Şimdi Ara

•• ASUS Zenfone 5 (ZE620KL) • 2018 • Ana Konu • Kullanıcı Kulübü Paylaşımları •• (362. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.110
Cevap
79
Favori
438.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kesinlikle alınır ve tavsiye de ederim. Telefonun fiyat performans olarak eksi bir kısmı yok.
  • Ofem kullanıcısına yanıt
    Mağazada da ciddi anlamda inceledim ve bu fiyata kamerasında ois bulunduran başka bir cihaz yok. Yarın iade edip alacağım muhtemelen
  • İkinci el zayıf. Beklentiler nedir bilemiyorum. Eski telefonum İPhone x, sattım yerine bunu aldım geçici olarak. Cebime de 3500 TL kaldı. Eski telefonum ile kıyas yapıyorum neler yapıyordum diye.
    WhatsApp, mail, İnternet, müzik (istediğin müziği atabilir olmak) saat, sosyal medya,
    Pubg oyunu harici de hemen hemen her şey yapabiliyorum. Donma kasma olmadı şuda olsun diyeceğim olmadı. Fazla para harcamak gereksiz gelmeye başladı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muzi_ko kullanıcısına yanıt
    Valla hocam önceliğim kamera. Çok fazla güç harcayan oyunlar oynamıyorum. Genelde sosyal medya kullanıyorum. Memnun kalırsam satmak gibi bir niyet içerisinde olacağımı düşünmüyorum özellikle şu dönemlerde.
  • Mağaza da inceleyin en güzeli içinize sinerse alın derim. Yalnız teknosa terbiyesiz biraz. Asus çekiliyor diyor satmıyoruz diyor. Vatan da öve öve bitiremiyor. İkinci el bulursanız daha da iyi olur hem daha fazla para kalır cebinizde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 aydır Zenfone 5 kullanıyorum. Ondan önce de V30 kullanmıştım ama telefonu çaldırınca bir değişiklik yapıp Asus alayım dedim. İnsanlar objektif olamıyor maalesef. Benim için telefon bir araçtır ve eksiklerini rahatlıkla söyleyebilirim.

    Kamera konusunda Gcam kullanacağınızı düşünürsek çok fark olmayacak ama Gcam V30'daki kadar stabil ve başarılı değil. Aynı kalitede görüntü alınamıyor bir türlü. Her sürümü denedim neredeyse. Root yapmadan geniş açılı kamerada da kullanılamıyor zaten. V30'da gcam çok iyi çalışıyor. Gcam kullanmazsanız V30 daha başarılı. Z5'in yazılımı donanımı hiç kullanamıyor. Normalde ana kamerada Z5'in donanımı V30'a göre daha iyi. Geniş açılı kamerada ise V30'un donanımı çok daha iyi ve fotoğraf çıktısı çok daha başarılı. Ayrıca Z5 biraz daha dar çekiyor geniş kamerada.

    İkisinde de OIS var. OIS'ler fotoğrafta eşit seviyede başarılılar. Videoda ise Z5'in stabilitesi biraz daha iyi. İşin içine ikisinde de EIS katılabilir. EIS görüntüyü daraltıyor tabii ki ama geniş açılı kameralarla biraz kırpılsa bile hala çok geniş şekilde çekilebiliyor.

    Video'daki ses kaydı konusunda Z5 ortalama performansa sahipken V30 şimdiye kadar duyduğum en kaliteli ses kaydına sahip. Video klasörümden rastgele video açınca hangisinin V30'la hangisinin Z5 ile çekildiğini hemen anlayabiliyorum.

    Ön kamerada V30'u çok gömerler ve Z5 çok az daha iyi ama ikisi de iyi diyemem. V30 daha keskin, detaylı çekiyor, Z5 ise daha az kumlanma yapıyor.

    Batarya konusunda eşit gibiler. Video izlerken veya instagram gibi fotoğraf uygulamalarını kullanırken Oled'den ötürü V30 öne geçer, internette dolaşırsanız da Z5 öne geçer.

    Ekran da aynı şekilde. Z5'in ekranı biraz daha başarılı ama V30'un oled olması sebebiyle siyahların tam siyah olması çok hoş. Ortalama olarak ekranlar benzer bence.

    Arada biraz hız farkı var, doğal olarak. Ayrıca ram kullanımı da LG'de daha başarılı. Saatlerce arkaplanda aynı şekilde duruyor uygulamalar ve şarjı da etkilemiyor. Z5 çabucak siliyor genelde.

    IP68 olsaydı keşke. Her telefonda olmalı bence. Bu konuda bir çok kişinin kazara çay, su falan döküp de telefonlarını bozduklarını okudum. Benim başıma gelmez, dikkatliyimdir denebilir ama belli de olmaz. V30 ile yanlışıkla havuza dalmışlığım var mesela. Normalde çok dikkat ederim

    Ses performansları da farklı. V30 bu konuda 2-3 gömlek üstün. Bu beklenen bir şey zaten. Benim masaüstünde üst seviye Dac ve amfim var. O yüzden benim için sorun değil ama telefonu tek müzik kaynağı olarak kullanacak kişiler için V30'dan Z5'e geçmek üzer bence.

    Hoparlörde ise Z5 çok daha iyi.

    V30 kutusundan hızlı şarj cihazı çıkması bir avantaj. Şarj olması süresi V30'da daha kısa. Kablosuz şarj artısı da var. Büyük bir artı denemez ama bence güzel bir şey. V30 için aldığım kablosuz şarj boşta duruyor şimdi :)

    Z5'i baya kötülemişim gibi gelebilir ama objektif davranıyorum. Bu telefonu kullanıyorum diye eksik yönlerini görmezden gelemem. İkisi aynı seviyenin telefonları değiller zaten. Z5 bu piyasada 2400 eder mi derseniz kesinlikle eder derim. Peki Z5 2400 ederse V30 kaç eder diye sorarsanız da 4000 derim şahsen ama 2500 liraya satılıyor. Niye tekrar V30 almadın derseniz Zenfone 5'i bir yakınımdan çok uygun fiyata aldığım için. Sıfır alacak olsam yine V30 tercih ederdim büyük ihtimalle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhySoEvil -- 23 Nisan 2019; 21:26:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • WhySoEvil W kullanıcısına yanıt
    Ben size sadece Asus'un stok kamera yazılımı konusunda hak verebilirim geriye kalan hemen hemen her konuda Asus'un hakkını yiyemem. Ses performansı olarak kastınız kulaklık galiba. Asus'un performansını beğenmeme sebebiniz avrupa ses şiddeti korumasından kaynaklı. Bass vurunca tizler kısılıyor ve kulaklıkta yüksek sesle müzik dinleyemiyorsunuz. Bunu kaldırmanın basit bir yolu var kaldırıp denediniz mi ses performansını. Ben kesinlikle memnun kalacağınızı düşünüyorum. Ayrıca AudioWizard yazılımı diğer rakiplerine göre üstünlük sağlayacak bir yazılım. IP68 sertifikası bu fiyata göre bir eksiklik denemez çünkü bu maliyeti çok fazla arttıran bir özellik. 5Z için belki bir eksiklik denebilir ama. RAM kullanımı konusunda Asus Mobile Manager'den istediğiniz gibi uygulama kullanımı ayarı yapabiliyorsunuz. Çabuk silme olayı tamamen Asus Mobile Manager'de yaptığınız ayara bağlı. Video ve ya ses kayıt olayında V30 ile karşılaştığınızda daha iyi olabilir çünkü bende kristal netliğinde kaydediyor diyemem. Bu arada zenfone 5 gcam ince ayarıyla efsane fotolar çekenler vardı konu içeriğine attılar kedi falan çekmişler bilmiyorum gördünüz mü ama ben o arkadaşlar gibi asla çekemiyorum mesela. Biraz da işi bilmekle alakalı sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofem -- 23 Nisan 2019; 21:51:6 >




  • WhySoEvil W kullanıcısına yanıt
    Güzel kıyaslamışsınız, yazınız için teşekkür ederim. Ben cihazdan memnunum aslında ama kasadaki açıklık problemleri ve toz alıp kötü görünmesi bende takıntı haline geldi artık. Sırf bu yüzden iade edip almayı düşündüm bu cihazı.
  • muzi_ko kullanıcısına yanıt
    Vatanda inceledim hocam bugün gümüş modelini.
  • Ofem kullanıcısına yanıt
    Hakkını yemek değil, tam tersine doğruları söylemek benim yaptığım şey. Z5 V30 kadar iyi telefon dersek V30'un hakkını yemiş oluruz. Hak yenecekse böyle olur. Daha alt seviye telefonun hakkını nasıl yiyelim?

    Niye illa kullandığımız telefonları bir diğer telefon kadar iyi göstermeye çalışıyoruz ki? Benim anlamadığım şey bu.

    Yazdığım her şeyin arkasındayım. Biri bütçe telefonu iken diğeri her ne kadar prestijini kaybetmiş bir marka olsa da o markanın sorunsuz bir amiral gemisi.

    Ses olarak SD636'nın içindeki üç kuruşluk ses yongasıyla V30'un içindeki ESS Sabre'nin üst seviye ses çipi aynı olabilir mi hiç? Dac kalitesi sadece ses kısıtlamasıyla açıklanamaz. Ben zaten yüksek sesle müzik dinlemem. O anca amfiyi açıklar. Onda da V30 çok daha güçlü zaten.

    Z5'in kamerası kötü demedim ama ikisiyle de aynı ışıklandırmada çektiğim fotoğraflara bakarak arada kesinlikle fark olduğunu söyleyebilirim. Fotoğraflar farklı zamanlarda çekildi ama aynı evde tamamen aynı ışıklandırmada çekildikleri için gayet doğru bir karşılaştırma olduğunu düşünüyorum. Gcam Z5'te çok da iyi çalışmıyor. Memnun olan vardır ama başka telefonlarda nasıl çalıştığını görmemiştir sadece. Cstark27 isimli Gcam geliştiricisi 1 sene V30 kullanmıştı. O yüzden v30'da stabil çalışıyor zaten. Z5 kullanan bir Gcam geliştiricisi olursa ona da stabil sürümler gelebilir.

    IP68 eksiklik denemez diyorsunuz da peki aynı fiyata satılan telefonda bu özelliğin olması bir artı değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhySoEvil -- 23 Nisan 2019; 22:11:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • WhySoEvil W kullanıcısına yanıt
    Bu arada ben 5z kullanıcısıyım Z5 derken 5Z'den mi bahsediyorsunuz? Çünkü chipset ve RAM farkı hariç zenfone 5 ile 5z arasında fark yok. İki önceki postumda belirttiğim gibi bu telefon anca 5z'ye rakip olabilir v30 zenfone 5'den çok daha üstün telefon. Yani zenfone 5 ile kıyaslamak biraz saçma. Şimdi mesele iki telefonu kıyaslamaksa söylediklerinizde ağırlıklı olarak haklısınız. Ama söz konusu 5 ve ya 5z'yi fiyatına göre eleştirmekse eleştirilecek tek kısmının kamera yazılımı olduğunu belirterek sizle hemfikir oldum. IP68'yi 2500 lira segmentindeki telefonlarda görmeye alışkın olmadığımız için büyük bir eksiklik olmadığını belirttim. Tabi LG V30+ 2017 üretim olduğu için fiyatı 2019'a kadar çok düştüğü için bu özelliklerde ve bu fiyata satılıyor. Tabi bu telefonun hala tercih edilmeyeceği anlamına gelmez. Ben 5z almasaydım emin olun LG V30+ alırdım. Bu arada samimi olarak söylüyorum aldığım telefonu övme peşinde değilim. Eksikliklerini daima konu içerisinde belirttim ve telefonun eleştirilmesi gerektiği kısımları asla eleştirmekten geri durmadım. Bu arada SD636 değil SD845 kullanarak ses performansını yorumladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofem -- 23 Nisan 2019; 22:35:31 >




  • Ofem kullanıcısına yanıt
    Z5'i kısaca Zenfone 5 demek için yazdım, 5Z değil.

    5Z dinlemediğim için ses konusunda yorum yapamam ama yine dahili bir yonga olduğu için teorik olarak geride olacaktır. Yine de SD636'dan iyiyse gayet yeterlidir herhalde.

    Yanlış anlaşılmasın, Z5 kötü telefon demiyorum. Öyle olsa niye alayım zaten ama birisi V30'dan geçiyorsa avantaj ve dezavantajlarını söylemek lazım.

    Benim yazılım bilgim var az çok. Bir ara Z5'e özel bir Gcam sürümü çıkarmaya çalışacağım inşallah. Şimdi bilgi topluyorum bir süredir ve birkaç geliştirici ile iletişime de geçtim. Diğer geliştiriciler kadar yapamayabilirim ama en azından tüm özelliklerin çalıştığı yarı-stabil bir sürüm güzel olacaktır. Onlarca geliştirici olduğuna göre inanılmaz zor bir şey değil herhalde. Kamera benim için önemli ve donanımı amiral gemisi seviyesinde olan bir telefon daha iyi bir yazılımı hakkediyor bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • WhySoEvil W kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam. Bu arada 5z için de güzel çeken bir gcam bulursanız paylaşır mısınız çünkü bende iyi bir gcam'e sahip olmak istiyorum. Kullandığım sürümler fena değil ama ön kamerada yeşil çekme gibi sorunlar var.
  • Ofem kullanıcısına yanıt
    üstat ben zenfone 5 kullanıcısıyım.ses kalitesi konusunda radyosunu test ettiniz mi hiç? ben akşam yürüyüşlerinde radyo dinliyorum kulaklık ile. Birçok kişi için önemsiz olabilir ama bunu almadan önce birçok telefonu radyosu olmadığı için eledim.Uygulamalarda internet kotasından yediği için telefonun radyosunu kullanmak istiyorum.Ancak yayın az biraz zayıf ise çok fazla cızırtı geliyor kafama takıldı evde eşimin telefonuyla kıyasladım aynı yerde aynı konumda aynı kulaklıkla galaxy a7 modeli daha net çekiyor.Yürürken kulaklık sallandığı için cızırtı çok rahatsız edici olabiliyor,kulaklık anten görevi görüyor acaba farklı bir kulaklık tercihi ile bu çekim meselesinin çözebilir miyim yada bu konuda yapabileceğim farklı bir ayarı var mı? önceki telefonum LG G2 idi bu tip bir sorun yaşamıyordum.
  • albatrosima A kullanıcısına yanıt
    Radyoyu ben komple sildim. Radyo'nun örneklemesi çok düşük, haliyle çöp bir ses veriyor. Hiçbir şekilde radyo kullanmam yani. Malesef deniyemiyorum sildiğim için. Cızırtının sebebi kulaklık muhtemelen evet farklı bir kulaklık denemenizi öneririm.
  • Güncel GCam varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ofem kullanıcısına yanıt
    örneklemeden kastınız nedir.Düşük veya yüksek olduğu nereden bakılıyor ? aslında net gelse gelen ses düzeyi tatmin edici bluetooth kulaklık denemeliyim belkide kablo sarsıntısı olmazsa cızırtı kesilebilir belki
  • albatrosima A kullanıcısına yanıt
    Bit hızı. Radyodaki ses kalitesinin standardı zaten belli.
  • ceydonmez C kullanıcısına yanıt
    ilk mesajdaki google cameraların üsttekini yükledim sıkıntı yok.deneyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.