Şimdi Ara

ASUS TUF AX5400/ 574 Mbps + 4804 Mbps AC / 4 Gigabit / Wifi6 / GamingRouter ve Tenda V1200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ASUS TUF AX5400/ 574 Mbps + 4804 Mbps AC / 4 Gigabit / Wifi6 / GamingRouter ve Tenda V1200


    Özellikler
    2.4GHz Broadcom BCM6750 Yonga seti
    5GHz Broadcom BCM43684 Yonga seti
    1.5GHz 3 çekirdek işlemci
    516Mb NS RAM Bellek
    256Mb Rom Bellek
    USB 3.2 giriş


    Öncelikle bu cihaza neden 1200tl verip aldığımı açıklayayım. Modemim Tenda v1200, yıllardır samba (usb) olarak da kullandım birçok özelliğinden faydalandım.

    1) Kullandığım harici disk samsung 500gb hem usb2.0 hemde 3.0 destekli harddisk. Zamanla fark ettim ki modem harici diski tanımamaya yada alan adını değiştirmeye başlıyor (disk1_1 yada disk2_2 yapıyor) Usb 3.2 destekli harici diskime yeterli elektrik veremediği için (usb2.0) yada harici diskimin usb 2.0 desteği olmadığı için harici diskimi taktığımda loop sorunu başlıyor. İnternette sebebinin bu ikisinden kaynaklandığını öğrendim.


    2) Tenda modemimde unpnp olması gerekiyor ama açamıyorum, televizyonumda bu harici diske bağlanmak için router almak zorunda kaldım

    3) Tenda modemimin harici disk hızı yaklaşık 30-40mb/sn olması gerekirken(inceleme videolarında gördüm) 8mb/sn görüyorum. Bu hız bana sıkıntı yaratıyor.


    4) Ddns ile evde değilken dosyalarıma erişmek istiyorum ama ddns hizmetleri çok pahalı. Asus ücretsiz ddns hizmeti veriyor.


    5) Wifi 6 ile tüm evde 5GHz bağlantı kurmak.


    6) Modemin işlemcisini yormamak ve kendime özgü internet bağlantısı merkezi oluşturmak. Evde yaşayan diğer aile bireyleri modemin işlemcisinden faydalanacak bense router.


    7) Gaming ürünü, bende oyuncuyum zaten


    Kutu açılış videomu burdan izleyebilirsiniz


    Teknik bilgileri ve test sonuçları burdan görebilirsiniz




    Usb özellikleri UPnP, Samba, iTunes Server, FTP, EDGE/LTE, Yazıcı Paylaşımı, Download Center, Time Machine (MacOs), AiDisk, Cloud Disk, Smart Access, Ai Cload Sync
    Routher arayüz girişinde kullandığımız kullanıcı ve şifresini değiştiremedim nedense. Ayrıca oluşturduğum kullanıcı ile usb erişimi ayarlayamadım ya ben acemiyim yada yazılımsal bir sorun. 160MHZ çok güzel. Modemim 40mhz yapamıyordum buna geçince dedim ki "gençleştim resmen bu kadar mı fark eder"


    Wifi 2.4ghz kapatmaya çok uğraştım. Köprüleme modunda iki ağı birleştiriyor ayırıp kapatılmıyor ama 2.4ghz için zamanlayıcı ayarlayabiliyorsunuz. Haftanın tüm günü kapalı yaptım bende
    ASUS TUF AX5400/ 574 Mbps + 4804 Mbps AC / 4 Gigabit / Wifi6 / GamingRouter ve Tenda V1200
    Asus DDNS çok istiyordum ama beklemediğim bir sorunla karşılaştım. Router genel bir ip kullanıyor (192.168.50.1). Asus'un dediğine göre genel ip kullanan cihazlar ddns kullanamaz. Ama ne yapalım modemin ip adresi genel bir ip bloğunda değil zaten routher onu kullanamaz mı? Forumlarda bu sorunu yaşayan arkadaşlar bu sorunu genelde türknet gibi iss sağlayıcılarında yaşamış. Türktelekom kullananlar yaşamamış yada statik ip kullanmışlar. Cihazın 2Gbps bağlantı desteği var link birleştirme yapabilene tabi Link birleştirme destekli 2 modem var ülkemizde. Aldık ve ayarladık diyelim gerçekten fark görürmüyüz o da ayrı mesele.
    Donanım Yazılımı Sürümü:3.0.0.4.386_45407
    Firmware: 2.254


    Konu yeni açıldı. Güncellenecektir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renega -- 13 Temmuz 2022; 20:25:12 >







  • DDNS için bahsedilen genel ve özel ip durumu, internete çıktığın IP'nin CGNAT yada statik(CGNAT havuzunda olmayan) olmasıdır. (192.168.50.1 DHCP iç ağ havuzun.


    Göze güzel gözüken ve yazılan ürünler üretir ASUS. Hayırlı olsun.


    USB ile çalışan servislerin hangileri ücretsiz?


    Kullanıcı ayarları, Wifi'de kanal kapatma gibi durumlarda yapamama sebebin menülerin anlaşılmazlığı mı? Bu kadar zor olmamalı bir arayüzde bunları ayarlayabilmek.

  • Yorumun için teşekkür ederim.Wifi (2.4GHz) kapatamama sebebim bence öyle Bir yer yok. profesyonel kısmı var burada onlarca seçenek mecvut iki yayın için de ama kapatma yok programlama var. İp ile ilgili dediğinize akşam bakacağım. usb özelliği şunlar ücretsiz: upnp, dlna, ddns, samba, ftp, 3g/4g, itunes server (aktif edince ücretli bir yere yönlendirmiyor ama nasıl çalıştığını bilmiyorum), yazıcı paylaşımı, download center, time machine, diğerlerini tam olarak çözemedim daha. Ddns konusunda bana yardımcı olabilirsen çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renega -- 22 Eylül 2021; 12:42:1 >
  • renega kullanıcısına yanıt

    Şöyle düğmeler yok mu mesela:

    ASUS TUF AX5400/ 574 Mbps + 4804 Mbps AC / 4 Gigabit / Wifi6 / GamingRouter ve Tenda V1200

    Upnp, dlna, ddns (varsa dışarıdan free duckdns gibi bir hizmet girme olur herhalde) ftp... lokal ağında zaten kullanabilirsin.


    Açıkcası Keenetic kullanıcısı olarak; cgnat yada statik ip kullanıcıları bedavadan bir çok özelliği kullanabiliyor.



    Kendi adında müsaitse bir ad alıyorsun. IP türüne göre seçimleri yapıyorsun ki birde AUTO var artık kendi anlıyor. O kadar.

    ASUS TUF AX5400/ 574 Mbps + 4804 Mbps AC / 4 Gigabit / Wifi6 / GamingRouter ve Tenda V1200

    Ama gaming değil bu ürün.





  • Sen yine menülerin görsellerini at, olmadı demoui si var ise oradan da bakarız bir yol gösterici olabilirim. Tabiki Asus kullanıcıları tecrübelerini sana daha net aktarır.

  • İlk resimdeki gibi bir buton yok. ddns kullanamıyorum çünkü genel bir wan ip'si alıyor. bunu nasıl özelleştirebilirim bilmiyorum.

    Duckdns kullanamam çünkü asusun verdiği ddns seçenekleri arasında yok.


    ASUS TUF AX5400/ 574 Mbps + 4804 Mbps AC / 4 Gigabit / Wifi6 / GamingRouter ve Tenda V1200


    demoui ne bilmiyorum google amcaya göre cs:go replay aracıymış ASUS TUF AX5400/ 574 Mbps + 4804 Mbps AC / 4 Gigabit / Wifi6 / GamingRouter ve Tenda V1200   discord var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renega -- 22 Eylül 2021; 18:57:44 >




  • ttnt kullanıcısıyım bu ürünü satın aldım bir türlü kurulumu yapıp çalıştıramadım ttnt den 2 defa geldiler onlarda yapamadılar bende ürünü iade ettim .teslim alan benden sonra kutunun üzerine renkli bant ve etiket yapıştırdığı için iade almadılar artık bilerekmi sabote etti kargocu şimdi geri geldi tekrar detaylı bir kurulum videosu varmı .yardımcı olursan sevinirim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dataş

    ttnt kullanıcısıyım bu ürünü satın aldım bir türlü kurulumu yapıp çalıştıramadım ttnt den 2 defa geldiler onlarda yapamadılar bende ürünü iade ettim .teslim alan benden sonra kutunun üzerine renkli bant ve etiket yapıştırdığı için iade almadılar artık bilerekmi sabote etti kargocu şimdi geri geldi tekrar detaylı bir kurulum videosu varmı .yardımcı olursan sevinirim

    Cihaz farketmeksizin uygulanacak durum,


    DSL ayarları altında

    Vlan 35 girili olmasına dikkat edin.

    ayrıca kullanıcı adınız ve şifrenizi eksiksiz ve doğru olarak girin.



    xyz123@ttnet

    abcdefg


    gibi @ttnet @turknet @gibir gibi sağlayıcınızın verdiği şekilde girin.

  • ttnt modem ya kullandığım . aldığım router aslında çok araştırmadan aldım asus ax 82u direk modemmiş aldık bikere . bu router olduğu için ttnt modemden herşeyi aalcak yani ikiside aynı anda çalışacak onun için dedim kurulum videosu varmı

  • Dataş kullanıcısına yanıt

    Gözden kaçmış DSL modulasyonu bulunmadığı. (Başlıkta modem ile router karşılaştırılmış. Odak modeme gitti.)


    TTnet modemini köprü moduna alıp, TUF'unuzun WAN ayarlarında pppoe kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz yeterli o zaman.

  • tşk .bugün uğraşacağım artık inş fazla yormaz

  • Dataş kullanıcısına yanıt

    Mesajını geç gördüm kusura bakma. Yardıma ihtiyacın varsa özelden ulaş istersen çünkü ne mail geldi nede bildirim

  • renega kullanıcısına yanıt

    eyvallah tşk hallettim köprü moduna aldım çalıştı

  • Dataş kullanıcısına yanıt
    çok iyi değil mi ama 😏
  • renega kullanıcısına yanıt

    türk telekomun modemi arada olmadan hem modem hem router olsaydı bence çok daha fark ederdi

  • Dataş kullanıcısına yanıt
    Haklısın ama fiber altyapısı olan yerde mecbur telekom modemi olmak zorunda o yüzden routher olarak hem fiberde hem bakırda kullanma şansınız var
  • Bu üründen iki adet aldım ev 380 metre kare dip odadaki wc ler dışında min 4 çekiyor. wc lerde 2 3 kadar düşüyor ama hız pek değişmiyor.


    Kablonet 3 modeminde cihaz resetlenme sorunu başladı. Evdeki cihazların sayısı artığı için onun için aldım. İyki almışım karlı oldu.



    Wake on lan kablonet sabit ip olsa bile düzgün çalışmıyordu 15 dk sonra iptal oluyordu. Bu modemde sabit ip olmasa bile uzaktan wake on lan çalıştırabildim.


    Ömür boyu dnys servisi var en son 40 dolardı iptal ettirdim. Sırf ordan bile parası çıktı cihazın.


    Vpn, usb paylaşımı, ai mesh benim için kolay oldu. Çalıştığım ekipte herkes asus router kullandığı için uzatan birbirimizle bağlantı yapacağız. Direk modemlerimiz görüşecek.


    Kablonet ping standartır 9 12 dir ben 8 ms 5 ms ping alıyorum. wifi kopma sorunumda kalktı.



    Bu kadar övdükten sonra eksikliğini söylemeden yapamamağım. ASus router app yi google assistand bağlayamadım. bağalanmıyor pinde kalıyor. çözümünü bilen hangi sürümde çalıştığını vs yazarsa sevinirim.


    Benim sistemde ayar yapmaktan bıktım oyun modu diyip ekran kartı işlemci overclock oluyor modemde oyun moduna geçirim tek bir cümle ile tüm ayarlarım yapılmış olacak. Yapamadık bu işi.


    Benim için bu olay çok önemli çözümünü bilen bir arkadaş yazarsa çok sevinirm.





    @seranyayinda

    Tek kelime ile overclock😈#akıllıev #bilgisayarhızlandırma #alexsa #siri #googleassistant #smarthometechnology #amazon #overclock #pchızlandırma

    ♬ Astronaut In The Ocean - Masked Wolf
    ASUS TUF AX5400/ 574 Mbps + 4804 Mbps AC / 4 Gigabit / Wifi6 / GamingRouter ve Tenda V1200 Serhan Sukuroglutiktok
    Tek kelime ile overclock😈#akıllıev #bilgisayarhızlandırma #alexsa #siri #googleassistant #smarthometechnology #amazon #overclock #pchızlandırma
    https://www.tiktok.com/@seranyayinda/video/6970192073521728770?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7081676727526082049




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.