Şimdi Ara

Asus ZenFone 2 Laser [ANA KONU] (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.266
Cevap
57
Favori
230.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ze550kl 5.5"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar telefonun 5.5 inclik versiyonundan ben de sipariş etmistim bugun geldi uretim tarihi 9-2015 ser numarasını kaydettim ve ZenFone 2 Laser 550KL olarak gözüküyor. Asus Eshoptan aldim ben telefonu. Sanırım test model c olayini duzeltmisler..

Asus ZenFone 2 Laser [ANA KONU]

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kozmonot271 :m4 aqua'yı arkadaş 3.kez servise verdi geçen gün ısınma probleminden.Kitlenip duruyordu hiç bulaşmayın derim. Yabancı forumlarda da oldukça dillendilirmiş konu. Sony servisi de bir şey yok deyip geri yolluyor habire. Bakalım araya birilerini sokacaktı en son. Test cihazı olayı için bence konuyu detaylıca tekrar gözden geçirin. Test cihazı olayı, almayı düşündüğünüz 5" mi yoksa 5.5" için mi dile getirilmiş.

Mutinous72: Flaşın güçlü olması size aydınlatma sağlar ama soft ve doğal fotoğraflar çekememek gibi bir handikap da beraberinde gelir. İki tonlu flaşlar tek beyaz olanlardan genelde daha soft aydınlatır.
    Ahize sesinin düşük olduğuna katılmıyorum. Gayet tatminkar. Müzikte temiz veriyor. Dış sese gelirsek evet samsunglara göre düşük ama yeterli. 3G ile görüntülü konuşamama olayı Asus'a has değil çoğu telefon bundan muzdarip. Kamera olayı zaten ortalama. Gerçi bir süre evvel satılan motorola g ye göre baktığımızda oldukça iyi. 650-750 TL civarında general mobile ve benzeri telefonlar dışında alternatifler nedir? (Yok ki kardeşim olarak demiyorum hakikaten sonuçta hepimize ne telefon alayım diye soran oluyordur. Ona göre yönlendirelim.) Bir tek gözüme çarpan Samsung J7, eğer distribütör fiyatları düşerse o zaman tercih edilebilir RAM'den feragat edip.

teknofone: Hocam mevzunun hararetiyle -ki benzer durumlar yaşadım doğaldır- bir çok bilgiyi derlemişsiniz tekrar teşekkürler bir çok konuda sizle hemfikirim ama "Test cihazı ile diğer cihazlar birebir aynı özelliktedir" demenin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Zaten önceden de söyledim. Asıl ben "Konuyu silelim, sildirelim fiyatı düşmesin" 'cileri merak ettim. Çünkü donanımı üçüncü parti yazılımlarla kontrol ettik. Verilen teknik özelliklerden farklı bir durumla karşılaşılmadı. Şimdi aksini net olarak ortaya koyamadıktan sonra "Ya donanımı da farklıysa" demenin çok isabetli olduğunu düşünmüyorum. Yahut topladılar fuarlardaki ürünleri sattılar demek için de elimizde net bir done gerekiyor.Tekil bir ya da iki örnekten yola çıkamayız. Konuda artık o kadar karıştı ki teşhir/test/demo cihaz tanımlamaları akıl alır gibi değil. Antutu gibi sentetik testlere gelirsek onu da detaylıca yazdım yukarıda. Çok fazla tekrar etmeye gerek yok. Dalga geçmek gibi bir kabalık da etmem elbette. Ama aynı iki cihaz arasında uçurum olabilir. Hele ki halen daha stabil işletim sistemi kategorisine sokamayacağımız android için. Nerede ne okudunuz bilmiyorum ama yine evvelden yazdığım gibi sentetik testler piyasayı domine eden firmaların güdümündedir bununla alakalı tonlarca tartışma yıllar öncesinden başladı bu gün artık sadece genel olarak fikir verebilir ama kesin sonuca götürmez görüşü hakim.(PC'de o/c ile uğraştığımız zamanlarda da tartışılıyordu 2000'lerin başında daha Sisosft sandra'lar vs'ler. ) Özellikle de mobil cihazlarda. Ama tabi ki kişinin tercihi ona göre yorumlayıp yorumlamamak.

Evvelden de yazdım, Asus mimli benim için bu olaydan önce de. Samsung da mimli sudden death syndrome olayından. Yazılımla çözdüm dedikten sonra cihazlar uçmaya devam etti. Anakartınız yanmış yalanıyla uyuttular milleti. Evet bu mevzuyu unutturmamak lazım ama olayın hararetiyle de objektif bakma kabiliyetimizi de kaybetmememiz gerek. Bundan sonra iki başlıkta misyonum bu olayı yeri geldikçe hatırlatmak ve telefonum pert olana kadar kullanmak. Sevgiler saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 4 Ocak 2016; 11:57:12 >

• 5'' Gold rengini 1 aydır kullanıyorum ne test cihazı ne de başka bir hata ile kaşılaşmadım telefon gayet stabil çalışıyor, cihazda memnun olmadığım yerler ise kameranın otomatik modda biraz karanlık çekmesi ve dış hoparlör sesinin önceki telefonuma(gm discovery) göre düşük olması bunun haricinde sıkıntı yok, ama bu test model mevzusunda asusa olan güvenim azaldı ne yalan söyleyim.
  • test model olayi icin Tuketici Hakem Heyetine basvurqn oldu mu?

• Bu model ve p70 arasında gidip geliyorum. Hangisini alacağıma karar veremedim. Kamera kalitesine önem vermiyorum.

Bu modelin p70'e göre daha kalın ve bataryasının da daha düşük olduğunu düşününce p70 alasım geliyor. Diğer taraftan Asus (en azından telefon konusunda Lenovo'dan daha tecrübeli) olduğu için de laser 2 alasım geliyor.

Ahize ses seviyesi, dokunmatik ekran hassasiyeti, yazılım desteği vb konularda sizlerin bir tavsiyesi var mıdır?
  • hEro_ kullanıcısına yanıt
    P70 i kısa bir süre kullanıp iade ettim arkasından laser aldım; sorularına gelecek olursak laserde kalınlık orta kısımda fazla ama kenarlar ince olduğu için bu kalınlığı hissetmiyorsun batarya konusuna gelirsek 4000ma seni aldatmasın 8 çekirdekli 1,7ghz işlemci performanslı, bunun sonucuda daha fazla pil harcayıp ısınıyor lasere göre, ahize sesinde asus bence daha iyi söyleki ahize sesini %75 civarında kullanıyorum çok rahat yetiyor sonuna kadar açarsan dışardan duyuluyor, dokunmatik hasasiyetleri benzer ama lenovoda sorun yaşayanları ve hasasiyetin kötü olduğu yorumlarını okudum, p70 de çift dokunarak uyandırabiliyorsun ama uyutamıyorsun bunu için telefonu hızlıca sallaman gerekiyor bir de söye bir olumsuzluğa rastladım p70 de cebimde kendilinden açılıyordu benim iade etme sebebim kamerasıydı ama bilmiyorum bendeki cihazda sorunmu vardı geçekten çok kötü idi çekimleri odaklama sorunları vardı ama diyorumya kamerasına çok kötü diyen görmediğim için almıştım ben.

• Evet arkadaşlar şarjı hemen %99'a düşenler için yazayım. Üstte yazan arkadaşlarda denemiş bende Vatan'a gittim ve ricam üzerine teşhir telefonunun bataryasının telefonuma takılmasına izin verdiler. Süper tasarruf modunda şarjı da tam olan batarya benim telefonumda hemen %99'a düşmedi 20 dakika kadar benim telefonda takılı kaldı ama yine düşmedi. Telefonu peformans moduna aldım ve birkaç uygulama açtım ancak o zaman %99'a düştü. Aynı işlemi ben kendi pilimle yapınca hemen %94'lere düşüyor.

Yakınınızda vatan varsa gidip rica edebilirsiniz, yardımcı oluyorlar. Sıfır telefon aldık sıfır pil geri diye umuyorduk ama anlaşılan öyle olmadı. Sorunun telefonda değilde pilde olması birazda olsa sevindirici. Asus'a pil değişimi için başvuru yapacağım kabul etmezlerse tüketici hakem heyetine başvuracağım. 6 ay değil 1 yılda sürse sorun değil. Bu sürede parayla yedek bir orijinal batarya da almayı planlıyorum ve yeni sıfır batarya da anında %99'a düşme olmadığını gerekirse heyete de göstereceğim.

Ayrıca Vatan'dan alıp da benzer sorunu yaşayan varsa gidip orada başka pille deneyebilir. Böyle bir sorun olduğunu ispat edebilirseniz Vatan bu konuda yardımcı olacakmış, sizden hiçbir ücret almadan gerekli işlemleri kendi bünyesinde yapacakmış. Vatan'dan alıp sorun yaşayan arkadaşlara duyurulur.

• kozmonot271 kullanıcısına yanıt
    kişisel deneyimlerime göre 5 inçlik modelde aldığım en yüksek ekran süresi 5.30 saat. (ekran parlaklığı minimumdayken) açık konuşayım kullandığımdan beri 1 kere gördüm. ama genel olarak 4.30 - 5 saat arası değişiyor. bunu ortalama bir ekran süresi kabul ediyorum. of harika bir şarjı var denemez ama 1 günü kesin çıkarır. en azından cihaz stand by'da beklerken pek şarj yemiyor.
    kulaklık performansı ortalama üstü. hiphop dinliyorum ve beni tatmin ediyor. bence kesinlikle memnun olursun. ancak aynı şey cihazın hoparlörü için söyleyemem. evet o da kaliteli ama sesi düşük çıkıyor.
    ekran parlaklığına gelecek olursam, hayatım boyunca ekran parlaklığını minimumda kullandığım tek telefon bu oldu. parlaklığı yetersiz cümlesini kesinlikle kabul etmiyorum. (cihazdan cihaza değişiyor olabilir)

ayrıca m4 aqua da tercihleriniz arasında bulunuyorsa direkt kafadan silin derim, 2 hafta kullandım ve hiç hoşuma gitmedi. zenfone 2 laser'i kullandığım süre boyunca hiçbir memnuniyetsizliğim olmadı. illaki başka arkadaşların hoşuna gitmediği özellikler vardır ama kişisel kullanıma göre değişir. bence kesinlikle fiyatının en iyisi.

• cihaz sabah elime gecmisti %50 sarj ile geldi toplam 3 sistem guncelleme ve kendi asus uygulamalarinin guncellemlerini yaptim arada bir de kurcaladim %20ye dusunce sarja biraktim tamamen bitirmek istemedim. ekran kalitesi beni odukca memnun etti ya eski telefonum discovery idi bu telefon mukemmel geldi. camerasini vs test edemedim finaller var zamanim yok pek.

kilif veya ekran koruyucusu killanip memnun kalan, onermek isteyen var mi? illa ki kullanmak lazim sanirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.5 kullanan arkadaşlar tam şarj süreleri nelerdir?

batarya kaç saatte %100 e ulaşıyor..
  • Arkadaşlar 5.5 inç modelini aldım. Güncelledikçe yazılım güncellemesi geliyor baktım 8-10 tane var. Ne yapcam ben hepsini tek tek indirip kurcam mı birini indirince diğerini görüyor yani.

Bir de bana link olarak kılıf + kırılmaz cam önerir misiniz. Kapaklı kılıf istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozmonot271

arkadaşlar 5" olanını almayı bayağı bayağı düşünüyorum, param hazır ama elimde değil onu bekliyorum.

bugün vatan a gittim test etmek için.. öncelikle m4 ile test ettim kamera konusunda kesinlikle 2 hatta 3 kat hızlı.. çekmesi ve kaydetmesi 10 numara, görüntü kalitesi ya aynı yada biraz daha iyi geldi bana m4 ile.. onu alt etti + hafıza sorunu cihetinden parçaladı.. ama batarya yı bilmiyorum. 5" olanının ekran süresi ne kadar alınabiliyor bilmiyorum. bilenler yardımcı olursa memnun olurum

galaxy a5 ile baktım biraz, 300 tl daha ucuz olması hasebiyle f/p si daha yüksek bana göre.. aynı işlemci aynı ram var. kamera noktasında a5 sanki bi tık iyi gibi geldi ama laser da çok iyi.. batarya konusunda fikirlerinizi bekliyorum bence laser daha iyi a5 den ama bilmiyorum tabiki yapılan optimizasyonlar olabilir, bilenler varsa paylaşabilir fikirlerini

n11 de reyontek den alsak nasıl güvenebileceğiz? test sürümü mü gelir yoksa yeni parti mi.. ? kafamı kurcalıyor gerçekten, çünkü 730 tl n11 de.. vatan da fln 799 (gerçi zenpower hediyeli 799 tl ).. ze500kl mi bakacağız yoksa yurtdışı sürümleri var mı ? ithalatçı olarak almak istemiyorum orjinal türkiye olsun istiyorum.

bir de içinden çıkan kulaklık nasıl ? kulakiçi mi ? performansı nasıl? benim için kulaklık ses çıkışı önemli + batarya ekran süresi.. yardım lütfen (ekran ips değilmiş galiba çok üzüldüm :/ görüntü açılarını pek kontrol etmedim sizce nasıl, yüksek açılardan da görülebiliyor mu? parlaklık noktasında biraz düşük gibi geldi ama idare edebilirim inş)

Ben sık oyun oynarım ve bugün saat 13:00 gibi telefonu elime aldım şarj %80 idive neredeyse 1 saat oyun oynadım. Oynadığım oyunlar asphalt8,modern combat 5, vs...
    Sonrasında şarj %50 falandı. Siz oyun falan oynamazsanız sadece sosyal medyaya ara sıra bakarım telefonla konuşurum derseniz sabah şarjdan aldığınızda akşama kadar rahat ve rahat çıkar.

Samsung a5le neredeyse aynı özellikler bence fazla para vermeye gerek yok.

Ben hepsiburada'dan 730 tl civarı bir fiyata aldım. Ama reyonteki falan bilemem.

Kulaklık performansı acayip süper çok yüksek ses performansı var. Ama hoporlör için aynısını söyleyemem. Biraz daha yüksek olabilirdi.

Ben yeni aldım telefonu 1 hafta falan oldu şu ana kadar sıkıntı yaşamadım

Şimdiden yardımcı olduysam birşey deil

• quote:

Orijinalden alıntı: hEro_

Bu model ve p70 arasında gidip geliyorum. Hangisini alacağıma karar veremedim. Kamera kalitesine önem vermiyorum.

Bu modelin p70'e göre daha kalın ve bataryasının da daha düşük olduğunu düşününce p70 alasım geliyor. Diğer taraftan Asus (en azından telefon konusunda Lenovo'dan daha tecrübeli) olduğu için de laser 2 alasım geliyor.

Ahize ses seviyesi, dokunmatik ekran hassasiyeti, yazılım desteği vb konularda sizlerin bir tavsiyesi var mıdır?

Kalınlık arkadaşın bahsettiği gibi en kalın yerinden ölçüldüğü için kalın ama kenarlara doğru kavislendiği için o kalınlığı hissetmiyorsunuz. Ahize ses seviyesi yeterli gibi geldi bana dokunmatik iyi hatta be telefonun ne özellikleri var diye bakarken eldiven moduna rastladım. Denedim ve hakikatten eldiven ile dokunmamı çok rahat algılıyor. Telefonu aldım elime geldi kurukum falan yaptım ettim sonra güncellemeleri kontrol ettim 1 tane güncelleme vardı. Ertesi gün tekrar kontrol ettim güncelleme daha vardı.

Yardımcı olabildiysem önemli değil

• timsahhh kullanıcısına yanıt
    Benim telefon 4 saatten fazla sürüyor şarj olması. Standart wifi gps ve mobil sürekli açık ancak telefona neredeyse hiç dokunuyorum yinede 4 saatten fazla sürüyor. 20-25 gündür kullanıyorum son bir haftadır böyle sanırım. Ekran süresi de ilk zamanlar 6 saati de geçtiği oluyordu şuan 5 saat anca.
  • arkadaslar herkese selam,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isararim -- 5 Ocak 2016; 11:30:35 >
  • arkadaşlar bilkom garantili ürün distribitör garantilimi yoksa pararlel garantilimi oluyor.
  • tifosi41 T kullanıcısına yanıt
    Kutunun üstünde bilkom garanti kartı bantlı geliyor

• effect68 kullanıcısına yanıt
    hocam ben şimdi bakabildim, sorun yok. forumlardan bakarım ama bu soruna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niccolo Accosi

hocam ben şimdi bakabildim, sorun yok. forumlardan bakarım ama bu soruna.

Valla çok iyi olur hocam. Asus zentalk forumda felan bahsedilyse bakarsanız memnun olurum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.