Şimdi Ara

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ))) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
1
Favori
23.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam yurt dışından o kadar çok getiriyorum yada geliyorki,ben bile kaybediyorum nereye koyduğumu Daha buraya gelmeden aldığım Linksys modemler,ZyXel modemler garip network ürünleri,protokol çevirici donanımlar,30 dan fazla marka 150 den fazla model navigasyon cihazı,atmaya vermeye kıyamadığım onlarda ekran kartı anakart monitör işimi pek buralara yazmıyorum ama bağımsız olarak firmalar için cihaz testleri yapan biriyim (navigasyon cihazı) işim ise yazılım uzmanlığı

Mesela siz o kablo yakışmıyor dediğinizde zaten ben arıyordum getirdiğim floppy+media okuyucuyu.Şimdi buldum yerini taktım,artık tek incecik usb kablo geliyor oradan.Resmini koyacağım gene
    Galiba benim profille alakalı bir sıkıntım var,pm var diyor giriyorum yok,ama arkadaşlık davetide var dedi gördüm onayladım.Deli olacağım,bugün 50 kere timeout aldım zaten girene kadar deli oldum siteye.

• kullanıcı adım ile hotmail adresim aynı. Kişilerinize eklerseniz daha rahat görüşebiliriz. İnşaallah yardımcı olabilmişimdir size.....
    quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

hocam yurt dışından o kadar çok getiriyorum yada geliyorki,ben bile kaybediyorum nereye koyduğumu Daha buraya gelmeden aldığım Linksys modemler,ZyXel modemler garip network ürünleri,protokol çevirici donanımlar,30 dan fazla marka 150 den fazla model navigasyon cihazı,atmaya vermeye kıyamadığım onlarda ekran kartı anakart monitör işimi pek buralara yazmıyorum ama bağımsız olarak firmalar için cihaz testleri yapan biriyim (navigasyon cihazı) işim ise yazılım uzmanlığı

Mesela siz o kablo yakışmıyor dediğinizde zaten ben arıyordum getirdiğim floppy+media okuyucuyu.Şimdi buldum yerini taktım,artık tek incecik usb kablo geliyor oradan.Resmini koyacağım gene
    Galiba benim profille alakalı bir sıkıntım var,pm var diyor giriyorum yok,ama arkadaşlık davetide var dedi gördüm onayladım.Deli olacağım,bugün 50 kere timeout aldım zaten girene kadar deli oldum siteye.

• quote:

Orijinalden alıntı: nesimdural

Windows 7 kullanıyorsunuz sanırım. Bu tamamen windows ile ilgili ne kadar kullanıyorsa onu gösteriyor. Hiç bir sıkıntı yok. Yurt dışından hangi ürünleri getirmiştiniz acaba ardiyede demişsiniz merak ettim vallahi. Size pm atmıştım acaba aldınızmı. Birde sizin asıl işiniz ne acaba eğer sormamda bir mahzur yoksa. Pm den cevap verebilirsiniz. Telefon numaramı bırakmıştım.
    quote:

nesim hocam selamlar,bir sorum var.Bir şey dikkatimi çekti mesela buradada var

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ)))

Bu frekans bazen 1600 bazen 1800 bazen 2600 küsür oluyor,neden oynuyor bu anlamadım Ben asus un toollarından sandım kaldırdım ama gene yapıyor oynamayı

nesim hocam aklıma takıldı buldum nedenini,notebook'umdada vardı bu çünkü oradan geldi aklıma.BIOS'ta SpeedStep ayarı var o enable ise eğer işlemci ihtiyaca göre hızlanıp yavaşlıyor.Disable ise hızı ne ise orada çalışıyor Tabi böyle oluncada 130W ı çatır çatır harcıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 13 Eylül 2009; 21:27:28 >

• Arkadaşlar merhabalar sistemde mevcut olan 4870 x2 yi değiştirmek istiyorum lütfen bana asus rampage extreme 2 ile stabil çalışacak hem oyun hemde programda kasmayacak bir ekran kartı önerebilirmisiniz çünkü ekran kartı alacağım kafaya koydum ama ne alayım onda tıkandım benim düşüncem (GTX295 GDDR3 1792MB 896Bit ) bu kart...
  • quote:

Orijinalden alıntı: singin

Arkadaşlar merhabalar sistemde mevcut olan 4870 x2 yi değiştirmek istiyorum lütfen bana asus rampage extreme 2 ile stabil çalışacak hem oyun hemde programda kasmayacak bir ekran kartı önerebilirmisiniz çünkü ekran kartı alacağım kafaya koydum ama ne alayım onda tıkandım benim düşüncem (GTX295 GDDR3 1792MB 896Bit ) bu kart...

GTX 295 iyidir. Ama biraz dha beklersen ekran kartlarında ciddi bi büşüş olucak Yok beklemek istemiyorum dersen GTX295'i al iyidir.. 4870x2 nyde kasıyoki ??
  • bu anakart için kasa onerisi verebilirmisiniz ?http://vatanbilgisayar.com/lian-li-pc-k60w-700-lancool-pc-k60w-dragon-lord-k-700w-pencereli-midt-atx-siyah-kasa/productDetails.aspx?I_ID=39726 şu kasa kucuk mu gelir fiyatı gayet uygun fulltower değil heralde uyar mı bi yardım...
  • Kasanın iç fotoğrafları ve uyumlu olduğu anakartları gösteren bir yer yok. Fakat size küçük bir örnek vereyim Thermaltake armor 8000 yani küçük olanı. Kart içine sığıyor bir şekilde fakat kasaya kart çok büyük geliyor. Buda zannımca en fazla armor kadardır o o yüzden bu kasayı almanızı tavsiye etmem. Hem küçük hem kullanışlı bir kasa arıyorsunız o ihtimal biraz zor ama cm 831 se size biraz uyar. Fakat o da çok pahallı. Ben kullanıyorum kasayı hakkaten güzel ve kullanışlı full aleminyum olması çift taraflı kasanın hava alıyor olması vs bir çok özelliği iyi. Fakat fiat çok pahallı sıfırı için konuşuyorum tabi... Size yardımcı olmak adına şöyle diyebilirim. Yeni bir kasa alacağım eğer o zamana kadar kasa almaz iseniz cooler master 831 size de uyarsa görüşebiliriz. Saygılar.
    quote:

Orijinalden alıntı: ardaaa111

bu anakart için kasa onerisi verebilirmisiniz ?http://vatanbilgisayar.com/lian-li-pc-k60w-700-lancool-pc-k60w-dragon-lord-k-700w-pencereli-midt-atx-siyah-kasa/productDetails.aspx?I_ID=39726 şu kasa kucuk mu gelir fiyatı gayet uygun fulltower değil heralde uyar mı bi yardım...

• kart sıgıyorsa sorun yok buyuk geliyor derken ? yani orta boy bir kasaya takamazmıyım bu kartı illa fulltower mı olacak ?
  • Sığıyor deyince zorla sığdırıyorsunuz anakartın voltaj uçları dvd vs demirinin altında kalıyor ve çok sıkışmasından dolayı çok ısınıyor. Yani bire bir uyumlu değil bunu rahat söylüyebilirim. Anakaratın oturacağı tabla çok önemli ölçülerini alırsanız herhangi bir yerden anakartı rahat uydurursunuz. Anakart hemen hemen kare gibi. Normalden büyük. Boyu diğer anakart ile hemen hemen aynı iken eni diğerlerinden daha fazla..
    quote:

Orijinalden alıntı: ardaaa111

kart sıgıyorsa sorun yok buyuk geliyor derken ? yani orta boy bir kasaya takamazmıyım bu kartı illa fulltower mı olacak ?
  • 300 - 400 lirayı gozden çıkarmak gerekiyor yani kasa için + birde 700 w psu bu arada 700w psu i7 920 ve gtx 295 e yeter değil mi ?
  • sonunda ben de aranıza katıldım. vatanda çok kuyruk varmış dolayısıyla yarın akşam kurulacak sistem. anakart malum pahalı olduğu için corsair cl8 xms3 1600 ram aldım 2gb x 3 adet. harddisk 1tb wd caviar black i920 cpu ve rc-1000 cosmos kasa sizce nasıl olmuş arkadaşlar? stok fan iyi mi üzerindeki yoksa ekstra cpu soğutucu mu alayım? ya da ekstra kasa fanı?
  • quote:

nesim hocam olay tamamdır,işte böyle yaptım ve gayet güzelde oldu

iki sıra fazla değilmi yahu sadece en sondaki bir sıradan üç parça kırpsaydın yetiyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: resetit

sonunda ben de aranıza katıldım. vatanda çok kuyruk varmış dolayısıyla yarın akşam kurulacak sistem. anakart malum pahalı olduğu için corsair cl8 xms3 1600 ram aldım 2gb x 3 adet. harddisk 1tb wd caviar black i920 cpu ve rc-1000 cosmos kasa sizce nasıl olmuş arkadaşlar? stok fan iyi mi üzerindeki yoksa ekstra cpu soğutucu mu alayım? ya da ekstra kasa fanı?

extra soğutucu kesinlikle al stoklara güvenme ne yapacakları belli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ichabod

quote:

nesim hocam olay tamamdır,işte böyle yaptım ve gayet güzelde oldu

iki sıra fazla değilmi yahu sadece en sondaki bir sıradan üç parça kırpsaydın yetiyordu.

Sizdede ses kartı olarak X-Fi Titanium Fatal1ty Champion modelimi var,denedinizmi oluyormu ? Ben denedim ve 1 sıra olunca sürttü,o nedenle çıkarttım.Eğer sizink aynı kartsa benimkimi sahte acaba olmadı kopartmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 17 Eylül 2009; 9:30:42 >

• bendede X-Fi Titanium Fatal1ty Champion ve rampage 2 var ve tek sıra 5 parça koparttım halloldu. azıcık sürtünmeden bişi olmaz dı ama olan olmuş ziyanı yok.
  • Herkese Selamlar...
    Bende birkaç gün önce Asus Rampage II Extreme aldım. Aslında anakart tercihim hep Gigabyte'tan yana olmuştur. Asus'a göre daha stabil buluyorum. Ama bu sefer arkadaşlar çok bastırdı, bende onları kırmayayım dedim ve kartı aldım. Aslında öyle overclock yapan birisi değilim. Bu yüzden kartın Biosu bana çok karışık geldi. Gigabyte bu konuda daha sade ve başarılı tasarımlar kullanıyor.

Öncelikli olarak yaşadığım ilk problem Ses kartı ile ilgili oldu. Elimde Creative Xi-Fi Fatality Titanium Champion ses kartı vardı fakat kartın takılacağı tek slot var ve orayada kart oturmuyor. Çünkü slotun hemen arkasında soğutma ve voltaj için kullanılan bölgenin çıkıntısı var. 400 Tl verdiğim ses kartını takamamak canımı çok sıktı. Bu yüzden kartı değiştirme konusunda kafamda düşünceler başladı.

Neyse dedim. Birde kendi üstündeki ses kartını deneyeyim dedim. Ama oda olmadı. Windows 7 Ultimate 64 Bit kullanıyorum. Kartın sürücülerini ve programlarını Asus'un sitesinden buldum ve yükledim. Sonra Register edip Aktif hale getirdim. Bilgisayarda ses var ama X-Fi extrem ses kartı gözükmüyor. Ne bas nede Tiz kontrolü yok. Diğer özelliklerde kullanılamıyor. Sitede her ne kadar işletim sistemini sorup, ona göre sürücleri yükletsede ne yazık ki henüz bu problemi aşamadım.

Yaşadığım bar başka problemde Bios'la ilgili. Evden ayrılırken bilgisayarı kapatıyorum ve priziden fişini çekiyorum. Sonra geldiğimde tekrar bilgisayarı açtığımda Bios ilk haliyle geri açılıyor. Özellikle Raid 0 için her defasında setup'a girip HDD Disk configrasyonu yapmak zorunda kalıyorum.

Kısacası, Şu an için piyasada bulunan en pahalı kartı almış olmama rağmen yukardaki gibi basit ama can sıkan problemler yaşıyorum. Kart'ı dizayn ederken Asus kullanıcların elinde başka Ses vb... kartların olabileceğini düşünerek dizayn etmeliydi. 700 Tl'lik kartın hakkı bu olmamalı. İşin garibi benzer tüm kartlarda fazladan bu tip slotlar mevcut iken bu kartta biar tane yapılmış. Şimdi ben sırf bu kartlarla birlikte verilmiş olan kartı kullanmak zorunda kalacağım. Elimde bulunan ve çokda para vererek aldığım kart kenarda yatacak...

Bu yazdığım problemlerin çözümü için yardımcı olabilirseniz sevinirim... Yoksa Rampage II kardeşliği Yüzük kardeşliği gibi başlamadan bitecek....

• Bende aynı ses kartını kullanıyorum. Yani titanium. Üst tarafta arkadaşlara nasıl yapılacağını söylemiştim ve ayrıntılı fotoğraflar mevcut. Bios ayarları ile ilgili olarak iki tane bios var bu kartta normal ve performans olarak zannımca siz jamperlerin yerini değiştirmişsiniz. Kullanım kitapcığında tüm ayrıntılar mevcut orada bakınız. Yine yardımcı olmaya gayret ederim. Hayırlı olsun bu arada.
    quote:

Orijinalden alıntı: Fastboy73

Herkese Selamlar...
    Bende birkaç gün önce Asus Rampage II Extreme aldım. Aslında anakart tercihim hep Gigabyte'tan yana olmuştur. Asus'a göre daha stabil buluyorum. Ama bu sefer arkadaşlar çok bastırdı, bende onları kırmayayım dedim ve kartı aldım. Aslında öyle overclock yapan birisi değilim. Bu yüzden kartın Biosu bana çok karışık geldi. Gigabyte bu konuda daha sade ve başarılı tasarımlar kullanıyor.

Öncelikli olarak yaşadığım ilk problem Ses kartı ile ilgili oldu. Elimde Creative Xi-Fi Fatality Titanium Champion ses kartı vardı fakat kartın takılacağı tek slot var ve orayada kart oturmuyor. Çünkü slotun hemen arkasında soğutma ve voltaj için kullanılan bölgenin çıkıntısı var. 400 Tl verdiğim ses kartını takamamak canımı çok sıktı. Bu yüzden kartı değiştirme konusunda kafamda düşünceler başladı.

Neyse dedim. Birde kendi üstündeki ses kartını deneyeyim dedim. Ama oda olmadı. Windows 7 Ultimate 64 Bit kullanıyorum. Kartın sürücülerini ve programlarını Asus'un sitesinden buldum ve yükledim. Sonra Register edip Aktif hale getirdim. Bilgisayarda ses var ama X-Fi extrem ses kartı gözükmüyor. Ne bas nede Tiz kontrolü yok. Diğer özelliklerde kullanılamıyor. Sitede her ne kadar işletim sistemini sorup, ona göre sürücleri yükletsede ne yazık ki henüz bu problemi aşamadım.

Yaşadığım bar başka problemde Bios'la ilgili. Evden ayrılırken bilgisayarı kapatıyorum ve priziden fişini çekiyorum. Sonra geldiğimde tekrar bilgisayarı açtığımda Bios ilk haliyle geri açılıyor. Özellikle Raid 0 için her defasında setup'a girip HDD Disk configrasyonu yapmak zorunda kalıyorum.

Kısacası, Şu an için piyasada bulunan en pahalı kartı almış olmama rağmen yukardaki gibi basit ama can sıkan problemler yaşıyorum. Kart'ı dizayn ederken Asus kullanıcların elinde başka Ses vb... kartların olabileceğini düşünerek dizayn etmeliydi. 700 Tl'lik kartın hakkı bu olmamalı. İşin garibi benzer tüm kartlarda fazladan bu tip slotlar mevcut iken bu kartta biar tane yapılmış. Şimdi ben sırf bu kartlarla birlikte verilmiş olan kartı kullanmak zorunda kalacağım. Elimde bulunan ve çokda para vererek aldığım kart kenarda yatacak...

Bu yazdığım problemlerin çözümü için yardımcı olabilirseniz sevinirim... Yoksa Rampage II kardeşliği Yüzük kardeşliği gibi başlamadan bitecek....

• Anakart'ın hiçbir yarı ile oynamadım. Bayramdan önceki gün almıştım. Uğraşacak vaktim olmadı. Sadece sistem kurabildim.

Ses kartı problemini çözemiyorum. Windows 7 64 Bit Ses veriyor ama kartı X-Fi olarak görmüyor. High Defination Audio device olarak görüyor. Bu yüzden Creative'in hiç bir ayarını kullanamıyorum. XP dönsem diyorum ama o zamanda 6GB bellek bir işe yaramayacak. Sıkıştım kaldım...

Rampage II Extreme X58
    6 Gb (2Gb*3) Gold Edition 1600MHz DDR3 Üç Kanallı Bellek Kiti
    İ7 920 2.66 İşlemci
    Asus ENGTX260 TOP Ekran Kartı
    3*1 TB WD Sata2 Black Cavier (RAİD 0)
    Samsung 226BW 22 İnc Lcd monitor
    Zalman CNPS 10XExtreme Cpu Cooler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastboy73 -- 22 Eylül 2009; 13:31:15 >
  • Herkese Selamlar...
    Anlattığınız gibi soğutmadan 5 adet çıkıntı kırdım ve Xi-Fi Titanium Fatality Champion'u taktım. Ancak Windows 7 64 Bit 'den daha önceki yüklediğim Sound Blaster sürücülerini ve programlarını kaldıramadım. Şimdi tekrar format atıp yeniden kurmam gerekiyor. Bir sürü programıda tekrar kurmam gerekecek. Bakalım bir stabilite yakalama şansım olabilecek mi? Sonuçta kartın markası Asus...???

Not: Soğutucudan parçaları kırdığım için kartı iade etme şansımda kalmamış oldu. İnşallah performansı iyi olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastboy73 -- 22 Eylül 2009; 20:51:28 >
  • Vallahi ben performansından çok memnunum. ama niçin kaldıramadığınızı anlamadım. Eğer ekle kaldırdan kaldıramiyorsanız Your uninstal tarzı proğramlarla çok rahat kaldırabilirsiniz.
    quote:

Orijinalden alıntı: Fastboy73

Herkese Selamlar...
    Anlattığınız gibi soğutmadan 5 adet çıkıntı kırdım ve Xi-Fi Titanium Fatality Champion'u taktım. Ancak Windows 7 64 Bit 'den daha önceki yüklediğim Sound Blaster sürücülerini ve programlarını kaldıramadım. Şimdi tekrar format atıp yeniden kurmam gerekiyor. Bir sürü programıda tekrar kurmam gerekecek. Bakalım bir stabilite yakalama şansım olabilecek mi? Sonuçta kartın markası Asus...???

Not: Soğutucudan parçaları kırdığım için kartı iade etme şansımda kalmamış oldu. İnşallah performansı iyi olur...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.