Şimdi Ara

Asus Rog Strix GTX 1080

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus ekran kartım full yükte zaman zaman 80 dereceye kadar çıkıyor. Kart 1 yıllık. Sebebi ne olabilir. Bu kartın bu sıcaklıklarda dolaşması normal mi?

• Normal bir durum değil. Kasada egzoz fanı mevcut mu ? Üst bölmeden fan var mı ?

Kart daha evvel macun değişimi vs için söküldü mü ?
  • Kasada 5 tane fan var 1 ı içeri geri kalanlar dışarı üflüyor. Islamcı soğucu ile ekran karti arasında az bir boşluk var. Ama onunla ilgili olması çok muhtemel değil çünkü ıslemci 50 derece dolanırken ekran karti 70 lerde oluyor. Macun değişmedi garantili ürün neticede ellemedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mtn1905 kullanıcısına yanıt
    quote:

İşlemci soğutucu ile ekran karti arasında az bir boşluk var.

Bundan olmaz, bende de Noctua U14S var. GPU ile arasında devasa boşluk yok.

Ama en fazla 62 derece gördüm. Asus Strix 1080 11Gbps modelini kullanıyorum.

Ne kadar zamandır böyle. Sıcaklığa hangi program ile bakıyorsunuz ? Driver değiştirmeyi bir deneyin.

399.24 mesela yükleyebilirsiniz
  • Güncel driver var. Fan %100 de bile 70-75 lerde takılıyor yüklü halde. Kasanın içini peltier ile soğutacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtn1905

Kasada 5 tane fan var 1 ı içeri geri kalanlar dışarı üflüyor. Islamcı soğucu ile ekran karti arasında az bir boşluk var. Ama onunla ilgili olması çok muhtemel değil çünkü ıslemci 50 derece dolanırken ekran karti 70 lerde oluyor. Macun değişmedi garantili ürün neticede ellemedim
    Bende 4 adet fan var; 2 si yukardan 1 i önden içeri üflüyor sonuncu da arkadan dışarı üflüyor. Sadece 1 fanın içeri üflemesi yeteri kadar hava sirkülasyonu yapmıyor olabilir.

Bende rog strix 1080 ti var max 71-72 derece oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budwieserFB -- 19 Ekim 2018; 12:34:43 >
  • Asus Rog Strix GTX 1080 Asus Rog Strix GTX 1080 Asus Rog Strix GTX 1080

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus Nvidia 3070ti Rog Strix
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kasanın içi fotoğraftan dar ve iyi hava almıyor gibi görünüyor, kablolama da kötü fakat bu kadar sıcaklık etkisi yaratırmı bilmiyorum.

• Kablolarla ilgisi yok ya da darlık ile cunku ıslemci o kadar ısınmıyor 8600k ve 4.4ghz çalışıyor surekli

• Normal 80 derece 75 normali ama 80e kadar çıkabilir çok sıkıntı etmeyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Neye göre normal? Sizde de mi 1080 var?
    R9 280x kullanıyordum max 75 görmüştür ki oc falan denemiştim. Genelde 65 70 arası çalışıyordu.
    Gtx 1060 3g vardı o da max 70 görüyordu genelde 60 65 arasında çalışıyordu. Gtx 1070 ı çok kısa denedim o da max 70 görüyordu. 1080 ı ilk kez deniyorum

• mtn1905 kullanıcısına yanıt
    Evet evga 1080 vardı geçen ay sattım. 75 78 gidip geliyor. Öyle çok serin çalışan bir seri değil ki bu sıcaklıklar normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 derece normal filan değil, 1080 strix'in max çalışma sıcaklığı 70'dir, 70 bile fazla.

Güç kaynağın uyduruk zaten güç kaynağını zaten ek kablolarla bağlamışsın karta stabil bir akım gitmiyor ısınma bundan kaynaklı, kalitele bir güç kaynağı alıp ek kablo kullanmadığında sorun çözülecektir.

Ayrıca CPU soğutucusda öyle takılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Ekim 2018; 14:43:46 >
  • Macun kurumuştur, macunu yenilemek sıcaklıkları düşürebilir.
  • sorunu soğutma sistemleriyle çözene kadar geçici bir çözüm önerebilirim.

msi afterburner kur ve power limiti 80 civarına getir. bu kartın kendini daha az zorlamasını sağlayacak ve çok daha soğuk çalışacaktır.

elbette fps kayıpları olacak ama o kadar da büyük olmaz. 100 fps aldığın oyunda 90 a düşersin belki. zaten elindeki kart güçlü, bu tür fps düşüşlerini tolere edebilecek kadar güç verebiliyor.

güç limitini 50'ye de düşürebilirsin, 60 dereceyi bile geçmez muhtemelen. o zamöan da 1070 gücünde kullanırsn.

dediğim gibi, geçici bir çözüm olarak değerlendirebilirsin. ben elimdeki 1060'ı genelde %80 civarı profille kullanıyorum. hatta moba csgo vs oynayacaksam %50'ye çekiyorum. gayet güzel fpsler almaya devam ediyorum, o kadar etkilemiyor bile :) hem de kart püfür püfür çalışıyor 40-50 derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 19 Ekim 2018; 15:37:39 >

• quote:

İşlemci fanın havayı üstten alıp sıcak havayı direkt olarak ekran kartına üflüyor. İşlemci fanını yan çevirirsen daha çok verim alırsın. Yani ön taraftan havayı alıp arkadaki egzoz fanından havayı üflemesi gerek.

• Msi afterburner kur ve özel fan profil ayarını deneyin.
  • furkankaya585587 F kullanıcısına yanıt
    Havayı üstten almıyor. Alt taraftan alıp yukarıdan dışarı atıyor. Ekran kartının alt kısmına veya kapağa bir fan eklesem daha iyi mi olur bilemedim. Kapak sürekli açık ama.

• Şu kasanin kapağini açip kullanmak daha mantikli değil mi.?? Yagmur soguk habalardayiz iç mekanlar ya kapali oluyor yada klimalar sicak havadan kaynaklaniyor olabilir her ne kadar kasa gösterişli olsa da toz alicak endişesi olsada ki takmamak gerek haftalik yada 2 haftada tozunu almak daha mantikli.pc kasalar da kapak sevmez oldum bi türlü sevemedim de bence gereksiz.. edit: kapak acik demişsin acik oldugu halde bu derece normal değil bence macun yenilemesi yapmani öneririm bunuda servisle yaptirman saglikli olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 19 Ekim 2018; 16:10:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    kapalı kullanmak hava sirkülasyonu açısından daha iyi

fanların mantığı hava üfleyerek soğutmak değildir, sıcak havayı sirküle etmektir

egzoz fanı sıcak havayı dışarı atar, kasanın ızgaralarından ve ön tarafından giren normal oda havası ise kasaya giriş yapar. bu şekilde sirkülasyon olur. sen kasanın yan taraflarını açtığında sıcak havalar sağdan soldan muntazam olmayacak şekilde kaçar, aynı şekilde hava girişi de muntazam olmaz

tabii bu dediklerim intake - outtake sistemleri için . sadece egzoz olan sistemlerde kapağı açsan da çok fark etmiyor

ama arkadaşın intake fanı var. kapalı kullanması daha hayrına ve verimli olur
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.