Şimdi Ara

(******-ATATÜRK---*******---FATİH SULTAN MEHMET************)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birgün İstanbul ve İstanbul'un Fethi'nden konuşurlarken söz tabii Fatih'e geldi. Atatürk'ün tarihin kendi hakkında vereceği hükmü etrafındakilere sık sık sorduğu malumdur. Söz sırası yine gelmişti. Ortaya şöyle bir sual attı: "Tarih acaba benim mi, yoksa İkinci Mehmet'in mi yaptığı işleri daha mühim bulacaktır?" Bulunanların hemen hepsi: "Siz" dediler. Atatürk, böyle meselelerde daima olduğu gibi: "Niçin?" dedi. Sual sırası kendisine gelenler Atatürk'ün Fatih'ten çok büyük olduğunu ispat için akla gelecek ve gelmeyecek delilleri toplamakta birbirleri ile yarışa başladılar. Hatta bazıları: "Sizin yanınızda Fatih kim olurmuş!" diyecek kadar ileri bile vardılar. Fakat, ne söylenirse söylensin, verilen cevapların Atatürk'ü hiç tatmin etmediğini anlamak güç olmuyordu. Nihayet söz orada bulunanların en gencine geldi: "Efendim, tarih bir imtihan salonuna benzer. Karşısına gelenlere birtakım hususi meseleler verir. Neticede verdiği problemleri halledişine ve bundaki maharetine göre bir numara verir. Aşağı yukarı tarihin imtihanına çıkanların hepsi ayrı şartlar dahilinde, ayrı meseleler karşısında kalmışlardır. bunları en iyi halledenler de tereddütsüz on numara almışlardır. Zannımca, tarihin adamı olan şahsiyetlerin karşısında kaldıkları hadiseleri birbirleri ile karşılaştırmakla hükümlere varmak mümkün değildir. Fatih, karşısına çıkan problemleri en iyi şekilde hallederek on numara almıştır. Siz de önünüze serilen meseleleri halletmiş ve on numarayı kazanmış bir tarih büyüğüsünüz." Atatürk, bu sözleri büyük bir dikkatle dinledi ve neticede: "Bravo!" dedi. Sonra, biraz evvel Fatih'i küçümseyen kişiye dönerek: "Sen halt etmişsin. Ben Fatih'ten büyük olabilir miyim? Çok kereler Fatih'in karşısında kaldığı meseleleri düşündüğüm zaman ben de aynı hal çarelerine varmışımdır. Yalnız, Fatih, benim karşısında kaldığım hadiseleri nasıl hallederdi. Bunu çok merak ederim. İkinci Mehmet büyük adamdır, büyük..."
    ( Münir Hayri Egeli )

KAYNAK:
    ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ WEB SİTESİ
    http://www.add.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=1493&Itemid=168

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildize -- 17 Ağustos 2008; 17:23:36 >

• Çok güzel

İkisininde büyüklüğü ortada..
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sllayerr -- 17 Ağustos 2008; 17:30:20 >
  • emre helal olsun

yine banlanma dikkat et
  • quote:

Atatürk, bu sözleri büyük bir dikkatle dinledi ve neticede: "Bravo!" dedi. Sonra, biraz evvel Fatih'i küçümseyen kişiye dönerek: "Sen halt etmişsin. Ben Fatih'ten büyük olabilir miyim? Çok kereler Fatih'in karşısında kaldığı meseleleri düşündüğüm zaman ben de aynı hal çarelerine varmışımdır. Yalnız, Fatih, benim karşısında kaldığım hadiseleri nasıl hallederdi. Bunu çok merak ederim. İkinci Mehmet büyük adamdır, büyük..."
    ( Münir Hayri Egeli )
    İstanbul mutlaka fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir
  • Hoş bir anı

• Çok güzel. Geçenlerde saçma bir konu açılmıştı, cevap olmuştur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Atatürk ve Ali Rıza Paşa
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  (******-ATATÜRK---*******---FATİH SULTAN MEHMET************)
  • Atatürk'le Fatih Sultan Mehmet'in komutasındaki orduyu bir karşılarştırmak gerek.İkiside kuşkusuz çok büyük savaş dehaları ama yinede aklıma takıldı
  • quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

emre helal olsun

yine banlanma dikkat et

TEŞEKKÜRLER arkadaşlar

• quote:

Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

quote:

Atatürk, bu sözleri büyük bir dikkatle dinledi ve neticede: "Bravo!" dedi. Sonra, biraz evvel Fatih'i küçümseyen kişiye dönerek: "Sen halt etmişsin. Ben Fatih'ten büyük olabilir miyim? Çok kereler Fatih'in karşısında kaldığı meseleleri düşündüğüm zaman ben de aynı hal çarelerine varmışımdır. Yalnız, Fatih, benim karşısında kaldığım hadiseleri nasıl hallederdi. Bunu çok merak ederim. İkinci Mehmet büyük adamdır, büyük..."
    ( Münir Hayri Egeli )
    İstanbul mutlaka fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir

Başka yere çekebilirler.Lütfen düzeltiniz.

• Bir ordu fethederken,bir ordu da vatanı kurtarmışdır.Ayrıca ikiside ayrı dönemlerde yaşamıştır.Karşılaştırmak yanlış olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: azah

Atatürk'le Fatih Sultan Mehmet'in komutasındaki orduyu bir karşılarştırmak gerek.İkiside kuşkusuz çok büyük savaş dehaları ama yinede aklıma takıldı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ottoman_PoweR

quote:

quote:

( Münir Hayri Egeli )

ne kadar gereksiz birşey..

burda arkadaş bilgi paylaşmış adam gelmiş ne diyor hey allahım ancak ortalığı karıştırın siz başka birşey yapmayın

• Bakın, ne kadar güzel cevap vermiş atam.

Bazı zihniyetler, bu ikisini karşılaştırmıştı bir zamanlar. Sözde Atatürkçü görünüp gazinin yaptığı davranışlardan bir haber olanlar. Umarım gazinin cevabı bu şahıslara ders olmuştur.

Yazıyı burada paylaşan arkadaşa da ayrıca teşekkürler.

İkiside zamanının en iyi komutanlarıdır. İkisinin de strateji zekası tartışılamaz. İkiside bu vatan için en iyisini yapmaya çalışmıştır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: :Fatih:

quote:

Orjinalden alıntı: Ottoman_PoweR

quote:

quote:

( Münir Hayri Egeli )

ne kadar gereksiz birşey..
    burda arkadaş bilgi paylaşmış adam gelmiş ne diyor hey allahım ancak ortalığı karıştırın siz başka birşey yapmayın

Amacım gerçekten uyarmaktı.

• neyse tamam iyi günler..
  • Şimdi bu karşılaştırmayı yapmak saçma ve adaletsiz olur şöyle düşünelim

Siz bir teknik direktörsünüz ve elinizde

Liverpol var bu takımı rahatlıkla her türlü stratejiyle oynatmanız mümkün birde elinizde zeytinburnuspor var ne yaparsınız

Atatürk zeytinburnunun başındayken fatih sultan mehmet liverpolun başındaydı aynı şekilde vahdettinide bu şekilde düşünebilirsiniz

bu karşılaştırmayı ancak şu şekilde yapabilirsiniz diye düşünüyorum abdulhamid atatürk şeklinde o da pek adaletli olmaz
  • Şahane bir paylaşım
  • Fatihin büyük oglu mustafa hakkında NİHAT GENCİN çok güzel yazısı var
    türk milleti 400 yılda iki tane mustafayı bagrına basmıs
    1-fatihin oğlu mustafa
    2-400 yı laradan sonra bir kurtarıcı olan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
    hatta osmanlının mantıken çöküşü mustafanın öldürülmesinden sonra halkta devlete karşı olan güvenin kaybolmasından sonra hızla artan yolsuzluk rüşvet ayaklanmalar bune en büyük örneK
    BAKALIM 400 YIL SONRA BİZİ HANGİ MUSTAFA KURTARACAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildize -- 17 Ağustos 2008; 18:27:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.