Şimdi Ara

ASUS Zenfone 2 [Kullanıcı Deneyimleri]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ASUS Zenfone 2 [Kullanıcı Deneyimleri]

Bu yazıda yakın zamanda ülkemizde piyasaya girecek olan ASUS Zenfone 2'nin ön incelemesini yapıyoruz.

16 Haziran gününde Zenfone 2 lansmanı ülkemizde gerçekleşecek. Onun öncesinde cihazın özelliklerine değinelim.

Tasarım konusunda ASUS radikal bir değişiklik kararı alarak eski Zenfone'ların aksine ses tuşlarını ve güç butonunun yerlerini değiştirmiş. Bunlardan güç butonunu üste ve ses tuşlarınıda arka kısma yerleştirmiş. Ayrıca cihazda kullanım kolaylığı olması için eğimli bir yapı tercih edilmiş.

5.5 inçlik Full HD(1920x1080px) çözünürlükte IPS ekrana sahip olan Zenfone 2, darbelere ve çizilmelere karşı koruma sağlayan Gorilla Glass 3 ile birlikte geliyor.

İşlemci tarafında öncesinde olduğu gibi Intel tercih edilmiş. Zenfone 2, Moorefield platformundaki 64 bit 4 çekirdekli -max. 2.3 Ghz hızında- Atom Z3580 işlemci ile ya da -max. 1.83 Ghz hızında- Atom Z3560 işlemci ile birlikte gelicek. GPU tarafında ise PowerVR G6430 tercih edilmiş.

İşlemcide olduğu gibi RAM'de ve depolama alanında da farklı konfigürasyonlar mevcut. Bunlar 2 GB ve 4 GB RAM iken 16GB, 32GB, ve 64GB depolama alanı seçeneği mevcut.(Ülkemizde hangi seçenekler yer alır şuan için bilinmiyor.) Ek olarak depolama alanını SD kart ile genişleştmek mümkün. (64 GB)

Zenfone 2'nin ön tarafına 5 MP'lik ve arka tarafına da 13 MP'lik kamera yerleştirilmiş. Ayrıca cihazın arka kısmında çift flaşta yer almakta.

Cihazın fiyatı henüz belli değil fakat özelliklerine bakacak olursak ucuz olmayacağı belli.

Teknik Detaylar:

Ekran: 5.5 inç IPS Ekran (1920x1080) Full HD Çözünürlük (Gorilla Glass 3 mevcut)
    İşlemci: 64 bit 4 çekirdekli Intel ATOM Z3560/Z3580 işlemci (1.8/2.3 Ghz)
    RAM: 2GB/ 4 GB
    Depolama Alanı: 16GB/32GB/64GB, Micro SD kart yuvası(64 GB)
    Kamera: Arka/Ön 13MP/5MP Çift Flaş
    Batarya: 3000 mAh Lityum polimer (Hızlı şarj teknolojisiyle)
    Bağlantı: 802.11ac, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, NFC, GPS
    Ağ: GSM, 3G, 4G LTE,
    Yazılım: Android 5.0 Lolipop
    Boyutlar: 152.5x77.2x10.9-3.9mm
    Ağırlık: 170g

Düzenleme:
    [simage][/simage]
    Cihaz elime ulaştı. Belirli bir süre kullandıktan kullanıcı deneyimlerini aktaracağım. Kutu açılım videosuda en kısa sürede gelecek.

Düzenleme 2 :

Kutu açılım videosu:

Benchmark Sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyilkr -- 7 Haziran 2015; 11:05:23 >

• Özellikler kağıt üzerinde güzel ama gerçek kullanıcı deneyimleri ve fıyatı çok önemli....
  • pelegivat P kullanıcısına yanıt
    ASUS genelde optimizasyon konusuna ağırlık veriyor ama cihaz elime geçince daha detaylı bir şekilde bakacağım. Fiyatıda iyi olursa tadından yenmez artık.

Düzenleme: Yabancı kaynaklardan benchmark sonuçları yazıya eklendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlyilkr

ASUS genelde optimizasyon konusuna ağırlık veriyor ama cihaz elime geçince daha detaylı bir şekilde bakacağım. Fiyatıda iyi olursa tadından yenmez artık.

Düzenleme: Yabancı kaynaklardan benchmark sonuçları yazıya eklendi.

Bu kadar türkiyeyi iplemeyen markayı neden alıyorsunuz hiç anlamadım,diğer ülkelere çıkmadan önce her şeyi belli
    Hazirana girecez daha ne tam fiyatı ne hangisi geliceği belli ne kadar saçma değil mi
  • Bana cihaz test amaçlı gönderiliyor. Ülkemizdeki satışlar zamanla iyileşirse bizde diğer ülkelerdeki gibi hemen ulaşırız diye tahmin ediyorum.
  • https://youtu.be/Q_OhsHoiMTI

Zen2 batarya testi ( Full parlaklikta oyun testi )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batarya testide yazıya eklendi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cihaz elime ulaştı. Belirli bir süre kullandıktan kullanıcı deneyimlerini aktaracağım. Kutu açılım videosuda en kısa sürede gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyilkr -- 2 Haziran 2015; 17:48:59 >
  • Güncelleme: Kutu açılım videosu yazıya eklenmiştir.
  • Kutuyu ilk defa tek seferde açanı gördüm sanırım daha önce videolar izlediniz

Benim kafama takılan yeni 6" model ile bu telefon arasında hangisini seçmeliyim. Aklım intel olan modelde
  • Sektördeki Dinazorların videolarını izledikçe alışılıyor :) . Yeni 6" model nedir duymadım son zamanlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyilkr -- 5 Haziran 2015; 17:56:28 >
  • onlyilkr kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_106435300/tm.htm

Buyur hocam haberi var @onlyilkr
  • srenkenstein kullanıcısına yanıt
    Intel model olan daha yeni gelebildi ki kim bilir ne zaman raflara sunulacak. Yeni çıkan Snapdragon'lular biraz zor gelir diye düşünüyorum.
  • onlyilkr kullanıcısına yanıt
    Ben de snapdragon olanlar için computex sonrası lansman yapacaklarını düşünüyorum. Bakalım hocam 10 gün kaldı anlarız @onlyilkr
  • srenkenstein kullanıcısına yanıt
    16 haziranda bir lansman olacak zaten bu Intel olanlar için sonrasıda olur mu şüpheli. Türkiye pazarına hangi gözle baktıklarını anlaşmış oluruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.