Şimdi Ara

ASUS ROG AŞIRI KASMA SORUNU..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.Asus Rog Strix GL553VD marka bir gaming(sözde) laptopum var.Oyun ve çizim programlarında aşırı kasmalar ve fps düşüşleri yaşıyorum.Driverlarım güncel, virüs yok, fabrika ayarlarında sıfırlayıp sadece 1 oyun dahi kursam bu kasma oluyor.İ7 7700hq 2.8 ghz bir işlemcim 16 gb ram ve gtx1050 bir ekran kartım var.Benim anladığım bu sorun ısınmadan kaynaklı oluyor.Boşta bile çalışsa ekran kartı ve işlemci 60-70 santigrad derecelerde seyrediyor.Soğutucu altlık vs aldım ancak sonuç değişmedi malesef.Sizce bu sorunu ben çözebilirmiyim?Veya uğraşmadan servise mi götüreyim.Görüşlerinizi çok merak ediyorum ona göre bir yol çizecem kendime.Teşekkürler



  • Notebook'un soğutucusunun temizlenmesi ve macun yenilenmesi ile bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz.
  • Pc yeni pc ilk aldıgım günden beri bu sıkıntıları yaşıyorum...
  • GPU boşta 70 derece olamaz. Oluyorsa eğer sistem tek fan ile ve dolayısı ile tek ısı borusu hattı ile soğutuluyor demektir. Bu durumda işlemci 70 dereceye ulaşıyor demek oluyor ki ilk açılış için fazlasıyla yüksek değer.
    Eğer bilgi ve deneyiminiz yoksa cihazı servise verip termal macunun değişimi ve toz temizliğinin yapılmasını sağlayın.
    Bu işlemden sonra yüksek oranda çözülecektir. Ani sıcaklık yüksekmelerinin devam ettiği taktirde windows güç yönetimi altından işlemci güç yönetimini %98 olarak ayarlayarak turbo boost teknolojisinin devre dışı kalmasını sağlayın. Isınma konusunda çok faydası olacaktır.

    Kasma donmalar sadece sıcaklık kaynaklı olmaz. Diskiniz yavaş veya badsector içeriyorsa da olur. HDD Tune ile full badsector scan yapmanızı tavsiye ederim.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim deneyeceğim.
  • kolay yol olarak biostan turbo boostu kapatın denemelerinizi öyle yapın. eğer düzelmezse
    https://www.laptopmag.com/articles/use-maximum-cpu-power-windows-10

    burada belirtilen processor state kısmını 99, olmazsa 90 değerine getirin(hem pil hem de şarjda için). takılmalar devam ediyor mu bakın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.