Şimdi Ara

Asus Z270 TUF MARK1'i kullanamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar forum ailesi. Sistemim kabaca:
    Asus Z270 TUF Mark 1 Ana kart
    7700k İşlemci
    2*8GB Corsair Vengeance 3000 Mhz bellek
    Asus GTX 970 Strike ekran kartı, şeklindedir. Sistemimde işletim sistemim de sürücüler de günceldir. Ana kartın da tüm sürücü ve araçları Asus resmi sitesi destek bölümünden en güncel halleriyle indirilip kurulmuştur.
    Sorunuma gelecek olursam. Ana kartımın üzerinde bir çok sensör ve özellik belirtilmiş. Ama bunları kullanamıyorum.
    1. Aura sync yazılımı bazen çalışıyor bazen hata verip açılmıyor ve kitleniyor.
    2. AISuite yazılımı daha yükleme aşamasında hatalar vermeye başlıyor. Bir şekilde normal şekilde yüklenmesi tamamlansa da daha sonra kullanamaya çalıştığım zaman hatalar vermeye başlıyor ve çalışmıyor takılıp kalıyor.
    3. BIOS üzerinden bellekler için xmp özelliğini devreye alıyorum değişiklikleri kaydedip çıkıyorum. Fakat bir süre sonra tekrar bios'a girdiğimde xmp özelliğinin kapandığını görüyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Intel I7 10700K - Asus Maximus Formula Z490 - Corsair Vengeance RGB PRO 4*8GB 3600MHz - Asus ROG RTX 2080S - Samsung 970 Evo Plus NVMe M.2 ssd 250GB -Samsung 850 Evo 120GB SSd - 2* 1TB WD Hdd - Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB Led Fanlı 240mm İşlemci Sıvı Soğutma - Asus PB287Q 28" 1ms - Logitech G19 - Logitech 300s - Logitech z506

• İşletim isteminiz ve sürümü hakkında bilgi vermemişsiniz.
    * 1. ve 2. sorunlarınız tamamen işletim sisteminizle ilgili bir hata. Büyük ihtimal ile uyumluluk sorunu. Aynı sorunu windows 10 sürüm 1709 ve sürüm 1803 de yaşadım.Ancak son çıkardıkları sürümle düzeldi. Anakartınızın sitesinde Aura yazılımı ile ilgili şu açıklama yapılmış;
    Aura yazılımının yüklenmesi ve kaldırılmasıyla ilgili sorunlar
    Yükleme ile ilgili problemler

1. Aura yazılımını Denetim Masası aracılığıyla kaldırın ve sistemi kapatıp tekrar açın.

2. (Opsiyonel) Buradan indirebileceğiniz Aura Cleaner aracını kullanmayı deneyin.

3. Aura yazılımının son sürümü indirin:

4. Dosyayı açın, “Kurulum” ögesine sağ tıklayın.

​Özellikler\Uyumluluk başlığı altından, “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğine tıklayın. Uygula butonuna tıklayın ve Özellikler penceresini kapatın.

5. Kur ögesine çift tıklayın ve yükleme sürecini başlatın.

* 3. hata ise bios ile ilgili gibi duruyor. Biosunuz güncel değil ise güncellemenizi tavsiye ederim. Ve veya ASUS AI Suite programının içeriğini bilmemekle birlikte ; Suite programınındaki ayarlar biosunuzu default ayarlara getiriyor olabilir.

• İsletim sistemini hem 1709 hem 1803 surumuyle kullandim. İkisindede ayni sekilde ayni hatalari aldim. İsletim sistemlerimi hep guncellemeleri alir temiz kurulum yaparim. Ama asus un sitesinde aisuitenin son guncellemesi nerdeyse 1 yil oncesi. termal radar yakin zamanda guncellenmis ama onda da aisuite ile birlikte calistiindan kullanirkende takilip kaliyor.

İsletim sistemlerinin guncellemeleri sonrasinda mi duzeldi sizde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel I7 10700K - Asus Maximus Formula Z490 - Corsair Vengeance RGB PRO 4*8GB 3600MHz - Asus ROG RTX 2080S - Samsung 970 Evo Plus NVMe M.2 ssd 250GB -Samsung 850 Evo 120GB SSd - 2* 1TB WD Hdd - Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB Led Fanlı 240mm İşlemci Sıvı Soğutma - Asus PB287Q 28" 1ms - Logitech G19 - Logitech 300s - Logitech z506
  • Benim anakartım msi , ancak ekran kartım asus. Ekran kartının programları 1803 güncellemesinden sonra düzeldi. Ancak bende de seste sorunlar var. Ses bazen ram yetersiz geliyormuş gibi takılma , duraklama yapıyor. Asus'un güncelleme çıkarmasını bekleyiniz derim. Ya da en stabil çalışan windows sürümüme gerin dönün..

• maximus code s kullanıyorum içinden çıkan dvd ile yükledim hiçbir sorun olmadı programlarda. win 10 64bit 1803 kullanıyorum

• Bende de ekran kartıyla ana kartın Aura RGB ledleri eş zamanlı yanmıyordu. Asus'un canlı desteğine sorunu söyledim bir link verdiler onu indirdim düzeldi sorun.

geri kalan sorunları yaşamadım TUF serisi eskimez eskitir.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.