Şimdi Ara

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ))) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
1
Favori
23.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nesimdural

Saphirre vapor x mi kullanıyorsunuz. Benim başıma gelenlerin aynısı sizin başınızada gelmiş inanın hiç bir şekilde yükleyemedim gittim creative fatalt titanyum ses kartı aldım.........
    quote:

Orijinalden alıntı: EmRycL

Arkadaşlar anakartın üzerindeki SupremeFx X-Fi ses kartını görmüyor, hiç bi şekilde yükleyemiyorum.

windows 7 kullanıyorum.. Bikaç yerde üzerindeki kartın, ati ekran kartlarının HD ses sürücüsüyle çakıştığını okumuştum. Bilgisi olan varmı ??

Sapphire hd4890 oc var bende. Sadece Rampage II extrem de değil maximusII de flnda yaptığını duydum.. Bir çözümü mutlaka olmalı

• EEEYYY MÜBAREK RAMPAGE II KARDEŞLERİ ARANIZDA BU SORUYU BİLENE GTX 280 HEDİYE !

ASUS RAMPAGE II EXTREME DE BULUNAN 1. PCI-EX x16 MAVİ SLOT İLE SONUNCU BEYAZ PCİ-EX x16 BEYAZ SLOTTA SLI YAPINCA KART HIZLARI x16-x16 OLARAK AÇILIYOR'MU BİLENE VE İSPATLAYANA TEK GTX 280 HEDİYE !
  • quote:

Tamam hiç bir sıkıntı yok. Sebebi anakartın birebir olarak ramlarınızı tanımamış olması. Manuel olarak ramınızın 1600 mhzye çıkarabilirsiniz. Alttaki menülerde ddramfrekansı olması lazım oradan 1600 mhz yaparsanız sorun hallolmuş olur. Benim ramım da 1866 ocz aynı işlevi bende kendime yaptım. Ses kartını tanıtabildinizmi acaba.

Peki acaba bu kadar yeni bir kart neden AUTO ayarda frekansı kendi tanımaz
  • İyiliklerin her zaman karşılıksız yapılanınn makbul olduğu kanısındayım. Sakın Nesim hocam bu hediye yi duyduğunuz zaman bunu yazdınız demeyin. Yoğunluktan çok fazla giremiyorum.
    İnşaallah yardımcı olabilmişimdir.
    Şimdi normal şartlarda dual olarak kullanmak istediğinizde iki mavi slot x16 formatında kullanılıyor. Tek mavi ve tek beyazı kullanmak istediğinizde mavi slot x16 olurken beyaz slot x1 oluyor. Allataki resilerde bunu net olarak görebilirsiniz. Fakat şöyle bir özellik var bu kartta biostan pcı ex ayarları değiştirilebiliyor. Fakat elimde iki tane kart olmadığından ve slı yapıp sonuçları göremeyeceğimden dolayı yapmadığım ve test etmediğim bir konuda size maalesef bilgi veremem. Aşağıdaki fotoğraflar inşaallah size bilgi verir.
    quote:

Orijinalden alıntı: Big.Daddy

EEEYYY MÜBAREK RAMPAGE II KARDEŞLERİ ARANIZDA BU SORUYU BİLENE GTX 280 HEDİYE !

ASUS RAMPAGE II EXTREME DE BULUNAN 1. PCI-EX x16 MAVİ SLOT İLE SONUNCU BEYAZ PCİ-EX x16 BEYAZ SLOTTA SLI YAPINCA KART HIZLARI x16-x16 OLARAK AÇILIYOR'MU BİLENE VE İSPATLAYANA TEK GTX 280 HEDİYE !

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Administrator-13 -- 9 Eylül 2009; 12:39:13 >

• Ozaman bu anakart bize yalan oldu
  • Peki bu anakartta işlemciyi(i7 920) günlük 4.2 olarak hava soğutma(thermalright ultra 120 ex) kullanımına stabil olarak imkan veriyormu
  • Biostan olabilirliğini denemeden hemen peşin hüküm vermeyiniz. Deneyebilirseniz ve bilgilendirirseniz sevinirm.
    quote:

Ozaman bu anakart bize yalan oldu
  • Ben bu anakart ile i920 işlemciyi tüm platformlarda hiç bir zorlanma olmadan 1,175 voltaj ve 3939 mhz hızda günlük kullanıyorum. Voltaj değerine lütfen dikkat ediniz. Verdiğim voltaj işlemcinin kendi orjinal voltajı kutusunun üzerinde zaten yazıyor. Tabi bu birazda nasip ve kısmet işi. Her işlemci aynı seviyede stabil çalışmayabiliyor.
    quote:

Peki bu anakartta işlemciyi(i7 920) günlük 4.2 olarak hava soğutma(thermalright ultra 120 ex) kullanımına stabil olarak imkan veriyormu
  • Anakartın sitesinde birbe bir uyumlu ramlar yazıyor. Bu can sıkacak bir durum değil. Çok normal birşey. Ne yaptınız kurdunuzmu sistemi tam olarak. Bilgilendirirseniz sevinirim. Fotoğraflar hız ve sıcaklık hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.
    quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

quote:

Tamam hiç bir sıkıntı yok. Sebebi anakartın birebir olarak ramlarınızı tanımamış olması. Manuel olarak ramınızın 1600 mhzye çıkarabilirsiniz. Alttaki menülerde ddramfrekansı olması lazım oradan 1600 mhz yaparsanız sorun hallolmuş olur. Benim ramım da 1866 ocz aynı işlevi bende kendime yaptım. Ses kartını tanıtabildinizmi acaba.

• quote:

Anakartın sitesinde birbe bir uyumlu ramlar yazıyor. Bu can sıkacak bir durum değil. Çok normal birşey. Ne yaptınız kurdunuzmu sistemi tam olarak. Bilgilendirirseniz sevinirim. Fotoğraflar hız ve sıcaklık hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.
    quote:

quote:

Dün epey dolaştım,çoğu yurt dışı sitedede 920 varken 950 almaya gerek yok OC kaldırıyor zaten falan yazıları okudum.Fark olacaksa 975 alın falan yazıları okudum,aslen ben öyle oyun canavarı falan değilim,amacım adam gibi film izlemek ve yavaş makina olmaması sağlamak.O nedenle 950 ile 920'yi değiştirdim bugün fiyat farkıda çok vardı zaten,düşündüm ya dedim uçmayacam ya.Sizdede görünce o değerleri,stabiliteyi falan aklım çelindi.Evde çoluk çocuk olunca rahat bırakmıyorlar,inşallah bu gece tam olarak kuracağım ve resimlerini çekeceğim.Resim çekerken dikkat etmem gereken bişiy varmı özellikle acaba ?

• Doğru karar vermişsiniz. Sizin seçiminiz fakat dediğiniz gibi sadece film ve oyun amaçlı bir bilgisayar kullanıyorsanız israf etmeye gerekte yok. Teknoloji hastalağı maalesef sınır tanımıyor. Önemli olan en iyisini almak değil bizim için en iyi olanı almak. Tekrar hayırlı olsun.....
    quote:

quote:

Anakartın sitesinde birbe bir uyumlu ramlar yazıyor. Bu can sıkacak bir durum değil. Çok normal birşey. Ne yaptınız kurdunuzmu sistemi tam olarak. Bilgilendirirseniz sevinirim. Fotoğraflar hız ve sıcaklık hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.
    quote:

quote:

Dün epey dolaştım,çoğu yurt dışı sitedede 920 varken 950 almaya gerek yok OC kaldırıyor zaten falan yazıları okudum.Fark olacaksa 975 alın falan yazıları okudum,aslen ben öyle oyun canavarı falan değilim,amacım adam gibi film izlemek ve yavaş makina olmaması sağlamak.O nedenle 950 ile 920'yi değiştirdim bugün fiyat farkıda çok vardı zaten,düşündüm ya dedim uçmayacam ya.Sizdede görünce o değerleri,stabiliteyi falan aklım çelindi.Evde çoluk çocuk olunca rahat bırakmıyorlar,inşallah bu gece tam olarak kuracağım ve resimlerini çekeceğim.Resim çekerken dikkat etmem gereken bişiy varmı özellikle acaba ?

• Size sorularım ne zaman biter bilmiyorum ama gene bir sorum var.Bu DDR ayarı için sanki 2 yer var

Memory Level Up
    DRAM Frequency denilen 2 ayar yeri var,şimdi ben hangisini 1600 yapacağım bunların Yada ikisidemi olacak acaba
  • nesim hocam merhaba sizinle daha once konuşmuştuk hatırlamışsınızdır inş.
    hocam 2-3 gune kadar kartım geliyor kartın gelmesiyle aranıza katılmış bulunacagım
    psu olarak high power 650w ile geliyorum bakalım nolacak (yanlış anlamayın sizin dusuncelerinize cok onem veriyorum ama bi o kadar 650w psunun sistemi kaldırıp kaldırmayacagını merak ediyorum)
    işlemci olarak 920 alacagım ama ramlere karar vermedim şu 2.el forumunu takip ediyorum 1800 mhz ustu 6 gb bir ram cıkarsa almayı dusunuyorum. yalnız birşey sorucam ram konusunda siz sanırım ocz kullanıyordunuz ocz de şöyle bir ozellik vardı evp diye ramlere verilen voltaj en fazla 0.05 volt oluyordu tam adıda artırılmış voltaj koruması idi yanlış hatırlamıyorsam bu evp dedikleri oc konusunda sıkıntı oluyor mu ve birde ram olarak ne tavsiye edersiniz

bundan onceki ve bundan sonraki yardımlarınız için çok teşekkur ederim.

saygılar..

• http://forum.donanimhaber.com/m_31756145/mpage_1/key_//tm.htm#31756145
    quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

nesim hocam merhaba sizinle daha once konuşmuştuk hatırlamışsınızdır inş.
    hocam 2-3 gune kadar kartım geliyor kartın gelmesiyle aranıza katılmış bulunacagım
    psu olarak high power 650w ile geliyorum bakalım nolacak (yanlış anlamayın sizin dusuncelerinize cok onem veriyorum ama bi o kadar 650w psunun sistemi kaldırıp kaldırmayacagını merak ediyorum)
    işlemci olarak 920 alacagım ama ramlere karar vermedim şu 2.el forumunu takip ediyorum 1800 mhz ustu 6 gb bir ram cıkarsa almayı dusunuyorum. yalnız birşey sorucam ram konusunda siz sanırım ocz kullanıyordunuz ocz de şöyle bir ozellik vardı evp diye ramlere verilen voltaj en fazla 0.05 volt oluyordu tam adıda artırılmış voltaj koruması idi yanlış hatırlamıyorsam bu evp dedikleri oc konusunda sıkıntı oluyor mu ve birde ram olarak ne tavsiye edersiniz

saygılar..

• şunu kullanmanızı tavsiye ederim
    http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx
    quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

nesim hocam merhaba sizinle daha once konuşmuştuk hatırlamışsınızdır inş.

saygılar..

• saolun hocam verdiginiz linkte gerekli bilgi var.
    peki siz ne tavsiye edersiniz ram olarak
    nasılsa evp sorun teşkil etmiyormus ama ram konusunda pek bi fikrim yok
  • quote:

Resimde doğru yerimi ellemişim acaba

Bu soruma yanıt alamadım hocam yanlış bir şey yapmıyayım valla uçururum kartı falan sonra.Birde bu SUNBEAM CORE CONTACT FREEZER 'ın tek eksisi çok profesyonel olmayan tutturma sistemi,valla korktum yaparken.Acaba içine düşermi ağırlıktan sonra diye uzun süre yatay konumda ne olur acaba merak ettim.2 noktadan eski PIII'lerin soğutucusu gibi tutması pek iyi gelmedi gözüme.

Birde takma yönü tam nasıl olmalı bunun burada

Böyle takmışlar ama fan nereye bakacak acaba,en doğru yönü nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 10 Eylül 2009; 11:28:03 >

• Evet doğru yeri yapmışsınız. Fanın durması gereken konum resimdekinin aynısı. İsterseniz fan ayarlarından fanın hızını düşürebilirsiniz.. daha sessiz çalışır
    quote:

quote:

Resimde doğru yerimi ellemişim acaba

Bu soruma yanıt alamadım hocam yanlış bir şey yapmıyayım valla uçururum kartı falan sonra.Birde bu SUNBEAM CORE CONTACT FREEZER 'ın tek eksisi çok profesyonel olmayan tutturma sistemi,valla korktum yaparken.Acaba içine düşermi ağırlıktan sonra diye uzun süre yatay konumda ne olur acaba merak ettim.2 noktadan eski PIII'lerin soğutucusu gibi tutması pek iyi gelmedi gözüme.

Birde takma yönü tam nasıl olmalı bunun burada

Böyle takmışlar ama fan nereye bakacak acaba,en doğru yönü nedir ?

• Oh rahatladım,akşama resimlerde geliyor fırından Bu arada kasa başka ama kuzende topladı benimkine benzer bir sistem.İşlemci aynı ama soğutucu o benim geri verdiğim zalmandan.Ondan ısı değerlerini istedim onlarıda koyarım akşama.Hatırladığım kadarı ile 54-62 derecelerde dolaşıyordu o resimde.Ekran kartı sadece onun ATI'nin galiba.

Bu arada bende eski sistemden kalan SB Audigy2 ses kartı var gerçi o da PCI,acaba bu üzerindeki yerine buna devam etsemmi hocam ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 10 Eylül 2009; 12:17:53 >
  • Bu sisteme yakışacak ses kartı creative titanyum fatalty championdur pcı ex den bağlanır kendi ses kartını kullanmazsınız. Hem bir slot boşalmış olur hem kaliteli bir ses elde etmiş olursunuz. Profilinizi açarsanız sizinle daha rahat iletişim kurarım.
    quote:

Oh rahatladım,akşama resimlerde geliyor fırından Bu arada kasa başka ama kuzende topladı benimkine benzer bir sistem.İşlemci aynı ama soğutucu o benim geri verdiğim zalmandan.Ondan ısı değerlerini istedim onlarıda koyarım akşama.Hatırladığım kadarı ile 54-62 derecelerde dolaşıyordu o resimde.Ekran kartı sadece onun ATI'nin galiba.

Bu arada bende eski sistemden kalan SB Audigy2 ses kartı var,acaba bu üzerindeki yerine buna devam etsemmi hocam ne dersiniz ?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.