Şimdi Ara

At eti zararlımıdır ? (ssli) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
2
Favori
8.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • At eti biraz garip geliyor insana türkiyede marketlerde satılmadığı için ama zararlı falan olduğunu sanmıyorum Afiyet olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

At eti yemenin bir kurali vardi sadece sag bacak yenilir falan filan gibi hatirliyorum

İslami açıdan at eti yemek uygun değildir fakat çok zor durumda kalırsanız sağ arka bacağını yiyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A ®h Pozitif

quote:

Orijinalden alıntı: White Fang

at eti candır protein oranı en yüksek ettir yüksek miktarda lif içerir götür hiç affetme

iyi ozaman açtım konserveyi , protein oranını görünce dayanamadım çiğ köfteyle güzel olmuştu sabahta bacon - yumurta yapayım ama çok yağlı

Domuzun göğüs kısmındaki etten bulursan hiç düşünmeden al.

• quote:

Orijinalden alıntı: Khalasar

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

Bırak onu sen Yarrah ye

[imag]http://galeri7.uludagsozluk.com/262/whiskas-yoksa-yarrah-yesinler_344300.jpg[/simage]

Kedi eti mi bu da?

kedi eti demişken izlediğim kedi belgeselinde hatırlamadığım bir yerin yerlileri kedi yakalayıp yiyorlardı.tadı çok güzel diyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRoGKaTa

O konserveler at için gıda takviyesi falandır

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

at var at var

• quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

quote:

Orijinalden alıntı: TheProphecy

Herkes ciddi ciddi konuşmuş... İnsan at eti mi yer ?

Eski Türkler dahil pek çok halk at eti tüketiyordu. Günümüzde de tüketiliyor. Normal bir et işte

onlar yiyor diye bizde mi yemeliyiz ?
  • Tarihte Orta Asya Türkleride At Eti Yemişlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Path Of Exile

quote:

Orijinalden alıntı: scaryscreen

Bu adamları bu yıllarda konuşturanlarda kabahat. Adamın 2 gram sağlık bilgisi yok yok hadis-i şerif yenirmiş ama at olmasa savaşa nasıl gidicez falan diyor.
    At etinin belirgin bir zararı var mıdır? Sanırım yok.
    Şu anda savaşlar at üstünde mi yapılıyor? Hayır.
    Kuran da at eti yemeyin yazıyor mu? Hayır.

Daha neyin teranesini yapıyorsunuz yenir mi yenmez mi diye?

bence din tartışmasında ki son noktayı koydun kardeşim bu konuda hak veriyorum çok doğru konuştun

• savaş gereci olarak kullanıldığı için peygamberimiz yenilmesini uygun görmemiş. hali hazırda at yarışları haricinde pek bir işe yaradığı yok.çok nadiren köylerde çiftçiler kullanıyor atları ama çok nadir.yiyin bişey olmaz.zaten büyük çoğunluğumuz yemiştir

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi British Airways -- 8 Aralık 2012; 11:43:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: racikral11

savaş gereci olarak kullanıldığı için peygamberimiz yenilmesini uygun görmemiş.ma hali hazırda at yarışları haricinde pek bir işe yaradığı yok.çok nadiren köylerde çiftçiler kullanıyor atları ama çok nadir.yiyin bişey olmaz.zaten büyük çoğunluğumuz yemiştir

Vallahi arkadaş millet işi öyle bir noktaya çekip yine din tartışması çıkmış ya ''AT KONUSUNDAN'' helal olsun Konu Dışına ne diyeyim.

Ayrıca konudaki çoğu kişi sanki hiç at eti yememiş gibi davranıyor. Hele ki günümüzde keşke at eti karıştırsalar kıymalara etlere. Neler beler koyuyorlar içine maliyeti düşürmek için.

Ki zamanında Yozgatlı bir kasap 8 yıldır insanlara at eti yediriyor diye tutuklanmış, komiserin önüne getirilmiş. Komiser sormuş hiç mi utanmadın bu kadar insanı kandırıp et eti yedirdin ben bile senden alıyordum eti diye. Kasap ise kafasını yere eğip öyle demeyin komiserim ben size atların en güzel yerlerinden, kalcalarından kestim de verdim demiş.

Öyle yada böyle bu konudaki herkes bir kere de olsa yemiştir bu eti. Bu zamana kadar bundan dolayı ölen, hastalanan var mı? Yok. Ayrıca şimdiki diğer Türk devletlerinde sırf besi için yetiştirilen atlar var. Yani tü-kaka değil kesinlikle. Korkmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 8 Aralık 2012; 12:06:01 >

• Tadını merak ettim şimdi.
  • at eti yenir. at eti yiyen güçlü olur, kolay kolay yıkılmaz.
  • Caizn't
  • Müslüman olmayanlar için farketmez ama müslüman olanlar şu iki yazıyı bir okusun.

http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/13105/at-eti-yemenin-at-sutu-kimiz-icmenin-islamiyet-deki-hukmu-nedir.html

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3558

Araştırmam sonucunda yenmesinde bir sakınca göremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aaa42

quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

quote:

Orijinalden alıntı: TheProphecy

Herkes ciddi ciddi konuşmuş... İnsan at eti mi yer ?

Eski Türkler dahil pek çok halk at eti tüketiyordu. Günümüzde de tüketiliyor. Normal bir et işte

onlar yiyor diye bizde mi yemeliyiz ?

Öyle birşey dediğimi nerde gördün ? Onlar yemiş, günümüzde de tüketen ülkeler var. Demek ki aşırı bir zararı, etkisi vs. olan birşey değil.

• İçine at eti mi koyuyorlar diye dalga geçerdik yorumlara bakılırsa fail oluyormuşuz haberimiz yokmuş...

• Kimsede sormamis at etini nereden buldun diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Path Of Exile

quote:

Orijinalden alıntı: scaryscreen

Bu adamları bu yıllarda konuşturanlarda kabahat. Adamın 2 gram sağlık bilgisi yok yok hadis-i şerif yenirmiş ama at olmasa savaşa nasıl gidicez falan diyor.
    At etinin belirgin bir zararı var mıdır? Sanırım yok.
    Şu anda savaşlar at üstünde mi yapılıyor? Hayır.
    Kuran da at eti yemeyin yazıyor mu? Hayır.

Daha neyin teranesini yapıyorsunuz yenir mi yenmez mi diye?

büyük müctehidimiz ictihadını ortaya koymuş, konu kapanabilir..

• Şeriat sucuğu olsa bayıla bayıla yersiniz ama
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.