Şimdi Ara

ASUS VR Guard CPU Fanı (Sıfır)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Eskişehir
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum üzerinden satılmıştır.
    Merhaba arkadaşlar.
    Çizgi Elektroniğin yapmış olduğu yarışmada
    ASUS VR Guard Fan kazandım.
    İşlemcim mPGA478 olduğu için satıyorum.
    Bütün LGA775 İşlemciler ile uyumludur.
    Ürün daha hiç açılmadı.
    Orjinal kutusu ile birlikte yollayacağım.
    Ürün sadece işlemciyi soğutmakla kalmıyor aynı zamanda ramleride soğutuyor.

Ürün bakır tabanlı ve alüminyum ısı dağıtma yaprakları var. Soğutma 3 adet bakır ısı borularıyla desteklenmiş. Isı boruları, ısı iletimi için orta ve üst seviye soğutucularda sıkça kullanılan bir yapı. Bu boruların içerisinde özel bir sıvı var ve bu ısındıkça buharlaşıyor. Üst tarafa geçince ise fan tarafından soğutuluyor ve bu buhar sıvılaşarak tekrar soğutucu tabanına geri dönüyor. Yaptığı iş tamamen, daha fazla ısıyı işlemci üzerinden transfer etmek üzerine kurulu.

ASUS VR Guard üzerinde 80 mm'lik fan kullanılmış ve bu fan, alışık olduğumuzun aksine, işlemci üzerine dikey şekilde üflemiyor. Fan, ısı emiciye yandan üflüyor ve bu sayede işlemci soğutmasının yanında, soğutucu üzerine yerleştirilen plastik hazne ile voltaj regülasyon modüllerinin de soğutulması sağlanıyor.

Tasarım, oldukça zekice ve işe yarıyor. Fan, ısı emicinin boyutundan büyük olduğundan, havanın bir kısmı doğrudan VRM üzerine gidiyor. Voltaj regülasyon modülleri, işlemci sıcaklığından ortalama 10-40 derece daha yüksek sıcaklığa sahipler ve sistem stabilitesi üzerinde önemli rol oynuyorlar. Üst seviye anakartlarda voltaj regülasyon modüllerinde pasif soğutmayı sıkça görmeye başladık; hatta Gigabyte'ın bazı anakartlarıdna aktif VRM soğutması mevcut. ASUS, bunun farkında olarak çok güzel bir tasarım uygulamış. Voltaj regülasyon modülleri üzerinde ne kadar etkili olduğunu ölçme fırsatımız olmadı ancak, ASUS'a göre voltaj regülasyon modüllerinin sıcaklıkları ortalama 10-25 derece daha aşağıya çekilmiş VR Guard ile. Aklınızda tutmanız gereken bir detay, 105 dereceden sonraki her 10 derecede, voltaj regülasyon modüllerinin ömürleri %50 oranında azalıyor.

ASUS VR Guard üzerinde kullanılan fan tek bilyalı rulmana sahip ve PWM kontrollü. Bunun anlamı, fan hızı, işlemci sıcaklığına göre otomatik olarak ayarlanacak. Fan devri ise 1100 ile 2500 devir arasında değişiyor. Fanın üstü, metal ızgara korumasıyla kapatılmış; zira yatay olarak konumlandırılan fana, kablonun temas etmesi çok büyük olasılık. Bu koruma ızgarasıyla fanın kabloyla herhangi bir şekilde temas etmesi engellenmiş.

Soğutucunun ağırlığı 550 gram. Pentium4 işlemciler için üretilen orta ve üst seviye fanlar yaklaşık bu ağırlıkta. ASUS VR Guard, Intel'in referans klipsli montaj sistemini kullanmıyor. ASUS VR Guard'ın montajını yapmak için anakartı kasadan tamamen çıkartmalı, anakartın arkasına ürünle beraber verilen metal montaj plakasını yapıştırmalı ve soğutucuyu bu plaka üzerine vidalamalısınız. Bu tarz çözüme gidilmesinin birkaç farklı sebebi var. Bunlardan birincisi, soğutucu nispeten ağır sayıldığından bu yükü PCB üzerine bindirmek anakartın sağlığı için tehlikeli. İkincisi, daha iyi soğutma için işlemci üzerine daha güçlü baskı uygulamak gerektiğinden bu baskıyı en iyi şekilde bu sistemle uygulayabilirsiniz. Bu vidalama hadisesi kesinlikle çok kolay ve kullanıcıyı uğraştırmıyor. ASUS VR Guardın montaj plakasında ve vidalarında gerekli koruma önlemleri olduğundan, anakarta zarar vermeniz de oldukça zor. Bu montaj sisteminin kullanılması bizce yerinde olmuş. Vidalama sisteminin söyleyebileceğimiz son avantajı ise, devri yüksek fanlarda ortaya çıkıyor: Soğutucu daha sağlam şekilde yerine oturduğundan, ortaya çıkabilecek titreşimler de minimum'a indirilmiş oluyor. Intel'in standart klipsli mekanizmasının kullanıldığı fanlardan bekleyeceğimiz titreşim daha fazla olmalı.

VR Guard'da kullanılan fan, yüksek devirlerde nispeten düşük titreşime ve gürültü seviyesine sahip. Metal kablo koruma ızgarası kullanılması sebebiyle biraz havanın kesip-biçildiğini hissedeceğiz ama testlerde göreceğimiz üzere gürültü, mantıklı seviyelerde kalıyor.

İşlemci desteğine baktığımızda ise, tüm LGA775 tabanlı işemcilerin desteklendiğini görüyoruz. ASUS VR-Guard, işlemci üzerinden 130W'lık ısıyı dağıtabileceğini iddia ediyor.

Kıssadan hisse: ASUS VR-Guard, testlerdeki en iyi performans gösteren soğutuculardan birisi. Oldukça kaliteli olan yapısı, iyi tasarımı, etkili soğutması ve rakiplerine göre düşük gürültü seviyesi.

Piyasadaki Fiyatı ; TIKLA

Ürünün soğutma sistemi ; TIKLA

Ürünün fiyatı 50 YTL dir. ;)
    İstanbul Avrupa yakasında elden teslim verebilirim.
    İstanbul dışı için Kargo.
    Ürünün 550 Gr olduğunu düşünürsek kargo fiyatı 4 - 5 YTL'yi geçmeyecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airwalker26 -- 12 Şubat 2007; 11:32:40 >

• talibim
    Referanslar: [ReaLityWorLd],teknikel,ykaran, osman1571, meysez, pegasus1881, Cihan.Yılmaz, maverick_2006, ***CoNDoR*** , HuRRiCaNe26, geek70, CMteria, nokiaxxx, acrapole, gOkO, yugo_tr, metin abi, sedoman34, tarikkeskin, eppro,StrangerXT, gokmenural, tahir40, sissil, trusen, cerbe
  • Özel mesaj ile cevapladım ;)
    Bu arada satış devam etmektedir.
    Son olarak mesaj sayıma bakıp dolandırıcı olduğumu düşünenler olabilir.
    Satın almak isteyen arkadaş ile telefondan konuşabiliriz.
    Sizi anlıyorum son zamanlarda çok artmış olaylar.
    Bakınız hWm 500 Mesajım var hepsine sorabilirsinz güvenilir olup olmadığımı =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airwalker26 -- 12 Şubat 2007; 15:34:21 >
  • Ürün tarafımdan satın alınmış hatta teslim alınmış ve montajı yapılmıştır. Sıfır kutusunda arkadaşıma ilk satışında 5 yıldız veriyor DH ailesine hoş geldin diyorum
    Referanslar: [ReaLityWorLd],teknikel,ykaran, osman1571, meysez, pegasus1881, Cihan.Yılmaz, maverick_2006, ***CoNDoR*** , HuRRiCaNe26, geek70, CMteria, nokiaxxx, acrapole, gOkO, yugo_tr, metin abi, sedoman34, tarikkeskin, eppro,StrangerXT, gokmenural, tahir40, sissil, trusen, cerbe
  • caglaraktas arkadaşım bu fanın sesi azmı çokmu nasıl ? almayı düşünüyorumda soğutmasındna daha önemli olan benim için sesi yeni sistemim için çok sessiz bir fan istiyorumda.Çok sağol şimdiden.
  • Ben E6600 işlemci kullanıyorum defaultta 28 ile 33 derece arasında seyir ediyor lakin oyun oynarken yada buna benzer yük bindiren işlemlerde 38 dereceye kadar çıkıyor fanın maksimum 2400 rpm 1800 rpm den sonra tatlı tatlı ama 2000 den sonra hissedilir sesi var. En önemlisi mid tower mini tower kasalara tavsiye edilen şekilde monte edilememesi ebadının köşeli olmasından dolayı yerine sığmama gibi bir problem yaşanabilir. Ben Nitro AX kasa kullanıyorum anca kafi geldi!!! Bilginize
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sesi var diyosun yani.Bak bu olmadı işte.Benima radığım sıfır ses hemen hemen tabii.
    Büyüklüğün problem olacağını biliyordum zaten.Asus TA210 var bende sığar sanırım.
    ama bu ses işi olmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.