilmiyorum. Erkeğe ipek kumaşı gitmeyi ve altın takı takmayı uygun görmemiştir. Kendisi gümüş yüzük takarmış. Kendisine bizans imparatoru tarafından hediye edilen ipek elbiseyi,bir hristiyana hediye etmiştir. Elbise giyerken israf etmeyin dermiş. Rahmetli olmadan önce giydiği elbise solmuş ve yamalı bir elbiseymiş. Hatta zırhıda borcuna karşılık bir gayrimüslimde rehinmiş. Giyilen elbisenin yere sürtmemesini buyurmuştur. Bunun kibir göstergesini olduğunu düşünmüş. Mümkünse takke takın demiştir,dar elbise giymeyin demiştir.

    Aslında islam dini yobaz bir din değil ama müslümanlarda sıkıntı var. Hatta bir kaç hadis vardı sanırım. Efendimiz ümmetine güvenmiyor olacakki gece namaz kılarken gün geçtikçe mescidde ona ayak uyduran sayısı artınca gece namazı kılmaya mescide gitmemiş. Neden diye sorunca ümmetime zor gelir demiştir. Teravih namazınıda bir gece mescidde kılmış,farz edilmesinden korktuğundan bir daha mescidde kılmamıştır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________

    1905 ~ Sadece Galatasaray! ~ 05.08.2020




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Prestige


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Booker DeWitt


    quote:

    Orijinalden alıntı: KOD ADI Lucian


    quote:

    Orijinalden alıntı: serserim06


    quote:

    Orijinalden alıntı: emekci35

    yobazlık giyim ile belli olmaz kafa geri ise yobazlık odur

    Bu Vatandaşa göre o kadın kafir ve kellesi kesilmeli düşüncesini biliyoruz merak etme sen. İşte yobazlık bu..

    Hiç tanımadığın etmediğin bi insanın düşüncesini giyinişine göre yargıladığın için şu anda en ala yobaz sensin.

    Düşünce mi? Dinde düşünceye, düşünmeye yer yoktur. Dinler zaten insanlar düşünmesin sadece inansın diye uydurulmuş, korku temelli hikayelerdir.

    Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla ;



    2. Bakara / Ayet 219: …İşte böylece Allah, size ayetlerini açıklıyor. Umulur ki siz düşünürsünüz.



    2. Bakara / Ayet 231: …Allah’ın üzerinizdeki nimetini, size kendisiyle öğüt vermek üzere indirdiği kitap ve hikmeti hatırlayıp, düşünün…



    2. Bakara / Ayet 242: İşte akıllarınız ersin diye, Allah size ayetlerini böylece açıklıyor.



    2. Bakara / Ayet 266: …İşte Allah, ayetlerini size böylece açıklıyor. Umulur ki, düşünürsünüz.



    2. Bakara / Ayet 269: Dilediğine hikmet verir, hikmet verilene ise pek çok hayır verilmiş demektir. Ve bunu ancak üstün akıllılar anlar.



    3. Ali imran / Ayet 7: …Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez.



    3. Ali imran / Ayet 65: …Siz hiç düşünmüyor musunuz?



    3. Ali imran / Ayet 103: …Allah’ın üzerinizdeki nimetini düşünün…



    3. Ali imran / Ayet 118: …Düşünürseniz, biz size ayetleri açıkladık.



    3. Ali imran / Ayet 191: Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah’ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler…



    4. Nisa / Ayet 82: Onlar hala Kuran’ı gereği gibi düşünüp anlamaya çalışmazlar mı?



    6. Enam / Ayet 50: De ki: ‘‘Kör ile gören bir olur mu? Hiç düşünmez misiniz?’’



    6. Enam / Ayet 80: …Hiç düşünmez misiniz?



    6. Enam / Ayet 151: …Düşünesiniz diye Allah size bunları emretti.



    6. Enam / Ayet 152: …Öğüt alıp düşünesiniz diye Allah bunları size emretmiştir.



    7. Araf / Ayet 26: …İşte bunlar, Allah’ın ayetlerindendir, belki düşünüp öğüt alırlar.



    7. Araf / Ayet 57: …Gerekir ki düşünür, ibret alırsınız.



    7. Araf / Ayet 130: …düşünüp ibret alsınlar.



    7. Araf / Ayet 176: …Bu kıssayı iyice anlat, belki biraz düşünürler.



    8. Enfal / Ayet 22: Çünkü yeryüzünde dolaşan canlıların Allah katında en kötüsü anlamayan ve düşünmeyen sağırlarla dilsizlerdir.



    10. Yunus / Ayet 3: …Hala düşünüp ibret almayacak mısınız?



    10. Yunus / Ayet 24: …Düşünen bir kavim için ayetlerimizi işte böyle açıklarız.



    10. Yunus / Ayet 100: Akıllarını kullanmayanlar üzerine Allah bir uğursuzluk yükler.



    11. Hud / Ayet 24: Bu iki ayrı grubun meseli, kör ve sağır ile gören ve işiten gibidir. Bunlar hiç eşit olabilirler mi? Hala düşünmeyecek misiniz?



    11. Hud / Ayet 30: …Siz hiç düşünmez misiniz?



    11. Hud / Ayet 114: …Bu ise, düşünebilenlere bir öğüttür.



    13. Rad / Ayet 3: …Düşünecek olan bir kavim için bunda muhakkak ki, ibretler vardır.



    13. Rad / Ayet 19: Şimdi Rabbinden sana indirilenin gerçekten hak olduğunu bilen bir kimse, kör olan bir kimse gibi olur mu? Fakat bunu ancak üstün akıllı ve temiz vicdanlı kimseler idrak ederler.



    14. İbrahim / Ayet 52: Bu Kuran, kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın ancak bir tek ilah olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara gönderilmiş bir tebliğdir.



    15. Hicr / Ayet 75: Gerçekten bunda, düşünen keskin anlayışlılar için ibretler vardır.



    16. Nahl / Ayet 11: …Şüphesiz ki bunda düşünecek bir topluluk için büyük bir ibret vardır.



    16. Nahl / Ayet 17: …Artık siz düşünmez misiniz?



    16. Nahl / Ayet 44: …Sana da Kuran’ı indirdik ki, insanlara vahiy edileni açıklayasın. Belki onlar da düşünürler.



    16. Nahl / Ayet 69: …Şüphesiz ki bunda düşünen bir millet için, büyük bir ibret vardır.



    20. Taha / Ayet 99: …Şüphe yok ki, sana katımızdan bir zikir (düşünüp kendisinden ibret alınacak bir kitap) verdik.



    21. Enbiya / Ayet 10: Hala akıllanmayacak mısınız?



    23. Müminun / Ayet 68: Onlar bu sözü (Kuran’ı) hiç düşünmediler mi?…



    23. Müminun / Ayet 85: …”Öyle ise siz hiç düşünüp taşınmaz mısınız?” de.



    24. Nur / Ayet 1: …Belki düşünüp öğüt alırsınız diye onda açık açık ayetler indirdik.



    24. Nur / Ayet 27: …Herhalde (bunu) düşünüp anlarsınız.



    24. Nur / Ayet 61: …İşte Allah düşünüp anlayasınız diye size ayetlerini böyle açıklar.



    27. Neml / Ayet 33: …Düşünsenize!



    28. Kasas / Ayet 43: Andolsun ki biz, ilk nesilleri yok ettikten sonra Musa’ya olur ki düşünür, öğüt alırlar diye, insanlar için apaçık deliller, hidayet rehberi ve rahmet olarak o Kitap’ı (Tevrat’ı) vermişizdir.



    28. Kasas / Ayet 46: …ola ki onlar düşünüp öğüt alırlar.



    28. Kasas / Ayet 51: …Andolsun ki biz, düşünüp öğüt alsınlar diye, sözü (vahyi) birbiri ardınca ulaştırdık.



    29. Ankebut / Ayet 43: İşte biz bu temsilleri insanlar için getiriyoruz; fakat onları ancak bilenler düşünüp anlayabilir.



    29. Ankebut / Ayet 63: …Fakat çokları akıllarını kullanmazlar.



    30. Rum / Ayet 21: …Şüphesiz ki bunda düşünecek bir kavim için nice ibretler vardır.



    30. Rum / Ayet 28: …İşte biz, düşünecek bir kavim için ayetleri böyle açıklıyoruz.



    32. Secde / Ayet 4: …Artık düşünmeyecek misiniz?



    35. Fatır / Ayet 37: Onlar, orada şöyle feryat ederler: “Ey Rabbimiz! Bizleri çıkar, yapa geldiklerimizden başka Salih bir amel yapalım.” (Onlara): “Size düşünecek olanın düşüneceği kadar bir ömür vermedik mi? Hem size uyarıcı da gelmişti. O halde azabı tadın. Çünkü zalimleri kurtaracak yoktur.” (denir).



    36. Yasin / Ayet 62: …Ya o zaman düşünmüyor muydunuz?



    36. Yasin / Ayet 68: …Hala akıllanmayacaklar mı?



    37. Saffat / Ayet 13: Kendilerine hatırlatıldığında da düşünmüyorlar.



    37. Saffat / Ayet 137-138: …Hala akıl edip düşünmez misiniz?



    37. Saffat / Ayet 155: Hiç düşünmüyor musunuz?



    38. Sad / Ayet 29: Bu, sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır ki, insanlar onun ayetlerini düşünsünler ve temiz akıl sahipleri ibret alsınlar.



    39. Zümer / Ayet 9: De ki: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Ancak temiz akıl sahibi olanlar anlar.



    39. Zümer / Ayet 21: …Elbette bunda temiz akıllılar için bir ihtar vardır.



    39. Zümer / Ayet 27: Yemin ederim ki, bu Kuran’da insanlar için her türlüsünden temsil getirdik. Gerek ki iyi düşünsünler.



    39. Zümer / Ayet 42: …Şüphesiz ki bunda düşünecek bir kavim için nice ibretler vardır.



    40. Mümin / Ayet 13: Size ayetlerini gösteren, sizin için gökten bir rızık indiren O’dur. Fakat onları ancak gönül verip düşünenler anlar.



    40. Mümin / Ayet 58: Kör ile gören bir olmaz, iman edip Salih ameller işleyen kimseler ile kötülük yapan da bir değildir. Ne kadar da az düşünüyorsunuz!



    44. Duhan / Ayet 13: Onlar için bunu düşünüp öğüt almak nerede? Oysa kendilerine gerçeği açıklayan bir de peygamber gelmişti.



    45. Casiye / Ayet 13: …Şüphesiz bunda düşünen topluluklar için ibret ve deliller vardır.



    45. Casiye / Ayet 23: Hala düşünmez misiniz?



    47. Muhammed / Ayet 24: Onlar Kuran’ı düşünmüyorlar mı? Yoksa kalplerinin üzerinde kilitleri mi var?



    51. Zariyat / Ayet 49: …Umulur ki, iyice düşünürsünüz.



    52. Tur / Ayet 36: …onlar düşünüp hakikati anlamazlar.



    56. Vakıa / Ayet 62: …Düşünüp ibret almanız gerekmez mi?



    59. Haşr / Ayet 2: …Ey akıl sahipleri! İbret alın.



    59. Haşr / Ayet 21: Biz bu Kuran’ı bir dağa indirseydik, Allah’ın korkusundan onu baş eğmiş, parça, parça olmuş görürdün. Bu misalleri düşünsünler diye insanlara veriyoruz.



    67. Mülk / Ayet 10: Ve derler ki: “Eğer biz dinleseydik, yahut düşünüp anlasaydık şu çılgın ateşin halkı arasında bulunmazdık!”



    69. Hakka / Ayet 40-41-42: Kuşkusuz Kuran, şerefli bir peygamberin (Allah’tan) getirdiği sözdür. O bir şair sözü değildir, siz çok az inanıyorsunuz. Bir kahin sözü de değildir, ne de az düşünüyorsunuz!



    74. Müddessir / Ayet 54-55: Hayır, hayır, O kuran kuşkusuz bir öğüttür. Dileyen onu düşünür.



    Kaybol git şimdi. Blok.

    Şuna verecek cevapları yok. Allahın karikateist müdavimleri

    Adam dinde düşünme yoktur diyo ya

    Bırak düşünmeyi yasaklamayı neden düşünmüyorsunuz neden bu kadar az düşünüyorsunuz diye adeta azarlayan 74 ayet buldum

    Böylelerinin kalpler mühürlenmiştir hocam. Bir blok da siz atıp geçin. Allah dilerse kalplerini açar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Ahmaklığın bir işareti de, kendinden çok daha güçlü olan şeyleri yok varsaymaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: Baratonian

    Etek ile sarık aynı değil,



    Etek tüm dünyada giyilir, günlük elbise olarak giyilir ve heryerden giyilir.



    Sarığı tüm Pisliklerin Merkezi olan Arap memleketi haricinde dünyada heryerden her makamdaki giyildiği ve kabul gördüğü bir yer varmı? Yok.



    Siyasal islam adına, abuk subuk kıyafetleri giymek özgürlük değildir, yemeyin yedirmeyin.



    Ağzına sağlık ablanın, kanun okumuş, uyacaksın kanuna, es es

    He var sarığın her makamda kabul gördüğü ülke. Kanada var mesela ve Yerel yönetimler bakanı sarıklı ve Arap değil.

    Eğitim sistemi harbiden berbat. Çocuklara bak. Cehalet pacadan damlıyor.

    edit.

    Pof, üç onluk olup bu kadar bilgisizce yorum yapmak sonra da eğitim sistemi berbat. Vallahi berbat bence de üç onluğa merdiven dayamış adam bile böyle konuşabiliyor. Arkadaşım attığın fotoğraftaki kişi "SİHİZM" dinine mensup "SİH" biri. Bu dine mensup insanlar bu kıyafeti inançları gereği takarlar, giyerler. Kanada gibi bir ülkede de inançlara saygılı olarak adama karışmaz. Sarık giyilmelidir diye bir ayet mi var pardon? He? Sarık inanç gereği giymek zorunlu mu da sen kalkıp inancı gereği türban takan bir sih ile karşılaştırıyorsun? Neresinden tutsam elimde kalıyor. Sarık inanç gereği giyilmez. Sarık bu toplumda sarık giyen kişiye farklı bakılır hatta onu tanımasa bile yücelten kişiler çıkabilir. Evliya diyen hacı hoca diyen üfürükçü diyen nefesi kuvvetli diyen kişiler çıkabilir. Bu tehlikeden dolayı sarığı devlet kendi alanına almıştır başkalarının devlete bağlı diyanet işlerinde imam olanlardan başka birilerinin giymesinede mani olur. El insaf be kardeşim. Ayıp, ayıp. Senin niyetin başka anlaşıldı.

    Bak delikanlı. Diğer cengaver şunu yazdı.

    "Dünyada Arap ülkeleri dışında hiçbir ülke de sarıklı kişi mevki sahibi olamaz."

    Böyle ipe sapa gelmez ve sorunlu önermeler ancak cehalet ile gelir.

    Ayrıca. Sih olunca sarık inancın parçası ama Müslüman isen değil ve memur kıyafeti öyle mi? Helal olsun sana.

    Savunmanda içler acısıymış "delikanlı". Diğer arkadaş benim kardeşimmi, akrabammı da bana onun söylediğini söylüyorsun yahu? Onun söylediğini ben mi söylemiş oluyorum bunu mu düşünüyorsun ciddi ciddi? Bu nasıl bir bağnazlık? Köşeye sıkıştın anlaşılan ki bir argüman bile üretemiyorsun! Haydi, göster "delikanlı" sarık takmanın zorunlu olduğuna dair Kur'an-ı Kerim'den ayet göster çünkü beni çürütebilmen için "o inancı gereği giyiyor videoda bahsolan kişi de inancı gereği giyiyor" demen için inancın gereğini ispatlaman gerek. Eh, bunu da ispatlayamamış, bir başkasının ağzını benimle bir tutarak olgunluğun yaş ile alakası dahi olmadığını kanıtlamış oldun, teşekkürler. Zannederim bunları okuyan insanlar kimi ciddiye almaları gerektiğinin farkına varacaklardır.



    Sarık İslam'ın parçası değildir İslam Kur'an-ı Kerimdir. Bir şeye inanç gereği demen için inancın kaynağından delil sunman gerekir. Laf taşımakla argüman üretilmiyor maalesef. Burada birkaç bağnazı ikna edebilirsin belki. Demek ki neymiş "delikanlı", sarık dinin gereği değilmiş, çıkıpta sih olan sihizm dininin gereği olarak türban takan adamı göstermek onunla karşılaştırmak mantıklı değilmiş, sarık bir mevkinin makamın kıyafetiymiş önüne gelen sarık giyemezmiş bu da kıyafet özgürlüğü olmazmış çünkü bu bir makama özelmiş. Bunları gece yatmadan tekrarlarsan daha iyi anlarsın. Lüzumsuz partizanlık yapmaya gerek yok. Mantıklı olmak lazım biraz kullanmak lazım beyini. Haydi, şimdi çürümüş argümanlarınla birkaç bağnaz kandır.

    Yahu adam İslamin sarığın farz olduğu bir formu olduğuna inanabilir. Kimse birşey diyemez işte. Hiçbir yerde İslam sarığı emreder demedim ve öyle bir inanışım da yok. Ama adam kafaya papyon takip gezse yine kimse birşey diyemez. Bu kıyafet özgürlüğü. Tayt la gezene saygı duymak zorunda olduğumuz gibi buna da saygı duyacağız. Bu...

    Bak "delikanlı" eğer "o kişi farz olduğuna inanabilir" diyorsan farz olduğuna dair bir delil sunman gerekir. Kafadan farz mı oluyor yahu? Farz olanlar bellidir kitapta yazar. Yani biraz düşünerek cevap ver arkadaşım. Farz olduğuna inanıyor olabilir ne yahu. Kişinin farz olduğuna inanması için ona vahiy falan inmesi gerekir eh, bu zamanda da bu olmayacak şeydir. O zaman biri de çıkıp farz olduğuna inanıyor diye çıplak gezsin, kur'an-ı kerim'de çırılçıplak gezin yazmadığı halde o farz(!) olduğuna inansın öyle gezsin! Diyorum ya argüman bile üretemiyorsun varsayımlardan ilerliyorsun. Başta inancı gereği takan bir adamla inancında öyle bir şey kesin olarak olmadığı halde olduğuna inanan "varsayan" birini bir tutuyorsun, el insaf be kardeşim. Şurada iki büklüm olmana gerek yok, bunun arkası önü sağı solu da yok. Çürüdüğün halde, kıvranmaya devam ediyorsun ayıptır, ayıp.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: Baratonian


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: Baratonian

    Etek ile sarık aynı değil,



    Etek tüm dünyada giyilir, günlük elbise olarak giyilir ve heryerden giyilir.



    Sarığı tüm Pisliklerin Merkezi olan Arap memleketi haricinde dünyada heryerden her makamdaki giyildiği ve kabul gördüğü bir yer varmı? Yok.



    Siyasal islam adına, abuk subuk kıyafetleri giymek özgürlük değildir, yemeyin yedirmeyin.



    Ağzına sağlık ablanın, kanun okumuş, uyacaksın kanuna, es es

    He var sarığın her makamda kabul gördüğü ülke. Kanada var mesela ve Yerel yönetimler bakanı sarıklı ve Arap değil.

    Eğitim sistemi harbiden berbat. Çocuklara bak. Cehalet pacadan damlıyor.

    edit.

    Pof, üç onluk olup bu kadar bilgisizce yorum yapmak sonra da eğitim sistemi berbat. Vallahi berbat bence de üç onluğa merdiven dayamış adam bile böyle konuşabiliyor. Arkadaşım attığın fotoğraftaki kişi "SİHİZM" dinine mensup "SİH" biri. Bu dine mensup insanlar bu kıyafeti inançları gereği takarlar, giyerler. Kanada gibi bir ülkede de inançlara saygılı olarak adama karışmaz. Sarık giyilmelidir diye bir ayet mi var pardon? He? Sarık inanç gereği giymek zorunlu mu da sen kalkıp inancı gereği türban takan bir sih ile karşılaştırıyorsun? Neresinden tutsam elimde kalıyor. Sarık inanç gereği giyilmez. Sarık bu toplumda sarık giyen kişiye farklı bakılır hatta onu tanımasa bile yücelten kişiler çıkabilir. Evliya diyen hacı hoca diyen üfürükçü diyen nefesi kuvvetli diyen kişiler çıkabilir. Bu tehlikeden dolayı sarığı devlet kendi alanına almıştır başkalarının devlete bağlı diyanet işlerinde imam olanlardan başka birilerinin giymesinede mani olur. El insaf be kardeşim. Ayıp, ayıp. Senin niyetin başka anlaşıldı.

    Bak delikanlı. Diğer cengaver şunu yazdı.

    "Dünyada Arap ülkeleri dışında hiçbir ülke de sarıklı kişi mevki sahibi olamaz."

    Böyle ipe sapa gelmez ve sorunlu önermeler ancak cehalet ile gelir.

    Ayrıca. Sih olunca sarık inancın parçası ama Müslüman isen değil ve memur kıyafeti öyle mi? Helal olsun sana.

    Halen utanmadı cehaletinden



    Birdaha yazalım O Sarık Değil kapito güzel oğlan.



    O sarık değil, okuma yazması olmadığı buradan ortaya çıkıyor.

    Adı değişince ne olduğunu göremiyorsun sanırım dastar ın.

    Anlaman gereken şu (beklememek lazım ama...) inanç unsuru giyim şekli dünyanın her yerinde kabul görüyor. Bakan da olursun, memur da...

    Sihizm mensubu birinin giydiğine Sarık diyip, cehaleti yüzüne çarpılınca utanmadan yazanlarda bugün



    Cehalet paçalardan akıyor maşşşaallah, ekmek arası makarnayı çok yememek lazım,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • ülkenin gidişatı çok kötü her kesim ayrılmış durumda 10 sene sonra ne olacak acayip merak ediyorum
    _____________________________
  • Ya da biri farz(!) olduğuna inandığı için polis üniforması giysin öyle gezsin toplumda! Kafaya bak kafaya. Bu kadar da olmaz yahu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Korkunç bir cehalet. Adam kalkıp "o öyle giymenin farz olduğuna inanabilir" diyor. Güler misin ağlar mısın! İnanabilirlerle, varsayımlara kaldı artık. O kadar içler acısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Yobazlık her sarık giyeni dindar bellemektir. Eh, devlet yobaz olmadığı için sadece kendisine bağlı imamların giymesiyle sınırlandırmış. Kimin yobaz olduğu açıkça ortada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: Baratonian

    Etek ile sarık aynı değil,



    Etek tüm dünyada giyilir, günlük elbise olarak giyilir ve heryerden giyilir.



    Sarığı tüm Pisliklerin Merkezi olan Arap memleketi haricinde dünyada heryerden her makamdaki giyildiği ve kabul gördüğü bir yer varmı? Yok.



    Siyasal islam adına, abuk subuk kıyafetleri giymek özgürlük değildir, yemeyin yedirmeyin.



    Ağzına sağlık ablanın, kanun okumuş, uyacaksın kanuna, es es

    He var sarığın her makamda kabul gördüğü ülke. Kanada var mesela ve Yerel yönetimler bakanı sarıklı ve Arap değil.

    Eğitim sistemi harbiden berbat. Çocuklara bak. Cehalet pacadan damlıyor.

    edit.

    Pof, üç onluk olup bu kadar bilgisizce yorum yapmak sonra da eğitim sistemi berbat. Vallahi berbat bence de üç onluğa merdiven dayamış adam bile böyle konuşabiliyor. Arkadaşım attığın fotoğraftaki kişi "SİHİZM" dinine mensup "SİH" biri. Bu dine mensup insanlar bu kıyafeti inançları gereği takarlar, giyerler. Kanada gibi bir ülkede de inançlara saygılı olarak adama karışmaz. Sarık giyilmelidir diye bir ayet mi var pardon? He? Sarık inanç gereği giymek zorunlu mu da sen kalkıp inancı gereği türban takan bir sih ile karşılaştırıyorsun? Neresinden tutsam elimde kalıyor. Sarık inanç gereği giyilmez. Sarık bu toplumda sarık giyen kişiye farklı bakılır hatta onu tanımasa bile yücelten kişiler çıkabilir. Evliya diyen hacı hoca diyen üfürükçü diyen nefesi kuvvetli diyen kişiler çıkabilir. Bu tehlikeden dolayı sarığı devlet kendi alanına almıştır başkalarının devlete bağlı diyanet işlerinde imam olanlardan başka birilerinin giymesinede mani olur. El insaf be kardeşim. Ayıp, ayıp. Senin niyetin başka anlaşıldı.

    Bak delikanlı. Diğer cengaver şunu yazdı.

    "Dünyada Arap ülkeleri dışında hiçbir ülke de sarıklı kişi mevki sahibi olamaz."

    Böyle ipe sapa gelmez ve sorunlu önermeler ancak cehalet ile gelir.

    Ayrıca. Sih olunca sarık inancın parçası ama Müslüman isen değil ve memur kıyafeti öyle mi? Helal olsun sana.

    Savunmanda içler acısıymış "delikanlı". Diğer arkadaş benim kardeşimmi, akrabammı da bana onun söylediğini söylüyorsun yahu? Onun söylediğini ben mi söylemiş oluyorum bunu mu düşünüyorsun ciddi ciddi? Bu nasıl bir bağnazlık? Köşeye sıkıştın anlaşılan ki bir argüman bile üretemiyorsun! Haydi, göster "delikanlı" sarık takmanın zorunlu olduğuna dair Kur'an-ı Kerim'den ayet göster çünkü beni çürütebilmen için "o inancı gereği giyiyor videoda bahsolan kişi de inancı gereği giyiyor" demen için inancın gereğini ispatlaman gerek. Eh, bunu da ispatlayamamış, bir başkasının ağzını benimle bir tutarak olgunluğun yaş ile alakası dahi olmadığını kanıtlamış oldun, teşekkürler. Zannederim bunları okuyan insanlar kimi ciddiye almaları gerektiğinin farkına varacaklardır.



    Sarık İslam'ın parçası değildir İslam Kur'an-ı Kerimdir. Bir şeye inanç gereği demen için inancın kaynağından delil sunman gerekir. Laf taşımakla argüman üretilmiyor maalesef. Burada birkaç bağnazı ikna edebilirsin belki. Demek ki neymiş "delikanlı", sarık dinin gereği değilmiş, çıkıpta sih olan sihizm dininin gereği olarak türban takan adamı göstermek onunla karşılaştırmak mantıklı değilmiş, sarık bir mevkinin makamın kıyafetiymiş önüne gelen sarık giyemezmiş bu da kıyafet özgürlüğü olmazmış çünkü bu bir makama özelmiş. Bunları gece yatmadan tekrarlarsan daha iyi anlarsın. Lüzumsuz partizanlık yapmaya gerek yok. Mantıklı olmak lazım biraz kullanmak lazım beyini. Haydi, şimdi çürümüş argümanlarınla birkaç bağnaz kandır.

    Yahu adam İslamin sarığın farz olduğu bir formu olduğuna inanabilir. Kimse birşey diyemez işte. Hiçbir yerde İslam sarığı emreder demedim ve öyle bir inanışım da yok. Ama adam kafaya papyon takip gezse yine kimse birşey diyemez. Bu kıyafet özgürlüğü. Tayt la gezene saygı duymak zorunda olduğumuz gibi buna da saygı duyacağız. Bu...

    Bak "delikanlı" eğer "o kişi farz olduğuna inanabilir" diyorsan farz olduğuna dair bir delil sunman gerekir. Kafadan farz mı oluyor yahu? Farz olanlar bellidir kitapta yazar. Yani biraz düşünerek cevap ver arkadaşım. Farz olduğuna inanıyor olabilir ne yahu. Kişinin farz olduğuna inanması için ona vahiy falan inmesi gerekir eh, bu zamanda da bu olmayacak şeydir. O zaman biri de çıkıp farz olduğuna inanıyor diye çıplak gezsin, kur'an-ı kerim'de çırılçıplak gezin yazmadığı halde o farz(!) olduğuna inansın öyle gezsin! Diyorum ya argüman bile üretemiyorsun varsayımlardan ilerliyorsun. Başta inancı gereği takan bir adamla inancında öyle bir şey kesin olarak olmadığı halde olduğuna inanan "varsayan" birini bir tutuyorsun, el insaf be kardeşim. Şurada iki büklüm olmana gerek yok, bunun arkası önü sağı solu da yok. Çürüdüğün halde, kıvranmaya devam ediyorsun ayıptır, ayıp.

    Delil falan istemez durum.

    Konu anayasal hürriyet...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    İmzamız kural dışıdır! Tersimiz pistir, kafalarımız 12 Eylül'dür!!! ||




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysakay

    Ey Âdemoğulları! Her mescide gidişinizde güzel giysilerinizi giyin ve yiyin, için, fakat israf etmeyin, çünkü Allah israf edenleri sevmez." (Araf Suresi, 7/31)

    Kur'an'da geçen bu ayet var bildiğim ancak bolca hadis var. Peygamber efendimiz, en güzel elbiselerinizle en güzel kokularınızı sürerek ibadet edin buyurur. Beyaz temizliğin ifadesi olduğundan beyaz giyinin ölüleride beyaz kefene sarın demiştir. Ama giymeyin dediği tek renk sarıdır. Nedenini bilmiyorum. Erkeğe ipek kumaşı gitmeyi ve altın takı takmayı uygun görmemiştir. Kendisi gümüş yüzük takarmış. Kendisine bizans imparatoru tarafından hediye edilen ipek elbiseyi,bir hristiyana hediye etmiştir. Elbise giyerken israf etmeyin dermiş. Rahmetli olmadan önce giydiği elbise solmuş ve yamalı bir elbiseymiş. Hatta zırhıda borcuna karşılık bir gayrimüslimde rehinmiş. Giyilen elbisenin yere sürtmemesini buyurmuştur. Bunun kibir göstergesini olduğunu düşünmüş. Mümkünse takke takın demiştir,dar elbise giymeyin demiştir.

    Aslında islam dini yobaz bir din değil ama müslümanlarda sıkıntı var. Hatta bir kaç hadis vardı sanırım. Efendimiz ümmetine güvenmiyor olacakki gece namaz kılarken gün geçtikçe mescidde ona ayak uyduran sayısı artınca gece namazı kılmaya mescide gitmemiş. Neden diye sorunca ümmetime zor gelir demiştir. Teravih namazınıda bir gece mescidde kılmış,farz edilmesinden korktuğundan bir daha mescidde kılmamıştır.

    Şimdi bizim ülkemizdeki adamların sarık ve şalvar giymiş hali kendine özen göstermiş halimi,Bir adam ibadet edecekse cami hocasına özenmiş gibi ibadet etmemeli,kuzey kore gibi herkes tek tip kıyafet takılacak demek ki şeriat gelse. Orta doğuda ibadet eden adamların bazıları takım elbise giyiyor camiye giderken,Suudi arabistan vb yerlerde beyaz kıyafet ile ibadet ediyorlar.
    Bizim ülkemizde ise şalvar,Sarık,Abartılı sakal,Şimdi hangisi doğru giyim tarzı.Beyaz elbise ve kısa bakımlı sakallar mı ? Takım elbise ve ya kot pantolon,gömlek mi,Yoksa aşırı cihatçı bir stil olan şalvar,sarık,aşırı uzun sakal mı ?
    Ben anlamadım bu olayı şalvar,sarık,abartılı sakal nerden çıkmış,Bir kaynak var mı ? araplar neden ülkemizdeki adamlar gibi sakal bırakmıyor,şalvar giymiyor,sarık takmıyor.
    _____________________________




  • İki tarafta oyuncukuklarını iyi sergilemişler kaç tl aldılar acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: Baratonian

    Etek ile sarık aynı değil,



    Etek tüm dünyada giyilir, günlük elbise olarak giyilir ve heryerden giyilir.



    Sarığı tüm Pisliklerin Merkezi olan Arap memleketi haricinde dünyada heryerden her makamdaki giyildiği ve kabul gördüğü bir yer varmı? Yok.



    Siyasal islam adına, abuk subuk kıyafetleri giymek özgürlük değildir, yemeyin yedirmeyin.



    Ağzına sağlık ablanın, kanun okumuş, uyacaksın kanuna, es es

    He var sarığın her makamda kabul gördüğü ülke. Kanada var mesela ve Yerel yönetimler bakanı sarıklı ve Arap değil.

    Eğitim sistemi harbiden berbat. Çocuklara bak. Cehalet pacadan damlıyor.

    edit.

    Pof, üç onluk olup bu kadar bilgisizce yorum yapmak sonra da eğitim sistemi berbat. Vallahi berbat bence de üç onluğa merdiven dayamış adam bile böyle konuşabiliyor. Arkadaşım attığın fotoğraftaki kişi "SİHİZM" dinine mensup "SİH" biri. Bu dine mensup insanlar bu kıyafeti inançları gereği takarlar, giyerler. Kanada gibi bir ülkede de inançlara saygılı olarak adama karışmaz. Sarık giyilmelidir diye bir ayet mi var pardon? He? Sarık inanç gereği giymek zorunlu mu da sen kalkıp inancı gereği türban takan bir sih ile karşılaştırıyorsun? Neresinden tutsam elimde kalıyor. Sarık inanç gereği giyilmez. Sarık bu toplumda sarık giyen kişiye farklı bakılır hatta onu tanımasa bile yücelten kişiler çıkabilir. Evliya diyen hacı hoca diyen üfürükçü diyen nefesi kuvvetli diyen kişiler çıkabilir. Bu tehlikeden dolayı sarığı devlet kendi alanına almıştır başkalarının devlete bağlı diyanet işlerinde imam olanlardan başka birilerinin giymesinede mani olur. El insaf be kardeşim. Ayıp, ayıp. Senin niyetin başka anlaşıldı.

    Bak delikanlı. Diğer cengaver şunu yazdı.

    "Dünyada Arap ülkeleri dışında hiçbir ülke de sarıklı kişi mevki sahibi olamaz."

    Böyle ipe sapa gelmez ve sorunlu önermeler ancak cehalet ile gelir.

    Ayrıca. Sih olunca sarık inancın parçası ama Müslüman isen değil ve memur kıyafeti öyle mi? Helal olsun sana.

    Savunmanda içler acısıymış "delikanlı". Diğer arkadaş benim kardeşimmi, akrabammı da bana onun söylediğini söylüyorsun yahu? Onun söylediğini ben mi söylemiş oluyorum bunu mu düşünüyorsun ciddi ciddi? Bu nasıl bir bağnazlık? Köşeye sıkıştın anlaşılan ki bir argüman bile üretemiyorsun! Haydi, göster "delikanlı" sarık takmanın zorunlu olduğuna dair Kur'an-ı Kerim'den ayet göster çünkü beni çürütebilmen için "o inancı gereği giyiyor videoda bahsolan kişi de inancı gereği giyiyor" demen için inancın gereğini ispatlaman gerek. Eh, bunu da ispatlayamamış, bir başkasının ağzını benimle bir tutarak olgunluğun yaş ile alakası dahi olmadığını kanıtlamış oldun, teşekkürler. Zannederim bunları okuyan insanlar kimi ciddiye almaları gerektiğinin farkına varacaklardır.



    Sarık İslam'ın parçası değildir İslam Kur'an-ı Kerimdir. Bir şeye inanç gereği demen için inancın kaynağından delil sunman gerekir. Laf taşımakla argüman üretilmiyor maalesef. Burada birkaç bağnazı ikna edebilirsin belki. Demek ki neymiş "delikanlı", sarık dinin gereği değilmiş, çıkıpta sih olan sihizm dininin gereği olarak türban takan adamı göstermek onunla karşılaştırmak mantıklı değilmiş, sarık bir mevkinin makamın kıyafetiymiş önüne gelen sarık giyemezmiş bu da kıyafet özgürlüğü olmazmış çünkü bu bir makama özelmiş. Bunları gece yatmadan tekrarlarsan daha iyi anlarsın. Lüzumsuz partizanlık yapmaya gerek yok. Mantıklı olmak lazım biraz kullanmak lazım beyini. Haydi, şimdi çürümüş argümanlarınla birkaç bağnaz kandır.

    Yahu adam İslamin sarığın farz olduğu bir formu olduğuna inanabilir. Kimse birşey diyemez işte. Hiçbir yerde İslam sarığı emreder demedim ve öyle bir inanışım da yok. Ama adam kafaya papyon takip gezse yine kimse birşey diyemez. Bu kıyafet özgürlüğü. Tayt la gezene saygı duymak zorunda olduğumuz gibi buna da saygı duyacağız. Bu...

    Bak "delikanlı" eğer "o kişi farz olduğuna inanabilir" diyorsan farz olduğuna dair bir delil sunman gerekir. Kafadan farz mı oluyor yahu? Farz olanlar bellidir kitapta yazar. Yani biraz düşünerek cevap ver arkadaşım. Farz olduğuna inanıyor olabilir ne yahu. Kişinin farz olduğuna inanması için ona vahiy falan inmesi gerekir eh, bu zamanda da bu olmayacak şeydir. O zaman biri de çıkıp farz olduğuna inanıyor diye çıplak gezsin, kur'an-ı kerim'de çırılçıplak gezin yazmadığı halde o farz(!) olduğuna inansın öyle gezsin! Diyorum ya argüman bile üretemiyorsun varsayımlardan ilerliyorsun. Başta inancı gereği takan bir adamla inancında öyle bir şey kesin olarak olmadığı halde olduğuna inanan "varsayan" birini bir tutuyorsun, el insaf be kardeşim. Şurada iki büklüm olmana gerek yok, bunun arkası önü sağı solu da yok. Çürüdüğün halde, kıvranmaya devam ediyorsun ayıptır, ayıp.

    Delil falan istemez durum.

    Konu anayasal hürriyet...

    İşte geldiğin nokta burası "delikanlı". Papağan gibi tekrarlıyorsun error verince. Sana bunun kılık kıyafet özgürlüğü kapsamına girmediğini, makam kıyafeti olduğunu, sömürülmeye ve manipülasyona açık olduğuna dair örnekler sundum. Nitekim savunduğun "Ama Kanada'da da bir hindu sarık taktığı halde makam mevkiye geliyor" argümanı da o kişinin Sihizm dinine mensup Sih olduğu için sarık, türban taktığı oysa bizde sarığın asla dinin gereği olmadığını da söyleyerek argümanının nasıl bir zırvalık olduğunu nasıl çürüdüğünü de göstermiş oldum. Bir anti-tez sunamadığın, düşünme faaliyeti gerçekleştiremediğin için papağan moduna geri döndün ve aynı şeyleri tekrarlıyorsun. Tabii ki siyasal islamcılardan, ümmetçilerden "düşünebilmelerini" de pek beklemiyordum işte bir umut demiştim. Daha neyin ne olduğunu bilmeden alel acele copy-paste'lerle tartışırsan olacağı bu. Bilgisizce yorumlarınla birkaç yobazı tavlayabilirsin bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: Baratonian

    Etek ile sarık aynı değil,



    Etek tüm dünyada giyilir, günlük elbise olarak giyilir ve heryerden giyilir.



    Sarığı tüm Pisliklerin Merkezi olan Arap memleketi haricinde dünyada heryerden her makamdaki giyildiği ve kabul gördüğü bir yer varmı? Yok.



    Siyasal islam adına, abuk subuk kıyafetleri giymek özgürlük değildir, yemeyin yedirmeyin.



    Ağzına sağlık ablanın, kanun okumuş, uyacaksın kanuna, es es

    He var sarığın her makamda kabul gördüğü ülke. Kanada var mesela ve Yerel yönetimler bakanı sarıklı ve Arap değil.

    Eğitim sistemi harbiden berbat. Çocuklara bak. Cehalet pacadan damlıyor.

    edit.

    Pof, üç onluk olup bu kadar bilgisizce yorum yapmak sonra da eğitim sistemi berbat. Vallahi berbat bence de üç onluğa merdiven dayamış adam bile böyle konuşabiliyor. Arkadaşım attığın fotoğraftaki kişi "SİHİZM" dinine mensup "SİH" biri. Bu dine mensup insanlar bu kıyafeti inançları gereği takarlar, giyerler. Kanada gibi bir ülkede de inançlara saygılı olarak adama karışmaz. Sarık giyilmelidir diye bir ayet mi var pardon? He? Sarık inanç gereği giymek zorunlu mu da sen kalkıp inancı gereği türban takan bir sih ile karşılaştırıyorsun? Neresinden tutsam elimde kalıyor. Sarık inanç gereği giyilmez. Sarık bu toplumda sarık giyen kişiye farklı bakılır hatta onu tanımasa bile yücelten kişiler çıkabilir. Evliya diyen hacı hoca diyen üfürükçü diyen nefesi kuvvetli diyen kişiler çıkabilir. Bu tehlikeden dolayı sarığı devlet kendi alanına almıştır başkalarının devlete bağlı diyanet işlerinde imam olanlardan başka birilerinin giymesinede mani olur. El insaf be kardeşim. Ayıp, ayıp. Senin niyetin başka anlaşıldı.

    Bak delikanlı. Diğer cengaver şunu yazdı.

    "Dünyada Arap ülkeleri dışında hiçbir ülke de sarıklı kişi mevki sahibi olamaz."

    Böyle ipe sapa gelmez ve sorunlu önermeler ancak cehalet ile gelir.

    Ayrıca. Sih olunca sarık inancın parçası ama Müslüman isen değil ve memur kıyafeti öyle mi? Helal olsun sana.

    Savunmanda içler acısıymış "delikanlı". Diğer arkadaş benim kardeşimmi, akrabammı da bana onun söylediğini söylüyorsun yahu? Onun söylediğini ben mi söylemiş oluyorum bunu mu düşünüyorsun ciddi ciddi? Bu nasıl bir bağnazlık? Köşeye sıkıştın anlaşılan ki bir argüman bile üretemiyorsun! Haydi, göster "delikanlı" sarık takmanın zorunlu olduğuna dair Kur'an-ı Kerim'den ayet göster çünkü beni çürütebilmen için "o inancı gereği giyiyor videoda bahsolan kişi de inancı gereği giyiyor" demen için inancın gereğini ispatlaman gerek. Eh, bunu da ispatlayamamış, bir başkasının ağzını benimle bir tutarak olgunluğun yaş ile alakası dahi olmadığını kanıtlamış oldun, teşekkürler. Zannederim bunları okuyan insanlar kimi ciddiye almaları gerektiğinin farkına varacaklardır.



    Sarık İslam'ın parçası değildir İslam Kur'an-ı Kerimdir. Bir şeye inanç gereği demen için inancın kaynağından delil sunman gerekir. Laf taşımakla argüman üretilmiyor maalesef. Burada birkaç bağnazı ikna edebilirsin belki. Demek ki neymiş "delikanlı", sarık dinin gereği değilmiş, çıkıpta sih olan sihizm dininin gereği olarak türban takan adamı göstermek onunla karşılaştırmak mantıklı değilmiş, sarık bir mevkinin makamın kıyafetiymiş önüne gelen sarık giyemezmiş bu da kıyafet özgürlüğü olmazmış çünkü bu bir makama özelmiş. Bunları gece yatmadan tekrarlarsan daha iyi anlarsın. Lüzumsuz partizanlık yapmaya gerek yok. Mantıklı olmak lazım biraz kullanmak lazım beyini. Haydi, şimdi çürümüş argümanlarınla birkaç bağnaz kandır.

    Yahu adam İslamin sarığın farz olduğu bir formu olduğuna inanabilir. Kimse birşey diyemez işte. Hiçbir yerde İslam sarığı emreder demedim ve öyle bir inanışım da yok. Ama adam kafaya papyon takip gezse yine kimse birşey diyemez. Bu kıyafet özgürlüğü. Tayt la gezene saygı duymak zorunda olduğumuz gibi buna da saygı duyacağız. Bu...

    Bak "delikanlı" eğer "o kişi farz olduğuna inanabilir" diyorsan farz olduğuna dair bir delil sunman gerekir. Kafadan farz mı oluyor yahu? Farz olanlar bellidir kitapta yazar. Yani biraz düşünerek cevap ver arkadaşım. Farz olduğuna inanıyor olabilir ne yahu. Kişinin farz olduğuna inanması için ona vahiy falan inmesi gerekir eh, bu zamanda da bu olmayacak şeydir. O zaman biri de çıkıp farz olduğuna inanıyor diye çıplak gezsin, kur'an-ı kerim'de çırılçıplak gezin yazmadığı halde o farz(!) olduğuna inansın öyle gezsin! Diyorum ya argüman bile üretemiyorsun varsayımlardan ilerliyorsun. Başta inancı gereği takan bir adamla inancında öyle bir şey kesin olarak olmadığı halde olduğuna inanan "varsayan" birini bir tutuyorsun, el insaf be kardeşim. Şurada iki büklüm olmana gerek yok, bunun arkası önü sağı solu da yok. Çürüdüğün halde, kıvranmaya devam ediyorsun ayıptır, ayıp.

    Delil falan istemez durum.

    Konu anayasal hürriyet...

    Bu arada bir kişinin "sarık giymenin farz(!) olduğuna dair inancı" varsa o kişinin farz olduğuna inanması için vahiy gelmesi gerekiyor ona. Böyle birisi de akıl sağlığı yerinde olmayan biri olduğu için anayasal hürriyeti herhalde tımarhane olurdu. Çünkü orada özgür olabilir. Akıl sağlığı yerinde olmayan biri kendi yaşam hakkına zarar verebilir çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Sıkıntı kılık, kıyafet değil zihniyette. Kimse kusura bakmasın ama neredeyse kimse Sayın Kemal Atatürk'ün idealindeki ve geçmişimizden gelen Türk kanının getirdiği zihniyetten yoksun durumda. Herkes Türklüğünü unutmuş biri yok halklar kardeşliği, biri Arap özentisi, biri bölücü terörist Kürt, diğeri ise Türkçü olan Atatürk'ün izindeyim diyerek Türklükle alakası olmayan işlere giren gerzekler topluluğu bir taraf.

    Ülke kimse kusura bakmasın ama bu insanlarla iyi bir yola gitmez ama bu ülke bölünemez de çünkü hepimizin kanında gizli kilitli bir yerde olsada Türklük şuuru var. Osmanlı'nın son dönemlerinde iyice derinliklere giren bu şuur, konu vatan olunca yeniden çözülmüş ve yeniden diplere atılana kadar oldukça büyük işler başarmıştır. Bizim yapmamız gereken şey ise bu şuuru bir savaş durumuna gelmeden yeniden kilitlerden kurtarmamız ve nice Mustafa Kemaller yetiştirmektir.
    _____________________________




  • Kabataş ve 28 şubat "mağdurları" yalanlarına bir yenisini daha ekledi.
    _____________________________
  • mertua35_35 kullanıcısına yanıt
    Sarık takmayla ilgili bir ifade yok. Takke var oda namaz kılarken sünnet denmiş. Ben sadece hadisleri yazdım. Yoksa sarık takılması bencede saçma. Osmanlıda sarık takanlar sadece din adamlarıydı. Vezirlerin vs taktıklarını sarık olarak görmezsek. Araplar benim işyerimede geliyorlarda senin benim gibi giyiniyorlar. Sanırım devlet adamları krallar yancıları falan beyaz kıyafet giyiyorlar. Ve ben çoğu arapta sakal görmedim. Bıyk bırakan var ama. Bizde malesef dilden dile ibadet edildiğinden işin cılkını çıkartıyorlar. Normalde peygamber efendimiz bıyıklarınızı kesin sakallarını bırakın diye tavsiye etmiştir. Müşriklere benzemeyin diye tavsiye etmiştir. Bu bir sünnet bile değildir. O günün şartlarında bunu uygun görmüştür. Nedenlerini kendileri bilir. Bizde ise devlet adamları bıyık bırakıyor,fanları sakal bırakıyor. Hoca geçinenin biri çıkıyor sakal kesmek haramdır diyor. Yahu bırakmak sünnet desen amenna kimse bişe demezde kesmek niye haram olsun nerede yazıyor? Malesef eskiden Türkiye için ehli sünnetin en güzel yaşandığı yer denilirdi. Malum politikalardan ötürü bu saçma sapan insanlar peygamber sanmaya başladılar kendilerini. Söyleyincede her şeyi akpden biliyorsunuz diyorlar. Ama gerçek bu. Adamlar ülkenin ayarlarıyla oynadılar. Her tarafını bozdular.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________

    1905 ~ Sadece Galatasaray! ~ 05.08.2020




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam


    quote:

    Orijinalden alıntı: Baratonian


    quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    Azalarak bitin laikçi yobazlar.

    Artarak geliyor



    Korkma titre

    Ouvv baby

    Ses geldiğine göre doğru yoldayız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baratonian


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar

    Korkunç bir cehalet. Adam kalkıp "o öyle giymenin farz olduğuna inanabilir" diyor. Güler misin ağlar mısın! İnanabilirlerle, varsayımlara kaldı artık. O kadar içler acısı.

    Doğal seleksiyon gereğini yapar, hiç dert etme hocam, salla gitsin



    Anayasal hakkı o kiyafet gençler... Keyfinize bakın.

    Her ne kadar giymesem, şeklini beğenmesem ve onaylamasam da... Hürriyeti sindireceksiniz. Seve seve.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    İmzamız kural dışıdır! Tersimiz pistir, kafalarımız 12 Eylül'dür!!! ||




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: Baratonian


    quote:

    Orijinalden alıntı: tsilanoysar

    Korkunç bir cehalet. Adam kalkıp "o öyle giymenin farz olduğuna inanabilir" diyor. Güler misin ağlar mısın! İnanabilirlerle, varsayımlara kaldı artık. O kadar içler acısı.

    Doğal seleksiyon gereğini yapar, hiç dert etme hocam, salla gitsin



    Anayasal hakkı o kiyafet gençler... Keyfinize bakın.

    Her ne kadar giymesem, şeklini beğenmesem ve onaylamasam da... Hürriyeti sindireceksiniz. Seve seve.





    Abla az bile söylemiş

    Seve seve dinleyeceksiniz, öğreneceksiniz Hazmedeceksiniz. Kanuna ss uyacaksınız kapiş

    Sisi ye de helal olsun %97 oy ile geldi başa, milli iradeye saygı haydi bakimm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baratonian -- 2 Nisan 2018; 23:33:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Makama mahsus kıyafeti, "anayasal hakkı o kıyafet" diye aklın sıra algı operasyonu yaparsın kim bilecek değil mi tabii canım. Yemezler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsilanoysar -- 2 Nisan 2018; 23:42:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.