Şimdi Ara

ASUS ROG Strix GTX1660ti Advanced Edition saat hızları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartını alırken baya araştırdım. Advanced Edition modelinin Boost hızı 1800 görünürken OC modeli 1860 görünüyordu ve haliyle 3 5 fps daha fazla alır diye düşündüm ama 250 lira fiyat farkı olunca OC modelini almadım düz Advanced Edition modelini aldım. Gpu Core Clock 1800 olacaktı yani ve ben OC falan da yapmak istemedim. Ancak oyun içi Gpu Core Clock sürekli 1950mhz sabit gidiyor. Boost hızını baya aşıyor yani anlayacağınız. Millet gidip neden OC modeline daha fazla para veriyor o zaman anlamış değilim. Ya da benim kartım kendi kendine mi OC yapıyor. Bu normal bir durum mu? Daha önceki ekran kartlarımda boost hızı neyse onda sabit duruyordu saat hızları. Kartın sıcaklığında da hiçbir artış yok kart 1 saatlik PUBG sonunda 57 derece gördü maksimum. Fanlar ise 1600rpm i geçmiyor. Buraya SS atıyorum. Var mı bu konuyla ilgili bilgisi olan?

Ayrıca kartların base ve boost clock eğerlerine de buradan bakmıştım:
    TechPowerUp
    NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Specs
    https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-1660-ti.c3364

Gpu-z değerlerimde de boost hızı 1800 olarak görünüyor:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 27 Ekim 2019; 22:42:34 >

• Nvidia kartlar boost 2.0/3.0 gibi gelişmiş boost özelliklerine sahipler, gelişmiş boost özellikleri sayesinde o anki ısı ve güç durumuna göre belirtilen taban boost hızları üzerinde gezerler, yani GPUz de gördüğün ve belirtilen boost hızları garanti edilen taban (minimum) hızlardır ve bunn üzerlerinde gezmeleri çok normaldir bu duruum 600-700 serisinden sonraki bütün nvidia kartlarda böyle, kısaca telaşlanılacak yada yadırganacak bir durum yok ve sadece snnkartına özel 1 durum da değil.
  • AMD ekran kartlarında base boost frekans diye bir şey yok zaten. Direkt Gpu Core 1800 ise 1800 de çalışıyor. Nvidia'nın böyle konularda daha iyi olduğunu tahmin ediyordum zaten. Demekki ben ekran kartımı otomatik OC'li halde kullaniyorum. Aynı karttan başka kullanan arkadaşlar varsa onlara da sormak lazım bakalim onlar da 1950mhz görüyor mu? Benim güç kaynağı 700watt 80+ bronze sertifikalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi 600-700 serisi üzerindeki, bütün nvidia kartlarda bu durum mevcut, bende 960 vardı mesela 1280 boost yazarken oyunda 1380mhz de çalışıyordu ama boostversiyon her yeni seride değişikliler getiirince yeni kartlar daha yukarılara boost eder oldular ama ısı arttık ça düşüyorlar fakat bu belirtilen taban boost hızları en kötü şartlarda garanti edilen hızlar oluyor.

Kendi kartımdan 1 örnek veriyim mesela boost 1710mhz diyor, 1980mhz den başlıyor, 1920 ye düşüyor ve saatlerce oyun oynasam bile 1920mhz de öyle kalıyor, ısı durumuna göre hız düşürüyor, genelde herkes iyi psuu lar kullandığı için güçle alakalı 1 düşüş yamşamıyor da belirli 1 ısı üzerine çıkmadığı sürece yüksek hızlarda kalıyor bu kartlar.

• Bak mesela Asus RoG incelemesi kartın soğutması iyi olduğundan 1660TI oyunlarda 1995~1980~1965Mhz gibi hızlarda geziniyor.

Testler dakika 2:53

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 28 Ekim 2019; 13:2:50 >
  • Oyundan oyuna değişiyor demekki. Far Cry5'te denedim sabit 1995mhz. Bu durumda iyiki 250tl daha verip 1860mhz diye gidip OC modelini almamışım.

nvidia kart alırken bu boost hızlarına çok takılmamak lazım, öncelik soğutma yapısı iyi olmalı, çünkü nekadar serin okadar yüksek hızda sabit tutunurlar ve zaten gpu hızı olrk 30-50mhz gibi değerler belli bir seviyenin üzeri kartlarda pek 1 getiri sağlamıyor, güç tüketimi olrkta çok fazla güç tüketmiyorlar bu açıdan güç sınıtısı yüzünden hız kesme durumları da pek oluşmadığından nvidia larda tek dikkat edilmesi gereken olay iyi soğutmaya sahip çözümler oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Conar-XP kullanıcısına yanıt
    Advanced Edition ile OC modelinin soğutmaları ayni zaten ROG Strix ikisi de. Fiziksel ölçüleri milimetrik aynı. Vram saat hızları da aynı. Tek fark boost core clock. Biri 1800 diğeri 1860. Ben bu fark var diye düşünüyordum ama ekstra boost ile o da aynıya gelmiş oluyor. OC modeli almanın bir mantığı yok o zaman. Ve evet dediğiniz gibi soğutma önemli ki bu kartta ben 61 derece üstü görmedim. AMD ekran kartım vardı oyunlarda 85 dereceleri görüyor 2500rpm fan çeviriyordu. Nasıl bir beladan kurtulmuşum diyorum 😀

Aynen nvidia kart alırken o boost hızlarına takılmaya hiç gerek yok.
    İşte kötü soğutmalı örneğin kartın Tuf filan olsaydı da ozm 80c ye çıktığı an GPU 1800mhz daha ısı daha da üzerine çıkarsa83-85c gibi belki daha da altına düşebilirdi ama snn kartın soğutması güzel, güle güle kullan.
  • Conar-XP kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Gtx1660 alıp OC yaparak 1660ti performansı yakalayanlar 1660ti ın da OC yapılabildiğini unutuyorlar 😀 Adam diyor ki 1660ti almaya gerek yok 1660 al OC yap al sana 1660ti. Aynı mantıkla rtx2060 almaya gerek yok 1660ti al OC yap al sana rtx2060 ☺

Boost hızına okadar takılma ilk saniyelerde birde kartı yormayacak alanlarda göreceğin bir olay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.