Şimdi Ara

ASUS ZENFONE 5-6 LOLIPOP ROM/YAZILIM/DONANIM-ROOT-GELİŞTİRMELER (SES-PİL) GÜNCEL (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.407
Cevap
62
Favori
236.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    pc ile cihaz birbirini görmemiş, ilk sayfayı dikkatli okuyun, sürücüleri indirip düzgünce kurun, telefonda usb debug açık olsun.
  • mrttgl M kullanıcısına yanıt
    verdiğin greenify de belli olan hiç birşey yok, demekki başka bişey sömürüyor sistemi, GPS de olabilir bu.

olması gereken;

ASUS ZENFONE 5-6 LOLIPOP ROM/YAZILIM/DONANIM-ROOT-GELİŞTİRMELER (SES-PİL) GÜNCEL

Bende 3 güne doğru gidiyorum şaka maka :)

Servis değil de belki yanlış bir uygulama dondurmuş olabilirsin @XhiX arkadaşımızın dediği gibi.

• hgurbuz50 kullanıcısına yanıt
    hangi program ile yapıyorsun, programın root erişimi ve yazma izni varmı ?
  • gilardo kullanıcısına yanıt
    sadece menuden girip çalıştırıyor ve on diyorsun başka bir ayarı yok :) Beni pek tatmin etmedi açıkcası.
  • 2smoke kullanıcısına yanıt
    KİTKAT V2.20.40.29 DAN V2.20.40.11 E DÖNÜŞTE EN SON ZİPLİ DOSYAYI OKUYAMADI HATASI VERİYOR

astboot flash boot boot.img
    fastboot flash fastboot fastboot.img
    fastboot flash recovery recovery.img BURAYA KADAR TAMAM

apply update from adb ÜZERİNE GELİP POWER İLE SEÇİYORUM ALTTA adb sideload "dosya.zip" YAZI GELİNCE

CİHAZ HİÇBİR İŞLEM YAPMIYOR, PC KOMUT EKRANINDA ZİPLİ DOSYAYI OKUYAMAMA HATASI VERİYOR.İŞLEM BAŞARISIZ,OLMUYOR.

hepsini tek tek denedim, olmadı sinir etti beni,vazgeçtim. sabah asus support dan tekrar indirdim.
    şunu merak ettim. biz daha önce huawei ve bazı çin malı cihazlarda pc komutu ile değilde direkt cihazın recovery alanından
    webden indirdiğimiz custom romları veya bazı stock romda da olmuştu, zipten klasöre çıkartır META-INF içindeki;

META-INF/com/Google/Android/updater-script
    assert(!less_than_int(22449887, getprop("ro.build.date.utc")) || greater_than_int(getprop("ro.build.date.utc"), 1392739200));
    ui_print("Device image SKU:");
    ui_print(getprop("ro.build.asus.sku"));
    ui_print("OTA image SKU: WW");
    assert(getprop("ro.build.asus.sku") == "WW");
    ui_print("Please upgrade to newest 4.3 image first...");
    assert(getprop("ro.build.version.release") == "4.4.2");
    assert(getprop("ro.product.device") == "ASUS_T00G" ||
    getprop("ro.build.product") == "ASUS_T00G");

işte bu bölümü notepad++ ile temizlemezsek yükleme hatası alırdık. bunda da aynı durum olabilir mi_ sizce?
    updater-script in yedeğini alarak daha henüz denemedim, ama kafama takıldı,baktım aynı durum indirdiğim romun içinde de var.
    siz hiç denediniz mi? kitkatın bir önceki versiyonuna dönmeyi, veya hiç deneyen başka arkadaşlar varmı?
    çünkü bende yapamadım diyen bu formda da başka formlarda da rastladım. çözebilirsek ne mutlu!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

hangi program ile yapıyorsun, programın root erişimi ve yazma izni varmı ?

cihazı script ile root yaptım.
    ama menüde supersu simgesi gelmedi buna rağmen root explorer es file manager ve link2 sd programları çalışıyor hemde root haklarını alarak.
    bu aşamadan sonra dediğiniz cpu gpu ayarını da daha yeni versiyon root explorer ile yaptım text dosyasını duzenledikten sonra kaydetmemesi bendeki root explorer programının eski versiyon olmasından kaynakliymis.
    onuda yaptıktan sonra titanium backup ile programların güncellemelerini roma dahil etmek istedim play hizmetleri ve google play ile başladım ancak bunları yaptıktan sonra haritalar durduruldu play hizmetleri durduruldu google hizmetleri durduruldu diye sürekli hata almaya başladım sonrasında telefonu kapadım açtım nafile
    üzerine güncelleme dahil ettiğim uygulamaları önce kullanıcı uygulaması haline getirdim olmadı tekrar roma gömdüm gene aynı hataları aldım
    son çare yeniden son firmware çıktım telefona ancak öyle duzeltebildim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

sadece menuden girip çalıştırıyor ve on diyorsun başka bir ayarı yok :) Beni pek tatmin etmedi açıkcası.

peki saol abi bide en son ciksn güncellemeyi yüklememi önerimisin.
  • hgurbuz50 kullanıcısına yanıt
    Herşeyi roma atamazsın ki 80mb boş yer var romda topu topu.
  • alsancak988 kullanıcısına yanıt
    dosya.zip in ismini firmware in ismi.zip olarak değiştiryorsun değil mi. dosya.zip benim salladığım bir isimdi. Öyle bişey yok.

birde fastboot ile attığın 3 img dosyası 40.11 in içinden çıkmış olmalı.
  • Bir türlü şu firmware güncellemesini yapamadım. OTA dan defalarca denedim olmadı firmwareden denedim yine yapamadım. Ota dan denerken 2.20.40.13 sürüm numarası geliyor verdiği hata da sürüm numarası 2.19.40.5 diyor ve aşağıda yazan bilgi de Error in /cache/dlpkgfile return code 8E:r assent failed yazıyor lütfen yardım edin.

• A501CG Beyaz kullanıcısıyım droidtool menüsünden recovery kısmına girdim sonra geri çıktığımda cihaz brick olmuştu. çok kez kapatıp açtım ama aynıydı. en sonunda tekrar droidtool'a girmeyi başardım ve bu sefer ordan reboot yaptım. Sonuç başarılı. normal şartlarda brick olan telefon droidtool'dan reboot atınca düzelmişti. Çok tuhaf aslında tek yoktığım recovery'yi merak edip girmekti.
    Tabi aynen öyle ...40.11 in 3img sini adb klasörüne kopyalıyorum ve indirdiğim ...40.11 zip dosyasını da olduğu gibi 3 imgleri içinden ayırmadan olduğu gibi sadece adını değiştirerek (dosya.zip veya 1.zip vb. Değişik isimler koyup uzantısını da .zip yaparak adb nin içine atıp işlemleri anlattığım gibi yaptım,ama nafile. En son aşamaya gelince zipli dosya okunamadı diyor. Bu sebeble acaba dedim getirip ve assert lerle ilgili olabilir mi? Dedim. Acaba başka ne hatam olabilr sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alsancak988 -- 4 Ocak 2015; 12:56:35 >
  • alsancak988 kullanıcısına yanıt
    peki 4011 olan çektiğin dosyanın sonu user.zip mı yoksa zip in içinde ayrı zip mi var. Burda çok karıştırılıyor. Eğer içi içe 2 ziip ise sonu user.zip olanı atacaksınız telefona.
    Oynadığım dosya olan diye yeniden indirdim asus tan. Evet sonu user diye biten zip. Ben onu klasörde çıkartıp 3 imf yi kopyalayıp tekrar klasörde çıkarttığım romu tekrar uzantısı dosya.zip diye adını değiştirerek zıplıyorum ve öylece adb klasörüne atıyorum.

• Arkadaslar hani bir şeyi açarken her zaman yalniz 1 defa diye seçiyoruz ya. Her zaman seçmeme rağmen telefon kapanınca tekrar soruyor ne yapmalıyım ?
  • quote:

Herşeyi roma atamazsın ki 80mb boş yer var romda topu topu.

güncellemeyi sisteme dahil edince patladı anlamadım.
    daha önce LG GT540 da öyle yapıyodum yapıyodum çıkmıyodu onda rom kısmı topu topu 134MB dı.

• ah ah ah.....

sizin ziplamanız olmaz. imzalı o dosya. siz ziplarsanız imza silinir. Ve başarısız olur.

Klasöre çıkarmaya gerek yok komple. winrar ile tıklayın açılsın winrar içinde, içinden 3 dosyayı çekin adb ye, sonra çıkın winrardan ve atın zip i.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 4 Ocak 2015; 17:38:07 >
  • woeyy W kullanıcısına yanıt
    neresi orası anlamadım.
    :) :) tamam üstad tekrar öyle denicem sağol.emeğine sağlık

• smoke hocam sımdı ben bu 2.21.40.30 ful u guncellicemde. ındırdıgım fw zip ve içinde bir sürü dosya var hangısını telefona atıpta usb kablosunu çekiyim. hepsini mi atıyım telefona yoksa sadece ifwi.zip yazanı mı ?
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.