Şimdi Ara

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING alınır mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
2
Favori
14.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam senin yazdıklarına kimse itiraz etmedi zaten.Sen delillerle hareket ettin herzaman.
    Kimse B550 modellerini kötülemedi.Ama bazı arkadaşlarımız ve buna bende dahilim B550-E' nin 2100 lirayı haketmediğini söylüyoruz.Gene arkasındayım bu lafımın. TUF X570 >>> B550-E

Mosfet ısısı 5 derece düşük diye kimse B550-E yi seçmez.Ki aralarında öyle uçurum bir fark yok MSI X570 Gaming PRO faciası gibi.Madem 2100 TL vereceksin git o fiyat aralıgında TUF X570 al dedik.Yada bütçene uygun B550 al dedik.

Kendi adıma konuyu kapatırken şunları eklemek isterim. Senin ve burdaki arkadaşların söyledikleri çelişmiyor aslında.İnce ayrıntılara takıldığımız için fikir ayrılıkları yaşanabiliyor.

Saygılar KunGFu Hocam ...
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğimde ne yanlışlık var ?

X570-F modeli X570-E' nin kırpılmış hali.Tam olarak ne demek istediğini anlayamadım.

Yazdığın değerlerde X570-E daha üstün zaten.

(WİFİ-BT) bunları katmıyorum bile.
  • Emir ErdaL kullanıcısına yanıt
    ASUS ROG STRİX B550-F GAMİNG Wİ-Fİ modelinin normal b550 f den farkı wifi olayı mı? O zaman b550 e serisi niye var ki ben onu anlamadım. Onunda farkı sanki wifi olmasıydı ben anlamadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ugrpkr kullanıcısına yanıt
    Ya bu olay nasıl b550f var b550f wifi var bide b550 e wifi var. O zaman bu b550f wifi ile b550 e nin farkı ne? İkiside aynı şeyleri kullanıyor. B550 e 5000 mhz ram destekliyor fark bu mu yani kullanılan diğer şeyler aynı gibi.

• enevre kullanıcısına yanıt
    ben yukarda satirlarca hangi anakart hakkinda konustum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    B550-F (WİFİ) ile B550-F arasındaki tek fark WİFİ-BT' dir.Yakın zamanda bunlara B550-A modelide eklenecektir wifi'siz.Tek farkı , anakartın beyaz tonlara sahip olmasıdır.

B550-E anakartı çok farklı.F serisinden üstündür.Bariz fark var.

KunGFu hocamız uzun uzun detayları açıkladı mosfet-vrm-ısınma konusunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir ErdaL -- 13 Temmuz 2020; 20:54:12 >
    Şimdi gördüm ya yazıyo güzel yazmışsın eline sağlık. Özetle ben sana bir şey sormak istiyorum wifi modelli anakart istiyorum ve çok para vermek istemiyorum. Overclock ile o kadar da işim olmayacak o yüzden b550f wifi modelini alırsam pişman eder mi vrm yapısı? Yani ilerde overclock yapmaya karar versem bile yolda bırakmaz değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: enevre

Ya bu olay nasıl b550f var b550f wifi var bide b550 e wifi var. O zaman bu b550f wifi ile b550 e nin farkı ne? İkiside aynı şeyleri kullanıyor. B550 e 5000 mhz ram destekliyor fark bu mu yani kullanılan diğer şeyler aynı gibi.
    https://www.asus.com/microsite/motherboard/AMD-B550/doc/ASUS_B550_Full_Specs.pdf

Burdan bakabilirsin farklarına.

Çok iyiymiş bunun x570 li karşılaştırmasını da atabilir misiniz?

La herşeyi devletten beklemeyin

https://www.asus.com/microsite/motherboard/AMD-X570/

Latife yapıyorum gücenme.

Kanka asus x570 serisinden bir anakart alınca mouse hediye ediyormuş. Aslında onu 400 500 e satsak sonra anakart uyguna gelmez mi :) b550 serilerinden alırsan da 100 tl hesabına nakit alabiliyormuşsun o da güzel bir şey

Asus 650w psu aldım fakat faturayı nereye kaydedip yüklemem lazım hiçbir fikrim yok. bir bilgin varsa yazabilir misin cevap olaraktan?
    (Dying Light kampanyası)
  • ASUS'un bu anakartını güvenerek alabilirsin. Oldukça performanslı ve kaliteli bir anakart.
    Selamlar,

Hocam kartınız gelmiştir. Her hangi bir sıkıntı yaşadınız mı değerlerde? 3900x ile kullanacağım. B550 Aorus Master bekledim 3 haftadır fakat geleceği yok sanırım. Birazda bu durumu kızıp ankarta fazla para vermeyeceğim diyip b550-f wifi almak üzere iken bu konuyu gördüm. Mause ve oyun ihtiyacım hiç yok ama hediye hediyedir diyip ve stoklarda da x570-E olmasından dolayı yarın gidip vatandan alsam mı diyorum.

Çok araştırdım aklım hala B550 Aorus Master'da ama bir türlü gelmedi ne zaman geleceğini de bilmyiorum. Ne bileyim kafam çok karıştı. Sizce X570-E alsam mı bende ?

Gördüğünüz tesbit ettiğiniz eksiklikleri söylermisiniz. x570-e de?

Bir diğer sorumda diğer parçalarım ile sizce işlemci stock fanlı idare edebilir miyim X570E anakartı ile?

3900x
    1tb gen 4x4 nvme m2 ssd
    850w Seasonic Psu
    RX 5700XT Nitro+
    Gskill cl16 3600MHZ 32GB

OC Yapmayacağım ama orta üstü derecede render için kullancağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeem -- 27 Temmuz 2020; 4:28:2 >

Ya bu kadar takılma. Şimdi sorsalar r35 gtr mı daha iyi yoksa 911 turbo 2020 model mi diye birileri mutlaka gtr diyecektir. İyi kötü bunlar bazen göreceli ama bazen de kimisine göre göreceli her ne kadar sana öyle gelmese de.

• Jeem J kullanıcısına yanıt
    Hocam anakarttan çok memnunum. Hiçbir eksiğini görmedim. X570 serisinde güven veren bir model.Asus yazılım konusundada epey iyi zaten.Mouse hediyeside cabası ama site seri noyu kabul etmiyor.Epey kişi şikayet etti.Cevap bekliyoruz.
    En korktuğum şey çipset üstündeki fan sesiydi ama sıfır ses desem yeridir.
    3900X gibi sağlam bir işlemciye bu tür anakartlar yakışır zaten.Bütçe sıkıntın varsa Asus' un B550-F modelinede bakmanı tavsiye ederim.B550-E güzel anakart ama fiyatı bence yüksek.
    B550 Aorus Master emin ol ucuz olmayacaktır ama B550-E ile fiyatları aynı olabilir. Şahsi fikrim B550 Aorus Master B550-E'yi tokatlar.
    Gelelim stok fan muhabbetine. Overclock yapmayacaksan iş görür elbet.3900x gibi bir işlemcide en kötü kule tipi soğutma hakediyor ama

Hocam ben 1 ay B550-F bekleyip son anda X570-E aldım. Bütçeme güvendiğim için aldım.Herzaman merakım vardı o anakarta.Pişmanmıyım asla.Ürün gerçekten iyi :) Ama şunu itiraf etmeliyimki VRM ve Mosfet konusunda iyi olan her B550 anakart alınır.Sonuçta B550 ve X570 anakartlar arasında performans olarak uçurum fark yok.B550-F serisinin overclock performansıda mükemmel bu arada.kunGFu arkadaşımız çok güzel yazı yazmıştı üst satırlarda okumanı tavsiye ederim.Uçuk bir sistem yapmayacaksan X570-E gereksiz bence. Şimdiki aklım olsa kesinlikle B550-F yada yakında çıkacak olan Gigabyte B550 VISION D modelini alırdım.Çünkü ortada ekstrem bişi yok.Fazladan vereceğin parayla SSD falan alsan daha makbule geçer.

Yani demek istediğim gözün yükseklerde değilse ve bütçe sıkıntın varsa B550-F WİFİ al bak keyfine.
  • Sabah Vatandan aldım x570-E yi. Daha yeni sistemin kurulumunu bitirebildim. Qled 02 kodlu hata verdi fakat ne olduğunu bulamadım bir türlü. Bu kodların bir listesi var mı ki?

Ben mouse için kayıt yaptım kabul etti numarayı. Acaba anlaşmalı yer mi değil satın aldığınız yer. Umarım öyle bir problem çıkmaz.

Tüm tavsiyeler için teşekkür ederim.

https://linustechtips.com/main/topic/1108782-help-asus-x570-motherboard-q-code-02-vga-light/
    Kısacası hdmi yerine display port çıkışını kullanmış bir arkadaş ve çözmüş sorununu, siz display port kullanıyorsanız hdmi çıkışını deneyin, özetle monitör çalışmıyor göründüğü için öyle bir kod vermiş arkadaşa. Anakart kitapçıklarındada genelde yazar q-led açıklamaları onu inceleyin olmazsa.
    Ayrıca QP bilişimde anakart daha ucuzdu oradan alabilirdiniz (Vatan'da 2.617TL görünüyor)
    www.qp.com.tr
    ASUS ROG Strix X570-E Gaming AM4 ATX Anakart
    https://www.qp.com.tr/asus-rog-strix-x570-e-gaming-am4-atx-anakart

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.