Şimdi Ara

ASUS X550VX Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim bilgisayara sahibim. Teknik özellikleri şunlar; 16GB RAM ,GTX950M 4 GB,İ7 7700HQ İşlemci.

    Bilgisayarın anakartı geçtiğimiz Nisan ayında değişti. Sonrasında bilgisayarda ısınma sorunları yoktu ama günler geçtikce bilgisayar kat ve kat ısınmaya başladı. CS 1.6 gibi bir oyunda bile bilgisayar ısınıyor ve oyunlarda FPS düşüşleri yaşıyorum. Keza aynı durum diğer oyunlar için de geçerli. CS GO'da mesela 140 150 FPS alıyorsam bilgisayar ısındığında (eli yakacak duruma geliyor) FPS düşüyor 70 80 civarına düşüyor. Takılmalar oluyor oyunlarda. Sizce bunun sebebi nedir? Tozlanma mı yoksa bilgisayarda bulunan bilgisayarı zorlayan diğer programlar m? SolidWorks,AutoCad,phpMyAdmin gibi programlar kurulu.



  • x550 7700hq lu ısınan bir model. Öncelikle macun yenilemek gerek ve cooler master mastergel pro veya mastergel maker alıp çok ince tabaka sürmek gerek. Fanları her şeyi temizledikten sonra tabi. Termal pad leri 1.0mm arctic padlerle değiştirmek, turboboostu kapatmak ve en son çıkan nvidia driver güncellemesini kaldırmak şart! 5 sürüm önceki yazılım gayet stabil. Termal padlere bulaşmasanız bile macun seçiminde en ucuzunu alacaksanız mutlaka xigmatek pti 3606 olsun. Daha aşağısı iş görmez. w/k veya k/w değeri 5 ve üstü olacak.

    Özetle: Macun yenileyin, turboboostu kapatın,nvidia driver düşürün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.