Şimdi Ara

Asus TUF Z390 Pro Gaming fan bağlantıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu anakartta 3 adet kasa fan bağlantısı var. Şu an 3ü de dolu. Ayrıca işlemci fanım da Cpu Fan girişine takılı halde. Ben şimdi yeni bir fan aldım ve anakart üzerinde bir tane Cpu Opt. diye bir fan girişi var boşta. Yeni aldığım fanı bu girişe taksam nasıl bir performans alırım. Cpu fanı 4pin PWM kontrollü. Bu yeni aldığım fan ise 3pin DC kontrol. Ikisi optimimize çalışır mı bilmiyorum.

Ayrıca bir de AIO PUMP diye bir giriş var. Sanırım sıvı soğutma için. Bu girişe fan bağlanır mı?
    Edit: yeni fan Corsair AF140L

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 22 Nisan 2019; 10:16:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Cpu Opt. fan soketi muhtemelen çift fanlı soğutucu kullanımı içindir.
    Her ikisine de bağlarsanız ancak 3 pin li fanda PWM kontrolü olmayacağı için sabit hızında çalışır.
    G.SKILL Trident Z RGB DDR4-4400MHz
    XFX SPEEDSTER QICK 319 AMD Radeon™ RX 6700 XT BLACK
    CORSAIR RM850x 850 Watt 80 PLUS
    Asus TUF Gaming VG27BQ
  • Buradan cevap gelmeyince yabancı forumları biraz araştırdim ve takıp denedim. 3pin oldugu icin fan son hızda çalışıyor. 4pin olursa da cpu fanıyla aynı hızda çalışıyormuş. Ben son hız dönen bir fan istemiyorum. DC kontrol edebilmem lazım. O yüzden Hepsiburada üzerinden 7liraya fan çoklayıcı aldım ve diğer 3pin kasa fanıyla paralel bağladım. Sıcaklığa göre yavaşlayıp hızlanıyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.