Şimdi Ara

Asus ROG RX 570 Yükte Aniden Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle sistemi yaklaşık 2.5 hafta önce topladım. Fakat topladığım günden beri ekran kartıyla başım dertte. İlk gün PC'yi topladık, sistemi çalıştırdık, Win 10 64 bit kuruldu, AMD Chipset driverını ardından RX 570 en son sürüm driver (19.2.3) kurdum (diğer ıvır zıvırları söylemiyorum). Daha sonra bilgisayar yeniden başlattım, hadi bakalım bir video açayım Youtube'dan bir müzik dinleyeyim dememle beraber video tam ekrana aldım 2 saniye sonra çat bilgisayar kendini kapattı. Neyse bir daha olmaz herhalde dedim tekrar 1 saat sonra aynı sorun başıma geldi. Sonra bir daha, bir daha derken gün içerisinde 5 kez aynı şey olunca. Bilgisayarı açtıktan sonra sağ alt köşede çıkan başta çok dikkatimi çekmeyen "Radeon wattman failure" yazısını görmemle sorunun buradan kaynaklı olduğunu anladım fakat araştırdım ki çok genel bir sorunmuş. Çözüm olarak ilk olarak frekans hızlarını düşürdüm başta oldu gibi gözükse de sonra yine aynı sorun olunca bu sefer eski driverları bir bir yüklemeye başladım. 19.1, 18.11, 18.9 18.2 derken hepsinde aynı sorun devam etmesiyle birlikte en son 17.8.2 sürümüne kadar geldim. Bu sürücüde herhangi bir "Wattman" sorunu yaşamadım 3-4 gündür.

ASUS A320M-K mATX Anakart | AMD Ryzen 5 2600 İşlemci | ASUS ROG RX570 Ekran Kartı | CORSAIR 8*2 DDR4 2400 MHz RAM | BOOST Stallon 600W 80+ Bronze PSU

Fakat üstteki soruna paralel bir şekilde en asıl sorunun ekran kartı stabil %10 iş yükünde çalışırken anlık %100'e çıkıp ekranın kararıp sönmesi veya ekran kartının kendini kitleyip resetlemesi gibi bir durum var. Bilgisayara oyun dahi kurulmadı. Bu durum her gün en az bir kere başıma geliyor. Kazandığım paranın büyük çoğunluğu bilgisayar internet üzerinden kazandığım için bilgisayarın sürekli açık durması gerekiyor. Bu sorun ise birçok kez yaptığım işin yarı da keserek sinirsel olarak zor anlar yaşamama sebep oldu.

Yani işin özü; bu sorunu en aza indirmenin veya tamamen ortadan kaldırmanın bir yolunu söyleyecek arkadaşa minnettar olurum. Gerçekten 2.5 haftadır neredeyse sorun yaşamadığım bir gün olmadı.

• cevap verecek yok mu?
  • Güç kaynağınızda bir sorun olabilir değişim talebinde bulunmanızı öneririm.

Şöyle birşey yapın HWinfo programını indirin anakart bölümünden alttaki gibi 12v değerini bulun ardından oyun açın bir süre sonra bakın bu değer 12v nin altına düşüyormu min düştüğü değer ortada yazar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 14 Mart 2019; 11:2:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

Güç kaynağınızda bir sorun olabilir değişim talebinde bulunmanızı öneririm.

Şöyle birşey yapın HWinfo programını indirin anakart bölümünden alttaki gibi 12v değerini bulun ardından oyun açın bir süre sonra bakın bu değer 12v nin altına düşüyormu min düştüğü değer ortada yazar

Çok teşekkürler cevap için..
    Dediğiniz çıktı yük altında 12v değerinin altına düşüyor.Bu psu'nun kesin sorunlu olduğunu mu gösterir?

Furmark 2k GPU Benchmark testi sonrası :
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mvsd3i

Furmark'ta 2560*1440 - 8 x msaa testi de yaptım, ekran kartını baya zorladı 12 fpsler de gezdi yine aynı 12v+ altındaydı değerler fakat bilgisayar da kapanma olmadı.

Kapanma daha çok anlık ekran kartı yüklenmelerinden sonra oluyor.
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mvshas
    Bu yükselmelerden art arda olduğu zaman genelde ya ekran yanıp sönüyor ya da ekran siyah ekran da kalıyor. Reset atmak zorunda kalıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertriver1

Çok teşekkürler cevap için..
    Dediğiniz çıktı yük altında 12v değerinin altına düşüyor.Bu psu'nun kesin sorunlu olduğunu mu gösterir?

Furmark 2k GPU Benchmark testi sonrası :
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mvsd3i

Furmark'ta 2560*1440 - 8 x msaa testi de yaptım, ekran kartını baya zorladı 12 fpsler de gezdi yine aynı 12v+ altındaydı değerler fakat bilgisayar da kapanma olmadı.

Kapanma daha çok anlık ekran kartı yüklenmelerinden sonra oluyor.
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mvshas
    Bu yükselmelerden art arda olduğu zaman genelde ya ekran yanıp sönüyor ya da ekran siyah ekran da kalıyor. Reset atmak zorunda kalıyorum.

Alıntıları Göster
    Voltajda sıkıntı olunca ekran kartı sürücüsü kartı devreden çıkarıyor amd nin eski sürücülerinde voltajda sıkıntı olunca sistem kilitlenir bazen ekranda renkli çizgiler çıkıp kalırdı vs. yeni sürücülerde wattman kartın sinyali kesiyor siyah ekran bu yüzden oluyor.

Furmarkta hem cpu burner hemde gpu stress testi aynı anda çalıştırın antialiasing kapalı olsun hem işlemci hem ekran kartı yüke girince ne oluyor bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 10 Mart 2019; 10:41:56 >

• Benim de başımdan böyle bir durum geçmişti. Anakart, işlemci (fx-8350), ekran kartı (sapphire r9-280 vb.) tek tek servise yollayıp durdum. En sonunda güç kaynağından çıktı sorun, kaliteli bir markanın 80+ modeliydi, gittim en dandik markanın güç kaynağını aldım. O güç kaynağı hâlâ çalışıyor.

• quote:

Voltajda sıkıntı olunca ekran kartı sürücüsü kartı devreden çıkarıyor amd nin eski sürücülerinde voltajda sıkıntı olunca sistem kilitlenir bazen ekranda renkli çizgiler çıkıp kalırdı vs. yeni sürücülerde wattman kartın sinyali kesiyor siyah ekran bu yüzden oluyor.

Furmarkta hem cpu burner hemde gpu stress testi aynı anda çalıştırın antialiasing kapalı olsun hem işlemci hem ekran kartı yüke girince ne oluyor bakalım.

Alıntıları Göster
    işlemmciyi de, ekran kartını da %100 yükte 10 dk ya yakın furmark'ta test ettim. 2k'da (aa off)
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mvtocw

herhangi bir siyah ekran ve kapanma sorunu olmadı.

12v değeri daha da düştü;
    hwinfo64:
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mvtplj

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 590 ısınma problemi
    6 yıl önce açıldı
    RX 580 ısınma sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oklawa

Benim de başımdan böyle bir durum geçmişti. Anakart, işlemci (fx-8350), ekran kartı (sapphire r9-280 vb.) tek tek servise yollayıp durdum. En sonunda güç kaynağından çıktı sorun, kaliteli bir markanın 80+ modeliydi, gittim en dandik markanın güç kaynağını aldım. O güç kaynağı hâlâ çalışıyor.
    sorunun güç kaynağından olduğuna hala emin değilim, nvidia marka bir ekran kartım olsaydı bunları yaşayacak mıydım? bilmiyorum...
  • Bugün yine oldu :(
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mvwscu

• mertriver1 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba

1 hafta kadar once ikinci el asus rog rx470 ekran kartı aldım.Kartın ıcerisinde sapphire madenci biosu yüklüydü(gpu hızı düsük,bellek hızı 1950 mhz ye yukseltılmıs).

Bu sırada hiç guncellenmemis Windows 7 sp 1 kuruluydu.Guncel sürücüler yuklenmıyordu,eski bir sürücü yükleyip asusun orjinal biosunu karta attım.Kart aynı sizin sorununuz gibi bir oyuna girdiginde,video ızledıgımde atıyordu.Benim kart oyuna girdiğinde 90,95 dereceleri goruyordu.Bu yuzden kartın içini acıp temizledim(muhtemel soğutucu plaka ile gpu arasında bosluk olusmus,işlemden sonra yukte 65 dereceyi geçmedi) ve windows 10 1607 ltsb kurdum.Şuan guncel suruculerde hiçbir problem yok.Kart fabrika ayarı hızlarında sıkıntısız çalısıyor.

Ben burada kartın sıze kartın sıcaklık degerını sormak ıstıyorum.Bu arada benim kartın sıcaklık değerleri ucuk oldugunda(yani ilk aldıgım zaman) voltajı dusurup belırlı bır stabilite yakalamıstım.(voltaj dusunce sıcaklıkta dustu ama 20 dk sonra yine atıyourdu cunku her turlu 90,95i goruyordu :).

Sözün özü ya sıcaklık sorunu ya da voltaj sorunu var.Son olarak hem gpu-z fotosu hem furmark testi yapabılırmısınız ve o testın 2 dk sonrasının ekran goruntusunu atabılır mısınız?

Ekleme
    Şimdi gördum furmark resmini
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/mvtocw

Kesinlikle sıcaklık sorunu hocam,bu resim herşeyi anlatıyor.
    Normalde gpu hızınız 1300 mhz,lakin furmark gpu hızını bılerek dusuruyor.Gpu hızı 1300 e cıksaydı furmarktada atılacaktınız.Zaten atılmayan ve gpu hızı dusuk halde 79 derece ısınız var.Kartın macunu yenılenmelı ya da yeni aldıysanız ıade etmelısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XPPROF -- 10 Mart 2019; 19:47:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XPPROF

Merhaba

1 hafta kadar once ikinci el asus rog rx470 ekran kartı aldım.Kartın ıcerisinde sapphire madenci biosu yüklüydü(gpu hızı düsük,bellek hızı 1950 mhz ye yukseltılmıs).

Bu sırada hiç guncellenmemis Windows 7 sp 1 kuruluydu.Guncel sürücüler yuklenmıyordu,eski bir sürücü yükleyip asusun orjinal biosunu karta attım.Kart aynı sizin sorununuz gibi bir oyuna girdiginde,video ızledıgımde atıyordu.Benim kart oyuna girdiğinde 90,95 dereceleri goruyordu.Bu yuzden kartın içini acıp temizledim(muhtemel soğutucu plaka ile gpu arasında bosluk olusmus,işlemden sonra yukte 65 dereceyi geçmedi) ve windows 10 1607 ltsb kurdum.Şuan guncel suruculerde hiçbir problem yok.Kart fabrika ayarı hızlarında sıkıntısız çalısıyor.

Ben burada kartın sıze kartın sıcaklık degerını sormak ıstıyorum.Bu arada benim kartın sıcaklık değerleri ucuk oldugunda(yani ilk aldıgım zaman) voltajı dusurup belırlı bır stabilite yakalamıstım.(voltaj dusunce sıcaklıkta dustu ama 20 dk sonra yine atıyourdu cunku her turlu 90,95i goruyordu :).

Sözün özü ya sıcaklık sorunu ya da voltaj sorunu var.Son olarak hem gpu-z fotosu hem furmark testi yapabılırmısınız ve o testın 2 dk sonrasının ekran goruntusunu atabılır mısınız?

Ekleme
    Şimdi gördum furmark resmini
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/mvtocw

Kesinlikle sıcaklık sorunu hocam,bu resim herşeyi anlatıyor.
    Normalde gpu hızınız 1300 mhz,lakin furmark gpu hızını bılerek dusuruyor.Gpu hızı 1300 e cıksaydı furmarktada atılacaktınız.Zaten atılmayan ve gpu hızı dusuk halde 79 derece ısınız var.Kartın macunu yenılenmelı ya da yeni aldıysanız ıade etmelısınız.
    Öncelikle teşekkürler cevap için.

Siz yazınca tekrar bir test yapayım dedim; Furmark 1440P test değerleri :
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mvykxz

GPU-Z:
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mvynpr

HWİNFO64:
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mvyokm

Sıcaklık değeri 10 dakikalık 1440p testin de bile 79 dereceyi geçmedi. Çok kritik bir değer değil diye biliyorum bu sıcaklıklığın. Kabul edilebilir seviye de gözüküyor. Yalnız kafama takılan gpu saat hızının furmark testinde ortalama 1080 mhz dolaylarında seyretti. Hwmonitör de açıktı test sırasında, buradan kontrol ettiğimde en yüksek değerin 1241 mhz'e kadar çıkmış olduğunu gördüm. Hangisine inanayım bilemedim. Sistemi toplayalı 3 hafta neredeyse, çok yeni yani.

Ekleme: Furmark'ta kartı daha da zorlayıp QHD + 8X MSAA ayarlarında test ettim. Görüldüğü üzere saat hızı en pik noktasına kadar ulaştı. Sanırım kart çok zorlanmayınca saat hızını makul bir seviye de tutup, gereksiz güç çekmiyor.
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mvyskg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertriver1 -- 10 Mart 2019; 21:14:47 >

• Yalnız furmakın sıcaklık değerini dikkate almamak gerek oyunlarda buralara çıkmaz çünkü.
    Uzun sürede çalıştırmayın furmarkı.
    12v ye gelirsek standarta göre 11.4v altı sıkıntı ama 12v de tutmak gerek şu boost marka psu ları niye alıyorsunuz bilmiyorum high power öneririm.
    Sizin boostun 12v hattı tekmi çiftmi.
    Birde şunu deneyin 12v atına inmeyecek şekilde kartın frekansını voltajını düşürün furmark açıp bakın 12v altına düşmediği değeri bulup öyle kullanın yine sorun çıkıyormu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 10 Mart 2019; 21:22:41 >
  • İyi bilmiyorum ama düşüncelerimi tecrübelerimi söyliyim.

Ani kapanmalar genelde psu veya ekran kartından oluyor.
    79 derece bana fazla geldi, rx580 var bende, oyun sırasında 50lerde geziyor. Tavsiye edilen sıcaklık seviyesinde de olsa sorun olabilir bence. Wattmandan çektiği enerji düşürülebiliyor, fan hızı arttırılabiliyor, bunlara bakın.
    Eğer on board ekran kartı varsa, veya yedek kart, 570i devre dışı bırakın hatta sökün, tekrar oluyor mu bakın.
    Cpu sıcaklığını da kontrol edin.

Psu markasını bilmiyorum. Ama kötü psu gerçekten başa bela.
    Geçmiş olsun.

• mertriver1 M kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba
    Benım bu konuya yazma sebebım neredeyse aynı sorunun basıma gelmesiydi.
    Ben urunu ıkıncı el aldıgımdan dolayı,ilk gun geri iade sansım vardı(satan kısıyle konusmaları yaptım),o yuzden kartı açmadım.Sizinki sistem gibi benım kart furmark da stabıl calısıyordu.yanı 1 saat açık bıraksam sankı acık kalacaktı.Ama dediğim gibi gpu hızı dusuktu.Daha sonra ben kartı açıp,ısınma sorununu cozdugumde butun hersey duzeldı.Sımdı 78 derece aslında cok yuksek ama benımkı gıbı 90 ,95 ler gibi oldukça fazlada değil.
    Burada birkaç durum olabılır,Bios 80 dereceye sınırlı ıse 80e ulastıgında atıyordur.İkincisi yukarıdakı arkadaşların dediği gibi güç kaynagı yetersizdir.Ama ben guc kaynagının teknık ozellıklerını kontrol ettım,eğer sizinki problemlı degılse oldukça yeterlı bır guce sahip.(tabi teknik özellik olarak,belki değerler peaktır ınceleme videosu ızlemedım).

Bu arada ben wattool diye bir program kullandım.https://www.overclock.net/forum/70-amd-drivers-overclocking-software/1609782-watttool-simple-tool-combines-overclocking-vrm-monitoring-tweaking-rx-400-series.html

Bu program rx400 serisine uygun bir program ,500 de calısmayabılır.(https://prnt.sc/mvzx4h)
    Ben bu programdan p7 profılındekı 1250 mhz 1168 mv olan yeri ,1250 1050 yapmıstım,Yani undervoltage yapıp ekran kartını bır sure stabıl calıstırdım.Sız ya msi afterburnerdan guc lımıtını -10 a ya da amd wattman ayarlarından -10 a getirirseniz.Birde o sekılde ıslem deneyebılırız

Yalnız bu watttool programı rısklı bır ıslem,bilginiz yoksa o programı ıstersenız hıc denemeyın.Yani benım kısısel fıkrım hala sıcaklıktan yana ama sıfır ekran kartını açıp macun surmeniz mantıksız bır durum olur.
    Buradan sonrası sız de :D en rahat garanti kapsamında deneyebılecegıniz sey guc lımıtını -10 a çekmek olur.Bu durumda bir kontrol edin kartınızı...

• power limiti sürücü üzerindeki wattmandan -10 yapabilirsiniz bende baktım psu ya ve 12v hattı 2 tane, 2 adet 12v hattı olan psu almayın aldırmayın 12v tek hat olmalı.
  • quote:

Yalnız furmakın sıcaklık değerini dikkate almamak gerek oyunlarda buralara çıkmaz çünkü.
    Uzun sürede çalıştırmayın furmarkı.
    12v ye gelirsek standarta göre 11.4v altı sıkıntı ama 12v de tutmak gerek şu boost marka psu ları niye alıyorsunuz bilmiyorum high power öneririm.
    Sizin boostun 12v hattı tekmi çiftmi.
    Birde şunu deneyin 12v atına inmeyecek şekilde kartın frekansını voltajını düşürün furmark açıp bakın 12v altına düşmediği değeri bulup öyle kullanın yine sorun çıkıyormu.
    Evet bende güvenemediğim için furmark'a test sırasında hwmonitor'de açıktı. Hwmonitor'de de en yükseklik aynı şekilde sıcaklık 79 derece gösteriyordu.
    Bilgisayarın yük altında kapanıp kapanmayacağını görmek için uzun süre zorladım. Marka konusun da haklısın, yarı modüler ve +80 bronze sertifikalı olması cezbetti beni biraz. Yoksa corsair v550 düşünüyordum.

Kartın default hzıları;
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mw8irj

Düşürülmüş hali;
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/mw8pl5

Furmark CpuBurner and Gpu 1080p 2DKlık test;

FURMARK SICAKLIK
    ASUS GPU TWEAK SICAKLIK
    HWMONITOR SICAKLIK
    HWINFO64

Furmark CpuBurner and Gpu 1440p 2DKlık test;

FURMARK SICAKLIK
    ASUS GPU TWEAK SICAKLIK
    HWMONITOR SICAKLIK
    HWINFO64

• quote:

Orijinalden alıntı: seçilebilirkişi

İyi bilmiyorum ama düşüncelerimi tecrübelerimi söyliyim.

Ani kapanmalar genelde psu veya ekran kartından oluyor.
    79 derece bana fazla geldi, rx580 var bende, oyun sırasında 50lerde geziyor. Tavsiye edilen sıcaklık seviyesinde de olsa sorun olabilir bence. Wattmandan çektiği enerji düşürülebiliyor, fan hızı arttırılabiliyor, bunlara bakın.
    Eğer on board ekran kartı varsa, veya yedek kart, 570i devre dışı bırakın hatta sökün, tekrar oluyor mu bakın.
    Cpu sıcaklığını da kontrol edin.

Psu markasını bilmiyorum. Ama kötü psu gerçekten başa bela.
    Geçmiş olsun.
    Evet sorunun güç kaynağından olduğuna ikna olmaya başladım. Yalnız wattman yarlarını değiştirince eski haline geri dönüyor kendiliğinden onu düzeltemedim.Gpu tweak indirince oradan yapabildim ancak frekans ayarlarını.

• quote:

Orijinalden alıntı: XPPROF

Tekrar merhaba
    Benım bu konuya yazma sebebım neredeyse aynı sorunun basıma gelmesiydi.
    Ben urunu ıkıncı el aldıgımdan dolayı,ilk gun geri iade sansım vardı(satan kısıyle konusmaları yaptım),o yuzden kartı açmadım.Sizinki sistem gibi benım kart furmark da stabıl calısıyordu.yanı 1 saat açık bıraksam sankı acık kalacaktı.Ama dediğim gibi gpu hızı dusuktu.Daha sonra ben kartı açıp,ısınma sorununu cozdugumde butun hersey duzeldı.Sımdı 78 derece aslında cok yuksek ama benımkı gıbı 90 ,95 ler gibi oldukça fazlada değil.
    Burada birkaç durum olabılır,Bios 80 dereceye sınırlı ıse 80e ulastıgında atıyordur.İkincisi yukarıdakı arkadaşların dediği gibi güç kaynagı yetersizdir.Ama ben guc kaynagının teknık ozellıklerını kontrol ettım,eğer sizinki problemlı degılse oldukça yeterlı bır guce sahip.(tabi teknik özellik olarak,belki değerler peaktır ınceleme videosu ızlemedım).

Bu arada ben wattool diye bir program kullandım.https://www.overclock.net/forum/70-amd-drivers-overclocking-software/1609782-watttool-simple-tool-combines-overclocking-vrm-monitoring-tweaking-rx-400-series.html

Bu program rx400 serisine uygun bir program ,500 de calısmayabılır.(https://prnt.sc/mvzx4h)
    Ben bu programdan p7 profılındekı 1250 mhz 1168 mv olan yeri ,1250 1050 yapmıstım,Yani undervoltage yapıp ekran kartını bır sure stabıl calıstırdım.Sız ya msi afterburnerdan guc lımıtını -10 a ya da amd wattman ayarlarından -10 a getirirseniz.Birde o sekılde ıslem deneyebılırız

Yalnız bu watttool programı rısklı bır ıslem,bilginiz yoksa o programı ıstersenız hıc denemeyın.Yani benım kısısel fıkrım hala sıcaklıktan yana ama sıfır ekran kartını açıp macun surmeniz mantıksız bır durum olur.
    Buradan sonrası sız de :D en rahat garanti kapsamında deneyebılecegıniz sey guc lımıtını -10 a çekmek olur.Bu durumda bir kontrol edin kartınızı...
    Teşekkürler öneriler için, güç limitini -10'a almayı deneyeceğim. Bugün ürünü aldığım yerle irtibata geçeceğim. İade durumlarını öğrenmek için. Ben frekans hızları 130 mhz kadar azalttım yukarıda test sonuçlarında görebilirsiniz. Daha da düşürmem gerekir mi bilmiyorum ama psu ve gpu iade etmeyi düşünüyorum ciddi ciddi..

• Furmarktaki ısıyı dikkate almayın dememin sebebi yanlış göstermesi değil hiçbir oyunun yüklenmeyeceği kadar karta yüklenmesi ve ısınında anormal düzeylere çıkması.

Wattman sıfırlanma sebebi afterburner kuruluysa o olabilir afterburnerda settingse girip en altta bir seçenek var son ayarları silme benzeri onun işaretini kaldırın.

Ek olarak windowsun hızlı başlatma özelliğinide kapatın genel olarak donanım ayrlarında sorun çıkarıyor sıfırlıyor.
    Aramaya cmd yazın cmd.exe ye sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın ve bu komutu girin powercfg -h off

• quote:

Furmarktaki ısıyı dikkate almayın dememin sebebi yanlış göstermesi değil hiçbir oyunun yüklenmeyeceği kadar karta yüklenmesi ve ısınında anormal düzeylere çıkması.

Wattman sıfırlanma sebebi afterburner kuruluysa o olabilir afterburnerda settingse girip en altta bir seçenek var son ayarları silme benzeri onun işaretini kaldırın.

Ek olarak windowsun hızlı başlatma özelliğinide kapatın genel olarak donanım ayrlarında sorun çıkarıyor sıfırlıyor.
    Aramaya cmd yazın cmd.exe ye sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın ve bu komutu girin powercfg -h off
    Doğru furmark çok zorluyor dediğin gibi, normal de daha düşük seyreder. Afterburner kurulu değil, bugün test için saat hızlarını düşürmek amaçlı gpu tweak'i indirdim. Sorun yaratmaz umarım. Wattman'den ayar yapınca apply butonuna basıp kaydetmeme rağmen ayarları Wattman ayarları anında geri alıyor, default'a yani. Gpu tweak ile frekansları düşürdüm herhangi bir sorun olmadı. Wattman'de de işlemiş gözüküyor.
    Güç seçeneklerinde ki ayardan kastediyorsun sanırım o bende kapalıydı, komutu girdim ayar komple kayboldu. Teşekkürler.

Yalnız güç kaynağını ve ekran kartını iade talebinde bulunmalı mıyım sence? Ya da sadece güç kaynağını iade etsem?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.