Şimdi Ara

Atalet Psikolojisi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Benzer sorunlardan müzdarip olan kişilerden yardım almak için bu konuyu açtım. En doğru teşhisi tabi ki konusunda uzman doktorların koyması gerektiğinin bilincindeyim.

    Fakat konu psikoloji olunca psikologlar / psikiyatrlar da birbirleriyle çelişebiliyorlar.

    Konuyu açma amacım yaşadığım sorunu yaşamış, bu sorunu çözmüş veya hala çözmeye çalışan kişiler varmı acaba ? Varsa ne gibi yollar izlediler ? Veya yaşadığım durum ile ilgili detaylı bilgisi olan ve yardım edebilecek birilerine ulaşmak.

    Sorunuma gelecek olursak.. Üzerimde uzun zamandır var olan inanılmaz bir atalet (yapman gerekenlerin bilincinde olup yapmama hali) hali var. Bu pandemi sürecinin bir etkisi değil. Daha öncesine dayanıyor.

    Yapmak zorunda olduğum işler dışında hiç bir işe odaklanamıyorum. Yapmaya çalışsam da başka bir şeyle oyalanırken buluyorum kendimi. Yapmak zorunda olduğum işler de hep son dakika yetişiyor. 1 saatte yapabileceğim bir iş belki 1 günde bitiyor.

    Daha öncesinde psikiyatr dikkat dağınıklığı teşhisi koymuştu ve ilaç vermişti. İlaçların çok etki ettiğini söyleyemem. Çok keyif alarak yaptığım çoğu şey artık keyif vermiyor. Yeni şeyler de denesem keyif almıyorum.

    Askerde bir arkadaşım bana hareketlerimin çok yavaş olduğunu söylemişti. Aklımda yer edindi. Arada aklıma gelir sürekli. Zorunda olmadığım sürece çok uyuşuk hareket ettiğimden bahsetmişti.

    Askerden dönüp iş hayatına tekrar atıldıktan sonra bu kez şansımı nörologda deneyeyim dedim. Oda bissürü test yaptı. Testlerde sorunlu bir değere rastlamadı. Yaptığım şeylerden sıkılmış olabileceğimi söyledi. Bana prozac verdi.

    Onunda rahatlatıcı etkisi dışında atalet halime hiç bir etkisi olmadı. Aşırı ataletli bir ruh haline sahibim ve bundan kurtulmak istiyorum. Belki elimde olan psikolojik bir durum bu ama şu an elimde değilmiş gibi hissediyorum ve bu konuda bilgi sahibi olanlar varsa destek bekliyorum.

    Sorun belki psikolojik değil fizyolojik de olabilir. Eğer fizyolojik ise hangi alanda uzman bir doktora başvurmam gerekiyor ?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.