Şimdi Ara

asya cros motor lütfen yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dadaş orhan

Sagol usta gercekten hepimizden farkli olarak degisik bir bilgi vermissin ondan olma olasiligi olabilir ama ogrenmem gerek cok farkli bir ayrinti aslinda

Estağfurullah, usta musta değilim, sadece meraktan öğrendiğim bir bilgi. Hele hele motosiklet konusunda tam bir acemiyim. Hem sürücü olarak hem bilgi birikimi olarak. Daha debriyajlı motor sahibi bile değilim, bir cub'ım var..

Asya Cross 250 motorun torkuna bakmak için Asya Motorun sitesine girdim. Böyle ciddiyetsizlik olmaz, "Maximum Tork" kısmına "249 cc" yazmışlar. Yani motor hacmini, max. tork hanesine yazmışlar (Tork özelliği Newton Metrenin kısaltılmış nm ile ifade edilir). Böyle önemli konuda bu tip hata yapan şirkete ben pek iyi gözle bakmam. Dadaş Orhan, eğer motor hacmi ve beygir gücü düşük diğer motorlar senin motorunu tork değerleri yüksek olduğundan dolayı geçiyorlarsa mesele yok. 2000 cc dizel aracın, rampada 2000 cc benzinli aracı geçmesi gibi bir şey. Bu gayet normal. Ama diğer motorların tork değeri, motor hacmi ve beygir gücüne paralel olarak senin motorundan daha düşükse ve senin motorun bu motorlara geçiliyorsa, o zaman bu mesajdan önce bu konuda görüş bildiren arkadaşların düşüncelerini dikkate alman gerekir, derim. Yani motorunda bir yerde, bir aksaklık var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zileliorhan -- 6 Ocak 2015; 23:23:13 >

• dadaş orhan kullanıcısına yanıt
    hocam o karbüratorden rx250de kronk sorun garantiden değiştirt aynı sorun bendede vardı şapır şapır alttan akıyordu benzin kronik bi sorunda egzozdaki perçinler atıyor onada sanayide bi kaç şi bilen usta sağlam perçin atarsa sorun olmaz vede rx250den hız bekleme tork var motorda torkuda fena değil iyi
    senin motorun avrupadaki adı
    http://www.dirtcheapmotorsports.com/orion-apollo-250-rx-250cc-dirt-bike-36.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertandu -- 7 Ocak 2015; 0:49:14 >
  • ertandu E kullanıcısına yanıt
    Cok sagol guzel gardasim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bende asya elegant 150 var silindir hacmi 170 lik mis. Mersinde kullaniyorum. Son hizi 120 otobana cikamiyorum korkudan cunku yazin ozellikle hararet yapiyor.bir link paylasacagim. Uzun yola gitmistim yazin yine o sesi cikardi bu defa cikardim telefonu videoya cektim. Bakalim bu sese siz ne diyeceksiniz.

• bende Motoran XF 250 var. Apache(27HP) den sonra bu çinlilerin en güçlüsü. Bi kere cross dediğin motor tırmanmak için üretilmiştir.

TR de satılan çinliler bi marka ile anlaşıp üzerine kendi logosunu basıp satma şeklinde. çoğu firmanın sattığı motordan özelliklerinden haberi yok. benimkinin çinli üreticisini bulup ordan balmıştım özelliklerine.

Asya çok sorunlu çıktı, aslında makine iyi. Ama ben XF sağlam motor, sert kullanmaya geliyor. onuda firma daha getirmiyor.
  • sesin ne olduğunu anlayamadım. uzunca bir yola mesela 100 km bir yola cıkıp birazcık da sıkıştırdım mı ses çıkmaya başlıyor. biraz sakin sürüp dinlendirdimmi normale dönüyor. yol uzadıkça sesin gelmesi süreklileşiyor. bir ustaya götürmedim. sizler bir inceleyin bakalım ne diyeceksiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=0Eme6Ci0adw
  • Arkadaslar cevap yazan yok mu
    Guncell

• hitman kullanıcısına yanıt
    Gardasim benim kullandigim motorun torku yazmiyor, o yuzden sizin bahsettiginiz 27 bg olan motorun diger aksamlari kalitesiz yapilmissa ben yine suphe duyarim. Benim agzim yandi, yeterli guc ve torkun olmadigi kanaati beni rahatsiz etti ben kesinlikle degisecem.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.