Şimdi Ara

ASUS XONAR HDAV Görüntü Bozuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • ASUS XONAR HDAV DELUXE ses kartı kullanıyorum. Bu kartın özelliği içinde ses haricinde video ve görüntüyü düzeltmek için bir chip(splendid video engine ses kartına tümleşik) bulunması. bu sebeple ekran kartından direkt kendi hdmi girişine bağlantı yapılıyor. buradan ekran kartından gelen görüntüyü upscale yapıyor, görüntü ve sesi toplayıp ayrı bir hdmi çıkışla monitöre(asus ms238h) taşıyor. mantığı süper görünüyor.

ancak ekran kartımdan(sapphire hd2600xt) ses kartıma bağlantı kurup hdmi görüntü almaya çalıştığımda bilgisayar açılana kadar görüntü gidip geliyor. switch yapıyor. çıt diye ses çıkıyor. özellikle bilgisayar ilk açıldıktan sonra da gidip gelmeler devam ediyor. reset atana kadar geçmiyor. resetten sonra durum düzeliyor.

görüntü kalitesi ise direkt ekran kartına bağladığımdaki görüntüye oranla bariz şekilde düşüyor. özellikle divx filmler izlerken görüntü bulanıklaşıyor. kontrast artıyor. insanlar bulanık hatlı ve kırmızı yanaklı görünüyor. siyahın tonları ise seçilemiyor. hepsi simsiyah yekpare karanlık görülüyor. yani görüntü iyileşmesi gerekirken kötüleşiyor.

ayrıca asus xonar center'da(kullanılan program) ses üzerindeki denetim kesildi. müzik dinlerken veya film izlerken hangi düğmeye bassam hiç işlemiyor. mixer a giriyorum. main menüye giriyorum. flex bass denetimini değiştiriyorum. seste hiçbir değişme yok. bu da sonradan oldu. ne yaptıysam düzeltemedim.

yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fnmt -- 23 Ekim 2010; 9:21:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus XONAR SE vs. realtek alc892
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.