Şimdi Ara

Asus RT-AX82U Router'ı VDSL alt yapı da Kullanma!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
65
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar elimde Asus RT-AX82U Router var, birde şu an VDSL altyapı da kullanmakta olduğum DSL çıkışlı Tp-Link VR300 model Modem var.

Eve internet DSL olarak geldiği için Asus Router'da da DSL çıkış olmadığı için kullanamıyorum.

Yapmak istediğim şey internetin kontorlünü Router üzerinden yapmak istiyorum, biraz araştırdım AP modunda ayarlamam gerekiyor ama tam olarak ne yapmam gerekiyor kestiremedim. Çeşitili videolar makaleler var ama bazı ufak tefek detaylar var galiba modemin DHCP kapatmak ne bilim Router'a ip atamak vs. gibi kafa karıştıran şeyler var.

Bunu yapmamda ki amaç Asus Router'ın daha detaylı menüsü olduğu için bir sürü ayar imkanı tanıdığı için elimdeki bu nimeti kullanmak amaç. Tp-Link VR300 çok standart bir modem her ayar bulunmuyor.

Konuya hakim bilen arkadaşlar destek olursa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vr300 köprü modu seçilecek dsl arayüzünde. Ax82 router modunda pppoe sonlandırma yapılacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    Hocam çok saol yaa, hiç aklıma gelmedi böyle yapmak, AX82U köprü moduna alıyorum bu sefer özellikleri eksiliyordu yani kısıtılı mod gibi bir şey fazla ayar menüsü kalmıyordu. Hemen deniycem ve büyük ihtimal olacak.
    Peki bir şey daha sorucam bi makale buldum linkini paylaşayım bi göz atsanız, zannedersem böyle de oluyor ama VR300'ü köprü yaparsak DHCP vs. uğraşmıyoruz.

wikihow
    İki Yönlendirici Birbirine Nasıl Bağlanır? (Resimlerle) - wikiHow
    https://www.wikihow.com.tr/%C4%B0ki-Y%C3%B6nlendirici-Birbirine-Nas%C4%B1l-Ba%C4%9Flan%C4%B1r

• Ap Modunda yönetemezsiniz. Sadece yönetilir ve görevi mevcut ağı genişletmek olur. Bu şekilde ana yönetici cihaz ve tüm yük Router da olur.

• Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Buradaki yöntem de tekrarlayici özelliği olmayan bir routeri tekrarlayici gibi kurmak. Yine özellikleri kullanamazsınız. Dhcp yöneten ana cihaz başka.

• Anladım Hocam olayı ne kavradım sayenizde, bir haftadır uğraşıyorum valla çok makbule geçti, çok Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.