Şimdi Ara

Asus Transformer Book T100 [Kullanıcı Kulübü] [AnaKonu] [Destek] [Driver] (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.186
Cevap
50
Favori
218.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu başlık altındaki 103 sayfanın 47 sayfasını hatmettim ve T100 uzmanı sayılacak hale geldim. Lakin iki sorunun net cevabını bulamadım. Bilhassa tecrübe edinen arkadaşlar cevaplarını esirgemesinler teşekkürler.

Birincisi; 32 gb. Modelini almayı düşünüyorum. Dock içinde hdd olmayandan. elimde atıl kalmış olan SSD harddiskimi bu cihaza takabilir miyim? Bir videoda klavyenin arkasını söküp bir parça çıkartıp yerine hdd takmışlardı. Çıkardıkları parça muhtemelen ağırlık yapması için olmuş olan bir parçaydı.

İkincisi ve yanıt olumsuz olursa cihazdan vazgeçeceğim soru; cihazı alma nedenim devamlı kullanmak durumunda kaldığım farklı işletim sistemi programlarını tek bir portatif cihazda kullanabilmek. Kısacası cihazı usb bellekten boot edebilmek istiyorum. Fakat cihazın üzerinde gelen win8 de bozulmasın istiyorum. Şöyleki: şu anda kullandığım emektarda win7 var. Fakat usb belleği takıyorum. Cihazı çalıştırıp açılırken f2 ye basıyorum. (Emektarın boot setup menüsü kısayolu) buradan usb belleği seçiyorum ve bilgisayar usb deki xp ile açılıyor. T100 de de bu kadar basit midir???

8. Sayfada caprice isimli arkadaş detaylı açıklamış lakin rufus diye bir program var. İllaki o şekildemi yapmamız lazım. Elimizde halihazırdaki bootable belleklerle olmaz mı?
    Tek yapmak istediğim T100 açılırken BOOT menüsüne girip usb yi seçmek ve usb deki işletim sistemini kullanabilmek. Tabi bunun yanında cihazı kapatıp açınca tekrar kendi işletim sisteminide kullanabilmek. Deneyen yada bir malumatı olan arkadaşlar yorumlarını esirgemesinler. Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttrusem -- 9 Ekim 2014; 2:46:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ttrusem

Merhaba arkadaşlar. Bu başlık altındaki 103 sayfanın 47 sayfasını hatmettim ve T100 uzmanı sayılacak hale geldim. Lakin iki sorunun net cevabını bulamadım. Bilhassa tecrübe edinen arkadaşlar cevaplarını esirgemesinler teşekkürler.

Birincisi; 32 gb. Modelini almayı düşünüyorum. Dock içinde hdd olmayandan. elimde atıl kalmış olan SSD harddiskimi bu cihaza takabilir miyim? Bir videoda klavyenin arkasını söküp bir parça çıkartıp yerine hdd takmışlardı. Çıkardıkları parça muhtemelen ağırlık yapması için olmuş olan bir parçaydı.

İkincisi ve yanıt olumsuz olursa cihazdan vazgeçeceğim soru; cihazı alma nedenim devamlı kullanmak durumunda kaldığım farklı işletim sistemi programlarını tek bir portatif cihazda kullanabilmek. Kısacası cihazı usb bellekten boot edebilmek istiyorum. Fakat cihazın üzerinde gelen win8 de bozulmasın istiyorum. Şöyleki: şu anda kullandığım emektarda win7 var. Fakat usb belleği takıyorum. Cihazı çalıştırıp açılırken f2 ye basıyorum. (Emektarın boot setup menüsü kısayolu) buradan usb belleği seçiyorum ve bilgisayar usb deki xp ile açılıyor. T100 de de bu kadar basit midir???

8. Sayfada caprice isimli arkadaş detaylı açıklamış lakin rufus diye bir program var. İllaki o şekildemi yapmamız lazım. Elimizde halihazırdaki bootable belleklerle olmaz mı?
    Tek yapmak istediğim T100 açılırken BOOT menüsüne girip usb yi seçmek ve usb deki işletim sistemini kullanabilmek. Tabi bunun yanında cihazı kapatıp açınca tekrar kendi işletim sisteminide kullanabilmek. Deneyen yada bir malumatı olan arkadaşlar yorumlarını esirgemesinler. Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Birinci soruna kesin cevap vereyim arkadaşım takılmıyor 32 gb lık modeli kullanıyorum ve docku açıp baktım maalesef dockta öyle bir kısım yok takılmıyor...

İkinci soruna gelince denemedim ancak win 8 uyumlu olduğu için driver uyumsuzluğu yaşanabileceği için win 7 çalıştırmakta sorun yaşanabileceğinden olmaz diye diye düşünüyorum. Ayrıca bu tablet dokunmatik ve win 7 işletim sisteminde dokunmatik özelliği aktif değil. uyum sağlanamayacaktır diye düşünüyorum. Tabi bu bilgiler kişisel yorumlar birinci yorum hariç.

Kolay gelsin.

• Hekimoğlu cevabınız için teşekkürler.
    Usb bootdan kastım genelde linux. Kusura bakmayın yıkarıda belirtmemişim. linux un versiyonunu hatırlamıyorum ama malesef kullanmak zorunda olduğum linux tabanlı bazı programlar var. Usb den boot ettiğimde dokunmatiğin çalışmasına gerek yok. Şimdiden teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: bozokluht

Cihazın dokunmatiği takılı kaldı , servis yolu gözüktü bize . Ankara'ya dönünce ilk işim servis olacak
     Asus Transformer Book T100 [Kullanıcı Kulübü] [AnaKonu] [Destek] [Driver]

Sorun bi gece bekleyince çözüldü gibi :)
    Yukarıda verdiğim ekran görüntüsündeki gibi bi noktaya basılı kalmış gibi algılıyodu , şükür bi sorunu yok şu anlık

@tennozer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Engineer -- 9 Ekim 2014; 11:14:53 >

• Cevap verdiğin içinteşekkürler unduli. Fakat benimki ilginç bir durum. Muhakkak usb bellekten başlatmam gerekiyor bunu deneyen varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler..

• Bende bu cihazdan almaya karar verdim.

Yalnız bu modelin bir kaç sürümü var gibi. Sizin kullandıklarınız hangi model ve ne kadara aldınız

T100TA-DK023H Modeli 969 TL'ye Varan'da

T100TA-DK002H Z3740 1.33 GHz
    T100TA-DK023H Z3775 1.46 GHz

T100TA-DK005H Z3740 1.33 GHz + 500 GB
    T100TA-DK025H Z3775 1.46 GHz + 500 GB
    Galiba bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkk9 -- 11 Ekim 2014; 17:43:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Bende bu cihazdan almaya karar verdim.

Yalnız bu modelin bir kaç sürümü var gibi. Sizin kullandıklarınız hangi model ve ne kadara aldınız

Galiba bu şekilde

Mesaj-imza uyumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire_67

quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Bende bu cihazdan almaya karar verdim.

Galiba bu şekilde

Mesaj-imza uyumu

Detaylar önemli olduğu için mi dediniz tam anlayamadım :)

Aslında Uyumsuzluğu diyebilirsiniz, Tam bir Apple kullanıcısıyım ama Borsa uygulamaları sadece Windows'ta çalışınca el mahkum.

• 5H modelini 1100 tlden aldım. Vatandan

• Bu ürün için bu kadar sayfa arasından bulamadığım bir kaç konu var.
    1)NAsıl format atarım?
    2)Nasıl Format usbsi hazırlayıp rekovery usbsi oluşturabilirim?
    3)Silikon veya sert koruma nereden bulabilrim?
    4)mat ve kalteli bir ekran koruyucu nereden alabilrim?
    5)YAzı yazabilmek için en uygun kalem hangisi(basit değil gerçek ünce uçlu kalmelerden bahsediyroum) ve nereden bulabirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyunbazz -- 12 Ekim 2014; 15:43:59 >
  • Arkadaşlar hard disksiz modelinden en uygun fiyata vatanda var galiba 969 tl. Bonus filan veren biyer bilen varmı?

• oyunbazz O kullanıcısına yanıt
    format atmaya gerek yok recovery yapılıyor. recovery usbsi oluşturmana gerek yok kendi diskinin içinde recovery kısmı zaten var.
  • Biraz önce kipa da 899 tl fiyat gördüm ilgilenenlere

• Hangi modeli 899tl
  • Windows tuşu çok çok zor basılıyor.
    Yoksa benimkinin tuşu mu çok zor basılıyor.
  • arkadaşlar ben piyasada bu cihaza uygun hdmi kablosu bulamıyorum. gittigidiyor'dan o kadar söyledim, mahalledeki tv'cilere filan sordum. gösterdikleri hdmi kabloları cihaza uygun değil. ne diye sorucam ben satıcılara bilemiyorum. mini hdmi kablosu mu dicem micro hdmi kablosu mu dicem anlamadım ki. yardımcı olun lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 200torbacimento

arkadaşlar ben piyasada bu cihaza uygun hdmi kablosu bulamıyorum. gittigidiyor'dan o kadar söyledim, mahalledeki tv'cilere filan sordum. gösterdikleri hdmi kabloları cihaza uygun değil. ne diye sorucam ben satıcılara bilemiyorum. mini hdmi kablosu mu dicem micro hdmi kablosu mu dicem anlamadım ki. yardımcı olun lütfen.

Micro HDMİ hocam , 20 liraya almıştım ben

Bi de çeviriciler var bunu takıp herhangi bi hdmi ı kullanabilirsin http://www.hepsiburada.com/liste/dark-micro-hdmi-hdmi-donusturucu-cep-telefonu-tablet-ultrabook-kamera-icin-hdmi-disi-micro-hdmi-erkek-dk-hd-ahdmixmicro/productDetails.aspx?productId=bs300059&categoryId=105307

• quote:

arkadaşlar ben piyasada bu cihaza uygun hdmi kablosu bulamıyorum. gittigidiyor'dan o kadar söyledim, mahalledeki tv'cilere filan sordum. gösterdikleri hdmi kabloları cihaza uygun değil. ne diye sorucam ben satıcılara bilemiyorum. mini hdmi kablosu mu dicem micro hdmi kablosu mu dicem anlamadım ki. yardımcı olun lütfen.

aynen yukardaki arkadaşın dediği gibi. tek ucu micro hdmi diğer ucu normal hdmi olacak. veya o linkteki dönüştürücüyü alıp normal hdmi ile de kullanabilirsin.
  • quote:

Şöyle birşey de kullanabilirsin. Eğer HDMI kablon varsa bir üst konuda bahsedilen çeviriciyide kullanabilirsin.

http://www.hepsiburada.com/liste/dark-tablet-pc-15m-micro-hdmi-hdmi-kablo-dk-hd-cv13l150micro/productDetails.aspx?productId=bs42568&categoryId=84120

Asus Transformer Book T100 [Kullanıcı Kulübü] [AnaKonu] [Destek] [Driver]

• Elimde Acer iconia w511 var isteyen olursa.
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.