Şimdi Ara

asus tuf z890 plus wifi hakkında yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Asus tuf z890 plus wifi model kutusunda m.2 rubber diye birşey çıktı SSD eğer tek taraflı devreli ise bunları kullanmak lazımmış . ben ekran kartı üzerindeki soğutuculu m.2 slotuna 990 pro taktım acaba bu m.2 rubber denilen şey orayada takılmalimi? Ayrıca işlemcinin yanında ayrıca ramlar gskill xmp destekli xmp açınca PC Windows a geçmiyor .kapatıp bios güncellemesi yaptım me son sürümü kurmam uyarısını verdi onuda yaptım ama xmp ile açmıyor sadece xmp seçtim baska bir yerde profil mi seçmek gereklidir

asus tuf z890 plus wifi hakkında yardim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 22 Ocak 2026; 6:24:57 >

• 990 pro da chipler tek taraftaydı diye hatırlıyorum. M2. rubber kullanman faydalı olacaktır. Kullanmadığın zaman m2 ssd üzerine anakart soğutucusu bindiği zaman yamulabiliyor.

Ayrıca m2 rubber tak vida yerine rahat oturuyorsa problem yok. Ancak vida yerine kastırarak oturuyorsa takmazsın. Basit yolu bu :) Ama sende 990 pro tek taraflı olduğu için rubber engel olmayacaktır.

Ram konusuna gelecek olursak maalesef ddr5 ramler istenilen hızlara çoğu zaman çıkamıyor. Windows başlayıp, reset atmayana kadar ram hızlarını manuel olarak düşür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 22 Ocak 2026; 14:30:56 >
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

Merhaba ben eski tip ramlar gibi ram 1ve 3 slotuna takmıştım xmp açınca ekran gelmiyor uzun ugras sonunda 2-4 de sorunsuz çalıştı internetten araştırdığıma görede böyle imiş ddr5 ramlarin dizilişi ilginç geldi xmp açık 6000 MHz de sorunsuz şuan. Windows 10 kurdum fakat wifi Windows 10 sürücüsü yok w11 var . Kablo ile bağlanıyorum gerçi ama Windows 11 ile dahami iyi çalışır bu sistem ne dersiniz

2 tane vida yeri var SSD yuvasinda hangisinde durmalı iki adetmi takılmalı yada tekmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 23 Ocak 2026; 16:54:29 >
    Gigabyte B550M S2H
    AMD Radeon RX 7600 (8 GB)
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • https://www.asus.com/motherboards-components/motherboards/tuf-gaming/tuf-gaming-z890-plus-wifi/helpdesk_manual?model2Name=TUF-GAMING-Z890-PLUS-WIFI

TUF GAMING Z890-PLUS WIFI Quick Start Guide ( Multiple Languages )

Sayfa 2 Install the memory: 1st A2-B2, Sayfa 1'e bakarsan 2. ve 4. slotları ilk olarak görürsün. Yani 1. ve 3. yuvalara değill, 2. ve 4. yuvalara ramleri takman gerekiyor. Yüksek ihtimalle bu yüzden XMP profilinde hata veriyor.

Düzenleme:

Siyah-Gri-Siyah-Gri olan ram yuvalarının, sen Siyah renk grubuna takmışsın ancak doğru olan GRİ renk grubuna takman olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 24 Ocak 2026; 0:13:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TimFoster kullanıcısına yanıt

Merhaba evet o gün bir konuda okudum ve 2-4 slota takınca xmp sorunsuz çalışmaya başladı .

Ayrıca

Asus tuf z890 plus wifi anakarta son 4505 bios guncellemesi yaptım

https://www.asus.com/tr/motherboards-components/motherboards/all-series/tuf-gaming-z690-plus-wifi/helpdesk_bios?model2Name=TUF-GAMING-Z690-PLUS-WIFI

Önceki sürümlere baktığımda microcode güncellemeleri var görünüyor peki son versiyonda önceki versiyonda entegre edilen microcode güncellemeleri dahilmidir. yada onlarindami yüklenmesi gerekir ultra serisi için bir bios güncellemesi onlar ne katkıları var bilen varmı sıcaklık üzerine özellikle . Birde sıcaklıkları biraz düşürmek istiyorum undervolt yapılıyormuş. Ve işlemci fan sesi için Max RPM ayarlanıyormus bios danmi ayrıca bir yazılımlami yapılmalı bunlar

• Son sürümü yükleyin diğerleriyle işiniz yok...
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

tesekkurler

Bios açıklamasında uyarı olarak verilmemişse direkt son sürümü yükleyebilirsin.

Fan ayarlarını, işletim sisteminden yapmak daha kolay ancak bios üstünden bir kere uğraştıktan sonra ayar yapmaya gerek kalmıyor. Tercih meselesi.

Ayrıca max rpm kullanmak saçma.

UV için forumlarda biraz araştırıp ufak ufak denemek gerekiyor.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.