Arkadaşlar asus x550jk pc im oyunlarda 90 dereceleri görüyordu garantisi bitmeden servise yolladım termal cun değişi ve temizlik yapılmasını istedim ancak sonuç değişmedi yine 90 dereceleri gördü garantisi bittiğinde 92 dereceleri görüyordu yaklaşık 3-4 sene önce vatan dan aldığım thermaltake tg-4 macunu sürdüm ancak pek bir faydasını görmedim ancak macunun raf ömrünün 2 yıl olduğunu okudum tarihi geçmiş olabilir diye yeni macun sipariş verdim noctua marka..yeni macun gelmeden son kez termaltake tg-4 ile yeniden macunladım bu sefer işlemci ve ekran kartı yüzeyinin tamamına ince katman olacak şekilde sürdüm önceden yüzeyin tamamına dağıtmıyordum bu seferde 86-89 derecelerde gezindi biraz daha faydalı oldu yani..bugün teslim aldığım noctua nt h1 ile yeniden macunladım ancak hayal kırıklığına uğradım sıcaklık 81-86 arasında fanın peteklerine kadar her yeri tertemiz durumda..fan klavyedeki boşluklardan havayı emdiği için klavyeyi de baya temizledim..vidalamadan oyun açıp sıcaklığı 80 nin üzerine çıkarıp oyunu kapatmadan klavyenin olduğu üst kasayı çıkardım ve çok kısa sürede sıcaklık 68-70 arasında gezinmeye başladı..acaba kasa kapalıyken fan hava emmekte güçlük çektiği için yüksek dönüş hızlarına çıkamıyor mu diye düşündüm kasa kapalıyken sıcaklık 85 civarındayken fan 3800 rpm de çalışıyor tam bu anda kasayı kaldırdığımda fanın rpm sinin artmadığını gördüm devamında sıcaklık düştüğü için kasa açıkken fan max 3600 rpm ye kadar çıktı..daha önceleri sıcaklık 90 derecenin üzerindeyken fan 4300 rpm yi görüyordu..buradaki soru şu:neden sıcaklık 80 dereceyi gördüğünde fanı max rpm ye ayarlamamış mühendisler? yani illaki 90 nı niye bekliyoruz 88 veya 85 te zararlı değil mi? 80 ve üzerindeki sıcaklıkta fanın max rpm de çalışmasının ne gibi zararı olabilir? demek ki zararsızmış neyse bu kenarda dursun.. Arkadaşlar elektriksel olarak yalıtkan olup ısıyı iyi ileten katı bir madde arıyorum termal pad ler ne kadar iş görür alternatifi var mı?