Şimdi Ara

Asus Rampage III Extreme SSD sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Gskill phonix pro 120 gb SSD aldık bi yandan almaz olaydım diyorum , sorun şu SSD takıp AHCI mod 'da win7 yükledim , ertesi sabah kalktığımda sistemi başlatınca SSD disk görülmediğini gördüm, sata ve gç kablosunu söküp yeniden taktım gördü, bu süreçte şunu anladım , PC komple kapatınca + power güç düğmesinden kapatınca 1 saat kadar durup açınca SSD disk görünmüyor , takii ben kabloları söküp takana kadar ... böyle sorun yaşayan varmı veya rampage III extremede SSD disk AHCI mod kullanmak için benim atladığım bi olaymı var , az önce biostan onboard devicede bölümünde en alttaki sata 3 yazan yerin bi üstündeki yerin IDE oldugunu gördüm onuda AHCI yaptım tabi şimdi kapatıp 1 saat bekleyemem , belki düzelir lakin bu tür sorun yaşayan varmı varsa nasıl çözdü , ilginiz için tşk ...

Son bios yüklü , SSD disk firmware 3.2 update yapıldı , monte işleminde statik elektirikolmasın diye kağıt vida pul kullandım, HD tune ile test ler mükemmel + Bad sektörlü alanda yok ..!

• Evet arkadaşlar sorunun nedeni ne olabilir ben de merak ediyorum. Ssd yi arkadaşa ben devrettim, benim gigabyte 790 fxta ud5 ile böyle bir durumla karşılaşmamıştım (evden çıkarken genellikle fişi komple çekerim).

Windows ssd den açıldığında firmware update yapmanın ssd ye bir zararı var mıdır bilen arkadaşlar varsa ben de çok memnun olurum (ssd yi sisteme taktığı anda sanırım bir harddiski de arızalanmış o anda barış bey in)

Arkadaşın problemi halloldu sanarak ssd nin parasını kullanmış bulundum, keyfi olarak dahi iade etmek isterse iade alabileceğim sözünü vermeme rağmen şu an iade de alamıyorum ancak birkaç hafta sonra alabilir ve kendi sistemimde tekrar deneyebilirim, fikirlerinizi bekliyorum ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuq35

(ssd yi sisteme taktığı anda sanırım bir harddiski de arızalanmış o anda barış bey in)

Benim HDD yanma sebebi başka power'ın güç kablosunu kendi power'ımda kullanmamdan ötürü oldu , ters elektirik olayı , SSD ile alakası yok ..!
  • Aynı anakartta sorunsuz olarak p3-128 corsair kullanıyorum.Linkten intelin son sürücüsün indirip kurun ve ahci modda kalın.
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=15251&lang=eng
    bu sorunu çözecektir sanıyorum.
    Sorun devam ederse ssd'yi anakart üzerindeki jmicron kontrollü sata portuna bağlayın(Ön panel bağlantılarının hemen üstündeki tek sata portu).
    Yine sorun sürerse ssd'niz arızalıdır.Garanti kapsamında yenisi ile değiştirilecektir.
  • driver indirip kuruyorum bakalım nolacak tşk.. ilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdexos

Aynı anakartta sorunsuz olarak p3-128 corsair kullanıyorum.Linkten intelin son sürücüsün indirip kurun ve ahci modda kalın.
    Sorun devam ederse ssd'yi anakart üzerindeki jmicron kontrollü sata portuna bağlayın(Ön panel bağlantılarının hemen üstündeki tek sata portu).
    Yine sorun sürerse ssd'niz arızalıdır.Garanti kapsamında yenisi ile değiştirilecektir.

dedikleriniz yaptım ama malesef yine olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: CryTurkiye-44peace44

quote:

Aynı anakartta sorunsuz olarak p3-128 corsair kullanıyorum.Linkten intelin son sürücüsün indirip kurun ve ahci modda kalın.

O zaman ne yazık ki iade ediceksin arkadaşım, SSD de kesin bir problem var gibi gözüküyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

quote:

Orijinalden alıntı: CryTurkiye-44peace44

quote:

O zaman ne yazık ki iade ediceksin arkadaşım, SSD de kesin bir problem var gibi gözüküyor.

Ürünü iade aldım. Bakalım bu sefer aynı sorunu bende de yapacak mı....

• daha öncede bir arkadaşım rampage II extreme de aynı sorunu yaşadı nedense cihaz ssd seciyor sanki corsairde calışmazken ocz calışıyordu..ama gigabyteda hiç yaşamadık.sonra sattık rampagei gigabyte ud7 aldık sorun cıarmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: NECROCYBER

daha öncede bir arkadaşım rampage II extreme de aynı sorunu yaşadı nedense cihaz ssd seciyor sanki corsairde calışmazken ocz calışıyordu..ama gigabyteda hiç yaşamadık.sonra sattık rampagei gigabyte ud7 aldık sorun cıarmadı

Bilgilendirme için teşekkürler, fakat cihazın çalışmasında zaten bir sıkıntı yok sorunsuz biçimde rampage de de çalışıyor fakat elektrik bağlantısını tamamen kestikten (fişten çektikten) sonra 1-2 saat geçince, ssd nin kablolarını çıkarıp tekrar takıncaya kadar bios ssd yi görmüyormuş. Kabloları çıkarıp taktıktan sonra yine sorun yok, aynen sorunsuz olarak kullanmaya devam ediyormuş.

Benim sistemde böyle bir sorun yoktu, ssd yi iade aldım.

Yine de teşekkürler bilgilendirme için.

• Evet saolsun arkadaş SSD iade aldı , anlayışından ötürü tşk. kedisine ,
    Bu arada ben kesinlikle SSD disk almayı düşünmüyorum , yeter ya bu ne çile kardeşim , eski usul sata2 mis gibi 16 sn sistem açılır beklerim yahu :) vallahi ömrümden ömür gitti bu ssd muhabbetinden dolayı :)
  • donanım işte şans işi ocz vertex60 var allah şükür sorun yaşamadım.cillop gibi oldu sistem:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.