|
Asus, Ryzen AI 200 işlemcili yeni mini bilgisayarını tanıttı
-
-
Fiyat?
-
AI 300 varken ne için AI 200 zen 4 ile çıktı acaba ? Eğer mini pc olduğu için fiyatının olabildiğince düşük olması amacıyla üretimi nispeten daha maliyetsiz eski nesil çekirdeklerle çıkmaksa ve doğru fiyatlarla çıkarsa gerçekten bir şansı olabilir. Ama son zamanlarda AMD sürekli eski işlemcilerin saat hızlarını %10-20 arttırıp tekrar piyasaya sürüyor, önemli bir yenilik de olmuyor. Bu cihaz da acaba öyle bir durum içerisinde olur mu düşüncesi doğurdu bende. Farklı amaca hizmet etselerde düşündürtmedi değil. Neyse fiyatı belirleyecek her şeyi. Umarım makul fiyatlardan çıkarlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
quote:
AI 300 varken ne için AI 200 zen 4 ile çıktı acaba ? Eğer mini pc olduğu için fiyatının olabildiğince düşük olması amacıyla üretimi nispeten daha maliyetsiz eski nesil çekirdeklerle çıkmaksa ve doğru fiyatlarla çıkarsa gerçekten bir şansı olabilir.
Dizüstü pazarında artık albenisi olmadığı (ya da çok az olduğu) ve çöpe atmak söz konusu olmadığı için olsa gerek diye düşündüm.
Belirttiğiniz gibi, doğru fiyatlandırmalarla, standart ofisler vb. için güzel bir seçenek olabilirler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Basit görevler için biçilmiş kaftan olmuş, PCB ve diğer malzeme kalitesi can sıkmayacak durumda ise fiyatına bakılır onlarca senaryoda kullanılır.
Bu tip PC'leri oyun makinesi değilde iş görmek amaçlı kullanım senaryolarında kullanmak harika oluyor. AMD'nin elindeki yongalardan sınırlı adetlerde model türetip işlemci duyurusu yaptığı bir dönemdeyiz, fiyatı saçma sapan olmaz ve TR'ye gelirse mutlaka alır kullanırım.
-
STD ofis çalışanı için biçilmiş kaftan.
-
Bu tip cihazlar o kadar uçuk fiyatlara satılıyor ki bireysel müsterinin ulaşması mümkün olmuyor.
Mesela ben sadece büyük ekran tv'ye bağlayıp, standart masaüstü islerini, ne bileyim film, dizi izlemek, browser'a girmek vesaire için, basit, yer kaplamayacak, dekoratif bir mini bilgisayar alma niyetindeyim ama bu fiyatlar sebebiyle ulaşamıyorum.
-
Mini pc lerin çok uygun fiyatli olanlari var senin yapmak istediklerini rahatlikla yaparlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Dünyada bazı şeylere kanun koyulması gerekiyor
Thunderbolt & USB 4/5/6 ...8 (zorunlu olacak) ----> kablo ve şarj cihazı çöplüğünü ortadan kaldıracaksın (ses, cat, hdmı, dp tamamen ortadan kaldıracaksın)
3 litre hacim dışında dışında pc kasası ürettirmeyeceksin ------> demir ve plastik çöplüğü ortadan kalkar
300Watt üzerinde güç kaynağı ve şarj ürettirmeyeceksin ------> ekran kartı ve işlemci çöplüğü teknolojilerin çöplüğünü kısıtlayacaksın (soğutucu, işlemci ve ekran kartı çöplüğü ortadan kalkar)
İşlemci soket değişikliğinde 5 yıl şartı koyacaksın
5 yılını dolduran teknolojide %20 indirim yapılarak yenisiyle değişim sağlanacak ---> elektronik çöplüğü ortadan kalkar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 4 Ekim 2025; 16:30:15 >_____________________________ Kim Adaletsiz Davranışta Taraflı Tutum Gösteriyorsa O İnsan Değildir -
kim yapacak bu kanunu sanki dünyanın başkanı ve meclisi varda kanun çıkarakak:) bir ülke çıkarsa diğeri uymaz
-
AB çevreyi koruma planları içinde böyle bir adım atarsa üreticiler paşa paşa uyarlar hocam. Ab dışındaki ülkeleri bağlamaz tabi ama yılların elmasını type-c ye geçmeye mecbur bıraktılar mesela. Arkadaşın yazdıkları biraz abartı olsa da imkansız değil.
_____________________________ Alfa Romeo -
Sizi bilmem ama ben bu asus firmasına hayranım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı